Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 26d8743059efc28baf1590544f483ffa

Klar for valgkamp!

Hvilket parti representerer gubbeveldet i Lier? Hvilke kandidater kommer fra din valgkrets? Hvor stor oppslutning fikk NKP i Lier etter krigen? Hvem var Liers første ordfører?

Når de politiske partiene starter sin valgkamp mandag 22. august i Lierbyen er det 174 år siden det først ble avholdt kommunestyrevalg i Lier. Store endringer, både organisasjonsmessig og ikke minst politisk, har skjedd siden den gang.

På en tidslinje over 174 år er nettavisen Liernett fortsatt en nykommer, men vi har allerede fått med oss 2 kommunestyrevalg og 2 stortingsvalg. Nå er vi klare for å dekke valget 2011 i Lier.

Slik det står i vårt formål tilbyr Liernett en arena der alle politiske partier, frivillige organisasjoner og engasjerte innbyggere kan presentere sitt syn på aktuelle saker. Jeg oppfordrer deg som leser til å delta i debatten på Liernett og til å utfordre lokalpolitikerne i de sakene du mener er viktig i årets valgkamp.

Hvilke lokale saker opptar deg før årets valg? Del din mening i kommentarfeltet nedenfor!

Som et bakteppe til årets tradisjonelle valgkamp har vi samlet en del informasjon og historie på Liernetts valgsider. Her vil du også finne alle artikler relatert til årets valg.

Jeg ønsker alle en god valgkamp og håper Liernett igjen kan bidra til å opplyse, utfordre og engasjere både velgere og politikere ved et lokalt valg.

Svend Asbjørn Sylling, redaktør Liernett

Hvilket parti representerer gubbeveldet i Lier?
Samtlige av de 10 partiene som stiller til valg i Lier har mer enn 50 % menn på sine lister. Snittalderen for de 202 kandidatene er 51 år. Men skiller noen partier seg ut? Nei, ikke nevneverdig, verken i den ene eller andre retningen.
Oversikt for alle partier finner du her

Hvilke kandidater kommer fra din valgkrets?
I Lier er det 10 valgkretser, og kandidater fra alle valgkretser stiller til valg i høst. Ingen partier har kandidater fra alle valgkretser, men Høyre, Senterpartiet og Uavhengige Folkevalgte har kandidater fra 9 av 10 valgkretser. De 7 kandidatene fra Miljøpartiet De Grønne kommer fra bare tre valgkretser: Gullaug, Sjåstad og Sylling.
Oversikt for din valgkrets finner du her

Hvor stor oppslutning fikk NKP i Lier etter krigen?
I 1945 og 1947 var Norges Kommunistiske Parti det nest største partiet i Lier, bare forbigått av Arbeiderpartiet. På det meste gikk faktisk hver sjette stemme i Lier til NKP like etter krigen.
Valgresultater fra 1945 til 2007 finner du her

Hvem var Liers første ordfører?
Niels Fredrik Julius Aars var ordfører i Lier fra 1838 til 1841. Aars var kapellan i Lier fra 1832. Senere ble han valgt inn på Stortinget hvor han representerte Finnmark.
Oversikt over alle ordførere i Lier fra 1838 finner du her

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 22. august 2011 08:21: Jostein S. Hoset
Ja, dette blir spennende. Håper velgerne legger merke til at snittalderen i Høyre har sunket betraktlig (Selv om jeg ikke står på listen denne gangen:-) Kvinneandelen har også steget. Tror det er duket for mange nye gode politikere om velgerne vil.

Som velger vil jeg fokusere på kvalitet i tjenestetilbudet, bruke minst mulig penger på å drifte bygninger og mest mulig på tjenester. (Skolestruktur er da et viktig element).

Alle fortjener en god start på livet, oppvekts bør oppta oss alle: Barnevern, integrasjon - barnehage og skole.

Lykke til med valget:-)
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode