Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 0da3578e4e285c9af9be33f7a8f354a3

Blir det julegrantenning i Lierbyen???

Kulturkontoret i kommunen må ta skylden, om det ikke blir.

I flere år har denne tradisjonelle julegrantenningen foregått i Lierbyen Vels navn. Av forskjellige årsaker ligger dessverre vellet nå nede. Imidlertid har Lierbyen handelsforening med to av sine driftige damer tatt på seg jobben med arangementet. De har tidlig spurt kulturkontoret om å få låne strøm til høytalere samt å få bruke av kjøkkenet i 1. etg. på rådhuset til varming av gløgg.  Dette har hvert praktisert i mange år bakover, uten problemer.

I år er det tvert nei fra kulturkontoret. De mener gløggen kan varmes andre steder og fraktes til rådhuset. I fjor i det dårlige været, var det over hundre som møtte opp. Fakkeltog fra menighetshuset, gløgg, pepperkaker, sang av barnegospel og musikk fra Hegg skolemusikk.  Det var så absolutt en barnas dag. Dette vil kulturkontoret med sin stivbenthet stoppe. ER det så vanskelig for en disse (hvis det er kulturkontoret som bestemmer) å bevege seg til rådhuset noen timer denne kvelden, for å låse opp og også senere stenge. Handelsforeningen ordner med vakter og medhjelpere.

Frivillighet ytes jo av de som skulle arrangert julegrantenningen. Men, er det for meget å be om det fra en kommuneansatt?  Kultursjefen står gjerne på når det gjelder planer og ønsker om et overflødig kulturhus i Lierbyen, men er ikke denne dagen for de minste barna også kultur. Det begynner nå å bli sent å få dette arrangement til, men kanskje kunne kulturkontoret ta en telefon til en av disse driftige damene eller formann i handelsforeningen å si:

Det er klart at dere også i år, skal få låne strøm til varming av gløgg og strøm til høytalere. Vi kommer, er til stede og låser opp og igjen. En ønskedrøm?

Hvorfor bry meg? Jeg som kun har voksne barn og barnebarn. Men, som beboer i Lierbyen føler jeg vel at vi er som et stebarn i kommunen. Et luftslott av et kulturhus, unnfanget på et mannerom en gang i tiden, vil politikere og kultursnobber putte på oss. Men, vil vi ha det, å bruke det??

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 21. november 2009 01:10: Runar
Kan ikke gløggen varmes hjemme hos deg da? Du skriver jo at du bor i Lierbyen, så da bør vel det la seg gjøre. Eventuelt skjøteledning fra deg eller noen andre som bor rett ved.
Dermed var det problemet løst.
Lørdag 21. november 2009 12:00: Hvem har rett?
Kommunen skriver at ingen vil påta seg arrangementet, mens Trogstad hevder at det er noen som vil hvis de får strøm til gløggvarming og høyttalerlyd.

Dette må det da være greit å få orden på!
Lørdag 21. november 2009 19:15: Svein H T.
Etter det jeg har fått vite var Lierbyen Handelsforening tidlig ute med spørsmål om å få låne kjøkkenet i 1.etg i rådhuset, samt få trukket strøm til høytalere. Jeg regner med at de da til kulturkontoret, sa i fra at de ville overta arrangementet, som tidligere ble utført av Lierbyen Vel.
Det er jo ikke i år, noen ny praksis med å få låne strøm og kjøkken i rådhuset. Dette har hvert praktisert i flere år. Hvorfor det plutselig i år, skulle være så vanskelig vites ikke. Det har alltid vært vakter til stede, samt at det ble rengjort både i gang og på kjøkken.
Jeg mener det kun er mangel på fleksibilitet og uvilje fra administrasjonen/kulturkontoret i kommunen som har skapt denne situasjonen.
Nå er det vel for sent.
Vi får heller støtte opp om julegrantenningen på bygdetunet og andre steder i kommunen.
Søndag 22. november 2009 15:22: Anne
Hegg skolekorps? må være 30 år siden det ble lagt ned
Søndag 22. november 2009 23:48: Truls
Hvorfor komentere, når saken vel gjelder andre ting enn hva et skolekorps heter. Eller ??

Merkelig av kommunen og ikke kunne sende en for å låse og slukke.
Disse få timene, kunne vel en eller annen ansatt tatt seg tid til.
Nå er jo Lierbyen den eneste "grenda" i kommunen som ikke har et eget forsamlingslokale, men må være avhengi av kommunen.
Det er jo da ekstra surt for barnehager, og småskolen å få et tvert nei på en positiv forespørsel. Mange hadde gledet seg til fakkeltog, julenisser og gang rundt juletreet
Mandag 23. november 2009 09:12: Svein H T.
Hei Anne.
Beklager feil navn på skolekorps. Det gamle navnet henger i. Det heter jo Høvik og Lier Skolekorps, yngste gruppe.

Uansett! Jeg hører på folkemunne at det er barn både i barnhager og i småskolen i Lierbyen området, som hadde gledet seg til julenisser med godt i sekken, gå i tog med fakkel og ikke minst gå i ring rundt juletreet. Disse vil sikkert i år bli skuffet. Når den første henvendelsen til kommunen ble sendt allerede i september, burde kulturkontoret hatt tid på seg til å finne en, som kunne står for åpning og stenging av rådhuset. Kunne julegrantenningen og arrangementet foregått andre steder i LIerbyen. Kanskje det, men ville vel skapt en enda større innsats og mer planlegging av de frivillige som gjør dette på dugnad.
Hvorfor ikke neste år, sette opp grana på stasjonsområdet. Kombinere julemarkedet der med julegrantenning den 1. søndag i advent. Da slår en to fluer i et smekk. Der er det muligheter til strøm, togkafe samt aktivitetslokale, hvor det kan varmes gløgg og hvor korps kan skifte og varme seg. Da kan det øde rådhustorget ligge der brakk, som det pleier.
Mandag 23. november 2009 11:56: Svein H T.
Hurra!
Ser ut som kulturkontoret har snudd i saken om julegrantenning i Lierbyen.
Følg med i media.
Tirsdag 24. november 2009 20:19: Leve Lierbyen!
Takket være Svein H. Trogstad har det visst gått et lys opp for noen. Som det heter i den ellers så triste sangen: Det ble jul allikevel.
Onsdag 25. november 2009 10:26: SVein H T,
Takk heller Lierbyen handelsforening, som har stått på, utenom media.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode