Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2742dd0798c49412c1cde557ccfacaad

Lærer av hverandre

Lars Larson, Veronika Hovde og Gunn Irene Torsdatter Trøen fra Lier har deltatt i ei gruppe fra Buskerud Røde Kors som jobber i et prosjekt med Røde Kors i Kenya

Sammen med Hanne Larson, var disse tre i Kenya i høst i forbindelse med et femårig distriktssamarbeid som Buskerud Røde Kors har med Kenya som avsluttes i 2011. Målet er å lære av hverandre.

Foruten de fire fra Lier deltok det 24 deltakere fra de fleste lokale Røde Kors foreninger i Buskerud. Turen var finansiert av Norges Røde Kors, Buskerud Røde kors og av deltakerne selv.

På et åpent møte som Lier Røde Kors arrangerte på Røde Korshuset på Nordal på torsdag denne uka, fortalte Lars Larson ved hjelp av lysbilder om det arbeid som blir gjort av ”Nyeri Branch of Red Cross", en lokal gruppe Røde korsgruppe i vestlige Kenya. Vi fikk, blant annet, høre om gripende møter med Røde Kors i Kenya som driver et HIV- og Aids-prosjekt. De har problemer med å få tak i medisiner, og de rammede blir utstøtt av sine familier. Røde Kors jobber med å spre informasjon. De driver også et prosjekt med grønnsaksdyrking for de som er rammet, så de kan yte verdifull innsats.

Skoleelevene kan ha Røde Kors som valgfag. Disse ungdommene hadde blant annet marsjer hvor de samlet inn penger til nødstilte, for eksempel, til barnehjem eller eldre

De norske deltakerne fikk også møte helseministeren. Ikke minst var nordmennene imponerte over gjestfriheten de ble møtt med. På denne tiden var det tørke med afrikansk vinter og kuldegrader i de høyereliggende strøk.

Mount Kenya

Blant de 11 norske deltakerne på en topptur opp til Mount Kenya med sine 4 985 meter var liungene Veronika Hovde og Gunn Irene Torsdatter Trøen. Imponerende var deres fysiske prestasjon i fjellet. Veronika nådde toppen, mens Gunn Iren ikke ble med helt opp på grunn av helseproblemer. Imponerte gjorde også de unge kvinnene med sine med glimrende bilder og sinlevende fortellerglede etter sine inntrykk etter fjellturen. Temperaturen var cirka 20 pluss. De hadde med seg kenyanske guider, bærere og kokker fra fjellredningsgruppen i Røde Kors der. De fikk anledning til å trene. Siden guiding skal bli en inntektskilde, fikk de være prøvekluter. Ruten opp til toppen av Leana Peak på Mount Kenya er den eneste man kan gå uten klatreutstyr og tau. De merket at luften var tynn på nær 5 000 meter over havet (den dobbelte høyden av Galdhøpiggen)

Til topps på ett bein

Blant deltakerne imponerte kanskje den 55-årige ringerikingen Hans Petter Tolpinrud mest. Etter en bilulykke i 1995 fikk 55-åringen amputert det ene beinet rett under kneet. Protesen satte ingen stopper for den krevende fjellturen i Kenya Fjellturen var bare en opplevelse under reisen. Målet for besøket i Kenya var å utveksle erfaringer om Røde Korsarbeid.

Les mer om Kenya: http://no.wikipedia.org/wiki/Kenya

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode