Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c5dd67fed43d2a4703d194cd58b4c883

Ap, suverent best på nett

Lier Arbeiderpartis hjemmeside er et hederlig unntak, hvis vi ser på de lite oppdaterte sidene til de lokale politiske partiene --

Det er mye gammelt nytt på hjemmesidene til de politiske partiene i Lier.
Hvis du skal kunne følge med i lokalpolitikken har du lite å hente fra hjemmesidene til de politiske partiene i Lier. Du kan gå inn på Lier kommunes hjemmesider, men der må du lete i referatene i protokollene. Det er ikke lett for "hvermansen" å finne ut hva de forskjellige partiene står for i de lokale sakene. Da burde heller de politiske partiene gjort mer ut av sine hjemmesider. Men disse hjemmesidene gir svært lite informasjon om lokale saker -- I stedet har man publisert innlegg fra "tungvekterne", både fra fylkes- og riksplan. Det er selvfølgelig informativt i kampen om taburettene på Stortinget.

Men hva med lokale saker?  Det er to år til kommunevalget. Forblir hjemmesidene så dårlige i tida fram til 2011, kan det bidra til ytterligere mindre interesse for lokaldemokratiet. Og vi undres over at det kun er Arbeiderpartiet som synes å ta velgerne og leserne av disse sidene på alvor --

For de øvrige partienes hjemmesider kommer vi med følgende behov: Det skulle være interessant å se tall som viser hvor mange eller få som etter hvert finner det nyttig å klikke seg inn på disse lite informative sidene.

Bortsett fra Lier Krf har de alle de politiske partiene hjemmesider, men de er pinlig dårlig oppdaterte på hvilke saker som partiet jobber med i Lier. Et meget hederlig unntak er Lier Arbeiderpartis side. Den er godt oppdatert, aktuell og ikke minst lett å lese. Det er underlig at ikke partiene jobber mer med å få fram partiets arbeid i utvalg og kommunestyre. I stedet ser det ut til de tror på ”skippertaket" ved hvert kommunevalg.

Ved Stortingsvalg ser det ut som ”fotsoldatene” til partiene tror lite på egen påvirkning. Men her er også Arbeiderpartiet med sine gode og solide tradisjoner klart best, illustrert ved den lokal innsatsen, da Støre inntok Liertoppen sist lørdag. Og typisk for en falmet valgklamp på lokalt plan er det kanskje også at vi møtte ordføreren på lørdag etter at hun hadde lett etter egen stand og ikke fant sine egne utenfor en dagligvarebutikk i Lier.

Bildet overfor viser lokale representanter fra Lier Arbeiderparti som onsdag morgen spanderte varm kaffe til pendlerne på Lier stasjon.

Her er et utdrag av ”gamle nyheter som er de såkalte toppsakene på hjemmesidene:

Lier Venstre rapporterer om fylkeskandidat Helge Stiksrud sykkeltur den 5. juni -- det er vel tre måneder --

Lier Senterparti har ikke redigert sin siden 12. august, da Per Olaf Lundteigens "velgerkontrakt" ble presentert der man lover å lytte til folk og stå på for fylkets saker på Stortinget, i Regjering og i den offentlige debatten med kunnskap, kraft og frimodighet.

”Bedre veier med Høyre!” skriver Lier Høyre, Lier største partis siste sak på hjemmesida,  ble oppdatert 30. 08 2009.

Og Lier Frp har lagt ut allesteds nærværende Ulf Erik Knudsens innlegg om Ap s ”propogandakvern, datert 4.9. som sin topp-sak.

Lier SV har en oversiktlig side. Vi fant mye godt stoff fra riksplan, lite fra fylkesplan og ikke noe fra lokalt nivå.

Lier Krf har ikke egen hjemmeside.

Du finner alle partienes hjemmesider på Liernett i lenkesamlingen:
http://www.liernett.no/lenker

Vi har gjort henvendelse til alle gruppelederne og påpekt manglende oppdatering, men har fått liten respons – Kan vi tolke det som om de slettes ikke er fornøyd med hjemmesidene?

Forrige artikkel:Målkalas på StoppenNeste artikkel:Talentutviklingen i fokus
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 9. september 2009 07:27: Velger på vandring
Lokalpartiene har tydeligvis samme slappe holdning til nettet som flertallet av de lokale foreningene og andre som kunne ha oppdatert nettsidene sine.

Det ser ut som om de aller fleste oppfatter nettsidene sine på samme måte som et navnskilt på døra: Det er litt mas å få skrudd det opp, men når det står der, er jobben gjort for en god stund.

Lier Arbeiderparti har - som et hederlig unntak - forstått hva det dreier seg om. Nettsiden er forbausende oppdatert. Den originale kandidatpresentasjonsfilmen (Puh! Langt ord!) er et frisk alternativ til de ofte litt for lange og litt for høytidelige filmene i valgkampen.

Dessuten skal Liernett og spesielt Torger Almaas ha takk for å ha satt søkelyset på den dårlige utnyttelsen av nettet. Skjerp dere, liunger!
Onsdag 9. september 2009 15:31: Kirsti Marie Lager Lyngås
V i Lier Senterparti tar kritikken til oss og med oss, men vil for ordens skyld nevne at ved sist valg (kommune- og fylkestingsvalget i 2007) ble vi kåret til best i klassen på oppdatering og bruk av nettsiden.
Nå er det stortingsvalg og jeg mener det kan fremskaffes nok og god nok informasjon på nettsiden til Buskerud Senterparti og Senterpartiet sentralt om hva Senterpartiet går til valg på.
Jeg skal love at Lier Senterparti vil holde Liungene fullt oppdatert om vår politikk og våre lokale handlinger i tiden fremover, når kommunens innbyggere har landet etter Valg`09.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode