Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 63ecf4fb07c051f654e17c0c8408782f

Solskinnsfeiring på bygdetunet

Audun Lysbakken var trekkplasteret, og han skuffet ikke de mange fremmøtte på det felles 1. mai-arrangementet på Lier Bygdetun i ettermiddag.

Arrangørene var forberedt på regnvær, og de strålte derfor om kapp med sola på Lier Bygdetun, der Fagforbundet, Lier Ap og Lier SV sto for markeringen av 1. mai.

SV-leder Audun Lysbakken holdt hovedtalen. Lier Arbeiderpartis leder Tonje Evju introduserte taleren, som holdt en forholdsvis kort og meget klar tale der han innledningsvis, i lys av hendelsene 22. juli, understreket fellesskapets store betydning i det norske samfunnet.

- Vi skal vinne valget i 2013, sa Lysbakken og tok en gjennomgang av de sakene som skiller de borgerlige partiene fra de sosialistiske. Minst en av sakene skiller nok Arbeiderpartiet og SV også. Applausen var derfor noen ganger litt mer dempet enn etter formuleringer alle kunne enes om. Men i det store og hele lot det til at alle var like enig om talen som om solskinnet.

- Små forskjeller er en forutsetning for et godt samfunn, sa Lysbakken, og hadde lite til overs for partier som vil åpne veien for styrtrike nullskatteytere.

Lysbakken hadde klare synspunkter på bruk av midlertidig arbeidskraft, la vekt på miljøsiden og presiserte at det ikke burde være motsetninger mellom de røde og grønne.

Han ønsket å bruke fellesskapets penger på å utvikle miljøvennlig produksjon, og noe av gevinsten ville være bedre boliger, bedre biler og i sum bedre livskvalitet.

Lysbakken la vekt på at arbeidet med å forhindre global oppvarming, er av avgjørende betydning. Lykkes ikke det, vil vi få dramatisk ressursknapphet og oppleve store folkeforflytninger.

- 1. mai er en dag for solidaritet med mennesker i land der de ikke har oppnådd de rettighetene vi tar som en selvfølge, sa Lysbakken og oppfordret alle til å støtte Norsk Folkehjelps tiltak blant annet i Syria.

- Fred, rettferdighet og utjevning er det viktigste, sa Lysbakken før han forsvant i retning Hønefoss, der enda en talerstol sto klar.

Arrangementet på Lier Bygdetun fortsatte med musikk,  taler om arbeiderbevegelsens historie og mer mat. Hele inntekten av matsalget går til Norsk Folkehjelps tiltak.

Her er noen flere inntrykk fra dagens arrangement:

I bygdetunets skjenkestue var fanene på plass.

Kyllinggryte, kringle og rød brus gikk raskt unna.

Lier Arbeiderpartis leder, Tonje Evju og 1. mai komiteens formann, Petter Dreier, gledet seg over solskinnsdagen.

Så kom han, Audun Lysbakken, ledsaget av lierskauingene Håvard Rype og Runar Gravdal.

Alle smilte til fotografene. Fra venstre Runar Gravdal, Tonje Evju, Audun Lysbakken, Petter Dreier og Håkon Norstrand.

Nabobonden tok noen siste runder med traktoren og avsluttet da arrangmentet begynte.

Tonje Evju takket og overrakte blomster

... og deretter forsvant Lysbakken inn i en av de plankpussede bilene og fortsatte mot nytt arrangement på Hønefoss.

Les også om forberedelsene til dagens arrangement.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode