Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

En livstil å være pasientvenn

Det sier Rigmor Bjørklund som fikk Månedens Blomst i dag.

- Har jeg fortjent dette da? spør den ungdommelige pensjonisten på Nøste når Liernett kommer. - Da må du love meg at du skriver at jeg tar i mot blomstene på vegne av alle som gjør en innsats gjennom Frivillighetssentralen eller gjennom Røde Kors besøkstjeneste.

Hun setter blomsten i en vase med en gang. - Å du, jeg som er glad i tulipaner. Den utflytta Senjaværingen flyttet til Lier for 19 års siden. Først fikk mannen jobb i Oslo, så fikk hun ordna overflytting slik at hun kunne fortsette i Kommuneforbundet i Oslo. Etter at dette forbundet ble slått sammen med et annet forbund, fikk hun sluttpakke med nok tjenestetid bak seg. - Og da kunne jeg jo bruke formiddagen til å besøke folk som har behov sosial kontakt og litt hjelp, sier hun. Før var de ikke hjemme før i halv-femtida, så da måtte hun bruke kveldene.

Etter 12-13 år i det frivillige arbeidet er hun like opptatt  av det. - Dessverre begynner det å tynnes i rekkene i Besøkstjenesten. Når vi nesten har rekruttert nye, som oftest pensjonister med nok tid skulle en tro, så trekker de seg og sier at de har så mye annet på programmet --
Hun forteller at det ikke alltid er lett å finne dem som har behov for besøk av frivillige. - De aller fleste melder seg ikke selv, og taushetsplikten gjør jo at man ikke kan "tipse" oss.

- Hva sier mannen din til at du har vært på farten flere ganger i uka? - Han er etter hvert  blitt med han også, etter at han ble pensjonist. Han er med utkjøringen av mat to ganger i uka for Frivillighetssentralen.

Nå har Rigmor tre eldre som hun på helt privat basis besøker. To av dem bor i Drammen og de besøker hun samme dagen. Den ene er 89 og den andre er 90.  - Og så synes jeg de trenger å komme ut litt. Så om sommeren tar jeg dem med på en biltur av og til.  Vi har spist lunsj her hjemme hos oss. Kjempekoselig!

- Hva med dine egne? - Jeg har datter og barnebarn rett ned i gata her. Får jo tid til dem også. Og så har jeg jo både barnebarn i Tromsø og min 80 år gamle mor på Senja. Du vet, hun bor jo alene i sitt eget hus og vil ikke kvitte seg med hagen, sier hun og smiler. Rigmor har tenkt å reise nordover å se til henne også -- ganske snart.
Liernettblomsten

Flere saker fra arkivet

Imponerende liste

Frivillighetssentralen må være kommunens mest produktive virksomhet i forhold til budsjettet på vel 600 000 kroner

Månedens blomst

Månedens blomst til Arne Skattum, avholdt leksehjelper ved Tranby skole

Ingen stygge skader

Både de to olabilkjørerne og Røde Kors-mannen kom bare lettere skadet fra uhellet.

Driver ungdomsklubb alene

Månedens blomst for juni går til Silje Lyngstadaas Lund for innsatsen for junior- og ungdomsklubben på Lierskogen

- Utrolig flott

Katrine Hoem, leder av Frivillighetssentralen, er imponert over alle som stiller opp for virksomheten

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

- Får mer enn du gir

Det er drivkraften for Randi Kristine Stustad Grøneng som har ledet tirsdagskafèen for eldre hele 924 ganger over 21 år i Sylling

Belønnet for innsatsen for Liers fremste kultursted

Sigurd Andresen fikk Månedens Blomst for atten års variert og nyttig dugnadsinnsats for historielag og bygdetun.

En julegave til en ny landsmann

Mike Andrè er en av flere flyktninger som ønsker kontakt med liunger. Den blide og velutdannede enkemannen er en av flere flyktninger som ønsker kontakt med liunger. Kathrine Hoem ved Frivillighetssentralen formidler Flyktningguider. – Vi trenger flere flyktningguider, sier hun. Er du en av dem som kan tenke deg å bli flyktningguide, kan det være den beste julegave du kan gi en flyktning i vår kommune.

- Ingen skjønte dimensjonene

Det sier Marius M. Kristiansen, hjelpekorpsleder og leder Per Lier i Lier Røde Kors om oppdraget som liungene fikk fredag kveld. Begge uttrykker stolthet over medlemmenes innsats under redningsaksjonen.

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

Hyller "Mor Vestsida"

Liernett synes det passet riktig bra å gi Månedens blomst til Laila Stensen dagen før morsdagen

Kong Carl kommer til Lierbyen

Antakelig er det lang erfaring som har gjort at Carl I. Hagen bedre enn alle andre politikere er i stand til å treffe vanlige folk hjemme

Vi besøker Liers spisesteder: Nøstehagen

”Nøstehagen kafé” står det på skiltet ved Nøsteveien, og litt usikre og tvilende svinger vi inn på parkeringsplassen og besøker stedet.

Livskraft og medmenneskelighet

Han stopper opp, smiler og rekker meg hånden. – Hvordan har du det? – Takk, bare bra. – Og du, da? , spør jeg. – Jeg har prostatakreft, sier han rolig og uanfektet. Åpenheten gjør meg litt stum. Kreft, tenker jeg. Snart døende? --- Hva skal jeg si? Han kommer meg i forkjøpet.

Verdighetsgaranti i eldreomsorgen

Alle fortjener en verdig alderdom. Og eldre som er avhengig av hjelp har rett til individuelle tilbud som ivaretar deres integritet og verdighet. Mye er bra i e (...)

Fra Lier til tinderangling i Jotunheimen

Folk i fjellet er så glad i gamle mennesker, sier Kari og Gunnar Langsrud. De flyttet fra Sylling i fjor, da Kari ble pensjonist. Så er de ikke noen vanlige pensjonister. Friluftsentusiastene elsker tinderangling. De bestiger topper i Jotunheimen. Fra sin praktfulle restaurerte bolig i fjellbygda Beito har de utsikt til flere av toppene

Søndagskaffe på Bygdetunet

Søndag dro vi på Bygdetunet. Ikke først og fremst for å se utstillingen ”Da klokka klang”,den hadde vi sett før -

Lyser innsatsvilje

Årsberetningen for 2009 til Røde Kors Hjelpekorps forteller om imponerende 9 000 timers aktivitet til et tjuetalls medlemmer --

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Trimmer og jurist blir pensjonist

Kjell Arne Reistad, kommuneadvokaten i Rådhusets 4. etasje, har trivdes med både jobb og trim i vel 17 år

25 år med eldres dag

Bak scenen står en sjuåring og tripper. Finklærne er nystrøket og skoene er blanke. Det er Besteforeldrenes dag på skolen, og han skal opptre.

Flyttet til Kjelstad

- Vinmonopolutsalget kunne vært en stimulans for Lierbyen, sier Lierfotografen Hanne Mossefin, mens hun ikke lenger er tilhenger av bygging av kulturhus.

Ett år etter Mangfoldsåret

Lier er blant fylkets aller største innvandrekommuner, men hva har skjedd siden Mangfoldsåret?

Innsamling til ofrene på Filippinene og i Vietnam

Vi ber nå om støtte til hjelpearbeidet for den rammede befolkningen på Filippinene og i Vietnam. Hundretusener har mistet sine hjem og trenger akutt hjelp.

Sommerens nostalgiske påfyll

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling, fast medarbeider i Liernett.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Trives på solkysten

På onsdager drar gjerne Siri Øvereng Juliebø (22) fra Lier og Grete Linn Tømmerberg (22) fra Meløy innom Ung på Solkysten-kafeen i Fuengirola .

Ungdomsutvekslinger i 60 år

Månedens Blomst går til Foreningen Norden i Lier som er den eneste lokalforeningen i Norge som uten avbrudd har sørget for at nordisk ungdom har møttes hvert år.

Månedens blomst til Signe Eira

Tidligere leder av Lierdagskomiteen, Signe Eira, betyr svært mye for en gruppe kvinner i Lier --

Forlenger femårig prosjekt

Sammen med tre kolleger i Buskerud Røde Kors reiser Gunn Irene Torsdatter Trøen Samuelsen og Marius N. Kristiansen i Lier Røde Kors til samarbeidspartnere, Nyeri Red Cross i Kenya den 30. mars.

Rådyrt å bruke kollektivtransport på Osloturen

Lierfamilen sjekket hva det ville koste for fire å ta toget inn til Oslo og bruke kollektivtransport i byen. Svaret var 1000 kroner, skriver Aftenposten.

Aldersdemente med bedre tilbud

- Kartleggingen i 2007 viste at det er 218 mennesker med aldersdemens i Lier, men det er store mørketall, sier Kjersti Hennum, leder av demensteamet ved Hallingstadtunet

Månedens blomst

Månedens blomst for desember går til tre damer fra hjemmesykepleien på Gifstad.

Det handler om kommunikasjon

Sosionom Petra Røisi har i flere år arbeidet med barn og unge, særlig i skolen. Hun er opptatt av at flest mulig skal utstyres med best mulig verktøy til å takle en ofte vanskelig tilværelse.

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Nissen får grøt i julen

Nærmere 350.000 setter ut grøt til nissen hvert år, og ytterligere 75.000 gjør det hvert annet år, men de fleste spiser julegrøten selv.

Veilys i Lier

Så er vi atter en gang i gang med diskusjonen om veilys i Lier om sommeren. Og det er en som ikke gir seg, og det er Nina Johnsen.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Gripende øyeblikk

Kjell Treffen og kona Margaret var med og overrakte Månedens blomst til redningsmennene på "Brannvakta" i Sylling

Skål for de frivillige

2007 går over i historien om noen timer, et lykkelig år for noen, mens for andre et år fyllt med smerte, sorg og savn

Sommerpraten: Torild Lien (54)

-- Da jeg var 7 år tilbrakte jeg en uke hos ei tante som var seterbudeie. Det er fine sommerminner, sier Torild Lien, virksomhetsleder ved Lier Flyktning- og voksenopplæringssenter. Torild er født og oppvokst i Selbu i Sør- Trøndelag. Hun er bosatt i Asker og pendler daglig mellom Asker og Lierbyen.

Legevakta i Drammen

For noen år siden, så fikk kommunestyret i Lier den glupe ideen at man skal skulle nedlegge legevakta i Lier, og heller gå over til at man skulle bruke legevakta i Drammen.

Klar for sosionomstudier

Det nærmer seg seks år siden Nan Kyi Aye Shwe (29) fra Burma landet på Gardermoen med mann og to små sønner-

Fikk Kolberg spesiell behandling?

Forskjellbehandling av politiske partier, mener Frp s Bjørg Myran (på bildet), men virksomhetsleder på Liertun hevder at det har vært kommunikasjonssvikt med politisk sekretariat --

Et overskuddsmenneske

Månedens Blomst går til Hanne Eikaa Bergill for allsidig arbeid med barn og ungdom på Tranby

- Norge er verdens beste land å bo i , men vi kan bli bedre!

Dette budskapet har LO-leder Gerd- Liv Valla og leder i Norsk Tjenestemannslag, Turid Lilleheie med seg når de onsdag 25. august inviterer til omfattende NTL arrangement i Drammen

Da Carl I. Hagen kom til Liertoppen

- For noen år siden ville det vært fullt hus her, sa en tilhører. Men det var god plass da Frps forhenværende ledestjerne kom til Liertoppen i dag.

Mangler vertsfamilier

I august kommer Baris (15) til Norge.

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Ledsager meldt seg

Øystein Tveten, som er svaksynt, kan se frem til opphold på Beitostølen i januar --

Klar til avgang for stavgang

Stavgangsgruppa har sin første tur etter vinteren tirsdag 17. april.

Bussturen

"Skriv om oss da". Det var oppfordringen ukens petitskribent, Rune T. Berg, fikk for en tid siden ---

Naturen inspirerer

Marit Bergan er coach, etablert med kontor på Lierskogen Helsesenter, men samler tankene og kreftene på en tidligere husmannsplass.

Ny epoke i Lierbyen

Tirsdag stengte det siste postkontoret i Lier --

Lier hjelpekorps til topps

Lier hjelpekorps gikk videre til NM etter distriktsmesterskapet i førstjhjelp i Sylling i helga.

Tenker på de sivile ofrene hele tiden

En skoleasssistent i Lier med mann og barn opplevde at ferien deres hos familien i Libanon, ble forvandlet til et mareritt.

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

- Ja til kulturhus

Venstres gruppeleder Nina E. Johnsen, lister opp 10 punkter for å stemme ja i kveld.

Vil du også være en lytter? Prøv Kirkens SOS.

”Og det som tiltaler meg aller mest med Kirkens SOS-telefon, er at den bemannes av vanlige menn og kvinner som sitter der og gjør så godt de kan. Gratis, på sin egen fritid.” Ingvar Ambjørnsen om Kirkens SOS.

Barnas strand - en dugnadsinnsats

Mandag 29. juni ble "Barnas strand" ferdigstilt ved Skapertjern i Kjekstadmarka. Dette er nok et eksempel på et godt samarbeid mellom frivillige, kommunen og det private næringsliv.

Grep mulighetene

Irakeren Muataz Abd Ali flyktet fra hjemlandet sammen med sønnen Ali på en dramatisk måte i 2008. Men året etter fikk han den beste bursdagspresangen han noensinne har fått -

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Månedens blomst til løypekjørerne i Lier kommune

- Dette er bare moro, sa løypebas Anders Haverstad på telefonen til Liernett i vinter

Ekstra utfordringer

- Noen av innvandrerungdommene som lett faller utenfor, kan ha psykiske utfordringer som krever en ekstra oppfølging, mener Lars Ove Moldskred, Venstres medlem i Tjenesteutvalget.

Gla'dag på Bygdetunet

Før vi kommer til grinda hører vi gladsang og trekkspillmusikk fra Gjestgiveriet på Bygdetunet.

LIER DRIFT

I følge en artikkel i Lierposten i dag, så har Lier Drift store problemer med kunne opprettholde en forsvarlig drift på sitt arbeid.

Pressekonferanse George Thorogood

torsdag 6. juni 2006

Brannstasjonene åpner dørene for publikum 22.september

For sjette år på rad skal El-tilsynet, brannvesenet og If forsikring inspirere barn og voksne til å gjennomføre brannøvelser og sjekke brannsikkerheten hjemme

Menneskeverd er vel et begrep de fleste voksne burde kjenne

Min søster, Inger, fortalte en gripende og forargende historie i dag. På en bytur, tidlig på ettermiddagen, fikk hun øye på en eldre uflidd mann, som lå og kavet på brosteinen og prøvde å komme seg opp på en benk.. langbuksen var iferd med å sige ned, men han klarte ikke å dra den opp selv.

Opprustning av natursti og benker

For mange år siden ble det laget en natursti over Altanåsen i Sylling

Petiten er hverdagens utvidede aforisme

En millimeter av bevisstheten på papir, eller som her, på skjerm. Det er ikke rart jeg mislykkes ettersom jeg bruker tommestokkens fulle lengde hver gang jeg setter meg ved tastaturet

Vi besøker Liers spisesteder: Brødgalleriet

Brødgalleriet ligger et steinkast fra der Liers gjennom tidene mest berømte serveringssted, Heg Gjestgiveri, lå i 200 år før det for ti års tid siden ble flyttet til Lier Bygdetun.

Afrikareisen helt spesiell

Det sier Gunn Irene Torsdatter Trøen som sammen med Marius N. Kristiansen fikk Månedens blomst for sitt arbeid med Kenyaprosjektet.

Knurring og bjeffing i nattemørket

- Jeg lå varm og søvrig i senga i går natt etter å ha lest i KK om at jenter må bli mer hund; knurre litt, bjeffe litt, skriver Elin Fauske i Ukens petit.

Tilbakeblikk: Trafikkfellene

Liernett har gang på gang satt søkelyset på mange helt unødvendige farer i trafikken. Responsen har vært laber.

Desemberblomsten til Oddevall skole

Oddevall Skole fikk Månedens blomst for desember

Liers ukjente gode hjelpere

Men hva i all verden er det egentlig Gunnar Nummedal, Harald Økern og Kåre Lohne driver med?

Reisebrev fra Bloody beach – del 1.

Etter å ha vært med på å sette Bulgarsk rekord i varme, nyter jeg sjøen.

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Rebusløp er fortsatt populært

Hele 19 mer eller mindre fulle biler deltok i helgens rebusløp i regi av Lier Røde Kors.

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

Oppgrader hjernen

De fleste har ikke noe ønske om å¨gå i barndommen . Jeg synes det er et fantastisk turterreng. Livets nest siste reise kan gi gode og forklarende opplevelser.

Månedens blomst til Hennummusikken

I en pause under korpsets øvelse mandag kveld ble Månedens Blomst overrakt av Liernetts Torger Almaas til lederen, Svein Rognlien. Han ga dem videre til Kathy Lie, som hadde fødselsdag, og orkesteret fulgte opp med en svingende fremføring av Congratulations.

Bading og rekespising i Arendal

> -- Som barn minnes jeg sommerferiene hos besteforeldrene i Arendal, sier Hanne Mossefinn. Mange fotointeresserte liunger kjenner henne som innehaver av Mørkerommet i Bakerikvartalet i Lierbyen. I fem og et halvt år har Hanne, alltid med smil på lager, tatt i mot kunder som ønsker fremkalling eller fotografering.

Altmuligkvinnen

Kontrastene er store i Ellen Xylanders liv.

- Helt fantastisk

Slik blir årets kulturprisvinner karakterisert av Pål Anders Ullevålseter som har kjent Hans Erik Fuglerud i nærmere 20 år.

Imponerende frivillig innsats

De 75 liungene som er tilknyttet frivilligsentralen, gjør en kjempeinnsats på mange forskjellige områder, men kan få gjort enda mer hvis flere tar et tak. Bildet: Stavgangsgruppa klar til tur med Lier Bygdetun som utgangspunkt.

Gøy på fotballskole

I likhet med 157 andre unge spillere ble det diplom og fotball med hjem for Camilla, Linna og Thea (foran) etter fire lærerike dager på Stoppen.

Impuls, ny gratisavis i Lier

Men også i Røyken, Drammen og Asker. Avisen har et opplag på 50 000.

Rebusløp med Røde Kors

Søndag 21. september er det igjen klart for årets rebusløp i Lier i regi av Lier Røde Kors.

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

- Skulle gjerne fått med meg Lierdagene

Vera Henriksen fra Lier sprer glede i Spania med vakker sang.

Medaljevinnerne på Tranby

Liernett fikk et møte med VM-bronsevinner Maren Jansson Haverstad (15) hjemme i Svendsemarka onsdag kveld, mens broren Sindre måtte reise direkte tilbake til Trondheim og studiene --