Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Siri i sentrum

Er tradisjonell senterpartipolitikk bra for lierbonden, eller er det slik at landbruket i dag drives best av folk med røtter i næringspartiet Høyre? Før vi går videre: Bør Lier ha sitt eget kulturhus?

Siri Loe Svere er nummer 1 på Senterpartilista  og har også tatt plass i rekken av sterke ordførerkandidater til årets valg.
Å finne en ideologisk linje kan være vanskelig i Senterpartiet. Det er tradisjonelt et interesseparti, samtidig som det ønsker å ta litt herfra og derfra uten å bli klebet til en bestemt ideologi.

Derfor sier Siri at hun er åpen for å titte andre kommuner i kortene.  Hun vil se hva de lykkes med . - Jeg er interessert i hva som skjer andre steder for eksempel i omsorgssektoren, der det er en del misnøye i Lier for tida. Akkurat nå har Siri et rehabiliteringsopplegg fra Hurum i kikkerten.  Jeg tror at vi egentlig har mye å lære av hverandre.

De sist dagers begivenheter i forbindelse økningen av funskjonhemmedes husleie i kommunen er med på å underbygge Senterpartiets ønske om at dagens kommunale pleie-og omsorgstjenester ikke må overlates til private.

- Kunnskapsløftet skal være bestemmende for skolen. Og i det er tilpassa opplæring et overordna mål. Ei slik forpliktende målsetting vil påvirke innholdet i skolen. Siri mener videre at dagens politikere  i stor grad er med på å ødelegge Lier ved at de løper fra det de har forpliktet seg til i kommuneplanen. Det gis dispensasjoner for både det ene og det andre. Resultatet er at mer og mer av den dyrkbare jorda forsvinner,  og bygdas profil blir annerledes. Jordbruk er ei vekstnæring. Matvareprisen på verdensbasis er på vei opp, nå også som en følge av at tradisjonelle matprodukter blir brukt til drivstoff. Vi skal ikke sette denne saken i forbindelse med Siris sterke engasjement for Fairtrade, men magefølelsen sier oss at det er noe usolidarisk i det at prisen på brød skal gå opp fordi vi skal kunne kjøre mer bil.

- Vi bor i en presskommune der det er lett å glemme langsiktighet til fordel for en kortsiktig gevinst. - I dag har vi to store prosjekter foran oss, sykehuset og Gjelstensutbygginga. Det er viktig at vi ikke nå setter i gang prosjekter som vil øke presset.
- Lierbonden er innovativ, sier Siri. Så vidt vi vet betyr det fornyer. Og for egen del forbinder vi det mer med blazer-høyre enn den trauste karen kledd i Felleskjøpets gul-gønne all- over, eller ”åverallen”. Men Siri fortsetter. Vi må ta vare på den enorme ressursene som ligger i landbruket i Lier. Bøndene i Lier har store kunnskaper om det de driver med og har vært fantastiske til å omstille seg til tøffe forhold. ”Know how”, tenker jeg.

Kultur er det menneskene har fått ut av de naturgitte forholdene de er blitt til del, og i Lier er det jorda og skogen. Det er derfor ikke så rart at Siri er opptatt av at Bygdetunet må videreutvikles og at det gå må fortgang i arbeidet. Som de fleste andre uansett parti, går hun inn for å satse på Kulturskolen. Vi savner litt mer om hvordan hun har tenkt å gjøre det, men ettersom Siri er en ivrig blogger på Liernett, ser vi gjerne at hun utdyper saken videre der.

I det hele tatt er kulturpolitikken den delen av den politiske debatten som blir mest svadapreget.
Men vi i Liernett kaster ut spørsmålet til politikerne om hvordan de vil at det ankerfestet vi skal bygge framtida på skal være. Vi tar gjerne utgangspunkt i kulturhus -  ja eller nei.

På Lierskogen traff vi Arne Flatebø - også fra Senterpartiet og nummer 11 på lista.

Der sto han nesten alene og skulle være talsmann for distriktene på kommuneplan. Vi kunne ikke høre at han hadde noen avvikende meninger i forhold til partifelle Svere. Han var glad i dyr, men mente rovdyrbestanden var en trussel til og med i Lier. Når det gjaldt asylmottaket på Lierskogen, så mente han vel at så lenge alt det formelle var i orden og mottaket ikke var til sjenanse for øvrige beboere , måtte det være OK. Og selv hadde han aldri merket noe ubehag derfra. Så da så.


Kommunestyrevalg

Flere saker fra arkivet

Overkjørt av Vinmonopolet

- Liers politikere har mistet sin mulighet til samfunnsplanlegging og styring, sier Siri Loe Svere, varaordfører og gruppeleder for senterpartiet til Liernett

"Sviktet" av sine egne

Mathias B. Dannevig argumenterte intenst mot pol på Liertoppen og så sliten ut, etter at fem av hans sosialistvenner hadde stemt for Liertoppen

Sterkt av Siri i Holmenkollen

- Jeg hadde ikke ventet pallplass, sa Siri Gurandsrud til Liernett etter 3. plassen i den TV-overførte Young-Starsprinten i skiskyting.

Sølv i junior-NM

Siri Gurandsrud (19) fra Tranby avsluttet meget sterkt på sprintdistansen i skiskyting

Håpet lever

Siri Walen Simensen har snakket med tv-kjendisen Trude Moestue som sier at en irsk setter som Frigg ( tv på bildet ) kan klare seg ute om natten i minus fire grader.

Liernett slutter seg til Fair- tradebedriftene

Vi i redaksjonen er storkonsumenter av kaffe og vil nå i framtida fylle våre respektiv kjøkkenskap med Fair-trade kaffe

Full krig mellom de største partiene

Liernett kommenterer valgkampen.

Leder

Den kulturelle skolesekken

- Dette er kun forslag

Det sier en optimistisk Siri Loe Svere i Lier Sp til Liernett i dag om forslaget til ny Norsk Transportplan

Sølv til Siri

Lier ILs Siri Gurandsrud gikk fredag 17/3 til sølv på normaldistansen i Hovedlandsrennet i Skiskyting som arrangeres på Geilo.

Savnet hund funnet

- Simba er funnet, men vi savner fortsatt Frigg, opplyser Siri Walen Simensen til Liernett i dag.

Lover godt for vinteren

Siri Gurandsrud fra Tranby tok i helgen to bronsemedaljer under NM i sommerskiskyting

Utsettelse av kultursaken?

- Senterpartiet er positive til etablering av kulturhus, men vil utsette behandlingen av saken til behandling av Handlingsprogrammet, uttaler parlamentarisk leder Siri Loe (bildet)

Flott innsats i Holmenkollen

- Det var skikkelig gøy å gå stafett der, sa Siri Gurandsrud fra Tranby etter ungdomstafetten i Kollen i dag. Siri og Martin Bekken Nilsen fra Sylling gikk hver sin fristiletappe på de to Buskerudlagene.

Fylkestinget neste år?

Mathias B. Dannevig (62), markant Ap-politiker i Lier, satser på fylkespolitikken neste år -

Nærmere en tunnelløsning?

Samferdselsminister Liv kunne glede Kirsti Marie Lager Lyngås og andre partivenner i Senterpartiet om at beslutningen i departementet innebærer at en KS1 utredning blir sløyfet

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

”Never Change a Winning Team"?

Høyrepolitikeren Truls Moen har dermed forklart oss hvorfor vi skal stemme Høyre. Eller kanskje det var Ulla han mente?

Kulturhus nå

Lier trenger et kulturhus. Rådmannen har satt et slikt hus på agendaen. Men arbeidet med et kulturhus har alt vært i gang i to år. Kan vi stoppe nå?

En juvel i krona

- Og her vil vi bygge et kulturhus, viser Nina E. Johnsen, Venstre, gruppeleder for det lokalpartiet i Lier som først hadde bygging av kulturhus på sitt program.

Norges lykkeligste hundeeier?

Nå har også Mina, åtte år gammel, på Egge fått tilbake hunden sin som har vært savnet i 14 dager.

Ulla med soleklar seier

Fikk over 64,1 % av stemmene! Og hun får også selskap av 18 partifeller i kommunestyret.

Prisvinnner med stort samfunnsengasjement

Torsdag mottok Andreas Hørthe kulturprisen på Haugestad

To bronsemedaljer

Både Anders Brun Hennum (på bildet) og Siri Gurandsrud sørget for pallplass under lørdagens skiskytingssprint

Tar sats

Lier SP har ordførerkandidaten til høstens kommunevalg klar

Foreslått tilbakeført som LNF-område

- Det synes å være bred enighet om dette i det politiske Lier, sier Høyres gruppeleder, Søren Falch Zapffe

Kulturkommunen Lier

De folkevalgte i Lier har nå bestemt seg for at kommunen skal få et kulturhus i Lierbyen.

Økonomisk uforsvarlig

Det mener Kirsti Marie Lyngås ( her th sammen med partileder Navarsete), gruppeleder i Senterpartiet, om å si ja til Kulturhus nå.

Høyre: Må ikke tillate midlertidig drift

Lier Høyre krever at alle saker i forbindelse med mottaket blir gjenstand for politisk behandling i kommunen.

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Skolen og Bygdetunet

Om å lære av andre, eller slippe å finne opp kruttet på nytt

Liunger til Holmenkollen

Siri Gurandsrud fra Lier IL og Martin Bekken Nilsen ( t.v. på bildet)fra Sjåstad/Vestre Lier IL skal gå fristilstafett for Buskerud i Holmenkollen 12. mars. Stafetten går på fjernsyn.

Hva mener egentlig politikerne i Lier?

Snart er det valg, og vi i Lier-nett ville finne ut hva listekandidatene i de forskjellige politiske partiene mener nå like før valget. Vi tok på oss vanlige klær og forsøkte å finne ut hva de som står på stand mener om saker og ting i bygda. Det fine med denne tilnærmingen til politikken, er at man kommer litt under huden på dem som de neste 4 åra skal bedrive styre og stell. Vi hadde lest valgmaterialet, men fant mange brosjyrer prangende og vage. Vi ville ikke vite noe om politisk idehistorie - vi ønsket å finne ut hva de konkret sto for her og nå.

Mitt kulturelle dilemma

Leder i Lier Arbeiderparti og medlem av formannskapet Tonje Evju, er litt provosert over debatten utelukkende har blitt til "sykehjem og skole eller kulturhus".

"Close race"

Det knappe flertallet i formannskapet som ja til pol Liertoppen, viser at det vil bli en svært spennende avstemming i kommunestyret om halvannen uke

Det handler om kommunikasjon

Sosionom Petra Røisi har i flere år arbeidet med barn og unge, særlig i skolen. Hun er opptatt av at flest mulig skal utstyres med best mulig verktøy til å takle en ofte vanskelig tilværelse.

Mandag begynner skolen

Dessverre har den gode feriefølelsen i år blitt forstyrret medienes elendighetsbeskrivelser av norsk skolehverdag. Så hvordan er den gode skolen? Vi henger oss på debatten og oppfordrer deg til å gjøre det samme.

Laila Tryde på andre plass

Vant kampvotering og er nominert på lista til fylkestinget.

Hva vil vi med kulturhus

Og hvem skal fortelle oss det?

Negativ til bygging av kulturhus nå

Kirsti Marie Lager Lyngås (Sp) skriver at regnestykket ikke går opp i sitt leserinnlegg.

Sølv er ikke nederlag

-Sinnsykt bra, ropte Bjørn Andenæs, treneren for Lier Cats, etter at laget hadde sikret andreplassen i innebandyens 1. divisjon i ettermiddag

Kulturhus NÅ!

Møtet om Kulturhuset har alt ført til debatt på kommentarfeltet i avisa.

Spiller om semifinale

Kan Siri Hårklev (bildet) bidra med flere scoringer slik at Liungens kvinnelag vinner morgendagens avgjørende kamp mot tjekkiske Holesev i Soccer Festival i København?

Senterpartiet ønsker vinmonopol i Lierbyen – fortsatt!

Innlegg fra Lier Sp

Kulturblomstring i kulturbygda Lier?

Det kommer et hverdag etter et valg. Vi Høyre vil, tradisjonen tro, følge opp våre saker med mål om å legge fram et politisk regnskap som er i ballanse også ved (...)

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Lier Senterparti om Ulla-effekten

Blir spennende å se om det var Ulla-effekten som gjorde Høyre så store i Lier, skriver Senterpartiets ordførerkandidat Kirsti Marie Lager Lyngås.

Ventemottaket – hva nå?

Det er klart at det blir ventemottak på Lierskogen. I månedesskiftet flytter opptil 100 mennesker med endelig avslått asylsøknad inn.

Utdanning og arbeid

- Dette er nødvendig for en bedre inkludering i det norske samfunnsliv, mener Senterpartiets Siri Loe (bildet) i integreringsspørsmålene --

Trives på solkysten

På onsdager drar gjerne Siri Øvereng Juliebø (22) fra Lier og Grete Linn Tømmerberg (22) fra Meløy innom Ung på Solkysten-kafeen i Fuengirola .

Kulturregnskap

Hva koster kulturen oss, og hva bruker vi pengene til?

Flertall for kulturhus?

Gruppelederne for både Høyre og Kistelig Folkeparti uttaler seg positivt til å starte prosessen for bygging av kulturhus bygd på en OPS-avtale, men intet er avgjort før gruppemøtene er avsluttet på mandag --

Leder

Om å ha litt av bonden i seg

Ulla koste seg på liungbanen

Dagens tilskuer: Liers førstedame var på plass, da Liungen møtte Røa i går. Det var ikke tilfeldig at hun dukket opp på sittetribunen

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Gi oss fem år

Liungens trenere er sikre på at klubben har flere supertalenter.

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Takt og tone

Skiskyttere fra Lier i Norgestoppen

Både Siri Gurandsrud og Anders Brun Hennum, begge fra Tranby markerte seg kraftig i helga

Utålelig statlig arroganse

Det mener leder i Lier Frp, Lars Haugen, om fortsatt drift av asylmottaket på Lierskogen

Godt nyttår

Liernett går inn i sitt sjette år. I en tid da det meste er i forandring er det en respektabel alder, og vi ligger heller ikke på sotteseng

Om å spare i en tid da vi oppordres til å sløse.

Det kan ikke være lett å være lokalpolitiker i Lier om dagen. Folkets mest betrodde kvinner og menn står i spissen for en uvikling de er misfornøyd med, og de virker nærmest handlingslammet i forhold til å gjøre noe med den.

Bedre dyrehelse og dyrevelferd

- Vi har tro på at forslaget om overføring av ansvar for veterinærtjenester til kommunene vil kunne være positivt, sier Siri Loe Svere fra Senterpartiet til Liernett etter kommunestyremøtet i går

Kloakkstank eller spor av fremmedfrykt?

Liernett kommenterer planutvalgets behandling av ventemottaksaken.

Mer kultur for pengene

Gruppeleder i Lier Ap, Bård E. Strand, begrunner her hvorfor han avviser en OPS-løsning for å få bygd et kulturhus.

Slipp mennene til!

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Den redaksjonelle linje

Svar på Sagvoldens innlegg om Liernett.

Høyredominans

Det gode valgresulatet har ført til at Høyre fikk samtlige fire ledere og to av nestlederne i de nye hovedutvalgene. Høyres Karl Bellen (på bildet) er blitt valgt til leder av det nye planutvalget

7 kan miste jobben etter skandalevedtak i planutvalget

Høyre og Arbeiderpartiet ble enige om oppsiktsvekkende løsning på kammerset.

Maktskifte

- Liungene fortjener en forandring

Utsettelse bedre enn skrinlegging

I et åpent brev til de politiske gruppelederne ber Kulturrådet om at man fortsetter å legge planer for et kulturhus, selv om det uttrykkes stor forståelse for at politikerne må foreta vanskelige valg i den nåværende økonomiske situasjon.

Mangfold av meninger

Vi synes det er betenkelig at kritikk av en kulturbegivenhet skal føre til at medarbeidere i Liernett til dels blir skjelt ut

- Kulturhuset en debatt om prioriteringer!

Ingen politiker hadde sagt nei til et kulturhus i Lier hvis vi hadde hatt nok med penger, skriver Arbeiderpartiets Petter Dreier i dette innlegget.

På topp i Norge

Siri Gurandsrud vant sprinten og tok en annenplass på normaldistansen, mens Vebjørn Evjen kom hjem med en annen- og fjerdeplass i landsmesterskapet i skiskyting i helga

Kultursplid og manglende visjoner?

Det som kunne vært en debatt som kunne gi et løft for kulturen i Lier ble i stor grad en debatt om kommunens hovedprioriteringer -

Sylling Rideklubb i vinden

Med engasjerte foreldre i Sylling Rideklubb og eiere av ridesenteret Valstad Gård Frank og Camilla har klubbens medlemmer fortsatt den fine trenden som vi så på vårens stevner rundt i fylket.

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Voksenopplæringa så rødt

I likhet med mange av skolene i distriktet avholdt også Voksenopplæringa i Lier valg for elever over 16 år

Hardt rammet av tenk-om-trollet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Nei til kulturhus i Lierbyen

En langvarig politisk prosess endte som foventet.

Damelørdag

Temaene er motivasjon, hjelpearbeid og vold i nære relasjoner. Innimellom blir det bevertning og hyggelig samvær.

Lierskolen - på tide med innholdsdebatt!

Kunnskapsløftet er innført, med målsetting for opplæringen i grunnskole og videregående skole, og et helhetlig 13-årig løp. I løpet av valgperioden ble det i st (...)

Settere savnet

Har noen av Liernetts lesere eller andre sett disse to setterne?

Idrettsglede på Oddevall

IF-ambassadør klubben Sjåstad VestreLier hadde mye frukt til barna og foreldre som møtte opp på Oddevall til aktivitetsdag.

Når mor klikker

Ukens petit er av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Snørr og barter, - et vanskelig skille.

Av ordfører Ulla Nævestad

- Finn fem feil!

Håvard Benjamin Rype påpeker fem feil i saken om kulturhus i sitt innlegg

Med fortida inn i framtida

Terje Bautz er redaktør for den elektroniske historieboka. Han håndterer et redskap som burde brukes mye mer i norske skoler

Lite penger til bøker neste skoleår?

Lite penger til bøker neste skoleår, fordi skolene må spare 1,2 millioner kroner.

Kulturhus når - om og hvor?

- Vi må løse de kortsiktige behov først, påpeker partileder Brynhild Heitmann, og som her redegjør for Krf s syn i kulturhussaken og om planene for å bygge om Meierigården (bildet)

Lokalhistoria skal bli obligatorisk pensum

Nå må rektorene i Lierskolen sette lokalhistoria på dagsorden. Bygdetunet blir helt sentralt i arbeidet med å lære barn og unge om Lierbygda.

Skientusiast og "sekundant"

Den spreke 80-åringen Knut Evju nøt skifesten ovenfor Dammyrdammen.

Lite informasjon fra Lier kommune

Gode råd er som kjent dyre, og bedre blir det ikke når rådmannen overser rådene.

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

Urimelig økning av husleie i Lier

Lier kommune og Lier Boligselskap øker husleien med 60 prosent for 14 funksjonshemmede i et bofellesskap i Lier. Samtlige politikere i Lier fikk informasjonen g (...)

Kostnadene gir kalde føtter

Arbeiderpartiets Tone E. Svendsen er engstelig for kommunens utgifter og en OPS-avtale i forbindelse med bygging av kulturhus