Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ccedd2a16d311d76e4cd48effd159534

Foring av folkevalgte

Ukens petit av Ulla Nævestad.

Like før jul spurte lokalavisa lierposten ”fem på gata” om det var riktig av kommunen å gi økonomisk støtte til bygdetunet. En av de spurte mente at det i alle fall var bedre å gi kommunale penger til bygdetunet, enn å bruke dem på dyre middager til politikerne.

Jeg er enig med vedkommende i at det er riktig å bruke penger på Lier Bygdetun. Bygdetunet står mitt hjerte svært nær. Det gjør også lokalpolitikerne i Lier. Derfor ble jeg ganske oppbrakt over antagelsen om at våre folkevalgte gasser seg med dyre middager på kommunens regning. Hvis dette er en utbredt oppfatning, er det på høy tid å avlive myten. 

Med unntak av ordføreren er samtlige folkevalgte i Lier fritidspolitikere. De månedlige møtene i kommunestyre og hovedutvalg starter klokken 18.00, og foran disse møtene holdes gruppemøter. Det betyr at samtlige politikere unntatt hjemmeværende, kommer direkte fra jobb til møtene som ofte varer til langt på kveld. De folkevalgte tilbys derfor et enkelt måltid før møtene starter. For min del finner jeg det helt utenkelig at noen skal gå hele dagen fra lunsj til sen kveld uten mat. Kvaliteten på møtene og beslutningene ville antakelig bli forringet, ja det er nærliggende å tro at ingen frivillige ville gå med på en slik sulteforing!

Alternativet til et enkelt måltid mat ville være å gi de folkevalgte diettpenger etter statens satser, noe som faktisk ville bli langt dyrere for kommunen enn ”de dyre middagene”. 

Liers folkevalgte er glødende, engasjerte mennesker som frivillig gir store mengder av sin fritid til lokalsamfunnets beste. Lokaldemokratiet vil aldri bli gratis for kommunene, men jeg er overbevist om at alternativet er uønsket av de aller fleste. 

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode