Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5b48b2901d84d1efbc2877aba49e4142

En juvel i krona

- Og her vil vi bygge et kulturhus, viser Nina E. Johnsen, Venstre, gruppeleder for det lokalpartiet i Lier som først hadde bygging av kulturhus på sitt program.

- Tanken om et kulturhus, en juvel i krona i Lierbyen, har modnet lenge. Mange har også innsett at et kulturhus vil bidra til å få et levende og bærekraftig sentrum i bygda vår. Det er på høy tid med noe samlende for all den kreativiteten som lever godt, men under trange kår i ulike deler av Lier- Mange har også innsett at et kulturhus vil bidra til å få et levende og bærekraftig sentrum i bygda vår. Det er på høy tid med noe samlende for all den kreativiteten som lever godt, men under trange kår i ulike deler av Lier.


- Hva mener du er hovedgrunnen til det klare flertallsvedtaket?

- Det klare flertallet er ikke overraskende, som politiker er det umulig å ikke ha fått med seg folkets inderlige ønske om et kulturhus.

Venstre har hatt kulturhus på programmet lenge, lenge før partiet fikk med flertallet på en OPS- løsning.
Hvorfor har Venstre ment at det er så viktig å bygge et kulturhus når vi har lokaler for kulturaktiviteter med scener, eksempelvis både i Sylling og på St Hallvard, i tillegg til at det skal bygges en flerbrukshall på Lierskogen?

- I Venstre er vi opptatt av kultur både i ”godår” og ”uår”, vi har en genuin tro på at det å tilrettelegge for kultur gir friere og lykkeligere innbyggere. Et kulturhus i Lierbyen skal ikke konkurrere med andre lokale arenaer, men virke stimulerende på økt engasjement.

Venstre har vært en pådriver før representanter fra de andre partiene sluttet seg til. Er dette Venstres største politiske seier i Lier om byggingen av kulturhuset blir en realitet?
- Venstres vei til et kulturhus I Lier har vært lang. Vi har jobbet systematisk gjennom årene for å få til noe som flere kunne samle seg om. De senere årene har man sett at kultur er viktig for næringsutvikling og ikke minst god næring i seg selv. Slik sett kan man vel si at et moderne kulturhus har vært lettere å ”selge inn” i dag enn for 4 perioder siden.

- Hvilken kommentar har du til Sp s synspunkter
?
- Senterpartiet stemte for kulturhus i kommunens budsjett for 2010 mot at det ble økt en stilling ved landbrukskontoret. I Venstre respekterer vi at andre partier prioriterer annerledes, imidlertid er målene for politiske prioriteringer ganske like, mens veien dit er ganske så forskjellig. Vi tror at et kulturhus som samlingspunkt for sosialisering og glede gir oss liunger identitet og tilhørighet. Det å satse på kultur garanterer for et overskudd av positivitet og bedre livskvalitet. På denne måten virker også et aktivt kulturliv som forebyggende helsevern.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 7. mai 2010 10:11: Per
Hei Nina
Er et ganske så uenig med deg. Jeg bor i Lierbyen og treffer veldig få som vil ha kulturhus. Det samme gjelder rundt om i grendene.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode