Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: bd5fbe666ac2c590c30e32ee8d4dc868

Maktskifte

- Liungene fortjener en forandring

Tonje Evju, ordførerkandida for AP,  er lei av maktarrogansen til den borgerlige sida i kommunestyret . Det har gått seg til, de borgerlige har dominert for lenge, vi trenger noe nytt. - Prøv oss, sier hun.

Vi har fokus på de samme problemene men går for andre løsninger. Det vil bli et ideologisk skifte, en dreining som vil påvirke beslutningene.  Vi vil øke forståelsen for en sterk offentlig sektor der lønnsnivå og status i større grad kommer med på linje med arbeid innenfor private virksomheter, Vi vil øke lærertettheten i skolen, sørge for at vikarbudsjettene øker og få virksomhetslederne til å legge noe annet enn kroner og ører i begrepet resultatmål. Vi vil ha flere hender i omsorgstjenesten og også gi tjenesten et annet innhold enn i dag. Og åpne opp for at flere som ønsker å komme i arbeid, men som ikke slipper til pga manglende norskkunnskaper, må få prøve seg. .

Vi vil legge forholdene bedre til rette for barnefamiliene. - Se deg rundt, kl. 14.00 lørdagsformiddag er det tomt i Lierbyen , og det til tross for at det i de siste åra er bygd svært mange nye boenheter i dette området. Hvem bor i leilighetene i kommunens hovedgate? Ikke særlig mange barnefamilier, ser det ut til. Og skatten? Vi er for skatt, men ikke eiendomsskatt, sier Tonje.

Vi leser i en forkortet utgave av partiprogrammet at et fullstendig program fins på s:. http://buskerud.arbeiderparti.no/index.gan?id=19

Vi finner det ikke , men innrømmer gjerne at vi er dårlige til å leite. Vi leser også at partiet går inn for at St Hallvard-spillet skal bli et fast innslag på Liers kulturprofil. Dette hadde vi lyst til å gå litt nærmere inn på ., men overlater det til bloggen.


Lierbyen kl. 14.00 25. september 2007


Tonje Evju og Siri Holland- nummer tre på fylkestingslista til Arbeiderpartiet.

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 26. august 2007 01:17: Ulla
Javel Tonje Evju, men da er det vel på høy tid med et maktskifte i Nedre Eiker hvor AP har styrt i 100 år og hvor fylkesmannens økonomiske svarteliste er et velkjent begrep?
Det kunne derfor være greit om Tonje Evju anviste hvor hun vil finne pengene til alle sine overdådige valgløfter. Skal også Lier inn på svartelista?
Søndag 26. august 2007 11:57: traktoren
håper liungene nok en gang bruker stemmen sin på det eneste rette og mest fornuftige valget. Nemlig Ulla. Vi kan ikke få noen bedre enn deg Ulla. Med Ulla vet vi ihvertfall hva vi har og hva vi får. Evju og Loe lover en masse som aldri klarer og bli gjennomført. Nei la Ulla sitte fire nye år sier bare jeg
Søndag 26. august 2007 15:05: budeia
Hvis forandringen vi fortjener er Tonje Evju, da sier jeg nei takk!!!
Søndag 26. august 2007 21:37: Terje Sagvolden
Dette var en tynn argumentasjon for å stemme på noen annen enn Ulla. Hvilken borgelig maktarroganse? AP er det mest arrgorante partiet som fins. Og har en partipisk og intoleranse man ikke finner i andre partier. Tonje er flott å se på, men er en politisk lettvekter uten makt i Lier AP. Der er det "gamlegutta" som bestemme på bakrommet. Les avisinnleggen fra Lier AP, så får dere se hvem som bestemmer. Stem på Ulla som ordfører. Borgelig velger
Søndag 26. august 2007 21:45: Borgelig velger
Dette var tynn argumentasjon for å velge noen annen enn Ulla. Hvilken borgelig arroganse er det det henvises til? AP er det mest arrgogante partiet som fins. Der er det "gamlegutta" med partipisken som rår. Tonje er flott å se på, men en politisk lettvekter som brukes som frontfigur av de som bestemmer i partiet. Bare se på hvem som skriver avisinnlegg og snakker i kommunestyret. Det er "gamlegutta" i AP som "har snakket sammen på forhånd". Stem på Ulla som ordfører.
Søndag 26. august 2007 21:50: Mot APs formynderstat
Lier fortjener å få beholde Ulla som ordfører. La oss slippe AP og SVs "vi vet best hva som er bra for deg"-holdning. De behandler nordmenn som slaver der begge foreldre MÅ jobbe og ungene MÅ i barnehage.
Mandag 27. august 2007 08:09: Ikke lenger usikker velger
Synes vi bør prøve et maktskifte nå. Se hva borgelig styre har gjort med økonomien i Lier: 700 mill. i gjeld + 300 mill. i kommende nybygg. Slik går det, når man lar være å vedlikeholde det han har! Lier Høyre kan helt sikkert styre sin egen økonomi, men ikke andres!
Mandag 27. august 2007 09:27: Rød så det holder
Hva skjer i Lier, jo her er alt ved det vanlige. Vi ser bare at har er det ok å leve. Billig strøm har vi jo. Men hva skjer med Lier's gjeld? Hva med eldre omsorg, skole?? Tonje tørr å si noe hun, Ulla er bare der hun søt og snill som hun er. På tide med noen som tørr å slå i border!!! Stem TONJE
Mandag 27. august 2007 09:38: Kristian Kirkerud (Ap)
Hvor mange anonyme innlegg har du egentlig skrevet Høyres Terje Sagvolden? Ser du prøver å kalle deg "Borgelig velger", men navnet ditt står faktisk der allikevel..
At Høyre i Lier er arrogante gjenspeiles og bekreftes i ditt utsagn om at "Tonje Evju er flott å se på, men..."
Å prøve å fremstille seg som anonym samtidig som en bruker slike hersketeknikker burde en voksen mann som er politiker fra Høyre holde seg for god til..
Mandag 27. august 2007 09:39: Gjerding
Ulla har medietekke og er en populær "Gallionsfig." i Lier. Å bruke N. Eiker som eks. er imidlertid noe skuffende enkelt.Det er bare å se på Trondheim etter at Ap tok over. Lier, med Ulla og høyre ved roret hadde vel også stø kurs mot nevnte svarteliste inntil vi fikk ny regjering? Nei, da er Tonje en politisk tungvekter i sammenligning, noe som uansett vil komme for dagen på sikt. Stem Tonje og Ap!
Mandag 27. august 2007 11:40: Bård Strand, Lier AP
Hei Terje Sagvolden!
Dette var vel valgkampens mest patetiske forsøk på å skjule sin identitet? Men grunnen var god, for innlegget var sannelig ikke noe å belemre navnet sitt med. Er det med kjennskap til Ullas situasjon i Lier Høyre du fantaserer om Tonjes situasjon i Lier AP?
Du vet selv meget godt hvilke politiske kvaliteter Tonje har, og dessverre lar hun seg ikke pille på nesen av oss "gamlegutta"!
Tonje vil være en handlekraftig ordfører som ville styre kommunen i en retning hvor økonomien sikres og pengebruken prioriteres slik at skolen får den kvaliteten jeg vet du ønsker, og slik at omsorgen blir slik at vi kan være trygge selv når livet er vanskeligere enn hva vi ønsker.
Ta skrittet, Terje, stem på Tonje!
mvh
Bård Strand, Lier AP
Mandag 27. august 2007 12:09: Velger på vandring
Kan noen forklare hvorfor det er så om å gjøre for AP (ref. tredje avsnitt i artikkelen) å få flere barnefamilier inn i Lierbyens folkefiendtlige steinørken.
Mandag 27. august 2007 12:38: Bård Strand
Hei velger på vandring!
Lier AP vil ikke ha barnefamilier, eller andre, inn i steinørkener, naturligvis. Tvert om har vi kvalitet på bomiljøer som en av våre tre viktigste saker for Lier kommune i de neste fire årene.
Vårt mål er å sørge for at Lierbyen ikke blir en steinørken, og da er både barnefamilier og Lierbyen-prosjektet viktige. Slik området har fått utvikle seg rundt Foss-kvartalet er begrepet steinørken kanskje ikke så galt, selv om det er svært lokalt, da!
Bidra til at vi får mer makt i Lier, så skal vi bidra til å rydde opp og gjøre Lierbyen til et bedre sentrumsområde enn i dag.
mvh
Bård Strand, Lier AP
Mandag 27. august 2007 13:10: Velger på vandring
Lierbyen er og blir en steinørken. Jeg ser ikke at Ap eller andre har kommet med noe forslag som vil føre til nevneverdige forbedringer av det som er ødelagt ved feilgrep gjennom minst femti år.

Forskjellen mellom Lierbyen og Manhattan er snart bare at sistnevnte har butikkvinduer i julegatene.
Mandag 27. august 2007 14:11: Paul Christian Justad
Det vil være sunt med et skifte i Lier ved dette valg. Et skifte vil si at vi har kontroll over skole, eldreomsorg og kommunale tjenester.
Det vil forhindre at ikke kommunen splittes til et AS. Jeg tenker på gru på Gifstad som ble solgt til Lier boligselskap, Lier drift som er foreslått til et AS. Vær med å forhindre et flertall av H og Frp ved høstens valg.
Mandag 27. august 2007 16:03: Knut Røssum
Syns det er helt utrolig at toppolitikere på borgelig side prøver å skrive anonymt. Hvordan skal vi da kunne stole på dem. Lettvekter blir brukt om Tonje, det tror jeg må komme av meget dårlig dømmekraft.
Når det gjelder om Lier skal inn på svartelista. Ulla kan takke den Rød/Grønne regjering for at vi ikke er der. Vi hadde stø kurs mot svartelista vi å.
Tirsdag 28. august 2007 11:34: Terje Sagvolden (Lier Høyre)
Jeg forstår ikke helt hvorfor AP ble så muntre over mitt innlegg. Det var ikke anonymt og innholdet er helt korrekt. Tonje er en politisk lettvekter spesielt sammenlignet med Ulla. Har hun noen makt i Lier AP? Der er det "gamlegutta" som bestemmer. Det er vel heller ingen overraskelse at jeg skriver at jeg er en "Borgelig velger". Jeg har aldri stemt noe annet enn borgerlig. Selv ikke for mange år siden da jeg var medlem av Venstre. Stem på Ulla som ordfører.
Torsdag 30. august 2007 19:13: Truls Moen
Har Tonje Evju regnet ut hva alle hennes gode forslag koster? Neppe, for dette blir rådyrt!!!
Hun sier at hun" er for skatt", men mot eiendomsskatt.Jeg er redd for at det er den skatten som får hennes regnestykke til å gå opp.I Nittedal lovte Ap i valgkampen 2003 ikke å innføre eiendomsskatt, året etter ble den innført.Høyre er derimot garantisten for at du ikke skal betale eiendomsskatt i Lier. Stem høyre og stem på Ulla
Torsdag 30. august 2007 19:28: Truls Moen
Til Knut Røssum :det heter ikke" vi å" , men" vi og"..Skriv ihvertfall riktig når du forsøker å kritisere Terje Sagvolden.Årsaken til at alt går mye bedre nå er at det ble skapt mange nye arbeidsplasser under den borgerlige regjeringen, og at dette genererer større skatteinntekter og mere penger i kommunekassa.
Fredag 31. august 2007 14:28: Knut Røssum
Til Truls Moen. Rettskriving er du nok god på, men matematikk kunskapene er vel så som så. Tonje lover ikke mere enn hun kan holde. 30 mill på 2 år fra de rød grønne har ført til at vi ikke er på svartelista vi Å. Uten de mill ville tjenestetilbudet til Lier vært et helt annet. I motsetning til H og Frp ønsker vi å bruke penger på tjenestene frem for økt byråkrati. Byråkratiet øker ved bestiller utfører modellen, ved privatisering av hjemmehjelp O.L
Fredag 31. august 2007 15:04: Bård Strand, Lier AP
Om Røssum avkreves korrekt stavemåte for å skrive innlegg til Sagvolden, burde man kunne forutsette at Sagvolden selv benyttet korrekt skrivemåte. Etter Bokmålsordboka og Aftenposten heter det ikke borgelig velger, men borgerlig velger. Men dette har naturligvis ingen som helst betydning. Vi forstår alle hva begge mener, og så får Truls Moen heller leke pedant, om han vil.
Tonje har samme makt i Lier AP som Ulla har i Høyre, og i motsetning til Ulla fronter hun politiske standpunkter i mange sammenhenger. Det vil hun fortsette med også som ordfører.
Hva ROBEK-lista angår, så er det ingen som helst tvil om st det var regjeringsskiftet og endret fokus fra privatforbruk til offentlige tjenester og fellesskapsløsninger som reddet Lier fra den. Det er vi alle glade for!
Fredag 31. august 2007 15:19: Tone E Svendsen
Det blåser en forfriskende vind mot kommunestyresalen. Lier Ap er stolte av å ha Tonje på 1. plass, og kvinner jevngodt representert på vår liste. Lier Høyre har bare gamle gubber å by på, og så få jente på lista si at det er pinlig i 2007.
Med all tydelighet er det demonstrert at kommunestyret trenger nye krefter og flere kvinner. Helst anført av vårt friske pust, Tonje.

Godt valg! Tone, Aps 3. kandidat!
Fredag 31. august 2007 18:01: Knut Røssum
I dag så vi et nytt eksempel på at vi trenger en ny Ordfører Roeren Ulla Nævestad var nok engang på rotur fra egen politikk. Tenker her på husleieøkningen i bofellesskapa på Tranby. Grunnen til økningen er jo Høyre og samarbeidspartiene sin politikk. Markedet skal styre alt. Eiendomsselskapet har gjordt akkurat som Høyre vil.
Det er ikke første gangen Ordfører Nævestad ror vekk fra egen politikk. Det rare er at roturen starter først etter omtale i media.
Fredag 31. august 2007 18:36: Velger på vandring
Ikke så urolig, Røssum!

Alle vedtak kan vel tenkes å gi et eller annet uforutsett og uheldig utslag. Det viktige er hva som blir gjort for å forhindre urimelige konsekvenser man ikke har forestilt seg.

I denne saken ville jeg kanskje heller gi honnør til ordføreren som tar affære straks hun blir kjent med at noe slår helt galt ut for noen.
Lørdag 1. september 2007 08:03: Knut Røssum
Kjære velger på vandring.
Her dreier det seg ikke om enkeltvedtak, her dreier det seg om retningen på politikken. Høyresiden ønsker privatisering av offentlige tjenester. Dette fører til at beslutningene flyttes fra det åpne rom og inn i lukkede styrerom. Det er grunnen til at ordfører ikke viste om husleieøkningen i bokolektiva på Tranby. Beslutningene flyttes fra de folkevalgte og inn i styrerommene. Og dette er en politikk som spesielt H og Frp mener er riktig.
Lørdag 1. september 2007 14:11: Velger på vandring
Takk til Røssum for kort og greit svar.

Klart jeg er motstander av privatisering hvis den består i at omsorgstrengendes midler forsvinner til overskudd og styrehonorarer i private selskaper, men det kan vel ikke være tilfellet så ofte at det gjør noe? Er det andre argumenter?
Mandag 3. september 2007 09:29: Bård Strand, Lier AP
Hei Velger på vandring!
I utgangspunktet ser det ut til at Ulla "griper saken". Men hun er i dag kommunens øverste sjef. Alt kommunen foretar seg er hennes ansvar, og det burde hun ta alvorlig. Det er ikke god ledelse når en toppsjef går ut og hevder sin uvitenhet og dermed henger ut en ansatt. Den øverste sjefen SKAL vite om slike forhold. Det er hennes jobb å etablere et system som sørger for at sjefen vet. Hva ville du sagt om tidligere styreformann i Hydro hadde uttalt at han ikke visste om opsjonsavtalene? Den øverste sjefen kan ikke gjemme seg bak ansatte, men skal stå frem å ta ansvar. Er det virkelig slik at hun ikke visste, så bør hun be rådmannen ta sin hatt å gå. Eller er det slik at ordføreren skjermes for en del ubehagelige sannheter for å oppnå "deniability"?
mvh
Bård
Tirsdag 4. september 2007 15:12: Ole M. Evensen
Hva skal vi med maktskifte når vi både har Ulla som ordfører og samler over 50 % av stemmene ifølge meningsmåling. I tillegg Høyre,et ledende parti i kommune som tydelig liungene er fornøyd med og som holder sine valgløfter. Partiet er også på offensiven viktige saker som Lierstranda/Gjelsten, nytt sykehus på Gullaug
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode