Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c822b04eb4d52274d3ca1decee9180ca

Postene er lagt ut

Mamma Mette Justad, pappa Håkon Kylland og barna Tuva og Erle var på åpningsdagen for Liertrimmen.

- I fjor klarte vi cirka 50 av de 100 postene, fortalte Håkon. - Ungene var flinke til å gå. Vi hadde med meis til Erle i fjor, men hun løp nedoverbakke, sier Håkon med et smil. Femårige Tuva sykler til Bakkeli barnehage fra Frognerlia der familien bor, så det det var naturlig å bruke sykkelen den første dagen. Begge foreldrene har vært og er fortsatt aktive innen idrett- og friluftsliv, så det er helt naturlig å ta med barna ut i Liers flotte naturområder.

Det var fin stemning, til tross for beskjedent oppmøte på åpningsdagen for åpningen av Liertrimmen og første helg for Kulturminnepostene ved amfiet ved Rådhuset i Lierbyen i går.

Arrangøren Lierbygda O-lag og Kulturkontoret annonserte «førmaistemning» med Lier Janitsjar. Den fine musikken sørget for god stemning, til tross for tunge skyer og noen få varmegrader.


Det ble også servert kake og kaffe før kjentmann, lokalhistoriker og forfatter John W. Jacobsen tok en gruppe på cirka 30 personer på tur langs gamle Drammensbanen mot Reistad. Jacobsen formidlet også en del svært interessant stoff om Lierbyens utvikling de siste 130 årene før gruppen tok fatt på turen.

Ukas Kulturminnepost

Det blir også gåter og puslespill for de yngste turvandrerne på sju av turene. I alt er det lagt opp til 18 turer. Man skal finne fram til en bokstav, som man tar med hjem og plasserer i riktig rubrikk i programmet. Løsningsordet finner man etter sju turer. Det blir fine premier som deles ut på kulturkveld i løpet av november 2012.

Kulturkontoret har sendt program/invitasjon til alle elever fra 1.-7 klasse i Lier. Rebusrabalder blir sendt som «ranslepost» til alle barneskoler i Lier.

Opplegget er et samarbeidsprosjekt mellom Lierbygda O-lag og Lier kommune, kulturkontoret. I tillegg legges program med alle turene ut på sentrale steder i bygda, men du finner også program m/kart på Lier kommune (www.lier.kommune.no) og Lier bygda O-lag (www.lierbygda.no) sine hjemmesider.

Ukas Kulturminnepost, som arrangeres for 6. året nå, er et tilbud til hele familien. Turene er lette å gå og lette å finne fram til. Turene går enten til eller via et eller flere kulturminner. Turene er alltid godt merket og det er utplassert en hvit postkasse med en bok i, her kan dere skrive inn navn, alder og telefon nummer.

- Målet med Ukas kulturminneposter å formidle lokalhistorie og kunnskap om Liers vakre natur. På denne måten er vi også med på å fremme folkehelsen og legge til rette for at folk flest kommer seg ut i skog og mark! Det å ha et «ærend» ute i skog og mark er et ekstra krydrer, som kan gi turen din et ekstra løft – og eller gi deg ny informasjon, mange spennende turer, forteller kulturkonsulent Gunn Kjæraas.


Postansvarlig Arne Ask i Lier O-lag sa at han skulle ta et friår i forbindelse med husbygging, men han ble engasjert likevel. Sammen med en dugnadsgjeng er det lagt ut 100 poster for Liertrimmen, med mye fine turorienteringsoppgaver. Liertrimmen arrangeres for 39. gang. Gunn Kjæraas til høyre på bildet.Lier Husflidslag stilte med et par karer som lærte bort å spikke seljefløyte. Her er Alexandro og Christoffer Martinès i gang med å spikke.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode