Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a75e6bf7aa3c5bcb574f5d668bfb7e92

Negativ til bygging av kulturhus nå

Kirsti Marie Lager Lyngås (Sp) skriver at regnestykket ikke går opp i sitt leserinnlegg.

Jeg så en kommentar på Liernett som etterlyste flere partier som sa nei til bygging av kulturhus. Jeg kan fortelle vedkommende og alle de som ikke har fått det med seg allerede; Lier Sp er negativ til bygging av kulturhus nå. Jeg legger trykk på nå; fordi vi synes det er helt feil tidspunkt å tenke nybygg av denne karakter når kommunen har så store utfordringer blant annet innen helse og omsorg. Styringsgruppen hadde i høst et seminar hvor vi lette i kriker og kroker og løftet på hver en stein for å finne innsparingspotensiale for kommende år. Når det konkluderes med at det må spares hardt over hele fjøla, må vi faktisk utsette noen planer. Årlige utgifter i forhold til et kulturhus – hvis det blir bygget i et offentlig/privat-samarbeid (OPS) har ikke fått et endelig fast tall, men ligger på ca. 10-11 millioner brutto. Det er ikke riktig å sette av så mye penger årlig til dette formålet når vi ellers må spare hardt i de to største tjenestetilbudene. Regnestykket går ikke opp! Lier kommune må faktisk husholdere slik alle vi andre gjør det og ikke kjøpe seg til fant, når en har problemer med å betjene de allerede eksisterende utgifter. Fylkesmannen har uttalt at hun er bekymret for Lier kommune sin store gjeld og altfor ambisiøse kommuneplan på investeringssida. Vi må vel ta det på alvor?

Hvis vi setter Heiahallen opp mot kulturhus har vi i Lier Sp ingen problemer med å se hva som er viktigst å få på plass. Setter vi det oppimot et nytt sykehjem er heller ikke valget vanskelig. Det er de som sier at vi ikke må sette disse oppimot hverandre men det må man gjøre når pengene kommer fra samme totalbeholdning.

Vi i Lier Sp har blitt beskyldt for å være i mot kultur og utvikling, fordi vi sier nei til kulturhus nå.

Det er absolutt ikke sant og de som kjenner Senterpartiet vet at partiet nettopp er tuftet på kultur og bærekraftig samfunnsutvikling. Vi jobber for å ta vare på kulturlandskap og tradisjoner men ønsker også velkommen nykultur. Kultur gir folk mye og den er sosial igjennom frivilligheten som for det meste er avgjørende for resultatene. Kreativitet og det å skape nytt gir utøvere og ikke minst publikum enorm glede og overskudd i hverdagen, akkurat som mosjon og idrett gjør det.

Lier Sp gir honnør til drivere av grendehusene rundt i bygda. Ta Lierskogen med sitt Dramathiiske selskab som et eksempel. Slikt og annen morsom og kreativ bruk av grendehusene ønsker Sp mer av rundt i bygda og vi ønsker også at de skal motta tilskudd fra kommunen til å drive dette arbeidet. Øverskogen har de siste årene pusset opp og bruker sitt grendehus til loppemarked, julemarked, dansegruppe m.m.

I disse tilfellene vises det at kultur er menneskene, og ikke huset.

Lier Senterparti
v/ Kirsti Marie Lager Lyngås
Varaordfører og gruppeleder

Forrige artikkel:Best fornøyd med plasseringeneNeste artikkel:- Forsøker å bagatellisere den økonomiske situasjonen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode