Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c209f63f59dccc9842fec2b80ae991fe

Bøter som svir

Til tross for noen bøter til bilistene i Lier i går kveld, oppførte bilistene seg pent overfor Kjell Hovde (bildet) og hans team i Statens Vegvesen

- Hvordan reagerer folk når de får bot for manglende bruk av bilbelte? - Det har hendt at vi har fått kjeft, ja, sier Hovde og smiler. Han innrømmer at det er ubehagelig. Men så blir han alvorlig og føyer raskt til: - Det er jo så viktig å bruke belte, når vi vet at 50 prosent av dem som omkommer i trafikken ikke brukte bilbelte.

Etter at fire ansatte fra Statens Vegvesen på Lierstranda hadde stått på Egge en times tid, møtte Liernett dem på slutten av ei tilsvarende økt ved Nordal skole. De var ikke i stand til å stoppe hver bil. Men vi traff en kvinnelig sjåfør fra Sylling som dessverre hadde tatt ut vognkortet i forbindelse med en service. Det kostet henne 500 kroner. Hun syntes selvfølgelig det var ergerlig, men tok det med et forsiktig smil.

- Det blir også bøter for slitte dekk. Kjøring med slitte dekk gir 500 kr i bot. Blir du tatt uten at du bruker bilbelte koster det deg 750 kr. Men i Lier møtte vi heldigvis svært få som hadde latt være å ta på bilbelte, sier Hovde.

Teamet kontrollerer også sertifikatene opp mot data. Et ”mobilt kontor” følger med. - Det kan finnes duplikata eller at det har vært endringer ellers som ikke står på sertifikatet.

De har hele Nedre Buskerud som arbeidsområde.

Forrige artikkel:Kulturhus NÅ!Neste artikkel:265 kroner per innbygger?
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode