Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Blir det julegrantenning i Lierbyen???

Kulturkontoret i kommunen må ta skylden, om det ikke blir.

I flere år har denne tradisjonelle julegrantenningen foregått i Lierbyen Vels navn. Av forskjellige årsaker ligger dessverre vellet nå nede. Imidlertid har Lierbyen handelsforening med to av sine driftige damer tatt på seg jobben med arangementet. De har tidlig spurt kulturkontoret om å få låne strøm til høytalere samt å få bruke av kjøkkenet i 1. etg. på rådhuset til varming av gløgg.  Dette har hvert praktisert i mange år bakover, uten problemer.

I år er det tvert nei fra kulturkontoret. De mener gløggen kan varmes andre steder og fraktes til rådhuset. I fjor i det dårlige været, var det over hundre som møtte opp. Fakkeltog fra menighetshuset, gløgg, pepperkaker, sang av barnegospel og musikk fra Hegg skolemusikk.  Det var så absolutt en barnas dag. Dette vil kulturkontoret med sin stivbenthet stoppe. ER det så vanskelig for en disse (hvis det er kulturkontoret som bestemmer) å bevege seg til rådhuset noen timer denne kvelden, for å låse opp og også senere stenge. Handelsforeningen ordner med vakter og medhjelpere.

Frivillighet ytes jo av de som skulle arrangert julegrantenningen. Men, er det for meget å be om det fra en kommuneansatt?  Kultursjefen står gjerne på når det gjelder planer og ønsker om et overflødig kulturhus i Lierbyen, men er ikke denne dagen for de minste barna også kultur. Det begynner nå å bli sent å få dette arrangement til, men kanskje kunne kulturkontoret ta en telefon til en av disse driftige damene eller formann i handelsforeningen å si:

Det er klart at dere også i år, skal få låne strøm til varming av gløgg og strøm til høytalere. Vi kommer, er til stede og låser opp og igjen. En ønskedrøm?

Hvorfor bry meg? Jeg som kun har voksne barn og barnebarn. Men, som beboer i Lierbyen føler jeg vel at vi er som et stebarn i kommunen. Et luftslott av et kulturhus, unnfanget på et mannerom en gang i tiden, vil politikere og kultursnobber putte på oss. Men, vil vi ha det, å bruke det??

Jul Julegrantenning Lierbyen

9 kommentarer

Lørdag 21. november 2009 01:10: Runar
Kan ikke gløggen varmes hjemme hos deg da? Du skriver jo at du bor i Lierbyen, så da bør vel det la seg gjøre. Eventuelt skjøteledning fra deg eller noen andre som bor rett ved.
Dermed var det problemet løst.
Lørdag 21. november 2009 12:00: Hvem har rett?
Kommunen skriver at ingen vil påta seg arrangementet, mens Trogstad hevder at det er noen som vil hvis de får strøm til gløggvarming og høyttalerlyd.

Dette må det da være greit å få orden på!
Lørdag 21. november 2009 19:15: Svein H T.
Etter det jeg har fått vite var Lierbyen Handelsforening tidlig ute med spørsmål om å få låne kjøkkenet i 1.etg i rådhuset, samt få trukket strøm til høytalere. Jeg regner med at de da til kulturkontoret, sa i fra at de ville overta arrangementet, som tidligere ble utført av Lierbyen Vel.
Det er jo ikke i år, noen ny praksis med å få låne strøm og kjøkken i rådhuset. Dette har hvert praktisert i flere år. Hvorfor det plutselig i år, skulle være så vanskelig vites ikke. Det har alltid vært vakter til stede, samt at det ble rengjort både i gang og på kjøkken.
Jeg mener det kun er mangel på fleksibilitet og uvilje fra administrasjonen/kulturkontoret i kommunen som har skapt denne situasjonen.
Nå er det vel for sent.
Vi får heller støtte opp om julegrantenningen på bygdetunet og andre steder i kommunen.
Søndag 22. november 2009 15:22: Anne
Hegg skolekorps? må være 30 år siden det ble lagt ned
Søndag 22. november 2009 23:48: Truls
Hvorfor komentere, når saken vel gjelder andre ting enn hva et skolekorps heter. Eller ??

Merkelig av kommunen og ikke kunne sende en for å låse og slukke.
Disse få timene, kunne vel en eller annen ansatt tatt seg tid til.
Nå er jo Lierbyen den eneste "grenda" i kommunen som ikke har et eget forsamlingslokale, men må være avhengi av kommunen.
Det er jo da ekstra surt for barnehager, og småskolen å få et tvert nei på en positiv forespørsel. Mange hadde gledet seg til fakkeltog, julenisser og gang rundt juletreet
Mandag 23. november 2009 09:12: Svein H T.
Hei Anne.
Beklager feil navn på skolekorps. Det gamle navnet henger i. Det heter jo Høvik og Lier Skolekorps, yngste gruppe.

Uansett! Jeg hører på folkemunne at det er barn både i barnhager og i småskolen i Lierbyen området, som hadde gledet seg til julenisser med godt i sekken, gå i tog med fakkel og ikke minst gå i ring rundt juletreet. Disse vil sikkert i år bli skuffet. Når den første henvendelsen til kommunen ble sendt allerede i september, burde kulturkontoret hatt tid på seg til å finne en, som kunne står for åpning og stenging av rådhuset. Kunne julegrantenningen og arrangementet foregått andre steder i LIerbyen. Kanskje det, men ville vel skapt en enda større innsats og mer planlegging av de frivillige som gjør dette på dugnad.
Hvorfor ikke neste år, sette opp grana på stasjonsområdet. Kombinere julemarkedet der med julegrantenning den 1. søndag i advent. Da slår en to fluer i et smekk. Der er det muligheter til strøm, togkafe samt aktivitetslokale, hvor det kan varmes gløgg og hvor korps kan skifte og varme seg. Da kan det øde rådhustorget ligge der brakk, som det pleier.
Mandag 23. november 2009 11:56: Svein H T.
Hurra!
Ser ut som kulturkontoret har snudd i saken om julegrantenning i Lierbyen.
Følg med i media.
Tirsdag 24. november 2009 20:19: Leve Lierbyen!
Takket være Svein H. Trogstad har det visst gått et lys opp for noen. Som det heter i den ellers så triste sangen: Det ble jul allikevel.
Onsdag 25. november 2009 10:26: SVein H T,
Takk heller Lierbyen handelsforening, som har stått på, utenom media.

Flere saker fra arkivet

Julestemningen inntok Lierbyen

Lørdag ettermiddag, en dag på forskudd, ble julegrana tent utenfor rådhuset i Lierbyen.

Julegrantenning likevel

Det så lenge ut til at det ikke skulle bli noe av det tradisjonelle adventsarrangementet ved Rådhuset, men nå beklager kulturkontoret at det har vært dårlig kommunikasjon.

Julegrantenning i Lierbyen

Det loves julestemning og mange aktiviteter før lysene tennes på julegrana i Lierbyen.

Julegrantenning i Lier

Igjen er det julegrantenning i Lierbyen, på Nøstehagen, på Tranby og i Sylling

JUL I HOVEDBIBLIOTEKET I LIERBYEN

JULEVERKSTED: Det tradisjonelle juleverkstedet i Hovedbiblioteket arrangeres lørdag 29. november (dagen før 1. søndag i advent) kl. 10.00 - 13.00.

Glemte noen å sjekke ønsker og behov?

Nå undersøker kommunen det alle trodde var kjent da kulturhuset ble behandlet i mars.

Kulturhus og politikere i Lier

Innlegg fra Svein Rognlien

Meierigården forkastes?

Arbeiderpartiet og Tone E. Svendsen (bildet) fikk flertallet i Tjenesteutvalget med seg i å utrede flere alternativer før det fattes vedtak om et kulturhus i Lierbyen

Stedsutvikling i Lierbyen!

Tvilsomt om det planlagte kulturhuset vil gi Lierbyen en positiv stedsutvikling og at stedet dermed vil stige opp av asken som fuglen ”Fønix”.

Styrker ungdomsmiljøet

Ellen Ovenstad fra Kulturkontoret ble populær blant skaterne på Hegg skole i dag.

Så tennes julegranene

Det er et bredt tilbud for de som ønsker å oppleve adventshelga med strålende barneøyne

Maskebærerne foran Rådhuset

To maskebærende figurer i bronse har fått midlertidig tilhold i Lierbyen

Barneteater i høstferien

Levende kultur for hele familien i nærmiljøet

Nytt parkeringsregime

Fra mandag 2. juni kommer parkeringsreglene i Lierbyen til å bli håndhevet, og feilparkering kan koste deg dyrt

Flerbrukshus i Lierbyen?

Kulturhusutvalget er nedsatt av Lier Musikkråd og har som mandat å utrede muligheter for bygging og drift av et flerbrukshus eller kulturhus i Lierbyen

Fakkeltog på Tranby

Ikke alt gikk etter planen da julegrana skulle tennes på Tranby.

Lys i mørket

Det er lys i mørket for kulturhustilhengerne etter at rådmannens forslag om et kulturhus i Lierbyen ble utsatt i Formannskapsmøtet i kveld

La oss for enkelthets skyld si 6 000 000

Så mange skattekroner er tydeligvis lokalpolitikerne villige til å bruke HVERT ÅR på et kulturhus i Lierbyen.

- Kulturhuset en debatt om prioriteringer!

Ingen politiker hadde sagt nei til et kulturhus i Lier hvis vi hadde hatt nok med penger, skriver Arbeiderpartiets Petter Dreier i dette innlegget.

Postene er lagt ut

Mamma Mette Justad, pappa Håkon Kylland og barna Tuva og Erle var på åpningsdagen for Liertrimmen.

Nøytral i kulturhussaken?

Det spørsmålet stiller Lars Haugen, leder i Lier Fremstrittsparti, i dette innlegget.

Julegrantenning på Tranbytorget

Tranby skolekorps står her for arrangementet rundt selve tenninga.

Cafè i Lierbyen

"CAFE LMV" IGJEN PÅ HEGG Gamle skole

Gateway i Lierbyen

Fire nye turløyper ble avduket på lørdag. Varaordfører Nina E. Johnsen (tv) og kulturkonsulent Gunn Kjæraas stod for avdukingen.

- En siste utvei

Hva er galt med kommunens kalender? spør kultursjefen. Vi har hele 3 svar.

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

Sang og musikk i Lierbygda

Her finner du ytterligere fire steder der du kan få med deg stemningen når julegrana tennes.

Oddevall skole

Mange politikere har gitt meg tilbakemelding på innlegget ”kampklar pappa” Alle prater så flott om at de ikke ønsker å legge ned skolen men det er ingen som står frem og sier at vi skal beholde skolen. Dere prater bare babler og har ikke egne meninger, bare partienes meninger. Er ikke dere voksene mennesker som har selvstendinge meninger? Jeg vil vite hva hver og enn av dere står for og hva dere skal stemme. Er det noen av dere politikere som tør å komme ut av skapet?

Oppgitt over politikerne

- Lokalpolitikerne bør ta seg et kurs i sentrumsplanlegging, sier en frustert Lars Kjærulff, eier av Lk Sykkel, som om kort tid låser butikken og gir opp

Pressemelding om spennende kommunalt initiativ:

FRITIDSMESSE FOR FUNKSJONSHEMMEDE

Folkerikt fakkeltog for ny skole

Flere hundre trosset snøværet og la veien mot Rådhuset i en lysende og relativt stille aksjon for ny Hegg skole.

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

Hva vil vi med kulturhus

Og hvem skal fortelle oss det?

Kulturhus vedtatt i kveld

Etter en lang debatt ble det et klart flertall for å bygge om Meierigården til et kulturhus

Kulturprisen: 40 dager igjen

Snart er det for sent å foreslå hvem som skal få Lier kommunes kulturpris for 2011. Gjør det nå!

Bygges kulturhus i 2009?

- Et bredt utredningsarbeid er i gang med sikte på politisk avklaring om prosjektet kan realiseres i løpet av våren, sier kultursjef Ingeborg Rivelsrud til Liernett

Gir politikerne grønt lys?

Det blir spennende dager for tilhengerne av et kulturhus i Lierbyen (og kultursjef Ingeborg Rivelsrud) før de avgjørende møtene i neste uke

Kulturhus når - om og hvor?

- Vi må løse de kortsiktige behov først, påpeker partileder Brynhild Heitmann, og som her redegjør for Krf s syn i kulturhussaken og om planene for å bygge om Meierigården (bildet)

Julegrantenning ved Rådhuset

Lier og Høvik skolekorps spilte julesanger, mens ca 100 barn og voksne gikk rundt juletreet ved rådhuset.

Sjåstad havner i bakleksa

- Lier kommune ødelegger et samlingssted ved å avslutte avtalen med Sjåstad Samfunnshus, skriver Dag-Frode Gulsrud og ber folk protestere.

Det du ikke fikk vite om kulturhusenes økonomi

Kulturhusplanene i Lier skjøt fart etter at ansatte fra kulturkontoret hadde besøkt fire kulturhus i Akershus i 2006. I dag sliter tre av de fire kulturhusene tungt, og et av dem er på randen av konkurs, men det er bare det fjerde huset vi hører om.

- Forsøker å bagatellisere den økonomiske situasjonen

Kulturhuset i Lierbyen - kostnad pr. 1. juli 2010 - 2 millioner kroner, skriver Lars Haugen og Arne Liudalen fra Lier FrP i dette innlegget.

Hva har du i sekken?

Nissen holdt fast på sekken og han hadde nok med å holde varmen i mange sure minusgrader, da juletreet ble tent utenfor Rådhuset

Nå tennes tusen juletrelys

I løpet av de kommende dagene tennes lysene på minst ti juletrær rundt omkring i Lier.

- Lierbyen - stedsutvikling og kulturhus

- Avgjørelsen om et kulturhus må tas på alvor og gis sin positive tilslutning, skriver Sverre Jan Sørensen, leder i Lierbyen Handelsforening, i dette innlegget.

Mangler entusiasme?

Er det det som mangler hos tilhengerne av bygging av et kulturhus?

Hvilket kulturhus og hvor?

- Dette spørsmålet stiller Truls Hallingstad i sitt innlegg her --

Gamle Hegg skole området.

Makta rår! Gamle Hegg skole skal rives. Denne historiske, estetiske og dette verdifulle elementet fra 1914, i Lierbyen blir borte.

Skolen og Bygdetunet

Om å lære av andre, eller slippe å finne opp kruttet på nytt

Lier bibliotek 100 år

”Lier folkebibliothek” ble nemlig opprettet 9. desember 1909 etter beslutning i Lier herredsstyre.

Lierbyen sentrum er dødt - leve Lierbyen.

Lierbyen har blitt et problembarn. Må Lier ha en by?

Ønsker ikke kommunen mer fysisk aktivitet

Lier kommunen ønsker at alle skal bruke nærmiljøet både på dagtid og kveldstid. Men i helge så koster det penger å låne hall, gymsaler så ønsker man å gjøre noe (...)

Asdøljuvet lokker

Det selges stadig billetter til konserten med Sivertsen og Alnæs ved Asdøljuvet, mens været letner i det fjerne --

Lierdagene: Ti uker igjen

Hittil har rundt 50 utstillere meldt seg på. Ved de siste Lierdagene var det 150, men det er fremdeles fire uker igjen til påmeldingsfristen utløper. Les mer om årets arrangement og se bilder og artikler fra tidligere Lierdager!

Kostnadene gir kalde føtter

Arbeiderpartiets Tone E. Svendsen er engstelig for kommunens utgifter og en OPS-avtale i forbindelse med bygging av kulturhus

Førjulskos på biblioteket

Hovedbiblioteket i Lierbyen byr både på figurteater og korpsmusikk på lørdag

Mitt kulturelle dilemma

Leder i Lier Arbeiderparti og medlem av formannskapet Tonje Evju, er litt provosert over debatten utelukkende har blitt til "sykehjem og skole eller kulturhus".

Oppskrift på god bygdekultur

Nye generasjoner gleder seg over livet på Øverskauen. Øverskogendagen ble en fin opplevelse på pinseaften --

Men hva hvis dersom?

Avstemningen om kulturhuset har ikke satt strek for diskusjonen. Nå florerer hypotesene om hvordan avstemningsresultatet kunne blitt annerledes.

Omlegging av busstrafikken i Lierbyen

I forbindelse med graving av rør og ledninger i Lierbyen sentrum vil bussterminalen være stengt i to uker fra mandag.

Spente og optimistiske

Førstkommende helg braker det løs med høstens friskeste arrangement i Lierbyen. Da arrangerer nemlig Togpuben festivalen " Nede på stasjonen"

Årets siste tur?

Brua ser innbydende ut, og ingen advarer mot farene som lurer.

Lanserte kulturhus i nittiårene

Tove Sæteren, (V) fikk en liten modell av et "kulturhus" av ordfører Ulla Nævestad, da hun sluttet i kommunestyret i 1999

Den som glemmer lokalhistoria

Ja, hva med den?

Kulturhus nå

Lier trenger et kulturhus. Rådmannen har satt et slikt hus på agendaen. Men arbeidet med et kulturhus har alt vært i gang i to år. Kan vi stoppe nå?

Trailertrafikken på Hegsbroveien

Svein T. Trogstad har sendt Liernett noen bilder som viser hvordan trafikken gjennom Lierbyen forsurer miljøet

Utsatt påmeldingsfrist

- Vi savner flere deltakere til utstillingen under Ungdommens kulturmønstring, sier Hege Larsen ved Kulturkontoret.

Kulturkommunen Lier

De folkevalgte i Lier har nå bestemt seg for at kommunen skal få et kulturhus i Lierbyen.

- Finn fem feil!

Håvard Benjamin Rype påpeker fem feil i saken om kulturhus i sitt innlegg

Pressemelding - Fargerik familiefest på kvinnedagen

Velkommen til en ”Fargerik familiefest” – på Kvinnedagen 8.mars på Lierbyen ungdomsskole. Her blir det varierende underholdning fra mange land. Det er Flyktning- og Voksenoppplæringssenteret og Kulturkontoret som står bak denne flerkulturelle familiefesten.

Kulturhus/Lier sykehus

Dette må kunne kombineres?

En ligning med mange ukjente

Knut Eilert Sørnes og Lars Haugen (på bildet), henholdsvis ordførerkandidat og leder i Lier Fremskrittsparti, begrunner her partiets standpunkt i kulturhussaken

Så er det førjul igjen

Årets førjulsmarked er i gang. Etter vandring i den kalde og novembergrå Lierbyen smakte det ekstra godt med mat og noe varmt å drikke på Haugestad (bildet).

- Nye og spennende muligheter

Det mener Ingeborg Rivelsrud (på bildet), leder av Kultur og Fritid etter møtet med representanter for beboerne i Lierbyen, foreningslivet, bedriftene og kommunen

Redesign, fotografier og keramikk

Ungdommens kulturmønstring ble i kveld åpnet med en høytidelig tale av ordfører Helene Justad.

Kjøpes på Liertoppen neste jul?

- Det er langt fram for et pol i Lierbyen, tror Bård Strand (Ap)

Guttekonferanse på Sylling skole.

Det forsømte kjønn. Det kan virke slik når vi leser at guttene blir stadig mer akterutseilt

Hva er vitsen med et lokalt e-verk?

I følge gamle tradisjoner, så skal enhver kommune i Norge ha sitt lokale e-verk, som har til oppgave og skaffe innbyggerne strøm. Men etter at det ble åpnet for fri konkurranse på dette markedet i 1991, så har mange kommuner solgt unna sitt lokale e-verk. Etter det jeg kjenner til, så er visst Lier E-verk ikke av de tøffeste når det gjelder pris på strøm til innbyggerne, tvert om så ligger de i klassen for de rimeligste. Og dette er bra.

Barnas miljøvernpris til Turid Avdal og Truls Hafslund

Ordfører Ulla nævestad ga i går Barans miljøvernpris til bestyrerne på Eiksetra, Turid Avdal og Truls Hafslund. Prisen fikk de for sine aktivitetsfremmende tiltak på Eiksetra som gir barn opplevelser, kunnskap og holdninger om miljøvern.

Mulig å snu utviklingen?

"Sykle til jobben-prosjektet" i Lier fikk god oppslutning, men får det varig virkning som en del av Buskerudbyens mål om å redusere bilbruken?

Over 100 deltakere

- Vi er svært stolte over å kunne fortelle at deltakelsen i Ungdommens kulturmønstring slår alle rekorder, sier Hege Elisabeth Larsen ved Kulturkontoret

Se der!

Det var mange fine opplevelser for de yngste under feiringen i Lierbyen.

Hva vil vi med Lier?

Dette er spørsmålet kommunestyret må ta stilling til, skriver Marianne Spanli i dette innlegget.

Se opp Drammen, her kommer vi!

Dette prosjektet bør falle på sin egen urimelighet! Skriver Jostein S. Hoset i dette ironiske innlegget.

Hvem får Posten?

Det er uklart om det blir Vinmonopol i Lierbyen, på Liertoppen eller om det ikke blir noe Vinmonopol i det hele tatt. Samtidig skal postkontorene i Lierbyen (...)

Lierdagene 2013

Merk av i kalenderen hvis du skal se på, og begynn planleggingen hvis du skal være aktiv, for nå er det bare et halvt år igjen!

Friidrettens dag i Lierbyen

52 barn møtte opp i flott sommervær på Hegg skole

Kulturløftet

Undertegnede personer tar ikke stilling til verken lokalisering eller ønskelighet av et kulturhus i Lierbyen. Dette vil være et stort løft for Lier kommune med en anslått årlig kostnad på 6 millioner kroner.

Senterpartiet ønsker pol i Lierbyen

Begrunnelsen er at det styrker Lierbyen som kommunens sentrum.

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

Utsettelse bedre enn skrinlegging

I et åpent brev til de politiske gruppelederne ber Kulturrådet om at man fortsetter å legge planer for et kulturhus, selv om det uttrykkes stor forståelse for at politikerne må foreta vanskelige valg i den nåværende økonomiske situasjon.

En juvel i krona

- Og her vil vi bygge et kulturhus, viser Nina E. Johnsen, Venstre, gruppeleder for det lokalpartiet i Lier som først hadde bygging av kulturhus på sitt program.

Juvelen i krona i Lierbyen

Slik karakteriserer Nina E. Johnsen (V) kulturhuset i Lierbyen

Seier for tilhengerne

Formannskapet vedtok i går at det skal jobbes videre med et kulturhus i tilkytning til Meierigården --

1.mai arrangement i Lierbyen

Lier Arbeiderparti inviterer til 1. mai arrangement på Toget i Lierbyen.

265 kroner per innbygger?

Dette kan bli et nøkkeltall å ta stilling til for politikerne om de skal vedta at Lier kommune arbeider videre med planene om et kulturhus