Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 31c091ecdf37499e5bdf460d0e28fd7f

Litteratur som terapi

Håkon Øvermo bruker god litteratur i arbeidet som hjelpepleier på Frogner sykehjem. Favorittforfatteren er John Willy Jacobsen

Som vanlig var John Willy Jacobsen til stede på åpningen av Sommerutstillingen på Bygdetunet.. Der hadde han sin egen stand med egne  bøker og for øvrig det meste av all litteratur som opp gjennom årene er blitt publisert i Historielagets regi.  Historielaget har hatt både faglig og økonomisk stor nytte av skrivevirksomheten til ivrige lokalhistorikere i bygda.

Jacobsen er i gang med lansering av ny bok som vil være i handelen i november. Liernett har i papirutgaven, som nå for øvrig er på vei til alle husstander i Lier, et lengre intervju med Jacobsen der han naturlig nok også kommer inn på den nye boka.

Hos Jacobsen møter vi Håkon Øvermo, hjelpepleier på Frogner sykehjem. Han forteller entusiastisk om hvordan og hvorfor han leser høyt fra bøkene til Jacobsen på jobben.

Det er god terapi for eldre mennesker som ikke lenger har helt oversikt over dagen i dag. Historiene vekker til live en virkelighet som fortsatt fins i de eldres bevissthet, men som altså til vanlig ligger i dvale. Bøkene til Jacobsen er fulle av ”søkerord” som skaper assosiasjoner og gjenkjennelse hos eldre liunger.

Vi opplever ofte at gamle på institusjon blir hensatt i et hjørne med Cd spillereren på lavt og et flimrende TV bilde midt i mot.  De fysiske rammene er bra, men likevel er det noe som mangler. - På Frogner prøver vi  å gi beboerne mye åndelig stimulans, sier Håkon, og han fortsetter:  -  Og jeg er overbevist om at arbeidet vi gjør bedrer allmenntilstanden til alle som har hjemmet sitt der. Til uka skal vi ha dyr i hagen. Det vil vekke begeistring. Jeg er sikker på at praten kommer til å gå livlig om fjøsstell, lamming og katta med ni liv.

Håkon er spent på den nye boka til Jacobsen. Han har nemlig et lydhørt publikum der ute som setter umåtelig pris på både Jacobsens innhold og form. .

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode