Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8a83e2756d9a547d5ec755b4a2786367

Fikk Kolberg spesiell behandling?

Forskjellbehandling av politiske partier, mener Frp s Bjørg Myran (på bildet), men virksomhetsleder på Liertun hevder at det har vært kommunikasjonssvikt med politisk sekretariat --

Frp s valgkampleder, Bjørg Myran, forteller til Liernett at hun fikk en telefon fra Liertun med forespørsel om en representant fra Lier Fremskrittsparti ville besøke beboerne og snakke litt om FRP i mai.
- Det sa vi ja takk til men at vi skulle komme tilbake litt senere med hvem av representantene som kom. Vi ble enige om 09.09.09 kl 11.

Den 24. August ringte Myran til Liertun for å sjekke at alt er etter avtale, før hun skulle på styremøte i Frp. De sjekket på kalenderen at alt er i orden. - Vedkommende sa da at AP er der nå, "de kom bare så vi måtte slippe de inn, vi kunne ikke annet", forteller hun.

Den 31. August fikk Myran igjen en telefon fra Liertun, hvor vedkommende fortalte ar det var forhåndsstemmegiving på Liertun 25. august, så det var ikke nødvendig at de kom den 09.09.09.
- Jeg spurte da hvilken dato forhåndsstemmingen var og fikk da til svar at det var 25. august, altså dagen etter at Ap fikk komme inn uten å være invitert.

Myran tok en telefon til Lier kommune hvor hun fikk opplyst at kommunen og virksomhetsleder i fellesskap satte dato forhåndsstemming ca 14 dager før.
Liertun hadde da 14 dager på seg til å ta kontakt og få forandret datoen for Lier Fremskrittspartis besøk.

- Hvorfor får Martin Kolberg en spesiell behandling? spør Myran.

Kommuniksjonssvikt

- Vi har to aktivitører ved huset som planlegger aktivitetsprogrammet på huset, sier virksomhetsleder Kari-Lise Fuglerud ved Liertun sykehjem og boligenhet
- Før sommerferien startet, la de programmet for høsten. I forbindelse med at det var valg, fant de ut at de skulle invitere to politiske partier til å holde et innlegg, slik at de brukerne ,som hadde interesse av det, hadde mulighet til å få litt "politikk" inn i huset. Det med å invitere et par politiske partier inn, er noe som har vært gjort også tidligere. Da har høyre og arbeiderpartiet vært invitert. Derfor fant de ut at denne gangen skulle de invitere to andre partier og valget falt da på Frp og Sv. og avtalte dato 9 september når de skulle komme, forklarer Fuglerud.
- Det har ellers vært fritt opp til de andre partiene å komme med forespørsel om å få komme.
I midten av august kom det en forespørsel fra arbeiderpartiet om å få komme 24 aug og det ble det sagt ja til, da også andre partier skulle komme senere

Så langt alt greit.
- Men så kommer det som forandrer planene, og det var at det skulle være forhandsvalg her allerede den25 august. På grunn av en kommunikasjonssvikt mellom undertegnede og politisk sekretariat, kom det ikke opp en plakat om datoen for forhandsvalget. Aktivitørene var da ikke klar over dette før selve valgdagen. På den måten rakk de ikke å endre datoen for besøk fra Frp. Vi måtte dessverre ringe for å gi beskjed om at valget hadde vært. Dette var svært beklagelig. Men at det hadde noen betydning i forhold til valg av parti er lite trolig. Som en av beboerne uttalte etterpå; ”jeg stemmer som jeg alltid har gjort, så noe snakk om omvalg pga av dette har ikke vært en sak”.

- Det har ikke vært noen prioritering av Arbeiderpartiet. Det var kun rent tilfeldig at de var her dagen før valget, uttaler Fuglerud til slutt.

Liernett har forelagt saken overfor rådmannen, men har foreløpig ikke mottatt noe svar.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode