Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8339fc3a79b6c6677b04bdf7bb6001c3

- Ja til kulturhus

Venstres gruppeleder Nina E. Johnsen, lister opp 10 punkter for å stemme ja i kveld.

I dag skal endelig Lier Kommunestyre avgjøre om Lier skal satse på en framtid for kunnskap og kultur. Et overveldende og tverrpolitisk flertall ga klarsignal for en grundig utredning hvorvidt det skulle satses på et flerbrukshus i Lier. Arbeidet har pågått gjennom to kommunestyreperioder, og vi i Venstre mener at alt nå ligger til rette for at vi skal stemme for et etterlengtet møtested for alle liunger. Her er en topp 10 liste for gode grunner til å stemme ja i kveld:

1. Tusenvis av kulturutøvere og kulturtilhengere trenger en samlende arena for øvelse og opptreden.

2. Vi oppnår en synergieffekt og gir en påskjønning, ved å forene alle de frivillige krefter i Liersamfunnet.

3. Alle de aktive på musikkverkstedet skal sikres, når Hegg gamle skole avhendes.

4. Barn og unge både i og utenfor organisert idrett, trenger en god sosial arena, som i dette tilfellet blir et moderne kultur- og kunnskapssenter midt i sentrum av bygda.

5. Den kraftig økende eldre befolkning i Lierbyen har behov for et eldre- og aktivitetssenter.

6. Mennesker med annen kulturbakgrunn er blant de hyppigste brukerne av de ulike biblioteks - og kunnskapsformidlingstjenester og vil også fremme integrering.

7. Et kultur- og aktivitetssenter fremmer identitet og bevisstgjør menneskers verdisyn.

8. Institusjoner og bedrifter som Frognerlia, Mental helse og Lier Asvo vil nyte godt av en kulturinstitusjon og sosialiseringsarena i nærheten.

9. Næringslivet i Lierbyen trenger synergieffekten som et kulturhus kan gi.

10. Den kommunale kulturetaten vil kunne effektiviseres og vil oppnå et bedre samvirke med kulturskolen og frivillighetssentralen

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 8. mars 2011 09:39: ØKONOM
Det mangler ikke på gode hensikter. Men har ikke Lier viktige oppgaver innen bl. annet skole og eldreomsorg som må på plass? Det oppleves stadige kutt i kommunens tjenestener for å spare penger. Da blir det feil å bygge et Kulturhus, som vil forverre denne situasjonen ytterligere-desverre.
Tirsdag 8. mars 2011 09:41: Nøktern
I løpet av denne prosessen har noen oppdaget at Lier ikke har økonomi til å prioritere kulturhuset uansett hvor gjerne man ville hatt det. Nina Johnsen bryr seg ikke om økonomien, og det er nok derfor hun ikke nevner den blant sine 10 punkter.
Tirsdag 8. mars 2011 11:42: Egil Berg
Gjennomføring av selv gode hensikter kan koste for mye. Det vil et kulturhus i Lierbyen gjøre. Pengeforbruket til et slikt hus er ikke nevnt. Kommunen må ikke pådra seg flere økonomiske forpliktelser ved bygging av kulturhus. Bruk liungenes skattepenger til skole og omsorg og støtt kulturlivet slik man har gjort frem til idag.
Tirsdag 8. mars 2011 20:22: Terry
Håper fornuften seirer! Vi har ikke råd, - fatter dere ikke det? Tenk om alle planleggingspengene heller hadde vært brukt på gamle Hegg skole?
Tirsdag 8. mars 2011 22:03: TMV
Heia Nina! Du sto virkelig bra på i kveld:)
Tirsdag 8. mars 2011 22:54: Henrik Evensen
Det er bare tull å si at Lier ikke har råd, kulturhuset skulle i såfall leies av en privat entrepenør der kostnaden hadde vært på 6 millioner kroner i året. Dette er circa det kommunen har brukt på planlegging av kulturhuset i 2010. Har du merket noe forskjell på Liers økonomi det siste året i forhold til andre år?
Og om 30-40 år finnes det ikke eldre i Lier, det finnes ikke barnefamilier i Lier fordi Lier ikke har noe samlingspunkt, et sentrum! Alle vil etterhvert flytte ut av kommunen fordi kommunen ikke har noe å tilby!
Onsdag 9. mars 2011 10:03: Velger på vandring
Henrik Evensen bommer på det meste. Lier kommune har ikke brukt 6 millioner på planleggingen i 2010, men til sammen i løpet av mange år. Det er billig når det har medvirket til å forhindre at langt over 100 millioner kunne blitt brukt på et prosjekt som stadig flere mistet troen på.

Om fraflytting fra Lier om 30-40 år vet verken Henrik Evensen eller jeg noe særlig. Derimot vet både han og jeg at det i årevis har vært stor tilflytting til Lier, og det til tross for at bygda har klart seg uten kulturhus. Klart seg godt, til og med.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode