Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c0e8c4dbc7dc96a68af2da20a718daa8

Formannskapet avgjør

Flertallet i Tjenesteutvalget avslo et forslag om utsettelse av kulturhussaken og saken "ruller videre" så lenge ---

Vår melding tidligere i dag  om en utsettelse av kommunens engasjement i ombygningen av Meierigården til kulturhus, var feil. Det var i beste fall å foregripe eventuelle andre vedtak om kort tid.  Formannskapet behandler saken i ettermiddag. Tilhengere og motstandere av kulturprosjektet har bare å avvente resultatet av diskusjonene i formannskapet.

- Tjenesteutvalget behandlet et forslag om å utsette saken, men det ble nedstemt. Deretter ble det vedatt  mot 4 stemmer fra AP et tidligere vedtak fra novembermøtet i TU hvor man ber om at det fortsatt jobbes med saken og det var noe av det jeg forsøkte å få frem i NRK i dag tidlig, presiserer leder av utvalget, Arne Jørstad til Liernett i i dag.

Vedtaket i november som Jørstad referer til gikk ut på at man, blant annet, ønsket et eller følgende kultur-/flerbrukshus i Lierbyen. Men samtidig ønsket man å vurdere andre lokaler i sentrum.  Videre at et kulturbygg betyr en betydelig økning av kulturbudsjettet. Alternative finansieringskilder bør også vurderes som eksempelvis bruk av fonds. Dette vedtaket var i tråd med Ap s forslag

Dagen etter vedtok formannskapet at saken skulle utsettes til etter at Handlingsprogrammet var vedtatt. Forslaget ble fremsatt av Senterpartiet. SV og V stemte mot.    

- Så nå blir det opp til formannskapet i kveld om hva de bestemmer seg for og deretter om den kommer opp i kommunestyret den 3. februar, understreker Arne Jørstad.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 22. januar 2009 10:38: Kulturøkonom
Slik saken har utviklet seg er det en klok beslutning å utsette denne prosessen, som rett før jul ble kjørt på høygir.

Det er ikke dumt å tenke seg grundig om før man forplikter seg til utgifter i størrelse 100-200 millioner.
Torsdag 22. januar 2009 13:32: Kulturøkonom
Ynkelig av den som forsøkte å stoppe mitt første innlegg som upassende. Sånn praktiseres ytringsfriheten av enkelte av Liernetts lesere!

Jeg regner med at redaksjonen snart får innlegget mitt på plass igjen.
Torsdag 22. januar 2009 19:53: Alt har sin pris
Mange liunger kom i fjor høst/vinter med viktige synspunkter om det nye kulturhuset. Synspunktene deres kan leses i kommentarspaltene under flere forskjellige artikler på Liernett. Søk på "kulturhus" for å finne de aktuelle artiklene.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode