Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Solskinnsfeiring på bygdetunet

Audun Lysbakken var trekkplasteret, og han skuffet ikke de mange fremmøtte på det felles 1. mai-arrangementet på Lier Bygdetun i ettermiddag.

Arrangørene var forberedt på regnvær, og de strålte derfor om kapp med sola på Lier Bygdetun, der Fagforbundet, Lier Ap og Lier SV sto for markeringen av 1. mai.

SV-leder Audun Lysbakken holdt hovedtalen. Lier Arbeiderpartis leder Tonje Evju introduserte taleren, som holdt en forholdsvis kort og meget klar tale der han innledningsvis, i lys av hendelsene 22. juli, understreket fellesskapets store betydning i det norske samfunnet.

- Vi skal vinne valget i 2013, sa Lysbakken og tok en gjennomgang av de sakene som skiller de borgerlige partiene fra de sosialistiske. Minst en av sakene skiller nok Arbeiderpartiet og SV også. Applausen var derfor noen ganger litt mer dempet enn etter formuleringer alle kunne enes om. Men i det store og hele lot det til at alle var like enig om talen som om solskinnet.

- Små forskjeller er en forutsetning for et godt samfunn, sa Lysbakken, og hadde lite til overs for partier som vil åpne veien for styrtrike nullskatteytere.

Lysbakken hadde klare synspunkter på bruk av midlertidig arbeidskraft, la vekt på miljøsiden og presiserte at det ikke burde være motsetninger mellom de røde og grønne.

Han ønsket å bruke fellesskapets penger på å utvikle miljøvennlig produksjon, og noe av gevinsten ville være bedre boliger, bedre biler og i sum bedre livskvalitet.

Lysbakken la vekt på at arbeidet med å forhindre global oppvarming, er av avgjørende betydning. Lykkes ikke det, vil vi få dramatisk ressursknapphet og oppleve store folkeforflytninger.

- 1. mai er en dag for solidaritet med mennesker i land der de ikke har oppnådd de rettighetene vi tar som en selvfølge, sa Lysbakken og oppfordret alle til å støtte Norsk Folkehjelps tiltak blant annet i Syria.

- Fred, rettferdighet og utjevning er det viktigste, sa Lysbakken før han forsvant i retning Hønefoss, der enda en talerstol sto klar.

Arrangementet på Lier Bygdetun fortsatte med musikk,  taler om arbeiderbevegelsens historie og mer mat. Hele inntekten av matsalget går til Norsk Folkehjelps tiltak.

Her er noen flere inntrykk fra dagens arrangement:

I bygdetunets skjenkestue var fanene på plass.

Kyllinggryte, kringle og rød brus gikk raskt unna.

Lier Arbeiderpartis leder, Tonje Evju og 1. mai komiteens formann, Petter Dreier, gledet seg over solskinnsdagen.

Så kom han, Audun Lysbakken, ledsaget av lierskauingene Håvard Rype og Runar Gravdal.

Alle smilte til fotografene. Fra venstre Runar Gravdal, Tonje Evju, Audun Lysbakken, Petter Dreier og Håkon Norstrand.

Nabobonden tok noen siste runder med traktoren og avsluttet da arrangmentet begynte.

Tonje Evju takket og overrakte blomster

... og deretter forsvant Lysbakken inn i en av de plankpussede bilene og fortsatte mot nytt arrangement på Hønefoss.

Les også om forberedelsene til dagens arrangement.

Arbeiderpartiet Lier Bygdetun

Flere saker fra arkivet

Første mai på Lier Bygdetun

Lysbakken skal tale og Ap, SV og LO regner med fullt hus under feiringen av 1. mai på Lier Bygdetun. Arrangementskomiteen består av (fra venstre) Ninni Bjørnland, Anders Strøm, Ann Solveig Eriksen, Wivi Abelsen, Knut Røssum og Petter Dreier.

Lier SVs dilemma

Lier SV må snart bestemme seg for hva de skal mene om ledervalget på SVs landsmøte til helgen. Det behøver ikke være vanskelig.

AUF-er fra Lier skuddskadet

Han er innlagt på Ullevaal sykehus, men alt tyder på at det vil gå bra etter operasjonen.

Den lokale valgkampen utsatt til 22. august

De lokale partiene har kommet til enighet rundt hvordan valgkampen i Lier skal føres i 2011.

Slutt på sommerslukkingen?

Peter Dreier og Lier Arbeiderparti har lenge protestert mot sesongslukking av gatelysene. Nå er ordføreren enig, og dermed ser det lysere ut.

Eskil Pedersen på Liertoppen

Høyre og Frp så trolig rødt på minst én måte, for på mer synlig naboplass i annen etasje på Liertoppen stilte innpå 20 unge og litt eldre Arbeiderparti- og AUF-medlemmer, mange av dem med røde t-skjorter. Og så kom Eskil Pedersen.

Ny leder i Lier Ap

Tonje Evju trekker seg etter å ha vært leder i tre år og blir avløst av Geir Atle Granås.

Liervalgets to vinnere

At Helene Justad ledet Lier Høyre frem til rekordresultat, valgseier og ordførerklubba, er det ingen tvil om. Men Tonje Evju, som i spissen for Arbeiderpartiet fanget opp brorparten av stemmene de øvrige partiene mistet, har også grunn til å smile.

Bevar Gamle Hegg

På ettermidagens 1. maiarrangenment på Høvik skole appellerte Arbeiderpartiets ungdomskandidat til at Lier kommune må utvide mulighetene for Lier Musikkverksted

Petter Dreier blir Lier APs ungdomskandidat

Tone Evju og Bård Strand får de to første plassene og Petter Dreier (bildet) er ungdomskandidaten i listeforslaget fra nominasjonskomiteen i Lier AP.

På husbesøk med Tonje, Petter, Martin og roser

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Tonje Evju og valgkampleder Petter Dreier (bildet) delte i går ut roser i håp om at velgerne skal gi partiet mulighet til å sikre at Lier unngår Helene Justads privatiseringslinje.

Fylkestinget neste år?

Mathias B. Dannevig (62), markant Ap-politiker i Lier, satser på fylkespolitikken neste år -

Jorden er fortsatt en stjerne

Søndag kveld var det minnemarkering ved Holsfjordens bredd i Sylling.

- Har ingen anelse om hvor stor Ulla-effekten har vært

Arbeiderpartiet kan i likhet med Høyre være fornøyde med årets skolevalg, hvor de hver stakk av med 1/3 av stemmene. Men Petter Dreier (Ap) tror det skal mye til før de puster Høyre i nakken førstkommende mandag.

Historisk milepæl

Tonje Kristin Evju er den første kvinnelige leder noen gang i Lier Arbeiderpartis 100-årige historie

Partiene møtte pensjonistene

Det var mange argumenter, spørsmål og svar da Lier Pensjonistforening i går hadde samlet politikere fra de åtte viktigste partiene i Lier til debatt om eldrepolitikk i Lier.

Rørende enighet om samhandlings-reformen

Kommunestyresalen på Haugestad var i går fylt av ansatte innen helsesektoren i kommunen og politikere fra alle partiene. Lier KrF hadde tatt initiativ til møtet om samhandlingsreformen.

Maktskifte

- Liungene fortjener en forandring

- Da ble jeg ganske sjokkert!

- Jeg synes ikke det er greit med et bilde på nett hvor jeg står og skifter, skriver leder i Lier SV, Kathy Lie.

Inntrykk fra en valgkampåpning

Også i Lier ble åpningen av valgkampen uvanlig. I en felles valgkampåpning i kveld stilte hvert parti, bortsett fra to, med stand og ordførerkandidat foran rådhuset i Lierbyen.

Knapt flertall i formannskapet

Etter en saklig debatt med 20 innlegg er det nå opp til kommuneestyret den 8. mars å fatte det endelig vedtak om det skal bygges et kulturhus i Lierbyen.

Takk for tilliten!

- Nå skal vi gjør alt vi kan for å vise oss tilliten verdig, sier leder av Lier Arbeiderparti, Tonje Evju.

Kan signalisere kursen

Dersom Høyre velger et samarbeid med SP, Krf og V og utelukker FRP, mener jeg at det er signal hvilken kurs Høyre velger, sier Arbeiderpartiets Tonje Evju til Liernett.

Om Ap s stemmegivning

Bård Strand og Tonje Evju, henholdsvis Arbeiderpartiets gruppeleder og partileder, gjør her greie for forskjellig stemmegivning i saken om kulturhuset i torsdagens formannskapsmøte.

Vant valget, men hva med sakene?

Arbeiderpartiet har all grunn til å være fornøyd med valget, men betyr det noe for endringer for lierpoltikken de nærmeste fire årene?

Tamt, men som forventet?

Valgkampåpningen ved Rådhuset mandag minnet mer om et hyggelig familieselskap, der de fleste var forsiktige i sine uttrykksmåter.

Liers nye kommunestyre

Her er navnene på de 49 som Liers velgere har bestemt at skal sitte i kommunestyret de neste fire årene. At Helene Justad (bildet) blir ordfører har nok de fleste allerede fått med seg.

Fortsatt mottak, men for hvem?

Flere, men mer positive asylsøkere kan være nøkkelen til fredeligere sameksistens på Lierskogen, der folk er opprørt over asylmottakets fortid og fremtid, mener Tonje Evju og Martin Kolberg.

På de folkevalgtes agenda i januar

Noen av de viktigste beslutningene i Lier blir tatt på møtene i kommunestyret og formannskapet. Liernett forkorter veien til sakene som skal behandles.

- Husk, bare fem minutter!

Lars Haugen, Frp og Annar B. Hansen fra UF fikk beskjed om begrenset taletid fra ordstyrer Sissel Andersen, da lokalpolitikerne presenterte seg for deltakere ved Lier voksenopplæring torsdag.

Realistiske forhåpninger

- For at Tonje Evju (på bildet) skal kunne bli valgt til ordfører må vi søke samarbeid med sentrumspartiene, sier Jan Dybvik, leder av Arbeiderpartiets nominasjonskomitè.

Ingen kommentarer?

Har verken Tonje Evju, Ap eller småpartiene noen mening om salget av Gullaug og følgene det får for kommunen?

Nævra og Jagland på Bygdetunet

Årets 1. maiprogram byr på en allsidig og attraktiv meny og en av "servitørene" er AUF` eren Emilie Bjaaland Wold som er programleder --

Lise på Bygdetunet

LO Drammen og omegn, Lier SV og Lier Arbeiderparti inviterer til 1. maifeiring på Bygdetunet.

Næringslivet kunne møtt politikerne

Næringslivet var svakt representert da nøkkelpersoner fra de politiske partiene stilte opp på møtet som Lier Næringsråd arrangerte på Haugestad mandag kveld.

Åpent møte om integreringspolitikken

Torsdag hadde Lier Arbeiderparti inviterte til åpent møte om integreringspolitikken i kommunen på Voksenopplæringa i Lierbyen

Sammen på Bygdetunet

Lier Bygdetun var igjen en flott ramme rundt arrangementet da LO Drammen og omegn, Lier SV og Lier Arbeiderparti inviterte til 1. maifeiring

Tranby skolekorps imponerte igjen

Lierdagene: Det var høytidelig stemning under seremonien ved Hegstatuen utenfor Haugestad i ettermiddag.

Hagedag på bygdetunet

- Søndag 14. august er det hagedag på Lier Bygdetun, og nå er det mye fint å se. Det er også anledning til å snakke med fagfolk, sier Harald Saue, som er leder for den fargerikeste delen av Liers tusenårssted.

Integrering og boligmangel i Grønne Lier

- Det er ikke tvil om at innvandringen vi har sett til Norge i de siste ti årene innebærer problemer, skriver Lars Haugen og Arne Liudalen i Lier FRP i dette innlegget.

Rakk du å se alt?

Selv de som var på begge Lierdagene, rakk neppe å få med seg alt --

Ny leder i Lier Historielag

Lier Historielag er med sine rundt 600 medlemmer blant Liers største og mest aktive lag og foreninger. På lagets årsmøte i går ble Thor Sørli fra Sylling valgt til ny leder etter Berit Furøy, som ønsket avløsning etter fire år i vervet.

Nytt stipend delt ut

Saksonfonisten Tonje Kvarstein Andreassen fikk æren av å motta det første Haugestadstipendiet ved åpningen av Kulturnatten i dag ettermiddag

Når politikk blir taktikk

Tonje Evju stiller seg uforstående til at det var noen annen grunn bak Høyres forslag om å utsette saken om helgestenging av svømmehallen.

Tiden inne for juleavslutninger

Juleavslutninger er en hyggelig tradisjon i mange foreninger og bedrifter. På Lier Bygdetun hadde Astrid Karlsen en juleglede til alle i dugnadsgjengen i går.

- Har ikke tenkt å la Høyre få en lett jobb

Lier Arbeiderparti er svært godt fornøyd med årets valgresultat. - Men noen vil kanskje kalle meg skamløs når jeg på vegne av Lier Arbeiderparti sier at vi med god grunn kan innkassere valgseieren, sier Petter Dreier.

Et godt liv – livet ut

Det ble fullt hus og stort engasjement på Haugestad i dag, der markeringen av den internasjonale Eldredagen var både informativ, inspirerende og underholdende. Fra venstre Kjersti Hennum, Helene Justad og Live Brekke.

- Har et krystallklart regjeringsalternativ

Petter Dreier (Ap) svarer på Ståle Sørensens (V) innlegg om kaos på sosialistisk side

Jordbær under snøen

"Jordbæreventyret" delte rundhåndet ut fra fjorårets overskudd.

- Det er ikke forskjell på Stortingsvalg og lokalvalg

- Det er jo akkurat de samme menneskene, politikken og meningene som er over alt. Enten det er storting, fylkesting eller kommune- og bystyre så er det helt likt.

Mer samarbeid med SV og AP?

Varaordfører Trond Johansen mener at Krf bør samarbeide mer med venstresida om flyktninge- og ruspolitikk i Lier

Store forskjeller i skolevalget

Resultatet etter skolevalget på Lier vgs. og St. Hallvard vgs. viser store forskjeller når det gjelder politisk tilhørighet

- Lier Høyre slipper for lett unna

- Jeg var på debattmøtet på Haugestad i går. En god debatt hvor spesielt Høyre, AP og SV gjorde en fin figur, skriver Petter Dreier i dette innlegget. Han er valgkampleder i Lier Arbeiderparti.

Bidragsevne versus Bidragsvilje

- Hvem legger ut for "Poden" når far ikke betaler for sine barn? spør Elin Fauske i ukens petit.

Avholdt lærer slutter

Marit A. Myhre ønsker flere møteplasser i kommunen der flyktninger og liunger kan møtes

Torbjørn Jagland på Bygdetunet

Så kom Jagland. Middels talt langt på dag. Men for han hadde arbeidsdagen vart lenge, og antakelig hadde han alt satt seg utover de bestemmelsene i arbeidsmiljøvernloven som regulerer vanlig folks arbeidstid.

Flere lærere og bedre eldrepolitikk

- Det mener jeg er en av de viktigste sakene ved årets valg, sier Tonje Evju, leder av Lier Arbeiderparti.

- Den mest kjente av dem er uten tvil Hans Chr. Heg

Hvorfor har ikke flere fått med seg betydningen til Hans Chr. Heg, den liungen som sammen med Sankt Hallvard trolig er den best kjente utenfor kommunen?

Voksenopplæringa så rødt

I likhet med mange av skolene i distriktet avholdt også Voksenopplæringa i Lier valg for elever over 16 år

Rekordoppslutning

Denne unge pilkefiskeren er en av et tusentalls friluftsmennesker som var i området rundt Eiksetra i dag

Prisvinnner med stort samfunnsengasjement

Torsdag mottok Andreas Hørthe kulturprisen på Haugestad

Lierdagene med miljøprofil

Cabriolet må vike plass for hest og kjerre, og det samme må Playboy og våpen

Sommerutstillingen åpnet

Sola skinte på bygdetunets jubileumsfeiring og leikaringen Noreg danset til tonene fra Øverskogen toradergruppe.

Tusen takk på tusenårsstedet

MÅNEDENS BLOMST: Da dugnadskreftene på Lier Bygdetun samlet seg til juleavslutning torsdag, vanket det mange godord til Britt Fjeld, som siden 2007 har ledet frivillighetskontoret på bygdetunet og ivaretatt en rekke administrative oppgaver.

Svak 2. omgang

Liungen og Audun Langaard (på bildet) kjørte rundt med Tofte i 1. omgang, men slapp bortelaget til etter pause

Krystall og plakett til Bygdetunet

- Vi visste ikke noe på forhånd, sa en svært så opplagt Truls Hallingstad etter at stiftelsen Lier Bygdetun fikk Bevaringsprisen for 2008 torsdag kveld.

Vi sjekker partienes hjemmesider

Det er valg – hvilke saker er de viktigste på lokalpartienes internettsider?

Kontaktskapende fest

Latteren satt løst, da ordfører Ulla Nævestad overrakte Berit Furøy (tv) to mobiltelefoner som var kommunens gave på festen til 40-årsjubilanten Lier Historielag.

Egen bod på julemarkedet?

Lier Bygdetun vil gjerne ha enda flere boder og selgere på julemarkedet.

Damtjern i fare

Både Runar Gravdal i SV og Naturvernforbundets Erik Jacobsen stilte noen kritiske spørsmål i Miljøutvalgets januarmøte. Svarene blir presentert i en melding på tirsdag

Om valg og Frp-skolen

- Det er innledningsvis viktig å slå fast at Lier Frp i inneværende periode har sju av 49 kommunestyrerepresentanter. Dersom vi skal få gjennom noe av vår politikk må det nødvendigvis være i samarbeid med andre, skriver leder Lars Haugen.

Burde vunnet tosifret

- To fine mål av juniorspillerne Hazir Ademi og Espen Jorami var kanskje det mest positive, da Liungen slo bunnlaget Uvdal 5-2 i kveld

Noe skjedde på bygdetunet i går.

- Du burde ta deg en tur, det er et arrangement på bygdetunet. Tidlig søndag morgen ringte Thorvald. Han kunne fortelle at det skulle være skuespill og taler på bygdetunet. Litt forfjamset kastet jeg meg i bilen og dro ned.

Foring av folkevalgte

Ukens petit av Ulla Nævestad.

Kulturminnedagen i Lier, 11. september

Kultur for hele familien på Lier Bygdetun

Målfest og tabelltopp

Her jubler banens beste spiller, Audun Langaard, for en av sine scoringer mot DRIM

Lier Bygdetun fikk ny styreformann

Etter over 20 års iherdig innsats ønsket Truls Hallingstad avløsning. Nå har Åsmund Johannessen (bildet) overtatt styringen av bygdetunet.

Overkjøring i 1. omgang

Her scorer Audun Vestmoen ett av sine tre mål, da Spa/Bra viste stor effektivitet mot Drammens Fotballklubb.

Lierdagene i støpeskjeen

Kommunen må spare, og kultursjefen vil gjøre de populære Lierdagene mindre ressurskrevende. Samtidig er det er flere påtrengende utfordringer.

Grep mulighetene

Irakeren Muataz Abd Ali flyktet fra hjemlandet sammen med sønnen Ali på en dramatisk måte i 2008. Men året etter fikk han den beste bursdagspresangen han noensinne har fått -

Kald vind, men godt besøk

Det var hornmusikk, kjøring med hest og slede, julegrøt, masse folk og stor stemning da ordfører Ulla Nævestad i ettermiddag tente juletreet på Lier Bygdetun under det årvisse og meget populære julemarkedet.

Uavhengige Folkevalgte avhengig av folket

I Lier er Uavhengige Folkevalgte blitt et korrektiv til de etablerte partiene, som ofte må skule til sentrale beslutninger, mener Truls Hallingstad. Han ønsker at enda flere stiller opp både på valgdagen og for å sikre partiet de 300 underskriftene som må til for å stille liste.

Raymond Johansen: Uten frivillighet stopper Norge

Valgkampen er i sluttfasen, og sentrale politikere trår på gasspedalen for å nå så mange som mulig før valget. I dag møtte Arbeiderpartiets generalsekretær Raymond Johansen Lier Idrettslags ledere.

- Gatelys hele året!

Trafikksikkerhet er viktigere enn å spare noen kroner, mener Petter Dreier, som vil ha slutt på sommerslukkingen av gatelys.

EU på dagsorden

Leserinnlegg om EU fra Anders B. Werp, stortingskandidat for Buskerud Høyre

De unges kommunestyre

15 saker stod på sakslisten da De unges kommunestyre var samlet på Haugestad torsdag.

Salget av Gullaug-tomta

Tidligere kommunestyremedlem for AP, Mathias B. Dannevig, nå medlem av Buskerud Fylkestings hovedutvalg for samferdsel, kommenterer her Liernetts artikkel.

Tilbakeblikk på Lierdagene

Lierdagene 2011 er over, og de var bra. Noen mener til og med det var de beste Lierdagene hittil. Vi har flere nye bilder, inntrykk og synspunkter.

Hvor er makta?

Dette spørsmålet stiller ukens petitskribent, Tonje Evju, som selv er lokalpolitiker.

Velgerne venter på svar

Ordfører og rådmann har seg selv å takke for rykter og uklarheter etter salget av sykehustomta.

Sommermørket senker seg over Lier

Førstkommende fredag slukkes vei- og gatelys i Lier, for så å tennes igjen 1. august.

Bra besøk tross regnbyger

Anne-Marie Heggemsnes og Frøydis Landsverk holdt ut i regnværet og delte sine kunnskaper med besøkende på Lier Bygdetun under den store hagedagen.

Feiret nyttår

Karenfolket fra Myenar, som nok er bedre kjent som Burma, er en liten gruppe flyktninger i Lier som sprer glede.

Fremmet demokratiske holdninger og verdier

- Med Terje Sagvoldens altfor tidlige bortgang har Lierskogen-samfunnet mistet en fremtredende spiller i det politiske miljøet, skriver Arbeiderpartiets gruppeleder, Bård E Strand.

Ordfører Ulla Nævestad åpnet kajakkbrygge

Deretter padlet hun av sted. Hyggelig åpning av ny kajakkbrygge på Svangstrand

Nykjuadagen lever

I sin tale understreket fylkesordfører Roger Ryberg (på bildet) de felles verdier vi nordmenn har å kjempe for --