Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Maktskifte

- Liungene fortjener en forandring

Tonje Evju, ordførerkandida for AP,  er lei av maktarrogansen til den borgerlige sida i kommunestyret . Det har gått seg til, de borgerlige har dominert for lenge, vi trenger noe nytt. - Prøv oss, sier hun.

Vi har fokus på de samme problemene men går for andre løsninger. Det vil bli et ideologisk skifte, en dreining som vil påvirke beslutningene.  Vi vil øke forståelsen for en sterk offentlig sektor der lønnsnivå og status i større grad kommer med på linje med arbeid innenfor private virksomheter, Vi vil øke lærertettheten i skolen, sørge for at vikarbudsjettene øker og få virksomhetslederne til å legge noe annet enn kroner og ører i begrepet resultatmål. Vi vil ha flere hender i omsorgstjenesten og også gi tjenesten et annet innhold enn i dag. Og åpne opp for at flere som ønsker å komme i arbeid, men som ikke slipper til pga manglende norskkunnskaper, må få prøve seg. .

Vi vil legge forholdene bedre til rette for barnefamiliene. - Se deg rundt, kl. 14.00 lørdagsformiddag er det tomt i Lierbyen , og det til tross for at det i de siste åra er bygd svært mange nye boenheter i dette området. Hvem bor i leilighetene i kommunens hovedgate? Ikke særlig mange barnefamilier, ser det ut til. Og skatten? Vi er for skatt, men ikke eiendomsskatt, sier Tonje.

Vi leser i en forkortet utgave av partiprogrammet at et fullstendig program fins på s:. http://buskerud.arbeiderparti.no/index.gan?id=19

Vi finner det ikke , men innrømmer gjerne at vi er dårlige til å leite. Vi leser også at partiet går inn for at St Hallvard-spillet skal bli et fast innslag på Liers kulturprofil. Dette hadde vi lyst til å gå litt nærmere inn på ., men overlater det til bloggen.


Lierbyen kl. 14.00 25. september 2007


Tonje Evju og Siri Holland- nummer tre på fylkestingslista til Arbeiderpartiet.

Kommunestyrevalg

28 kommentarer

Søndag 26. august 2007 01:17: Ulla
Javel Tonje Evju, men da er det vel på høy tid med et maktskifte i Nedre Eiker hvor AP har styrt i 100 år og hvor fylkesmannens økonomiske svarteliste er et velkjent begrep?
Det kunne derfor være greit om Tonje Evju anviste hvor hun vil finne pengene til alle sine overdådige valgløfter. Skal også Lier inn på svartelista?
Søndag 26. august 2007 11:57: traktoren
håper liungene nok en gang bruker stemmen sin på det eneste rette og mest fornuftige valget. Nemlig Ulla. Vi kan ikke få noen bedre enn deg Ulla. Med Ulla vet vi ihvertfall hva vi har og hva vi får. Evju og Loe lover en masse som aldri klarer og bli gjennomført. Nei la Ulla sitte fire nye år sier bare jeg
Søndag 26. august 2007 15:05: budeia
Hvis forandringen vi fortjener er Tonje Evju, da sier jeg nei takk!!!
Søndag 26. august 2007 21:37: Terje Sagvolden
Dette var en tynn argumentasjon for å stemme på noen annen enn Ulla. Hvilken borgelig maktarroganse? AP er det mest arrgorante partiet som fins. Og har en partipisk og intoleranse man ikke finner i andre partier. Tonje er flott å se på, men er en politisk lettvekter uten makt i Lier AP. Der er det "gamlegutta" som bestemme på bakrommet. Les avisinnleggen fra Lier AP, så får dere se hvem som bestemmer. Stem på Ulla som ordfører. Borgelig velger
Søndag 26. august 2007 21:45: Borgelig velger
Dette var tynn argumentasjon for å velge noen annen enn Ulla. Hvilken borgelig arroganse er det det henvises til? AP er det mest arrgogante partiet som fins. Der er det "gamlegutta" med partipisken som rår. Tonje er flott å se på, men en politisk lettvekter som brukes som frontfigur av de som bestemmer i partiet. Bare se på hvem som skriver avisinnlegg og snakker i kommunestyret. Det er "gamlegutta" i AP som "har snakket sammen på forhånd". Stem på Ulla som ordfører.
Søndag 26. august 2007 21:50: Mot APs formynderstat
Lier fortjener å få beholde Ulla som ordfører. La oss slippe AP og SVs "vi vet best hva som er bra for deg"-holdning. De behandler nordmenn som slaver der begge foreldre MÅ jobbe og ungene MÅ i barnehage.
Mandag 27. august 2007 08:09: Ikke lenger usikker velger
Synes vi bør prøve et maktskifte nå. Se hva borgelig styre har gjort med økonomien i Lier: 700 mill. i gjeld + 300 mill. i kommende nybygg. Slik går det, når man lar være å vedlikeholde det han har! Lier Høyre kan helt sikkert styre sin egen økonomi, men ikke andres!
Mandag 27. august 2007 09:27: Rød så det holder
Hva skjer i Lier, jo her er alt ved det vanlige. Vi ser bare at har er det ok å leve. Billig strøm har vi jo. Men hva skjer med Lier's gjeld? Hva med eldre omsorg, skole?? Tonje tørr å si noe hun, Ulla er bare der hun søt og snill som hun er. På tide med noen som tørr å slå i border!!! Stem TONJE
Mandag 27. august 2007 09:38: Kristian Kirkerud (Ap)
Hvor mange anonyme innlegg har du egentlig skrevet Høyres Terje Sagvolden? Ser du prøver å kalle deg "Borgelig velger", men navnet ditt står faktisk der allikevel..
At Høyre i Lier er arrogante gjenspeiles og bekreftes i ditt utsagn om at "Tonje Evju er flott å se på, men..."
Å prøve å fremstille seg som anonym samtidig som en bruker slike hersketeknikker burde en voksen mann som er politiker fra Høyre holde seg for god til..
Mandag 27. august 2007 09:39: Gjerding
Ulla har medietekke og er en populær "Gallionsfig." i Lier. Å bruke N. Eiker som eks. er imidlertid noe skuffende enkelt.Det er bare å se på Trondheim etter at Ap tok over. Lier, med Ulla og høyre ved roret hadde vel også stø kurs mot nevnte svarteliste inntil vi fikk ny regjering? Nei, da er Tonje en politisk tungvekter i sammenligning, noe som uansett vil komme for dagen på sikt. Stem Tonje og Ap!
Mandag 27. august 2007 11:40: Bård Strand, Lier AP
Hei Terje Sagvolden!
Dette var vel valgkampens mest patetiske forsøk på å skjule sin identitet? Men grunnen var god, for innlegget var sannelig ikke noe å belemre navnet sitt med. Er det med kjennskap til Ullas situasjon i Lier Høyre du fantaserer om Tonjes situasjon i Lier AP?
Du vet selv meget godt hvilke politiske kvaliteter Tonje har, og dessverre lar hun seg ikke pille på nesen av oss "gamlegutta"!
Tonje vil være en handlekraftig ordfører som ville styre kommunen i en retning hvor økonomien sikres og pengebruken prioriteres slik at skolen får den kvaliteten jeg vet du ønsker, og slik at omsorgen blir slik at vi kan være trygge selv når livet er vanskeligere enn hva vi ønsker.
Ta skrittet, Terje, stem på Tonje!
mvh
Bård Strand, Lier AP
Mandag 27. august 2007 12:09: Velger på vandring
Kan noen forklare hvorfor det er så om å gjøre for AP (ref. tredje avsnitt i artikkelen) å få flere barnefamilier inn i Lierbyens folkefiendtlige steinørken.
Mandag 27. august 2007 12:38: Bård Strand
Hei velger på vandring!
Lier AP vil ikke ha barnefamilier, eller andre, inn i steinørkener, naturligvis. Tvert om har vi kvalitet på bomiljøer som en av våre tre viktigste saker for Lier kommune i de neste fire årene.
Vårt mål er å sørge for at Lierbyen ikke blir en steinørken, og da er både barnefamilier og Lierbyen-prosjektet viktige. Slik området har fått utvikle seg rundt Foss-kvartalet er begrepet steinørken kanskje ikke så galt, selv om det er svært lokalt, da!
Bidra til at vi får mer makt i Lier, så skal vi bidra til å rydde opp og gjøre Lierbyen til et bedre sentrumsområde enn i dag.
mvh
Bård Strand, Lier AP
Mandag 27. august 2007 13:10: Velger på vandring
Lierbyen er og blir en steinørken. Jeg ser ikke at Ap eller andre har kommet med noe forslag som vil føre til nevneverdige forbedringer av det som er ødelagt ved feilgrep gjennom minst femti år.

Forskjellen mellom Lierbyen og Manhattan er snart bare at sistnevnte har butikkvinduer i julegatene.
Mandag 27. august 2007 14:11: Paul Christian Justad
Det vil være sunt med et skifte i Lier ved dette valg. Et skifte vil si at vi har kontroll over skole, eldreomsorg og kommunale tjenester.
Det vil forhindre at ikke kommunen splittes til et AS. Jeg tenker på gru på Gifstad som ble solgt til Lier boligselskap, Lier drift som er foreslått til et AS. Vær med å forhindre et flertall av H og Frp ved høstens valg.
Mandag 27. august 2007 16:03: Knut Røssum
Syns det er helt utrolig at toppolitikere på borgelig side prøver å skrive anonymt. Hvordan skal vi da kunne stole på dem. Lettvekter blir brukt om Tonje, det tror jeg må komme av meget dårlig dømmekraft.
Når det gjelder om Lier skal inn på svartelista. Ulla kan takke den Rød/Grønne regjering for at vi ikke er der. Vi hadde stø kurs mot svartelista vi å.
Tirsdag 28. august 2007 11:34: Terje Sagvolden (Lier Høyre)
Jeg forstår ikke helt hvorfor AP ble så muntre over mitt innlegg. Det var ikke anonymt og innholdet er helt korrekt. Tonje er en politisk lettvekter spesielt sammenlignet med Ulla. Har hun noen makt i Lier AP? Der er det "gamlegutta" som bestemmer. Det er vel heller ingen overraskelse at jeg skriver at jeg er en "Borgelig velger". Jeg har aldri stemt noe annet enn borgerlig. Selv ikke for mange år siden da jeg var medlem av Venstre. Stem på Ulla som ordfører.
Torsdag 30. august 2007 19:13: Truls Moen
Har Tonje Evju regnet ut hva alle hennes gode forslag koster? Neppe, for dette blir rådyrt!!!
Hun sier at hun" er for skatt", men mot eiendomsskatt.Jeg er redd for at det er den skatten som får hennes regnestykke til å gå opp.I Nittedal lovte Ap i valgkampen 2003 ikke å innføre eiendomsskatt, året etter ble den innført.Høyre er derimot garantisten for at du ikke skal betale eiendomsskatt i Lier. Stem høyre og stem på Ulla
Torsdag 30. august 2007 19:28: Truls Moen
Til Knut Røssum :det heter ikke" vi å" , men" vi og"..Skriv ihvertfall riktig når du forsøker å kritisere Terje Sagvolden.Årsaken til at alt går mye bedre nå er at det ble skapt mange nye arbeidsplasser under den borgerlige regjeringen, og at dette genererer større skatteinntekter og mere penger i kommunekassa.
Fredag 31. august 2007 14:28: Knut Røssum
Til Truls Moen. Rettskriving er du nok god på, men matematikk kunskapene er vel så som så. Tonje lover ikke mere enn hun kan holde. 30 mill på 2 år fra de rød grønne har ført til at vi ikke er på svartelista vi Å. Uten de mill ville tjenestetilbudet til Lier vært et helt annet. I motsetning til H og Frp ønsker vi å bruke penger på tjenestene frem for økt byråkrati. Byråkratiet øker ved bestiller utfører modellen, ved privatisering av hjemmehjelp O.L
Fredag 31. august 2007 15:04: Bård Strand, Lier AP
Om Røssum avkreves korrekt stavemåte for å skrive innlegg til Sagvolden, burde man kunne forutsette at Sagvolden selv benyttet korrekt skrivemåte. Etter Bokmålsordboka og Aftenposten heter det ikke borgelig velger, men borgerlig velger. Men dette har naturligvis ingen som helst betydning. Vi forstår alle hva begge mener, og så får Truls Moen heller leke pedant, om han vil.
Tonje har samme makt i Lier AP som Ulla har i Høyre, og i motsetning til Ulla fronter hun politiske standpunkter i mange sammenhenger. Det vil hun fortsette med også som ordfører.
Hva ROBEK-lista angår, så er det ingen som helst tvil om st det var regjeringsskiftet og endret fokus fra privatforbruk til offentlige tjenester og fellesskapsløsninger som reddet Lier fra den. Det er vi alle glade for!
Fredag 31. august 2007 15:19: Tone E Svendsen
Det blåser en forfriskende vind mot kommunestyresalen. Lier Ap er stolte av å ha Tonje på 1. plass, og kvinner jevngodt representert på vår liste. Lier Høyre har bare gamle gubber å by på, og så få jente på lista si at det er pinlig i 2007.
Med all tydelighet er det demonstrert at kommunestyret trenger nye krefter og flere kvinner. Helst anført av vårt friske pust, Tonje.

Godt valg! Tone, Aps 3. kandidat!
Fredag 31. august 2007 18:01: Knut Røssum
I dag så vi et nytt eksempel på at vi trenger en ny Ordfører Roeren Ulla Nævestad var nok engang på rotur fra egen politikk. Tenker her på husleieøkningen i bofellesskapa på Tranby. Grunnen til økningen er jo Høyre og samarbeidspartiene sin politikk. Markedet skal styre alt. Eiendomsselskapet har gjordt akkurat som Høyre vil.
Det er ikke første gangen Ordfører Nævestad ror vekk fra egen politikk. Det rare er at roturen starter først etter omtale i media.
Fredag 31. august 2007 18:36: Velger på vandring
Ikke så urolig, Røssum!

Alle vedtak kan vel tenkes å gi et eller annet uforutsett og uheldig utslag. Det viktige er hva som blir gjort for å forhindre urimelige konsekvenser man ikke har forestilt seg.

I denne saken ville jeg kanskje heller gi honnør til ordføreren som tar affære straks hun blir kjent med at noe slår helt galt ut for noen.
Lørdag 1. september 2007 08:03: Knut Røssum
Kjære velger på vandring.
Her dreier det seg ikke om enkeltvedtak, her dreier det seg om retningen på politikken. Høyresiden ønsker privatisering av offentlige tjenester. Dette fører til at beslutningene flyttes fra det åpne rom og inn i lukkede styrerom. Det er grunnen til at ordfører ikke viste om husleieøkningen i bokolektiva på Tranby. Beslutningene flyttes fra de folkevalgte og inn i styrerommene. Og dette er en politikk som spesielt H og Frp mener er riktig.
Lørdag 1. september 2007 14:11: Velger på vandring
Takk til Røssum for kort og greit svar.

Klart jeg er motstander av privatisering hvis den består i at omsorgstrengendes midler forsvinner til overskudd og styrehonorarer i private selskaper, men det kan vel ikke være tilfellet så ofte at det gjør noe? Er det andre argumenter?
Mandag 3. september 2007 09:29: Bård Strand, Lier AP
Hei Velger på vandring!
I utgangspunktet ser det ut til at Ulla "griper saken". Men hun er i dag kommunens øverste sjef. Alt kommunen foretar seg er hennes ansvar, og det burde hun ta alvorlig. Det er ikke god ledelse når en toppsjef går ut og hevder sin uvitenhet og dermed henger ut en ansatt. Den øverste sjefen SKAL vite om slike forhold. Det er hennes jobb å etablere et system som sørger for at sjefen vet. Hva ville du sagt om tidligere styreformann i Hydro hadde uttalt at han ikke visste om opsjonsavtalene? Den øverste sjefen kan ikke gjemme seg bak ansatte, men skal stå frem å ta ansvar. Er det virkelig slik at hun ikke visste, så bør hun be rådmannen ta sin hatt å gå. Eller er det slik at ordføreren skjermes for en del ubehagelige sannheter for å oppnå "deniability"?
mvh
Bård
Tirsdag 4. september 2007 15:12: Ole M. Evensen
Hva skal vi med maktskifte når vi både har Ulla som ordfører og samler over 50 % av stemmene ifølge meningsmåling. I tillegg Høyre,et ledende parti i kommune som tydelig liungene er fornøyd med og som holder sine valgløfter. Partiet er også på offensiven viktige saker som Lierstranda/Gjelsten, nytt sykehus på Gullaug

Flere saker fra arkivet

På husbesøk med Tonje, Petter, Martin og roser

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Tonje Evju og valgkampleder Petter Dreier (bildet) delte i går ut roser i håp om at velgerne skal gi partiet mulighet til å sikre at Lier unngår Helene Justads privatiseringslinje.

Fylkestinget neste år?

Mathias B. Dannevig (62), markant Ap-politiker i Lier, satser på fylkespolitikken neste år -

Liervalgets to vinnere

At Helene Justad ledet Lier Høyre frem til rekordresultat, valgseier og ordførerklubba, er det ingen tvil om. Men Tonje Evju, som i spissen for Arbeiderpartiet fanget opp brorparten av stemmene de øvrige partiene mistet, har også grunn til å smile.

Takk for tilliten!

- Nå skal vi gjør alt vi kan for å vise oss tilliten verdig, sier leder av Lier Arbeiderparti, Tonje Evju.

På de folkevalgtes agenda i januar

Noen av de viktigste beslutningene i Lier blir tatt på møtene i kommunestyret og formannskapet. Liernett forkorter veien til sakene som skal behandles.

Mitt kulturelle dilemma

Leder i Lier Arbeiderparti og medlem av formannskapet Tonje Evju, er litt provosert over debatten utelukkende har blitt til "sykehjem og skole eller kulturhus".

Om Ap s stemmegivning

Bård Strand og Tonje Evju, henholdsvis Arbeiderpartiets gruppeleder og partileder, gjør her greie for forskjellig stemmegivning i saken om kulturhuset i torsdagens formannskapsmøte.

- Høyre er garantisten mot eiendomskatt i Lier

Kommunal eiendomsskatt vil ikke bli innført, hvis velgerne fornyer Høyres mandat til å styre kommunen de neste fire årene, skriver Ryno Andersen, Lier Høyres leder.

Tidenes største

Høstens bokmarked på Frogner menighetshus er tidenes største der i gården.

Ny leder i Lier Ap

Tonje Evju trekker seg etter å ha vært leder i tre år og blir avløst av Geir Atle Granås.

Stem på Lier Ap nå fordi:

Lier AP tar miljøutfordringene på alvor ved å arbeide for de beste løsninger for bomiljøene i ytre Lier. - Ulikt SV mener vi at liten trafikk i dagen fra Linne (...)

Solskinnsfeiring på bygdetunet

Audun Lysbakken var trekkplasteret, og han skuffet ikke de mange fremmøtte på det felles 1. mai-arrangementet på Lier Bygdetun i ettermiddag.

Knapt flertall i formannskapet

Etter en saklig debatt med 20 innlegg er det nå opp til kommuneestyret den 8. mars å fatte det endelig vedtak om det skal bygges et kulturhus i Lierbyen.

Fremad mot Høyre

Alt vel på Vestfronten.

Rakk du å se alt?

Selv de som var på begge Lierdagene, rakk neppe å få med seg alt --

- Har ingen anelse om hvor stor Ulla-effekten har vært

Arbeiderpartiet kan i likhet med Høyre være fornøyde med årets skolevalg, hvor de hver stakk av med 1/3 av stemmene. Men Petter Dreier (Ap) tror det skal mye til før de puster Høyre i nakken førstkommende mandag.

Den lokale valgkampen utsatt til 22. august

De lokale partiene har kommet til enighet rundt hvordan valgkampen i Lier skal føres i 2011.

Oppgradering av Hegg skole?

Pressemelding: - Regjeringen overfører mer enn 19 millioner kroner til Lier

Åpent møte om integreringspolitikken

Torsdag hadde Lier Arbeiderparti inviterte til åpent møte om integreringspolitikken i kommunen på Voksenopplæringa i Lierbyen

Ingen kommentarer?

Har verken Tonje Evju, Ap eller småpartiene noen mening om salget av Gullaug og følgene det får for kommunen?

Nye fire år for Ulla?

Hvem bør bli Liers ordfører i neste periode? Stem her!

Salget av Gullaug-tomta

Tidligere kommunestyremedlem for AP, Mathias B. Dannevig, nå medlem av Buskerud Fylkestings hovedutvalg for samferdsel, kommenterer her Liernetts artikkel.

Vi sjekker partienes hjemmesider

Det er valg – hvilke saker er de viktigste på lokalpartienes internettsider?

Trenert og sabotert Gullaug

De administrative krefter har vunnet, og de har motarbeidet politikkens legimititet, mener Tonje Evju, leder i Lier Arbeiderparti.

Lierskolen - på tide med innholdsdebatt!

Kunnskapsløftet er innført, med målsetting for opplæringen i grunnskole og videregående skole, og et helhetlig 13-årig løp. I løpet av valgperioden ble det i st (...)

Partiene møtte pensjonistene

Det var mange argumenter, spørsmål og svar da Lier Pensjonistforening i går hadde samlet politikere fra de åtte viktigste partiene i Lier til debatt om eldrepolitikk i Lier.

Grønt er best i Lier

Liernett har sjekket de lokale partienes nettsider. Og det er Senterpartiet og Venstre som er best i klassen denne gang.

Trygghet for alle

Det var to oppslag i en herværende papiravis som satte dagsorden da arbeiderpartipolitikere nord for Lierbyen skulle overbevise syllingfolk hvorfor det nå er på tide med et skifte Før du går videre: Har Lier konkurranseutsatt for mange virksomheter?

AUF-er fra Lier skuddskadet

Han er innlagt på Ullevaal sykehus, men alt tyder på at det vil gå bra etter operasjonen.

- Får lyst til å legge ned butikken

- Hærverk i Lierbyen er jo ikke nytt, men hendelsene sist lørdag går langt over streken, sier Aase Marie Fælth, som ble møtt av knuste ruter og gjenstander dekket av brannslukkingsmiddel (bildet).

Arven fra Sylling

Det er nok nå

Vant valget, men hva med sakene?

Arbeiderpartiet har all grunn til å være fornøyd med valget, men betyr det noe for endringer for lierpoltikken de nærmeste fire årene?

Oppfyller partiprogrammet

- Jeg registrerer kritikk for at Høyres gruppe opptrådte samlet under avstemmingen om kultur i Lierbyen, uttaler gruppeleder Søren Falch Zapffe som her imøtegår kritikken.

Store forskjeller i skolevalget

Resultatet etter skolevalget på Lier vgs. og St. Hallvard vgs. viser store forskjeller når det gjelder politisk tilhørighet

Næringslivet kunne møtt politikerne

Næringslivet var svakt representert da nøkkelpersoner fra de politiske partiene stilte opp på møtet som Lier Næringsråd arrangerte på Haugestad mandag kveld.

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Første stikk til Lierbyen

Et flertall i Formannskapet ønsker vinmonopol i Lierbyen

- Har ikke tenkt å la Høyre få en lett jobb

Lier Arbeiderparti er svært godt fornøyd med årets valgresultat. - Men noen vil kanskje kalle meg skamløs når jeg på vegne av Lier Arbeiderparti sier at vi med god grunn kan innkassere valgseieren, sier Petter Dreier.

Høyresiden forvirrer velgere

- og et rungende nei til eiendomsskatt i Lier!

Eskil Pedersen på Liertoppen

Høyre og Frp så trolig rødt på minst én måte, for på mer synlig naboplass i annen etasje på Liertoppen stilte innpå 20 unge og litt eldre Arbeiderparti- og AUF-medlemmer, mange av dem med røde t-skjorter. Og så kom Eskil Pedersen.

Nei til kulturhuset

- Etter en saklig og god debatt besluttet Arbeiderpartiet i sitt medlemsmøte i kveld at partiet skal stå samlet når saken kommer opp i kommunstyremøtet, 8. mars, sier Knut Røssum som var en av møtelederne. Venstres gruppeleder, Nina E. Johnsen, kaller dette diktering av myndige mennesker.

Historisk medlemsrush

- Folk melder seg inn i Venstre som aldri før, sier sekretær Ståle Sørensen i Drammen Venstre (på bildet), og reaksjonene har vært ulike lokalt ----

Full krig mellom de største partiene

Liernett kommenterer valgkampen.

Mulig å snu utviklingen?

"Sykle til jobben-prosjektet" i Lier fikk god oppslutning, men får det varig virkning som en del av Buskerudbyens mål om å redusere bilbruken?

Mer samarbeid med SV og AP?

Varaordfører Trond Johansen mener at Krf bør samarbeide mer med venstresida om flyktninge- og ruspolitikk i Lier

STATOIL I LIERBYEN

Det at Statoil i Lierbyen blir lagt ned fra nyttår er bare trist.

Nitrist utvikling

Det sier Høyres gruppeleder, Søren Falch Zapffe som etterlyser større entusiasme til kulturhusprosjektet som nå ser ut til å bli nedstemt i kommunestyret.

Voksenopplæringa så rødt

I likhet med mange av skolene i distriktet avholdt også Voksenopplæringa i Lier valg for elever over 16 år

Sal og tomt på sakslisten

På tirsdag tar kommunestyret stilling til kjøp av tomt til nytt sykehjem og til ny sal i Lierbyen.

St. Hallvard spillet - mer enn bare spill

Nytt manus er skrevet, og prøvene er i gang til årets forestilling. Denne gang er stykket ført i pennen av Håvard Rype, Lier kulturkontor, og har fått navnet ”Ikke en spurv til jorden”.

Fortsatt mottak, men for hvem?

Flere, men mer positive asylsøkere kan være nøkkelen til fredeligere sameksistens på Lierskogen, der folk er opprørt over asylmottakets fortid og fremtid, mener Tonje Evju og Martin Kolberg.

Mer igjen for pengene.

Nå er det atter budsjettid og en anstrengt kommuneøkonomi skal igjen slankes. Det kuttes ikke lenger med ostehøvel, her må det sterkere lut til. Rådmannen er nå ute med et forslag som ikke er uventet, det er bare trist. Hvem er det som får svi i år?

Inntrykk fra en valgkampåpning

Også i Lier ble åpningen av valgkampen uvanlig. I en felles valgkampåpning i kveld stilte hvert parti, bortsett fra to, med stand og ordførerkandidat foran rådhuset i Lierbyen.

Prosessen går videre

Det ble et klart flertall i kommunestyret i kveld for å jobbe videre med bygging av kulturhus i Lier

- Husk, bare fem minutter!

Lars Haugen, Frp og Annar B. Hansen fra UF fikk beskjed om begrenset taletid fra ordstyrer Sissel Andersen, da lokalpolitikerne presenterte seg for deltakere ved Lier voksenopplæring torsdag.

Kan signalisere kursen

Dersom Høyre velger et samarbeid med SP, Krf og V og utelukker FRP, mener jeg at det er signal hvilken kurs Høyre velger, sier Arbeiderpartiets Tonje Evju til Liernett.

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Nytt stipend delt ut

Saksonfonisten Tonje Kvarstein Andreassen fikk æren av å motta det første Haugestadstipendiet ved åpningen av Kulturnatten i dag ettermiddag

Best i test

Grei nok plan for Lierskolen, eller.....................?

Overkjørt av Vinmonopolet

- Liers politikere har mistet sin mulighet til samfunnsplanlegging og styring, sier Siri Loe Svere, varaordfører og gruppeleder for senterpartiet til Liernett

Tidlig høstjakt

Det skrives kun mai og det er omtrent 200 som allerede gjør seg klar til jakta, skriver Tonje Evju i Ukens petit -

Ulla med soleklar seier

Fikk over 64,1 % av stemmene! Og hun får også selskap av 18 partifeller i kommunestyret.

Lierbyen “sentrum” er triste greier

- Banken flytter og Tinas Blomster er konkurs, og fra før er det masse tomme lokaler, fastslår Lier Arbeiderpartis valgkampleder Petter Dreier. - Men ikke noe hjelper hvis ikke folk i Lierbyen selv vil, legger han til.

Verdens beste globus.

Det er definitivt ut med den gode gamle globusen. Google lanserte nylig sin karttjeneste Google earth, og det er nå fritt frem for hvem som helst å reise verden rundt med satelittbilder. Lier-nett har testet tjenesten, og er mektig imponert.

Bygges kulturhus i 2009?

- Et bredt utredningsarbeid er i gang med sikte på politisk avklaring om prosjektet kan realiseres i løpet av våren, sier kultursjef Ingeborg Rivelsrud til Liernett

Torbjørn Jagland på Bygdetunet

Så kom Jagland. Middels talt langt på dag. Men for han hadde arbeidsdagen vart lenge, og antakelig hadde han alt satt seg utover de bestemmelsene i arbeidsmiljøvernloven som regulerer vanlig folks arbeidstid.

Må enda flere dø i trafikken?

Mens myndigheter og politikere prater og utsetter, blir veiene i Lier stadig farligere.

- Lier Høyre slipper for lett unna

- Jeg var på debattmøtet på Haugestad i går. En god debatt hvor spesielt Høyre, AP og SV gjorde en fin figur, skriver Petter Dreier i dette innlegget. Han er valgkampleder i Lier Arbeiderparti.

Et godt stykke lierhistorie

I boken om Lier Arbeiderpartis første hundre år gir Halvard Reiersgård og hans medhjelpere et meget lesverdig innblikk i både partiets og bygdas historie.

En seier så langt

Tonje Evju og Arbeiderpartiet kan være fornøyde så langt med at prosjektet i området ved Tranby Idrettspark fikk et klart flertall etter at Ap og Frp fikk støtte av over halvparten av Høyre-representantene

- Lierbyen - stedsutvikling og kulturhus

- Avgjørelsen om et kulturhus må tas på alvor og gis sin positive tilslutning, skriver Sverre Jan Sørensen, leder i Lierbyen Handelsforening, i dette innlegget.

Likegyldighet eller manglende engasjement?

Det er gått 14 dager siden Frivillighetssentralen og Kulturkontoret forgjeves forsøkte å samle tillitsvalgte og politikere til engasjement for større foreningsdeltakelse fra våre nye landsmenn.

Bevar Gamle Hegg

På ettermidagens 1. maiarrangenment på Høvik skole appellerte Arbeiderpartiets ungdomskandidat til at Lier kommune må utvide mulighetene for Lier Musikkverksted

Rørende enighet om samhandlings-reformen

Kommunestyresalen på Haugestad var i går fylt av ansatte innen helsesektoren i kommunen og politikere fra alle partiene. Lier KrF hadde tatt initiativ til møtet om samhandlingsreformen.

Kong Carl kommer til Lierbyen

Antakelig er det lang erfaring som har gjort at Carl I. Hagen bedre enn alle andre politikere er i stand til å treffe vanlige folk hjemme

Hva mener egentlig politikerne i Lier?

Snart er det valg, og vi i Lier-nett ville finne ut hva listekandidatene i de forskjellige politiske partiene mener nå like før valget. Vi tok på oss vanlige klær og forsøkte å finne ut hva de som står på stand mener om saker og ting i bygda. Det fine med denne tilnærmingen til politikken, er at man kommer litt under huden på dem som de neste 4 åra skal bedrive styre og stell. Vi hadde lest valgmaterialet, men fant mange brosjyrer prangende og vage. Vi ville ikke vite noe om politisk idehistorie - vi ønsket å finne ut hva de konkret sto for her og nå.

- Om Liers tilstand og Høyres politiske regnskap

Ryno Andersen, leder Lier Høyre, svarer Lier FrP i dette innlegget.

- Det er ikke forskjell på Stortingsvalg og lokalvalg

- Det er jo akkurat de samme menneskene, politikken og meningene som er over alt. Enten det er storting, fylkesting eller kommune- og bystyre så er det helt likt.

Står samlet bak vedtak

De psykiatriske pasientenes fremtidige behandlingstilbud står på spill, mener Tonje Evju (bildet) og Lier Arbeiderparti

Slutt på sommerslukkingen?

Peter Dreier og Lier Arbeiderparti har lenge protestert mot sesongslukking av gatelysene. Nå er ordføreren enig, og dermed ser det lysere ut.

Oppgitt over politikerne

- Lokalpolitikerne bør ta seg et kurs i sentrumsplanlegging, sier en frustert Lars Kjærulff, eier av Lk Sykkel, som om kort tid låser butikken og gir opp

Høyre holder sine valgløfter

Innlegg fra Lier høyres listekandidat Ole Marius Evensen

Kulturpolitikkens "D-dag"

På tirsdagens kommunestyremøte vil de folkevalgtes vedtak kunne legge til rette for et felles møtested for kulturen for framtida --

737

Vi snakker ikke om fly, men om at Liernett snart fyller 3 år. Hva er status så langt?

Arbeiderpartiet større enn Høyre i Lier?

De siste ukene har Liernett spurt sine lesere om hvem som får deres stemme i kommunestyrevalget 2011.

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

- Gullaug-tomta utelukket som tomt for fengsel

Nævestad bekrefter at Lier har blitt spurt om å vurdere tomt for et nytt fengsel

LIER DRIFT

I følge en artikkel i Lierposten i dag, så har Lier Drift store problemer med kunne opprettholde en forsvarlig drift på sitt arbeid.

Om penger og omsorg og politiske løfter

Høyere skatteinntekter og lavere renter gjør at Lier Arbeiderparti mener det bør åpnes for å øke rammene, hevder gruppeleder Bård E. Strand

Manglende dialog

- Det er trist at ingen av de andre borgerlige partiene var interesserte i en dialog om budsjett i forkant, mener Lars Haugen og Knut Eilert Sørnes (th på bildet) i Lier FRP

Plastsøpla flyter --

- Er det meningen at alle skal tre plasten gjennom et lite hull på returpunktene? spør en leser av Liernett, og Renovasjonsselskapet svarer på henvendelsen --

St. Hallvard – et etterspill

Det er ikke bare de store finansakrobatene på børsen som i nedgangstider finner det opportunt å søke statens hjelp når det butter.

Steng biblioteket og bli med på kjøpefesten

Rådmannen har foreslått å legge ned Tranby bibliotek. Dermed mister kommunens tettest befolkede område bibliotekstilbudet i nærmiljøet. Dette vil i stor grad gå utover unge og eldre, og våre nye landsmenn som er flittige bibliotekskunder. Skolene på Tranby vil miste muligheten til å videreutvikle et kombinasjonsbibliotek på eget område. Forslaget har møtt massiv motstand blant folk på Høgda.

Lanserte kulturhus i nittiårene

Tove Sæteren, (V) fikk en liten modell av et "kulturhus" av ordfører Ulla Nævestad, da hun sluttet i kommunestyret i 1999

Lokal jubel for investeringslån

Ap s gruppeleder i kommunestyret, Bård Strand, lover at partiet vil arbeide for samlokalisering, etter forslaget om å bevilge penger til kjøp av Liers mest omtalte eiendom --

Legge ned Tranby bibliotek?

Rådmannen foreslår å legge ned Tranby bibliotek. Hva mener du?