Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Klar for valgkamp!

Hvilket parti representerer gubbeveldet i Lier? Hvilke kandidater kommer fra din valgkrets? Hvor stor oppslutning fikk NKP i Lier etter krigen? Hvem var Liers første ordfører?

Når de politiske partiene starter sin valgkamp mandag 22. august i Lierbyen er det 174 år siden det først ble avholdt kommunestyrevalg i Lier. Store endringer, både organisasjonsmessig og ikke minst politisk, har skjedd siden den gang.

På en tidslinje over 174 år er nettavisen Liernett fortsatt en nykommer, men vi har allerede fått med oss 2 kommunestyrevalg og 2 stortingsvalg. Nå er vi klare for å dekke valget 2011 i Lier.

Slik det står i vårt formål tilbyr Liernett en arena der alle politiske partier, frivillige organisasjoner og engasjerte innbyggere kan presentere sitt syn på aktuelle saker. Jeg oppfordrer deg som leser til å delta i debatten på Liernett og til å utfordre lokalpolitikerne i de sakene du mener er viktig i årets valgkamp.

Hvilke lokale saker opptar deg før årets valg? Del din mening i kommentarfeltet nedenfor!

Som et bakteppe til årets tradisjonelle valgkamp har vi samlet en del informasjon og historie på Liernetts valgsider. Her vil du også finne alle artikler relatert til årets valg.

Jeg ønsker alle en god valgkamp og håper Liernett igjen kan bidra til å opplyse, utfordre og engasjere både velgere og politikere ved et lokalt valg.

Svend Asbjørn Sylling, redaktør Liernett

Hvilket parti representerer gubbeveldet i Lier?
Samtlige av de 10 partiene som stiller til valg i Lier har mer enn 50 % menn på sine lister. Snittalderen for de 202 kandidatene er 51 år. Men skiller noen partier seg ut? Nei, ikke nevneverdig, verken i den ene eller andre retningen.
Oversikt for alle partier finner du her

Hvilke kandidater kommer fra din valgkrets?
I Lier er det 10 valgkretser, og kandidater fra alle valgkretser stiller til valg i høst. Ingen partier har kandidater fra alle valgkretser, men Høyre, Senterpartiet og Uavhengige Folkevalgte har kandidater fra 9 av 10 valgkretser. De 7 kandidatene fra Miljøpartiet De Grønne kommer fra bare tre valgkretser: Gullaug, Sjåstad og Sylling.
Oversikt for din valgkrets finner du her

Hvor stor oppslutning fikk NKP i Lier etter krigen?
I 1945 og 1947 var Norges Kommunistiske Parti det nest største partiet i Lier, bare forbigått av Arbeiderpartiet. På det meste gikk faktisk hver sjette stemme i Lier til NKP like etter krigen.
Valgresultater fra 1945 til 2007 finner du her

Hvem var Liers første ordfører?
Niels Fredrik Julius Aars var ordfører i Lier fra 1838 til 1841. Aars var kapellan i Lier fra 1832. Senere ble han valgt inn på Stortinget hvor han representerte Finnmark.
Oversikt over alle ordførere i Lier fra 1838 finner du her

Kommunestyrevalg

1 kommentar

Mandag 22. august 2011 08:21: Jostein S. Hoset
Ja, dette blir spennende. Håper velgerne legger merke til at snittalderen i Høyre har sunket betraktlig (Selv om jeg ikke står på listen denne gangen:-) Kvinneandelen har også steget. Tror det er duket for mange nye gode politikere om velgerne vil.

Som velger vil jeg fokusere på kvalitet i tjenestetilbudet, bruke minst mulig penger på å drifte bygninger og mest mulig på tjenester. (Skolestruktur er da et viktig element).

Alle fortjener en god start på livet, oppvekts bør oppta oss alle: Barnevern, integrasjon - barnehage og skole.

Lykke til med valget:-)

Flere saker fra arkivet

Ikke glem de små

Er du klar over det fine mangfoldet vi har i årets valgkamp?

Fortsatt blått flertall i Lier

Høyre gjør sitt beste valg noensinne og er fortsatt det største partiet i Lier, Arbeiderpartiet går mest frem, Fremskrittspartiet mest tilbake og Uavhengige Folkevalgte mister sin plass i kommunestyret.

Takk for tilliten!

- Nå skal vi gjør alt vi kan for å vise oss tilliten verdig, sier leder av Lier Arbeiderparti, Tonje Evju.

Får støtte av ordføreren

Forskjellsbehandling av politiske partier, mente Frp s Bjørg Myran, som ikke kunne møte beboerne ved Liertun før valget --

Tidlig høstjakt

Det skrives kun mai og det er omtrent 200 som allerede gjør seg klar til jakta, skriver Tonje Evju i Ukens petit -

Uavhengige Folkevalgte avhengig av folket

I Lier er Uavhengige Folkevalgte blitt et korrektiv til de etablerte partiene, som ofte må skule til sentrale beslutninger, mener Truls Hallingstad. Han ønsker at enda flere stiller opp både på valgdagen og for å sikre partiet de 300 underskriftene som må til for å stille liste.

Store forskjeller i skolevalget

Resultatet etter skolevalget på Lier vgs. og St. Hallvard vgs. viser store forskjeller når det gjelder politisk tilhørighet

Bestem på søndag!

Vi minner om valglokalene åpner kl 16.00 i dag søndag 9.9 og har åpen til kl 20.00. I morgen 10.9 åpner lokalene kl 09.00 og holder åpent til kl 20.00.

- Har ingen anelse om hvor stor Ulla-effekten har vært

Arbeiderpartiet kan i likhet med Høyre være fornøyde med årets skolevalg, hvor de hver stakk av med 1/3 av stemmene. Men Petter Dreier (Ap) tror det skal mye til før de puster Høyre i nakken førstkommende mandag.

Arbeiderpartiet større enn Høyre i Lier?

De siste ukene har Liernett spurt sine lesere om hvem som får deres stemme i kommunestyrevalget 2011.

Direktevalg av ordfører

Hvordan foregår direktevalget av ordfører i Lier?

Hva stemmer liungene?

Her ser du hvilke partier innbyggerne i Lier kommune har ønsket inn på Stortinget de siste 20 årene

Den lokale valgkampen utsatt til 22. august

De lokale partiene har kommet til enighet rundt hvordan valgkampen i Lier skal føres i 2011.

Valgkampen i Lier

Pressemelding fra de politiske partiene.

Kontinuitet og fornyelse

Liernett presenterer kandidatene i partiene før kommunevalget til høsten: Nina E. Johnsen er en av Venstres tre toppkandidater som stiller til valg på nytt, men mange nye kandidater er også nominerte denne gang.

Full krig mellom de største partiene

Liernett kommenterer valgkampen.

Vi sjekker partienes hjemmesider

Det er valg – hvilke saker er de viktigste på lokalpartienes internettsider?

Tviler på NRK s redelighet

- Det er viktig at velgerne gis riktig informasjon og informeres på en oppklarende måte av statskanalen, mener Ståle Sørensen, fylkes - og valgkampseskretær for Venstre.

Lier Senterparti om Ulla-effekten

Blir spennende å se om det var Ulla-effekten som gjorde Høyre så store i Lier, skriver Senterpartiets ordførerkandidat Kirsti Marie Lager Lyngås.

Nye fire år for Ulla?

Hvem bør bli Liers ordfører i neste periode? Stem her!

Stortingsvalget 2009 - Lier Frp s betraktninger

Lier Frp godt fornøyd med valgresultatet både lokalt, regionalt og nasjonalt

Fikk Kolberg spesiell behandling?

Forskjellbehandling av politiske partier, mener Frp s Bjørg Myran (på bildet), men virksomhetsleder på Liertun hevder at det har vært kommunikasjonssvikt med politisk sekretariat --

Ikke stem 12. september

Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre?

Kan signalisere kursen

Dersom Høyre velger et samarbeid med SP, Krf og V og utelukker FRP, mener jeg at det er signal hvilken kurs Høyre velger, sier Arbeiderpartiets Tonje Evju til Liernett.

Aktiv Liernett? For hvem?

Halvannet år etter at Liernett la planene for egne bloggsider for privatpersoner, organisasjoner og politiske partier, er Aktiv Liernett ferdig. Aktiv Liernett (...)

Grønt er best i Lier

Liernett har sjekket de lokale partienes nettsider. Og det er Senterpartiet og Venstre som er best i klassen denne gang.

Ap, suverent best på nett

Lier Arbeiderpartis hjemmeside er et hederlig unntak, hvis vi ser på de lite oppdaterte sidene til de lokale politiske partiene --

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Hvilket parti jeg ikke skal stemme på

Jeg er fortsatt usikker på hva jeg skal stemme men har lest igjennom valgprogrammet til alle partiene. Skole er viktig for meg og viktigst er for meg at Oddeval (...)

Historisk medlemsrush

- Folk melder seg inn i Venstre som aldri før, sier sekretær Ståle Sørensen i Drammen Venstre (på bildet), og reaksjonene har vært ulike lokalt ----

Velkommen til nye Liernett

Velkommen til den tredje versjonen av Liernett. Etter som årene har gått har Internett forandret seg. For å henge med på utviklingen har vi i Liernett forandret både layout, system og organisering. Nå ser du på den tredje versjonen av nettavisa Liernett. Les mer om Liernett og hvem som jobber med prosjektet.

Meningsmålinger

Hvilket parti får din stemme? Og hvilken klubb er Liers beste i fotball?

Grønne Lier – floskel eller sannhet?

Anita Drevdal og Ninnie Bjørnland fra SV kommer med dette innlegget

Aktiv Liernett? For hvem?

Liernett har lansert en helt ny tjeneste som gjør deg til nettjournalist

Mandatene er klare

Mandatfordelingen mellom partiene er klar, men personstemmene må fintelles før det er klart hvilke kandidater som til slutt ender i kommunestyret.

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Inntrykk fra en valgkampåpning

Også i Lier ble åpningen av valgkampen uvanlig. I en felles valgkampåpning i kveld stilte hvert parti, bortsett fra to, med stand og ordførerkandidat foran rådhuset i Lierbyen.

Den redaksjonelle linje

Svar på Sagvoldens innlegg om Liernett.

I grønn ledelse

Kristiane Brudevoll fra Lier ble i helgen valgt til nestleder i Miljøpartiet De Grønnes ungdomsparti Grønn Ungdom.

En politiker blir til

Man kan tenke seg en person, mann eller kvinne, spiller ingen rolle, som er samfunnsengasjert, og vil gjerne være med på å gjøre vårt samfunn bedre.

Ikke tydelig nok

Vi var ikke tydelig nok, mener Anita Drevdal, førstekandidat og ordførerkanditat for Lier SV etter braknederlaget

Verdihetsgaranti og riksvei 23

- Dette er saker som Krf fokuserer på i valgkampen, sier gruppeleder Brynild Heitmann.

Hva mener egentlig politikerne i Lier?

Snart er det valg, og vi i Lier-nett ville finne ut hva listekandidatene i de forskjellige politiske partiene mener nå like før valget. Vi tok på oss vanlige klær og forsøkte å finne ut hva de som står på stand mener om saker og ting i bygda. Det fine med denne tilnærmingen til politikken, er at man kommer litt under huden på dem som de neste 4 åra skal bedrive styre og stell. Vi hadde lest valgmaterialet, men fant mange brosjyrer prangende og vage. Vi ville ikke vite noe om politisk idehistorie - vi ønsket å finne ut hva de konkret sto for her og nå.

Flere lærere og bedre eldrepolitikk

- Det mener jeg er en av de viktigste sakene ved årets valg, sier Tonje Evju, leder av Lier Arbeiderparti.

Stortingsvalget - hvem får din stemme?

Liernett gjør som ved kommunevalget i 2007 og spør sine lesere om hvilket parti som vil få deres stemme.

Liernett: Over 1000 tilhengere på Facebook

- Så vidt jeg vet er vår Facebook-side den eneste i Lier med over 1000 tilhengere, sier Liernetts redaktør og daglige leder Svend Asbjørn Sylling.

Trengte Lier en nettavis?

Nettavisen Liernett avvikles ved utgangen av 2012.

Vant valget, men hva med sakene?

Arbeiderpartiet har all grunn til å være fornøyd med valget, men betyr det noe for endringer for lierpoltikken de nærmeste fire årene?

Kommunestyret, hvor er det?

Lier kommunes nettsider er blant landets svakeste når det gjelder informasjon om lokaldemokratiet. Hvor er kommunestyret? Hva gjør det? Og hvor er ordføreren?

Politikere ble vist bort

Høyres Arnt Holberg (på bildet) og hans partikolleger ble nektet å dele ut valgmateriell utenfor Kiwibutikker og RIMI

- Det er ikke forskjell på Stortingsvalg og lokalvalg

- Det er jo akkurat de samme menneskene, politikken og meningene som er over alt. Enten det er storting, fylkesting eller kommune- og bystyre så er det helt likt.

Fornyet tillit

- Arbeidet med Gullaug, veisaken og de store utbyggingssakene framover er tre saker som nok har vært avgjørende for at så mange stemte Høyre , sa Ulla Nævestad i ettermiddag

Lier Høyre feirer kommunevalget

Partikassa er slunken, men stemningen er høy når Lier Høyre i dag holder årsmøte med besøk av stortingsrepresentanter og andre nøkkelpersoner fra partiet.

- Trenger vi valg i Lier?

Dette spørsmålet stiller Lier Frp, (på bildet ordførerkandidat Knut Eilert Sørnes).

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Fremad mot Høyre

Alt vel på Vestfronten.

Fritid for alle

Førstkommende lørdag 24. september kl. 11.00 åpner ordfører Ulla Nævestad årets fritidsmesse for funksjonshemmede på Lierbyen skole. Årets messe som er den andre i rekken setter fokus på hvilke muligheter de funksjonshemmede har for en meningsfull fritid, bare det tilrettelegges litt for dem.

Frp bryter med de borgelige

I går kveld vedtok Lier Frp å bryte samarbeide med det borgelige flertallet i Lier

Høstens kommunevalg

Ikke alle har bestemt seg for hvilket parti som skal få deres stemme i høstens valg i Lier.

Om å ta konsekvensen av et valg.

I kveld var vi på folkemøte om kulturskolen. Der fikk vi høre frustrerte foreldre snakke om demokrati, og lokalpolitikere som lovet å prøve så godt de kunne. Dette er ikke noe nytt fenomen, heller en del av vårt lokaldemokrati. Man har alltid for lite penger, og når budsjettdebatten har vært nok ganger gjennom mediekværna, kommunemølla og et par folkemøter, stilner stormen.

Valg - sinnets suverent største sysselsetter

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Næringslivet kunne møtt politikerne

Næringslivet var svakt representert da nøkkelpersoner fra de politiske partiene stilte opp på møtet som Lier Næringsråd arrangerte på Haugestad mandag kveld.

Daglig leder i Sylling IF?

Et arbeidsutvalg vil vurdere ansettelse av daglig leder i 50 prosent stilling.

Partiene møtte pensjonistene

Det var mange argumenter, spørsmål og svar da Lier Pensjonistforening i går hadde samlet politikere fra de åtte viktigste partiene i Lier til debatt om eldrepolitikk i Lier.

- Om Liers tilstand og Høyres politiske regnskap

Ryno Andersen, leder Lier Høyre, svarer Lier FrP i dette innlegget.

Lier Arbeiderparti takker

Lier Høyre kondolerer AUF og arbeiderbevegelsen, og Lier Arbeiderparti takker for støtten partiet har mottatt fra mange hold etter de politiske terrorhandlingene i Oslo og på Utøya (bildet) sist fredag.

Paradiset Sylling

- og en klem til Kari

- Må drøfte hva som gikk galt

Leder i Lier KrF, Brynhild Heitmann, konstaterer at KrF ikke har slått gjennom med sin politikk i årets valgkamp, og at de nå vil gå gjennom valgresultatet og drøfte hva som gikk galt.

Vil skape bevissthet om energibruk

Førstkommende lørdag kl. 20.30 er det igjen tid for Earth Hour og mørklegging av Lier.

Jostein Hoset: Valgets kval

- Etter fire år i kommunestyret har jeg lært mye og fått mulighet til å se politikkens sanne ansikt fra innsiden. Et hav av dilemmaer. Konklusjonen er at lokalpolitikk er og blir realpolitikk avhengig av mennesker som har tid, vil og kan.

- Opplevd sjikane flere ganger

Flere politikere har opplevd å bli hetset på det groveste på internett. Ordfører Ulla Nævestad sier at hun har opplevd sjikane flere ganger.

Jordbær under snøen

"Jordbæreventyret" delte rundhåndet ut fra fjorårets overskudd.

Lier før og nå

Under valgkampen i 1965 spikret en ung høyrepolitiker opp valgplakater på stolpene langs det som den gang var hovedveien mellom Drammen og Oslo, nærmere bestemt mellom Huseby og Lierkroa.

Lierdagene for to år siden

I Liernetts store arkiv finner du nærmere 2.000 publiserte saker. Blant annet bilder fra Lierdagene for 2 år siden.

Riksvei 23, ventemottak og sykehus hovedsaker

- Lier Frp er opptatt av at riksvei 23 blir gjennomført så fort som mulig, understreker Bjørg Myran som er valgkampleder.

Velgerne venter på svar

Ordfører og rådmann har seg selv å takke for rykter og uklarheter etter salget av sykehustomta.

Det utvidete kulturbegrep i fokus

Både kulturprisvinner, Hans Erik Fuglerud og Magnus Skavhaug Nergaard som mottok Haugestadstipendet, fikk sin fortjente hyllest på Haugestad i går kveld.

Når politikk blir taktikk

Tonje Evju stiller seg uforstående til at det var noen annen grunn bak Høyres forslag om å utsette saken om helgestenging av svømmehallen.

Ikke-sosialistisk flertall ga sosialistisk flertall

Det konstaterer Ulla Nævestad og spør om valgordningen bør være slik.

Lierdagene: Tre uker igjen!

Nedtellingskalenderen på LIERDAGENE.NO viser at det nå er tre uker igjen til den hektiske helgen den ellers ikke spesielt livlige Lierbyen slår ut håret og blomstrer opp med live musikk og alskens reklameboder.

På de folkevalgtes agenda i januar

Noen av de viktigste beslutningene i Lier blir tatt på møtene i kommunestyret og formannskapet. Liernett forkorter veien til sakene som skal behandles.

Støtte til kulturinteressert ungdom

I forbindelse med Haugestad 100-års jubileum i 2007 besluttet Fruene Haugestad A/S i samarbeid med Lier kommune å opprette et kulturstipend.

Med lokalsamfunnet i ryggen

Ingeborg Soot fikk Haugestadstipendiet for to år siden. I høst er det klart for en ny tildeling.

To-dagers valg i Lier

Det blir likevel to-dagers valg i Lier, vedtok Formannskapet i kveld.

Stipend til lokal trommeslager

Årets vinner av Haugestadstipendet er 22 år og fra Sylling

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Ny redaktør av Liernett

Fra 1. mars har Svend Asbjørn Sylling tatt over redaktøransvaret for nettavisen Liernett.

Forlik i veisaken?

Terje Sagvolden (H) kommer med et motinnlegg til Dannevigs fremstilling i pressen av saken om RV23

Nest høyeste

Årets resultat er det nest høyeste beløpet som noen sinne er samlet inn i Lier under TV-aksjonen

Lanseres som listetopp

Geir Stave, folkevalgt fra Hurum og leder i Buskerud Venstre, kaster seg inn i kmapen om å bli førstekandidat til Ventres til Stortingsvalget neste år.

Fraværende folkevalgte?

Lokalpolitikernes sviktende engasjement kan ha forståelig årsak.

Resultatene fra Kirkevalget 2009

Over 2000 liunger stemte i årets menighetsrådsvalg. Nesten 1600 stemte også i valg av medlemmer til bispedømmerådet.

Nedtelling til Lierdagene

Nå er det mindre enn tre måneder igjen til Lierdagene. Følg nedtellingen, se bilder, les nyhetsmeldinger og andre artikler på www.lierdagene.no

Menneskeverd i sentrum

Lier KrF startet valgkamp på Lierdagene i helgen.

Artikkelkommentarer på Liernett

Informasjon om endret praksis og krav om innlogging for å kommentere enkelte artikler

Liernett - fra 1.0 til 4.0

Nettavisen du nå leser er Liernett 4.0. Fra Liernett 1.0 til Liernett 3.0 skjedde det store endringer på flere områder, mens det ved overgangen til 4.0 i 2009 knapt var endringer som var synlige for den vanlige leser.