Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: fde09b6bf065762228edc1df5b2be76b

Grønne Lier forsvinner

Mens det jubles over støtte til tøybleier, forsvinner de grønne liene i Grønne Lier bit for bit.

Fjorårets budsjettforlik mellom Lier Høyre og småpartiene forutsatte blant annet at Venstre fikk gjennomslag for støtte til tøybleier.

Nå er ordningen satt i gang, og støtten – som opprinnelig var beregnet til 500 kroner per familie – er i mellomtiden økt til 1250, muligens som følge av færre bleiebarn enn først antatt. Kommunen har dessuten laget en informasjonsbrosjyre som kan lastes ned fra nettet.

NRK Buskerud har merket seg vedtaket i Lier, og skriver på nettsiden: ”Nina Johnsen er varaordfører i Lier kommune for Venstre, og initiativtaker til ordningen. Hun sier kommunens motto ”Grønne Lier” skal være mer enn en floskel, og at de ønsker innbyggerne skal være miljøbevisste i alt de gjør”.

Bleieinitiativet i Lier har visstnok hittil ikke resultert i tilsvarende ordninger andre steder.

Lars Haugen (Frp) lytter til Nina E. Johnsen (V), som presenterer kommunal støtte til tøybleier som partiets  viktigste krav i budsjettforhandlingene. 

Det skapte noe forundring og et og annet vennlig smil da Nina Johnsen presenterte forslaget om tøybleier i desember i fjor. - Dette er ment som en symbolhandling, sa Johnsen ved samme anledning.

Det gjenstår å se om varaordfører Johnsen og hennes meningsfeller får gjort mer enn symbolhandlinger på områder som er vel så vesentlige hvis ”Grønne Lier” skal bli mer enn en floskel.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 15. mars 2012 13:05: Nina Johnsen
Lier blir ikke mindre grønn av å innføre tøybleieordning. Liernett har en stygg tendens til å rakke ned på enkeltstående tiltak og sette dem opp mot andre. Som den gang vi forsøkte å få flertall til å bygge kulturhus. Dette ble da satt opp i mot sykehjem.
Den "sarkastiske pennen" og all insinueringen har ingenting i en lokal nettavis å gjøre. Den virker ekskluderende, forvirrende og ikke minst lite balansert rent journalistisk.
Forøvrig kan jeg betrygge leserne om at Venstre alltid vil kjempe for jordvern, markagrensen og klimavennlige tiltak. Vi har dessverre ikke flertall i kommunestyret og trenger flere velgere for å få gjennomslagskraft:-)
I mellomtiden kan Liernett harselere så mye de vil, "den som ler sist ler best"
Hilsen en "grønn?? og optimistisk gruppeleder for Venstre
Torsdag 15. mars 2012 14:01: Toro Sato
Kaller du å brenne plast for miljøvennlig tiltak?
Torsdag 15. mars 2012 14:08: J-T S.
Slapp av varaordfører. Bleiene var merkesakene dine i budsjettbehandlinga. Hva har du gjort for å stoppe raseringa av grønne Lier.
Torsdag 15. mars 2012 14:14: Liungen
Flertallet i kommunestyret sa nei til kulturhus. Kanskje fordi Liernett skaffet tallene som administrasj. ikke la fram. For Nina Johnsen var de gale tallene bra nok. Ikke så rart at Venstre ligger på sperregrensa.
Torsdag 15. mars 2012 14:17: Nina Johnsen
Hvem brenner plast?? Venstre gjør masse for å stanse raseringen av Lier:-) Prøv å være sakelige og konstruktive takk. Dere inviteres herved til miljøseminar i mai/juni i regi av Lier Venstre:-) velkommen! sammen er vi sterk:-)
He he lar meg aldri slutte å forundre over alle de anonyme menneskene som sitter og får ut gruff på nettet...
Torsdag 15. mars 2012 14:49: Dag-Frode Gulsrud
Liernett er flinke til å få frem enkeltsaker og det er viktig for oss som har stemt dere politikere inn i kommunestyre. Tøybleier er en latterlig sak å bruke penger på spesielt når dere har vært med å ødelagt et flott barne og ungdomstilbud på Sjåstad Samfunnshus. Miljøvennlig er det ikke siden nå blir flere barn kjørt opp til Sylling i stedenfor å kunne gå til en tilbud som var bra. Dere er ikke flinke til å ta vare på alle nærmiljøene i Lier.

Kunne tenkt meg å få svar av dere på spørsmålene jeg har skrevet inn på liernett se link http://www.liernett.no/6052-nye-inntektsmuligheter.

Mrk: jeg er ikke anonym.
Torsdag 15. mars 2012 21:15: Nina Johnsen
Alle er velkommen til Venstres gruppemøter. De holdes konsekvent åpne, nettopp fordi vi ønsker at alle skal kunne komme uforpliktende med saker de er opptatte av. I Lier Kommune er vi også så heldige og ha "publikums kvarter", dette er en ordning som fremmer dialogen mellom innbyggere og folkevalgte og er veldig demokratisk:-)"Face to face" er realt. Politikk handler om å fordele goder og byrder i et samfunn. Det er aldri lett. Men veldig nødvendig for å opprettholde et demokrati. Liernett kan bli flinkere til å snakke med oss politikere før de skriver noe. Personlig har jeg ikke nett-tilgang på jobb og heller ingen fancy nett-mobil.
Torsdag 15. mars 2012 22:20: Tove Hofstad
Til info, her er vinklingen saklig. En sak av gangen. Det er helt fair at noen blåser i tøybleier, men at man griper tak i avfallsbegrensning er vel fint?
Fra Østafjells-sendingen fra igår:
http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/833759/
Til opplysning: Lier Venstre er faktisk ett av få partier som jobber for å blåse liv i visjonen Grønne Lier.
Høre og Frp har rent flertall i kommunestyret, og da skjer utbygging på deres premisser uansett. Hvis man ser i saksarkivet så har Venstre vært imot både utbygging av Stoppen/Nøste og blokkene på Egge.
Torsdag 15. mars 2012 23:11: Ester
Nå er det vel slik at hvis en skal bygge boliger så må det stå ett sted. Kan vel ikke være mye dyrket mark som går tapt når det bygges ut Stoppen/Nøste. Det bør bygges mer i dette området, folk trenger ett sted å bo. Dette er såpass bynært at her vil folk slå seg ned!
Fredag 16. mars 2012 13:52: MR GO
Hurra.

La oss bygge ut Lier med nye gigantiske prosjekter, få ny industri hit og benytte den fantastiske beliggenheten som Lier har i forhold til logistikk. La oss slippe storebror med besserwisser holdningen. Flere folk = flere inntekter til kommunen. Flere folk gir flere grunner for etablering av nye tilbud (butikker, firmaer, kulturhus, kino) (i fremtiden med massiv vekst).

Slutt å syt, tenkt heller på utviklingen forover!
Fredag 16. mars 2012 18:26: Øystein Mørk
Nå er det vel sånn at alle monner drar.... Og tøybleier bidrar faktisk veldig når det gjelder å få ned avfallsmengden for oss som har flere bleieunger.
Foreslo selv forslaget til Unn Hofstad i kommunen for flere år siden, så det var virkelig på tide at noen tok tak.
Ingen kan gjøre alt, men alle kan da gjøre noe.
Forøvrig burde noen av kronene gå til oss som har brukt tøybleier i flere år!
Lørdag 17. mars 2012 11:30: Mikal Lorentzen
Tøybleier er akkurat den politikken vi trenger i Lier! Det er en utrolig viktig sak, for det er så ufattelig bra for miljøet!

HVEM FAMILIE I 2012 VIL TA I BRUK TØYBLEIER??? Jeg håper inderlig at ingen familier tar i bruk tøybleier og trer utingen på ungene sine, selv om (Gud forby) det kun hadde vært en familie, så ville det vært veldig bortkastede penger.
Lørdag 17. mars 2012 23:08: Jostein S. Hoset
Jeg mener Lier trenger en ny visjon.

Dagens visjon virker mer villedende enn dirigerende.
Også denne saken og debatten viser at "grønne Lier" kan brukes til alt og trekkes opp som trumfkort for det meste.

Hva har vi? Hvor skal vi? Hvordan kommer vi dit?
Hva med "Aktive Lier." ?

Jeg har stor respekt for intesjonen til Lier Venstre, den er ikke annet en godt ment, men , ja, tøybleier, nei.
Søndag 18. mars 2012 14:21: Dag-Frode Gulsrud
Enig at Lier trenger en ny visjon, men aktive Lier passer ikke så lenge de ikke satser på den jobben idrettslagene gjør. De har redusert støtten kraftig dessverre.
Søndag 18. mars 2012 20:06: Kaare Olsen
Hovedsak om støtte til tøybleier drar ikke stemmer Venstre, selv om det er en symbolsak. Folk trenger ikke symbolske handlinger, men faktiske og håndfaste handlinger. Vet ikke om jeg husker feil, men ble det ikke motbevist at tøybleier er miljøvennlig? Tror det var noe med at de fører med seg et utrolig stort vaskemaskinforbruk...

Hilsen en som stemte Venstre på sist kommunevalg...
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode