Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 40548e2f3a5da3f4ba8f8d1ead392102

- Ingen stor dramatikk

Det sier Høyres gruppeleder, Søren Falch Zapffe (bildet) om saken om kulturhus som ble utsatt i Formannskapet i går

 
- Saken fremstår nå som godt gjennomarbeidet og gir et godt grunnlag for beslutning, sier Søren F. Zapffe til Liernett i dag.

- Imidlertid har jeg aldri i mine over 20 år i kommunepolitikken i Lier opplevd den økonomiske situasjonen for kommunen som så usikker. Det er derfor helt naturlig at man ønsker å se de økte driftsutgiftene på mellom 5 og 6 mill i sammenheng med behandlingen av Handlingsprogrammet 2009 – 2012 Noe annet ville være uansvarlig, sier han

Venstres Nina E. Johnsen er fortsatt optimistisk med hensyn til bygging av et kulturhus. Hun mener at det ligger an til å bli et flertall.

Vi her ennå ikke fått kommentarer fra de andre partilederne

Forrige artikkel:Fortsatt ubeseiretNeste artikkel:Ny i Norge
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 14. november 2008 14:01: Bestefar Svein
Etter det jeg kan se er det både i aviser og vel også her, kulturpersonligheter som står frem i hele sin visdom og predikerer om hvor fint det vil bli med et kulturhus i Lierbyen. NOen tilskuerel ytrer seg mot, anonymt, som jeg også gjør. Det er tydelig at disse som er ivrigst for et kulturhus, er de som legger hele sjelen sin i dette som for dem er kultur og kun dette.
De har problemer med å se utover og lengre enn sine egne ønsker. Kan det være at foreldre som har barn med i den kulturen som sorterer under kulturrådet, ikke sier hva de mener høyt? De må jo være klar over at hvis kulturhuset også skal brukes til øvelser, vil det bety større utgifter, lengre kjørevei. Dermed enda flere dugnader. Hvor lenge vil disse foreldre orke å være med.
Jeg mener at de folkevalgte må se på helheten av kulturlivet i Lier og heller bevilge penger ut til grendene. En kulturakse og et kulturhus rundt meieribygget burde kun være og også forbli en drøm i kulturrådet og kulturkonotoret indre.
Jeg har nevnt i innlegg i fora her tidligere, at vi i Lierbyen fortjener et eget grendehus/eldresenter/flerbrukshus og det bør ligge på gamle Hegg skoleområde. Det bor ca 3000 i området Lierbyen og av disse vel 800 godt voksne.
Disse godt voksne skriker ikke høyest. De er heller lavmelte, men mange av dem hvisker seg i mellom. Vi skulle hatt et eldresenter i LIerbyen.
Derfor oppgrader gamle Hegg skole til et ungdommens hus. Bygg et mindre flerbrukshus ved siden av. Denne tomta vil jo kommunen selge for å finansiere leien i det nye kulturhuset, og den som er selve indrefileten i Lierbyen.
Her det god plass bak bygget til parkering. Det kan plantes trær og busker og settes ut benker mot Hegsbroveien. Kort vei til Lierbyen sentrum, stasjonstorget, nye Hegg skole og menighetshus.
Her kan det være noen kommunale kontorer, frisør osv og ikke minst en kafe. Hvor de eldre kan få kjøpt en rimelig middag og gjerne sitte ute om sommeren.
Derfor våre folkevalgte. Tenk dere godt om. Tør dere virkelig bruke opp i mot 8 mill i året ( for dette er vel den reelle summen) på å leie et kulturhus i 20 år. Og etter det, ikke han noe igjen. For denne summen kan dere jo eie noe, på gamle Hegg skole tomta.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode