Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8de9cf7775d496419e9ef9be6c3053ea

Det går alltid et tog - rett forbi

Millioner på millioner er brukt for å oppruste Lier holdeplass, men nå skal betydelig færre tog stoppe der.

Fordi statens jernbaneselskap NSB vil konkurrere med statens jernbaneselskap Flytoget om passasjerne mellom Drammen og Gardermoen, vil pendlere i Lier få et vesentlig redusert togtilbud fra og med desember 2012.

Det blir rett og slett ikke tid til å stoppe i Lier for NSB, som vil bringe drammenserne til landets hovedflyplass på 60 minutter.

Informerte kretser antyder at antallet stopp i Lier blir redusert fra syv til fire per time i rushtiden.

Endringen har kommet fullstendig overraskende på Lier kommune, der man i kommunikasjonssammenheng har vært mer opptatt av å få folk til å sykle til jobben i påvente av de 30.000 innflytterne som det er at skal komme til den såkalte Buskerudbyen.

I en melding fra kommunen i dag heter det ”Sterke reaksjoner på - for kommunen - hittil ukjent kutt i avganger fra Lier og Brakerøya stasjoner fra desember! Ordføreren følger opp...”

Stor glede da ordføreren reåpnet den gamle jernbanetraseen for gående og syklende. Smilene satt ikke fullt så løst da NSB fremla ny ruteplan med drastisk reduksjon i avganger fra Lier.

Så gjenstår det å se om hun lykkes. I Eiker ble Steinberg holdeplass reddet, mens Røyken visstnok har måtte innse at slaget om Åsåker er tapt.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 2. november 2012 20:04: SOO
Så spørs det om de togene som skal gå, har tilstrekkelig kapasitet. Men håper føsrt og fremst at Helene makter å få flere tog på sporet. Hva med togtettheten tilbake på etter arbeidstidens slutt?
Fredag 2. november 2012 21:38: Ole Hansen
30 min mellom hver avgang fra kl 05:30 til 00:08 og nye togsett med større kapasitet. mange som går på Lier vet at de i dag får ståplass på mange avganger i rushet. hvordan kan det bli dårligere?
Fredag 2. november 2012 21:43: Ole Hansen
Ordførerer avslører forresten liten innsikt og interesse i NSB's virksomhet. Ruteplanen blir revidert 2 ganger pr år og blir publisert 3 mnd før ny rutetabell innføres. Endringene har altså vært kjent i nesten 2 mnd. Hvis Ordføreren er opptatt av Lierpendlerne ville hun vær på ballen for lengst.
Fredag 2. november 2012 21:47: Ole Hansen
Og til den sutrete artikkelforfatteren: på tide å pensjonere seg? Stort sett sure oppgulp som kommer fra den kanten. Hva med å sjekke fakta først?
Lørdag 3. november 2012 10:16: Liung
Liernett tar opp mange saker vi ellers ikke får høre alt om. Fortsett med det!!
Tirsdag 6. november 2012 12:32: Rigmor1
Sure oppgulp fra artikkelforfatteren ?? Det høres mer som sure oppgulp fra Ole Hansen... Knut Andersen skriver om ting som opptar oss og han gjør det på en humoristisk måte og med en skarp snert. Fortsett sånn, Knut :-)
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode