Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 81bb6e34189c53377c7044b03904dcfe

Første mai på Lier Bygdetun

Lysbakken skal tale og Ap, SV og LO regner med fullt hus under feiringen av 1. mai på Lier Bygdetun. Arrangementskomiteen består av (fra venstre) Ninni Bjørnland, Anders Strøm, Ann Solveig Eriksen, Wivi Abelsen, Knut Røssum og Petter Dreier.

Trygg styring er motto for årets 1. mai arrangement, og trygg styring later også til å prege forberedelsene til årets 1. mai arrangement.

- Fokus i år er på arbeidernes historie, sier Petter Dreier. Han er kommunestyremedlem og partiets ungdomskandidat ved valget i fjor høst. Nå er han dessuten formann i årets 1. mai komité, som for øvrig har fire medlemmer fra LO, SV og Arbeiderpartiet.

Sammen med Ninni Bjørnland fra Lier SV presenterer Petter Dreier årets program med stor entusiasme.

Først i Drammen, så til Lier
- Det begynner kl 16.00 forklarer de to og begrunner tidspunktet med at alle må få med seg toget i Drammen før de tar turen opp til Lier Bygdetun, der folk skal samles i det gamle gjestgiveriet.

Programmet omtales som tradisjonelt, men arrangørene legger ikke skjul på at det er en rekke nye innslag.
- Astrid Isene skal fortelle om arbeiderbevegelsens historie, av og til avbrutt av Kjersti Sofie Halvorsen som fremfører kjente arbeidersanger. Så skal Håkon Norstrand fra Lier AUF ha en appell. Simen Bredesen Hørthe og Rasmus Wøien Olsen skal spille, Tonje Evju er konferansier og så ….
- Så?
- Så kommer Audun Lysbakken!
- Virkelig?
- Ja, han skal først tale på Bragernes torg, og så kommer han til bygdetunet. Det er nesten helt sikkert, sier Dreier.
- Det er helt sikkert, sier Ninni Bjørnland, som har de beste kontakter i SV.

Fullt hus
Arrangørene regner med fullt hus. Opplegget er krevende, men effektiv dugnadsinnsats gjør at de vil komme i mål. Servering blir det også, og Anders Strøm fra komiteen skal stå for en velsmakende kyllinggryte som blir solgt til gunstig pris. Drikkevarene kommer fra Bærgården i Sylling, og så blir det te, kaffe og kringle fra Lier Asvo.

Bjørnland og Dreier snakker seg varme mens resten av komiteen løper rundt i det gamle gjestgiveriet og vurderer bordplassering og hvordan høyttalerne må plasseres så alle får med seg taler og musikk. Entusiasmen er merkbar.

Det blir med andre ord trangt om plassen i det rødmalte gjestgiveriet på Lier Bygdetun tirsdag 1. mai når, slik det også kan sies: Lysbakken kommer til Paradisbakken.

Forrige artikkel:På de folkevalgtes agenda i januarNeste artikkel:Hundevalp savnet
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode