Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: eb7e9e18a6589553e5649f73fb67efd3

Om tøybleier og Grønne Lier

Det overrasker at Liers varaordfører ikke leser før hun kommenterer.

SYNSPUNKT: Sist torsdag hadde Liernett en artikkel som beskrev tøybleietilskuddets opprinnelse. Vi pekte på at det er utfordringer som er minst like viktige som tøybleietilskudd hvis ”Grønne Lier” skal ha troverdighet i fremtiden. Det likte ikke varaordfører Nina Johnsen, og hun reagerte nokså umiddelbart.

Glemte å lese?
Den som leser Liernetts artikkel, vil fort se at vi ikke har ”rakket ned på” tøybleietilskuddet, slik varaordføreren påstår. Vi har i det hele tatt ikke uttrykt noen mening for eller mot tøybleier eller tøybleietilskudd. Ikke står det noe negativt om varaordføreren heller. Så hvorfor fikk miljøartikkelen vår varaordføreren til å tømme søppel over Liernett?

Kulturhuset
En av anklagene hennes var at Liernett har satt kulturhuset opp mot sykehjem. En ting er at hun neppe har belegg for påstanden. Betydelig mer interessant er det at varaordføreren ser noe galt i å prioritere når tilgjengelige midler ikke rekker til alt man ønsker seg.

Liernetts viktigste medvirkning i kulturhussaken var å få frem viktig informasjon som kommuneadministrasjonen ikke hadde innhentet, eller hadde innhentet og unnlatt å fremlegge for de folkevalgte. Det var imidlertid ikke Liernett, men de folkevalgte som tok beslutningen om kulturhuset.

Varaordføreren er snublende nær forklaringen på hvorfor beslutningen ble som den ble. Hun skriver ”Politikk handler om å fordele goder og byrder i et samfunn. Det er aldri lett. Men veldig nødvendig for å opprettholde et demokrati”. Det har hun helt rett i, og det var nok slik flertallet i Lier kommunestyre tenkte da de sa nei til kulturhuset.

”Liernett må bli flinkere”
Varaordføreren har dessuten noen meninger om hvordan Liernett bør presentere sakene, og blant annet vil hun at Liernett skal ”bli flinkere til å snakke med oss politikere før de skriver noe”. De synspunktene deler hun sikkert med flere i styre og stell, og særlig i land der media er blitt veldig flinke til å skrive det politikere og myndigheter liker.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 19. mars 2012 08:42: Nina Johnsen
Jeg registrerer igjen at Liernett ikke har ringt meg før de kjører i gang med en ny artikkel hvor jeg omtales. Det at man snakker med vedkommende som skal skrives om i en offentlig artikkel er faktisk veldig vanlig. Det heter god presseskikk. Journalisten er ikke forpliktet til å skrive det vedkommende sier, men vil få innspill som kanskje setter saken i et riktigere lys. Det å insinuere at politikere ønsker å diktere det journalistene skriver er en grov påstand. Regner med at Liernett har trykket denne artikkelen for å provosere. Det har de oppnådd. Takk for meg, har viktigere ting som folkevalgt og samfunnsengasjert å holde på med.
Mandag 19. mars 2012 09:34: Knut A. Andersen
Vi skrev om varaordførerens kommentarer til vår miljøartikkel. Vi trodde ikke det var nødvendig å spørre om hun fortsatt mener det hun skrev sist torsdag.
Mandag 19. mars 2012 11:48: Thor Erik
Hurra for ytringsfriheten!
Mandag 19. mars 2012 14:48: Ole Myhrene
Varaordføreren er noe indignert over ar ikke medie snakker med henne før de skriver. Varaordføreren har ikke vist mer hensyn en hva hun mener mediea gjør. Før hun går til media for å dekke sine ytringer bør hun sette seg inn i faktiske forhold. Konkret viser jeg til hennes uttalelse på første side i Drammens Tidene 28. oktober 2011. Der hevder hun å være kjeppjaget og skjelt ut av grunneier i Sylling. Det er så grove påstander at vi til nå har sett på dette som latterlig. Men det har jo et betydlig alvor i seg når hun går ut mot navgitte personer uten at det medfører riktighet.
Når det gjelder bleiedebatten er det jo greit nok. Vi søpler for mye. Siden hun jo viser engasemet for miljøet kan jeg anmode om at hun ser litt til andre land. Der har de faktisk bleier på hestene. En inretning som samler opp hestemøkk slik at de ikke forsøpler nyfeide gang og sykkelstier.Jeg har sett løsninger på politihester både i Stockholm og London. Så versego, sett i gang.
Ole Myhrene
Mandag 19. mars 2012 16:50: Marius
Vår varaordfører imponerer fortsatt ikke dessverre. Synes man skal feie møkk for egen dør, før man kaster seg etter journalistene i Liernett. Dette var bare for dumt. Den kommentaren der burde du ha spart deg. Den stilte deg ihvertfall ikke i bedre lys. Du må nok begynne å sette deg inn i det som skrives før du kommenterer, det gir deg kanskje mer tiltro. For i mine øyne jobber du deg stikk motsatt om dagen.
Mandag 19. mars 2012 18:53: Ola
Ett par negative omtaler og det er over og ut. Hum? hadde det enda hvert så enkelt å bli kvitt bleier full av møkk så..... ;)
Mandag 19. mars 2012 21:53: Ole myhre
Her må politikerene i Lier påkoste seg et lite mediakurs tror jeg. Å la følelsene styre i kommentarfeltet virker lite profesjonelt...
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode