Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: fee79d69e9e94243a9dbbe8582c21be4

På husbesøk med Tonje, Petter, Martin og roser

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Tonje Evju og valgkampleder Petter Dreier (bildet) delte i går ut roser i håp om at velgerne skal gi partiet mulighet til å sikre at Lier unngår Helene Justads privatiseringslinje.

Med på laget var Martin Kolberg, som også var gnistrende klar på hva som skiller de to hovedmotstanderne i valgkampen i Lier.

Roser til alle
Lokalpressen var invitert, og Tonjes stedsvalg var lett å forstå. Det var Haskollveien, en fredelig gate der hun selv vokste opp og hvor de fleste andre har bodd siden utbyggingen av boligfeltet tidlig på 1970-tallet. – Dette er ’Lyckliga gatan’, forklarte Tonje og ringte på i nabolaget. Hun kom til sine egne, og de kjente henne.

Elisabeth Fossheim lot hekksaksen hvile og fikk roser av Martin Kolberg.

Martin Kolberg kjenner Lier. Han var første gang med i valgkampen i Lier i 1971 og har senere deltatt ved hvert valg, men uten at akkurat det har hatt avgjørende virkning på kommunevalgresultatene i hjembygda.

Arbeiderpartiet mistet makten i Lier i 1975. Deretter har Høyre hatt ordføreren i 36 år, og Ulla Nævestads 16 år med ordførerkjedet har vært en ubestridelig suksess. Det er ikke lett å hoppe opp på ordførerkrakken etter Ulla.

Jan Hansen åpnet døren og var begeistret for husbesøket.

- Lier har ikke vært en dårlig styrt kommune, forsikrer både Evju og Kolberg. Det er ikke fortiden de er opptatt av, men endringer de skimter i horisonten hvis Høyre beholder makten.

For Arbeiderpartiet er det viktig å få frem hva som skiller partiet fra Høyre. Med Helene Justad som ordfører vil Lier svinge bort fra den kursen som har vært holdt i mange år, mener de.

Evy Steen Birkenes fikk en rose av valgkampleder Petter Dreier.

Lier Arbeiderparti mener at Helene Justad har lagt seg på en privatiseringslinje som vil omfatte og endre svært viktige deler av offentlig sektor, og det har Arbeiderpartiet gode grunner til å motsette seg.

– Vi må vise velgerne alternativene, sier Kolberg. Høyresiden ønsker å bygge ned offentlig sektor. Arbeiderpartiet ønsker å bygge den opp for å møte blant annet omsorgsbehovene i Lier.

Trygg og Hjørdis Tøllefsen fikk snakket mye med Martin Kolberg.

- Uansett privatisering eller ikke må det offentlige betale, men ved privatisering går en del av kostnadene til profitt for private firmaer, sier Tonje. Det går ut over brukerne når fortjenesten blir viktigere enn tjenesten.

Kari Totland fikk roser og en prat med Martin Kolberg og Tonje Evju. 

- Det er viktig at det er god nærhet mellom dem som tar en beslutning og den som merker virkningen av den, sier Tonje. Hun mener at hvis omsorgstjenestene overlates til private aktører, reduseres nærheten og dermed mulighetene til påvirkning av tjenestenes innhold.

Carl Thoresen tok vel imot de uventede blomstene og gjestene.

- Det er grunnleggende viktig at det ikke privatiseres, oppsummerer Martin Kolberg. Tonje Evju er enig: - Dette er et avgjørende skille mellom Arbeiderpartiet og Høyre og derfor viktig for velgerne å ta stilling til. 

Forrige artikkel:Årets gavebok er kommetNeste artikkel:Historielagets store dag
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 24. august 2011 12:40: Mikal Lorentzen
Jeg ville nok blitt veldig skremt om Kolberg hadde dukket opp på døren min! Og hva er dette "privatiserings"tullet de snakker om? Er det sånn at Høyre og Justad skal legge ned alt offentlig i Lier og la private farlige aktører ta over? Eller er det heller snakk om mer valgfrihet og brukerne i sentrum, hvor de heller kan få flere valgmuligheter, muligheten til å velge hva som er best for dem, ikke hva som er best for arbeiderpartiet?

Hvis Tonje Evju skal gå rundt med skremselspropaganda og skittkasting, bør hun ihvertfall holde seg saklig, og langt vekk fra barnslig dårlig retorikk. Hun kan heller gå rundt og skremme om en godt styrt økonomi, mer satsning på en god skole, mer valgfrihet og rett og slett en fortsatt god og flott kommune som mange ønsker seg til.
Onsdag 24. august 2011 14:25: Seb
Selvfølgelig må Høyre få beholde styresmakten, og fortsette med den linjen de har lagt seg på. Det er det beste for alle!
Torsdag 25. august 2011 23:56: Bård Strand
Den linjen Arbeiderpartiet vil legge seg på er å gjøre de låneopptak som er nødvendige for å sikre fornuftige kvaliteter på tjenestene, dvs. nytt Frogner synehjem og ny skole for Hegg krets. Og gjøre innkjøpene på en økonomisk forsvarlig måte, dvs. ikke slik nye Høvik skole ble kjøpt inn.
Så vil Arbeiderpartiet gjøre en tydelig gjennomgang av kommunens strukturer for tjenesteyting, inntekter og utgifter. Kommunens forvaltning skal være god, ikke elendig slik Høyres dogmer tilsier og Lier Høyres handlinger etterstreber. Det vil svare seg å investere for å få ned driftskostnadene, særlig når en rødgrønn regjerning premierer slike investeringer. Kommunens strukturer er ikke justert siden femtiåra, og både strukturelt og bygningsmessig er driftskostnadene altfor høye. Til tross for at vedlikeholdet er så neglisjert at bygningene faller fra hverandre.
Arbeiderpartiets linje er å få Lier vekk fra grøftekanten og inn på trygg vei, slik at eldreomsorgen kan sikres mot å havne blant landets dårligste.
Å overføre penger fra kommunens slunkne kasse til private selskaper er ikke noe mål for Arbeiderpartiet, men ML synes kanskje det er et mål i seg selv?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode