Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8ce763300e3a7c6180d7fe7e51937917

En livstil å være pasientvenn

Det sier Rigmor Bjørklund som fikk Månedens Blomst i dag.

- Har jeg fortjent dette da? spør den ungdommelige pensjonisten på Nøste når Liernett kommer. - Da må du love meg at du skriver at jeg tar i mot blomstene på vegne av alle som gjør en innsats gjennom Frivillighetssentralen eller gjennom Røde Kors besøkstjeneste.

Hun setter blomsten i en vase med en gang. - Å du, jeg som er glad i tulipaner. Den utflytta Senjaværingen flyttet til Lier for 19 års siden. Først fikk mannen jobb i Oslo, så fikk hun ordna overflytting slik at hun kunne fortsette i Kommuneforbundet i Oslo. Etter at dette forbundet ble slått sammen med et annet forbund, fikk hun sluttpakke med nok tjenestetid bak seg. - Og da kunne jeg jo bruke formiddagen til å besøke folk som har behov sosial kontakt og litt hjelp, sier hun. Før var de ikke hjemme før i halv-femtida, så da måtte hun bruke kveldene.

Etter 12-13 år i det frivillige arbeidet er hun like opptatt  av det. - Dessverre begynner det å tynnes i rekkene i Besøkstjenesten. Når vi nesten har rekruttert nye, som oftest pensjonister med nok tid skulle en tro, så trekker de seg og sier at de har så mye annet på programmet --
Hun forteller at det ikke alltid er lett å finne dem som har behov for besøk av frivillige. - De aller fleste melder seg ikke selv, og taushetsplikten gjør jo at man ikke kan "tipse" oss.

- Hva sier mannen din til at du har vært på farten flere ganger i uka? - Han er etter hvert  blitt med han også, etter at han ble pensjonist. Han er med utkjøringen av mat to ganger i uka for Frivillighetssentralen.

Nå har Rigmor tre eldre som hun på helt privat basis besøker. To av dem bor i Drammen og de besøker hun samme dagen. Den ene er 89 og den andre er 90.  - Og så synes jeg de trenger å komme ut litt. Så om sommeren tar jeg dem med på en biltur av og til.  Vi har spist lunsj her hjemme hos oss. Kjempekoselig!

- Hva med dine egne? - Jeg har datter og barnebarn rett ned i gata her. Får jo tid til dem også. Og så har jeg jo både barnebarn i Tromsø og min 80 år gamle mor på Senja. Du vet, hun bor jo alene i sitt eget hus og vil ikke kvitte seg med hagen, sier hun og smiler. Rigmor har tenkt å reise nordover å se til henne også -- ganske snart.
Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode