Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 715ae2503173e08c72240b456186f08a

Mangler entusiasme?

Er det det som mangler hos tilhengerne av bygging av et kulturhus?

Lier kulturråd gjør et nytt (og siste forsøk?) på å få politikere som sitter på gjerdet til å fatte en beslutning som fortsetter prosessen mot byggingen av et kulturhus i nærmeste framtid. Spørsmålet vi stiller oss er om dette brevet kommer for seint-- like før den viktige beslutningen tas i kveld? Men kanskje kan det bidra til gjenskape såpass entusiasme at vedtaket i det minste kan innebære en forpliktende prosess mot en løsning. Høyres gruppeleder Søren Falch Zapffe har også etterlyst mer entusiasme, så fra den kanten kan nok Kulturådet forvente seg solid støtte.

Den støtten synes vi Kulturrrådet og tilhengerne har manglet, eksempelvis, både fra Lierskogen og Sylling, Syllingfolket har fått sine storstuer med hall og aula. Lierskogens befolkning får sin flerbrukshall og føler nok at de ikke har behov for at kulturmidler blir investert i Lierbyen. Entuiasmen for det som skjer i skolekretsene overgår som oftest det man måtte føle overfor kommunesenteret.

Vårt inntrykk er at skeptikerne har fått overtaket. Vil vedtaket innebære en lang utsettelse kan det tyde på at mange, også innen Krf og Høyre blir lettet. Før OPS-løsningen kom på banen var det få, om ingen representanter for disse partiene som fattet interesse for tanken om et flerbruks kulturhus i Lier. Kun Venstre har hatt dette på programmet over en flere perioder. Da dette partiet luftet planene i det daværende Kultur- oppvekst- og undervisningsutvalget (KOU-utvalget) , fikk man ingen respons, med unntak fra SV s ene representant. Da Tjenesteutvalget behandlet saken tidlig i OPS-prosessen var det så og si enstemmig i mot . Selv Venstres representant uttalte at byggingen av kulturhus ikke burde prioriteres --

Kulturhussaken  har aldri vært noen prioritert sak verken i Arbeiderpartiet eller Senterpartiet før OPS-løsningen ble lansert. Kan det være den nokså manglende interessen overfor klulturhus når en av Sp s kommunestyrerepresentanter som seint som søndag uttalte til Liernett at vi priororieter ikke noe kulturhus, men konsentrere oss om de lovpålagte oppgaver? ---  Det har f. eks Fremskrittspartiet vært klare på hele tiden ved å stemme mot  byggingen av flerbrukshus i Meierigården.  

- Det blir kulturhus, sa gruppelederen Bård E. Strand til Liernett på 1. mai, før han raskt tilføyde: -- Vi får se hva som kommer opp.

Den siste uttalelsen får bli et godt håp og som kan gjøre at kulturrådet  finner "håp i et hengende snøre"

Lierbyen er stusslig stille. Mange tror ikke på at et kulturhus kan "redde" kommunesenteret. Alt for mange sier at Lierbyen visnet hen, da utbyggingen på Liertoppen kom -- og kanskje før, da Tranby som drabantby ble etablert --

Vi mener at liungen trenger sitt flerbruks kulturhus nå. Det er en gylden sjanse til å snu en så negativ utvikling, kombinert med å skaffe flere virksomheter anstendige lokaler. Dessuten viser utviklingen i andre kommuner som har bygd flerbruks- eller kulturhus i sentrum at det skaper mer kultur totalt, og at det ikke reduserer aktivitetene i andre deler av kommunen. 

  

Forrige artikkel:Opptak til barnehager i 2010Neste artikkel:Gutta på tur
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 4. mai 2010 11:59: Kulturvenn
Når en familie sliter med å få pengene til å strekke til mat, strøm og husleie, hjelper det liite å kjøpe hytte.

De fleste har nok fått med seg at kulturhuset i Lierbyen vil gå på bekostning av andre oppgaver. Hvis det ble kjent hvilke oppgaver som må lide når millionavdragene forfaller til betaling, ville kulturhuset ha enda færre støttespillere.
Tirsdag 4. mai 2010 12:48: Birgitt
Almås er helt på jordet. Lier trenger ikke kulturhus. Det er faktisk motsatt av det Almås skriver. Kulturhus går med underskudd overallt. Dernest er det de fleste steder der kulturhus er bygget, gått på påkostning av annen kultur i distriktene. Helt ufattelig at de som vil presse frem kulturhus i Lier, kan komme med feile opplysninger.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode