Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 317eb6021270f2dff5e8f2a696f18a36

Liervalgets to vinnere

At Helene Justad ledet Lier Høyre frem til rekordresultat, valgseier og ordførerklubba, er det ingen tvil om. Men Tonje Evju, som i spissen for Arbeiderpartiet fanget opp brorparten av stemmene de øvrige partiene mistet, har også grunn til å smile.

Bildet over: Da forhåndsstemmene var opptalt, ble Helene Justad og Tonje Evju intervjuet av NRK.

Valget er over og vinnerne er kåret. I Lier bestemte velgerne at 36 år med høyreordfører skal forlenges med fire år, men velgerne har også sluttet opp om Arbeiderpartiet, som med over 900 flere stemmer og tre nye mandater sikret seg en vesentlig sterkere posisjon i kommunestyret.

Interessen for valget har vært meget stor, og nærmere 600 lesere fulgte valgdekningen direkte på Liernett fra kl. 21 mandag kveld.

Sikrer demokratiet
Det er god grunn til å respektere folk som bruker tid og krefter på å påvirke samfunnet i en bedre retning. Den troen deler de to vinnerne med flere, for ivrige, dyktige og kunnskapsrike representanter for de øvrige partiene har også stått på for fullt i den hektiske valgkampen. Slik er de alle med på å sikre demokratiet.

Høyres Ole Marius Evensen og Gina Ekeberg er blant de mange som har stått på i valgkampen. Her sammen med Liers kommende ordfører, Helene Justad.

Det betyr ikke at ethvert forslag og tiltak fortjener applaus. At lokale SV-størrelser ville kjøre tog dypt nede i Oslofjordtunnelen og at Lier Frp kom trekkende med Carl I. Hagen høyt oppe på Liertoppen, kan synes som bagateller, men mennesker er nå engang slik innrettet at tabbene huskes best.

Valgdeltagelsen var høyere i Lier enn landsgjennomsnittet, men ikke mye høyere. Kanskje hjemmesitterne er valgets største tapere. De hadde mulighet til å påvirke resultatet, men valgte sofaen.

Tonje Evju møtte velgere og delte ut roser sammen med Petter Dreier og Martin Kolberg.

Nå skal et nytt kommunestyre gi innbyggerne et enda bedre Lier. Valgkampen er over, men det må fortsatt kjempes. Hvor mye bedre det blir, avhenger i stor grad av vedtak som blir fattet helt andre steder enn i storsalen på Haugestad.

Men vi kan likevel ikke se helt bort fra at det i løpet av den kommende fireårsperioden vil komme asfalt i hullene på Nøsteveien og at det kanskje kan bli litt tryggere for fotgjengere som utfordrer skjebnen langs Rv 23, for bare å nevne et par lokale forhold.

- Kan du ringe til Helene Justad og Tonje Evju i morgen, spurte redaktøren i en epost før han gikk og la seg etter at resultatet for Lier var klart. Men Helene og Tonje skal få sove så lenge de vil i dag. I hvert fall skal ikke Liernett vekke dem. Det er vel fortjent.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode