Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Den elektroniske historieboka

Er du oppdatert?

Vi minner igjen om Den elektroniske historieboka. Siste nytt i den er en samling julefortellinger. John Willy Jacobsen har skrevet en: ”Julaften på en bondegård i Lier midt i 1920-årene”.

For letthets skyld legger vi ut adressen til historieboka her, http://www.historieboka.no/Modules/Search.aspx?Query=jul men minner historieinteresserte lesere om jevnlig å sjekke lenkesamlingen der adressen fins permanent.

John Willy Jacobsen er for tida vår betydeligste lokalhistoriker, men vi får stadig spørsmål om hvem han er av ”nye” liunger. Senest her om dagen da vi kom i snakk med en yngre kar om den siste boka Jacobsen har vært redaktør for, ”Lierstranda”. http://www.liernett.no/?artikkel=3561

Vi anbefaler gjerne søk på Liernett der det ligger ute flere artikler med tilknytning til John Willy Jacobsen. Vi legger nå ut et intervju som vi laget til en papirutgave av Liernett for en tid siden og håper folk ved å lese det, vil bli bedre kjent med den produktive lokalhistorikeren.

Møte med John Willy Jacobsen

På bordet står et stettefat mat med sju store og helt like boller. Gjennom panoramavinduet, som vender ut mot en skaukrull i skråningen ned mot Josef Kellers vei, kaster vårsola et skarpt lys inn i stua. I bokhylla står De fire store i Gyldendals nyutgivelse fra 60-åra, Cappelens Norgeshistorie fra 70 - tallet og Knut Hamsuns samlede fra 80- tallet, om jeg ikke husker feil. Jeg smaker på en bolle, nybakt, høy og luftig. Tennene knekker lett den glasserte hinna og fortsetter inn i bollen uten å klemme den flat. Jacobsen ser på meg, og jeg føler at et spørsmål ligger i lufta. Og jeg svarer: - Nydelig, slik skal boller være.


Jacobsens gode oppskrift har bestått lakmustesten. Antall rosiner i hver bolle er sikkert også det samme. Men jeg sjekker ikke. Av erfaring vet jeg at han er å stole på.
- De skriftlige kildene, enten det er brev, aviser, protokoller eller dokumenter er fundamentet for alt jeg skriver, sier Jacobsen. Han fortsetter: - Så hekter jeg det til mennesker som har et spesielt forhold til emnet. Oppstår det tvil, legger jeg alltid mest vekt på det jeg har lest. Folk flest er ofte selektive i bruk av egen hukommelse. Så må bollene kanskje testes på flere, sånn for sikkerhets skyld.

Det har vært stille for Jacobsen en tid. Trofaste lesere har savnet han. Siste store boka var ”Sånn var det den gangen” en popularisert historiebok av Livet i Lier, en avlegger til ”Langs Åsene mot nord”, som igjen hadde rot i ”Øverst i Lier”, et nøkkelverk til forståelsen av Jacobsens forfattervirksomhet. Sannheten er at han har lekket litt hele tiden. Først og fremst gjennom arbeidet i redaksjonskomiteen for årboka til Historielaget, men også som forfatter av bedrifts – og lagshistorier.

Nå er det Haugestad Forsamlingshus fra 1904 kommunen har anmodet han å skrive om. Jo, han har vært i kjeller og på loft der i huset, studert bilder og lett forgjeves etter tegninger. Men på Haugestad sitter det meste i veggene, og i årenes løp er alt flyttet på. Derfor måtte han tidlig i prosessen ut på bygda og snakke med folk. Det ble som å grave i sand. Det este ut, og historien om Haugestad er i ferd med å bli en del historien om Lier fra ca 1904 til 2000.
Dermed tar han opp tråden fra Stefffen Gausmel som skreiv lierhistoria fram til omtrent der Jacobsen fester grepet.
- Jeg er ingen faghistoriker, ikke kan jeg plasseres i båsen for skjønnlitterære forfattere heller. Men jeg er nysgjerrig og lysten til å skrive har alltid vært der. Og for vår egen del legger vi gjerne til: Han har en dyp og ekte interesse for Lierbygda og menneskene der.

Det store hamskiftet innenfor jordbruket i Norge er et kjent begrep i historisk terminologi. Jacobsen vil starte med å skrive om hvordan dette hamskiftet påvirket en jordbrukskommune klemt mellom Oslo og Drammen.
Han vil komme til å møte seg selv i døra flere ganger i de uttallige bruddstykker fra tidsepoken han tidligere i små glimt har satt ord på gjennom presise observasjoner fra vår nære fortid.
Nå vil han spenne en himmel over det hele, samle tråder og fylle huller, skape en sammenheng. – Oppgangstida under verdenskrigen, altså den første, Så gjeldskrisa som slo ut store deler av landsbygda og la viktige føringer for samfunnslivet helt fram til 1945. Tilliten til demokrati, fagforninger og sosialismen hadde hos mange, særlig på bygda, fått en alvorlig knekk. Under krigen ble førerprinsippet innført i kommuneadministrasjonen. Det var fem vanskelige år. Men et stort og velfungerende apparat ble satt i sving til å fordele de knappe ressursene mest mulig rettferdig. Dessuten skulle okkupasjonsmakta ha sitt. – Men på den måten hadde vi et godt utbygd og effektivt byråkrati til å ta seg av gjenoppbygginga etter krigen.
Rasjoneringskontor og forsyningsnemndene fikk nye oppgaver. Nå var det vann og kloakk, kommunikasjoner og jordvern, skoler og boligbygging. Det sosialdemokratiske velferdssamfunnet skulle bygges. Og Arbeiderpartiet hadde faktisk ordføreren i de fleste årene ette krigen. Men ikke alle liunger følte at ”Slagordet by og land hand i hand” ble tilstrekkelig tatt hensyn til. - Jeg stopper ved årtusenkskiftet. Derfra ruller historien videre, helt til en eller annen finner det for godt å ta opp tråden.

Jacobsen tok engelskartium i Holmestrand. Det lå altså an til en filologisk løpebane, men nær kontakt med allslags litteratur kunne føre til så mange slags uartige tanker hos akademikeren med bakgrunn i småborgerskapet i Holmestrand. Det ble Lier Sparebank. Bokstavene ble for en tid byttet ut med tall På den tida var det noe sakralt over institusjonen. Banken var et sted der mammon regjerte, men som nøt nesten like stor tillit og respekt i bygda som Kirken den norske. Jacobsen fant tidlig ut at banken måtte drive mer markedsføring, banken skulle være en serviceinstitusjon. Folk skulle ikke komme til skranken med lua i handa. Nei, i beste folkeopplysningsånd skulle de få en innføring i hvordan banken skulle kunne hjelpe dem til et bedre liv. Penger er ikke noe mål i seg selv Pengene skal være et middel for folk til å realisere drømmer, gi dem hjelp til å få fram det beste i seg. Banksjef Amundsen støttet helhjertet opp om Jacobsens ideer. Etter hvert kom fotograf Johan Brun med på laget. Det lå an til å bli avis. Til det arbeidet trengtes en som kunne skrive så folk forstod det. Jacobsen tok korrespondansekurs i skriving, hele tolv brev, Han glemmer ikke første kommentar han fikk på en liten petit han skrev fra hjemtraktene i Holmestrand. -”For noe møl, hilsen Karl Just. Antakelig en god pedagogiske karakter på det stadiet han var i forfatterkarrieren. Rosende omtale kunne lett ført til prestasjonsangst og skrivesperre. Og hvis litt motgang tok motet fra skriveren, var motiveringen for dårlig.

Bankarrieren tok en ny vending. Det første nummer av ”Siden sist kom 2” ? og ble delt ut til alle husstander i Lier. Denne veien førte ikke innover i banken til sjefstoler og styrerom. I de neste åra brukte Jacobsen mye tid på landeveien. Lier Sparebank opprettet filialer i Lierbyen og Sylling, og Jacobsen betjente begge, to dager i uka på hvert sted. Banken grep mer og mer inn i folks liv og forholdet til den ble for mange et barometer på hvordan tilværelsen artet seg. Særlig i Sylling fikk Jacobsen et nært og godt forhold til lokalbefolkningen. Det var ikke bare penger som var temaet når folk var innom. For mange var det om å gjøre å få plassert historiene sine, og hvordan skulle de få best mulig rente på det de fortalte? Kanskje var det hos mange en fornemmelse av at en tid var i ferd med å forsvinne, og det hastet. Fortellingen måtte ned på papir. Bedre rentefot enn at Jacobsen stod for nedskrivingen, kunne fortellerne knapt få. Anne Kari Røed og ? Moen i Øvre Lier Bondekvinnelag var sentrale i arbeidet. Dessuten Elisabeth Horn. Hun har i alle år vært Jacobsens viktigste informant. Men det var så mange flere.

Det ble lange arbeidsdager i Sylling. Først bankvirksomhet i Ysterigården, så ut på bygda med båndopptaker, blokk og papir. Det ble bok av det. Ett-hundre-og-tjue-tusen kostet det å få gitt ut ”Øverst i Lier”. I dag er du heldig om du finner den på et antikvariat.

Jacobsen er ikke helt liung. Han har ingen lange røtter i jordbrukskulturen. Derfor kan han ha den nødvendige distansen og usentimentale holdningen til stoffet. Mange har prøvd å feste en politisk merkelapp til Jacobsen. Men han er mer opptatt av å ha en livsholdning uavhengig av politiske ideologier. Grønne Lier? - Ja, jo, hvorfor ikke? Han stiller seg gjerne bak den merkevaren.
Han er mer en dressmann og kler dress bedre enn turantrekk. Jacoben liker seg godt ute i naturen, går mye tur, tenker, løser skrivetekniske knuter, men går like gjerne på gangveien som ute blant steiner, røtter og myrhøl. Der kan han virke litt malplassert, med litt stabbende gange, blikket festet i bakken et par meter foran støvletuppene og synet innovervendt.
-Vær så god forsyn deg. Jo, det er boller igjen, men denne gangen er det fra haugen med Jacobsens samlede som ligger borte på spisebordet.
Han tar opp praktboka fra Lillehammer- Ol. Banken var en av hovedsponsorene, og jeg var så heldig å få fotografere og skrive om arbeidet vi gjorde som medlemmer av Birkebeinerlauget.
Kanskje følte han en spesiell glede over akkurat den oppgaven. Det var litt som å gi en ekstra takk til Banken, en institusjon som ga han tillit og temmelig frie tøyler til å drive det kulturarbeidet han hadde mest lyst til å gjøre.

Historie

Flere saker fra arkivet

Litteratur som terapi

Håkon Øvermo bruker god litteratur i arbeidet som hjelpepleier på Frogner sykehjem. Favorittforfatteren er John Willy Jacobsen

En gave til Lier og liungene

Tirsdag lanserte John Willy Jacobsen den nye boka si på en pressekonferanse på Haugestad i Lierbyen

På sporet av "Lørja"

Er det lasteprammen Thyra, populært kalt "Lørja", som ligger sunket ved land litt nord-vest for Svangstrand?

Lierbyen og de harde trettiåra

Lierbyen i mellomkrigstiden er tema for John Willy Jacobsens foredrag på Senioruniversitetets møte tirsdag.

Den elektroniske historieboka

Vi vil igjen minne om Den elektroniske historieboka som stadig fylles opp av nye og interessante artikler. Gledelig er det å registrere at en del liunger er ivrige bidragsytere til boka. Dette er et fantastisk historieverk som burde være opplagsverk nummer 1 for alle lokalhistorieinteresserte.

Ønskereprise i kulturkirken

Fortvil ikke hvis du gikk glipp av John W. Jacobsen og Håvard Rypes historiekveld i Lierskogen kulturkirke. Førstkommende søndag gjentar de suksessen. Men hvem er de tre på bildet?

Grønne Lier

Lier kommune har bestilt bok av Erik Jacobsen. Det har blitt ei vakker bok til glede og ettertanke.

Lierstranda

I årets årsskrift fra Historielaget er fokus satt på sørvestre del av kommunen. Og John Willy Jacobsen har vært redaktør for årsskriftet som i år har blitt ei bok med stive permer.

Attraktivt boligområde i Sylling

Utbygginga i Skjæret i full gang.

Kulturminnedagen - 07

Sola skinner alltid på Bygdetunet. Kulturminnedagen til minne om forsamlingshus til bekymring og glede

Lierhistoria bit for bit – pensum for liunger

Det fins en evighetsmaskin et sted i Lier, antakelig på Vestsida. Det er jeg overbevist om etter å ha lest årboka til Lier historielag

Årets gavebok er kommet

Etter grundig gjennomgang av boken ”Lierbyen 1870 – 1990” har vi bare ett råd: Løp og kjøp!

Fotoutstilling på biblioteket

Styve og Jacobsen med ny utstilling.

Lierbyens historie er tema på historielagets vårmøte

Torsdag denne uken kommer John W. Jacobsen til Haugestad for å fortelle om Lierbyen fra 1870 – 1990, som er temaet i boken han jobber med og som skal være ferdig utpå høsten.

En nydelig film

Erik Jacobsen har laget film om Per Avdal

Det var denti’

Nå foreligger den 17. årboka fra Lier historielag. Den er delt ut gratis til historielagsmedlemmer, men ligger også ute for salg.

Tilbake til skolen

Tidligere elever på Vivelstadskolen tilbake i klasserommet. Denne gangen på Bygdetunet

Det var denti’

Årboka til Historielaget er i handelen. Her har du julegaven på overtid.

Lierhistorie er alltid en populær julegave

Liers to årvisse historiepublikasjoner, historielagets årbok og Lierkalenderen, er kommet. Begge har interessant og godt illustrert lesestoff for liunger og andre både i og utenfor bygda.

Når natur møter kultur

Stein Styve og Erik Jacobsen med fotoutstilling

Lenkesamlingen på Liernett

Lite brukt ressurs?

Historielagets store dag

To bokutgivelser, ordførerbesøk og et godt besøkt høstmøte markerte Lier Historielags posisjon som et av Liers største og mest aktive lag.

Canada, where, or - eller Kanada, hvor

Svar på henvendelse: Til den kanadiske ambassaden og andre interesserte

Bygg, reis deg

Nå gjenoppstår Helgerudhuset på Bygdetunet

Hvem er de gale?

En fotoreportasje fra en del av Lier sykehus

Populær sommerutstilling

Mange skoleklasser ønsker å komme til Bygdetunet for å se sommerutstillingen ”Da klokka klang"

Lars Kolle

Dugnadsarbeider på bokmessa i Lierbyen, stedet der livsvisdommen går til spottpris.

Bestselgere blant bøker i Lier

Boken om Lierbyen "må alle ha". Tirsdag og onsdag selger John Willy Jacobsen og Per Foss boken i Fosskvartalet i Lierbyen.

Den elektroniske historieboka

En gave til alle historieinteresserte

Praktfullt turkart

Dette er egentlig et opplevelseskart

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

Tett på utvalgte liunger

I sin nye bok presenterer Erik Jacobsen 27 liunger.

Leder

Om å ha litt av bonden i seg

Med Grimsrud på Rørosbanen

”Mitt eventyrlige Lier” er en av flere bøker Per Grimsrud har skrevet med forellinger, dikt og eventyr fra Lier

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

To informasjons-guider

I 1987 fikk innbyggerne i Lier en ”Lierguide” i gave fra Sparebanken Buskerud/Lier. Tjue år etter har Lier kommune i samarbeid med Per Arne Ellefsen i firmaet Norsk Kommuneinfo med adresse i Lier laget en ny

Med fortida inn i framtida

Terje Bautz er redaktør for den elektroniske historieboka. Han håndterer et redskap som burde brukes mye mer i norske skoler

Mangfold av meninger

Vi synes det er betenkelig at kritikk av en kulturbegivenhet skal føre til at medarbeidere i Liernett til dels blir skjelt ut

Gir fine naturopplevelser

Torun Hegg Jacobsen og Sven Jacob Jacobsen fra Lierbyen er to av flere som allerede har tatt frem sykkelen for å komme langt inn i Finnemarka --

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Godt nyttår! Enig……?

Kommentarfeltet

En siste julegave til deg selv

”Fortellernes marked” Gert Nygårdshaug oppgjør med religionen. "Sannhetens ord blir den falske kirkes død"

Prisvinnner med stort samfunnsengasjement

Torsdag mottok Andreas Hørthe kulturprisen på Haugestad

Gla'dag på Bygdetunet

Før vi kommer til grinda hører vi gladsang og trekkspillmusikk fra Gjestgiveriet på Bygdetunet.

Med Grimsrud til Fjulsrud

Per Grimsrud etterlot seg en litterær arv bestående av alt fra store skjønnlitterære verk til vers, sangtekster, prologer og tekster fra livet i Lier. I boka "Lier i våre hjerter" finner vi eksempler på det meste.

Banken blir borte

DnB NOR stenger kontoret i Lierbyen på fredag, og mange er skuffet. Men protester hjelper ikke. - Det skal bare være ett ekspedisjonssted i hver kommune, sier banken, som i sin lokale glanstid hadde både fire og fem filialer strødd utover lierbygda.

- Den mest kjente av dem er uten tvil Hans Chr. Heg

Hvorfor har ikke flere fått med seg betydningen til Hans Chr. Heg, den liungen som sammen med Sankt Hallvard trolig er den best kjente utenfor kommunen?

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Nykjua 64 år etter

Verdig markering ved bautaen på søndag

Et sted å være, et sted å lære

Her om dagen fant jeg igjen en haug med gamle ukeplaner som jeg laget til klassene jeg hadde på slutten av 70 – tallet. Kort tid etter snakket jeg med en lærer som i vår hadde vært i Finland for å gjøre seg kjent med den finske suksesspedagogikken. De to hendelsene fikk meg til å skrive følgende

Liers forhistorie på data.

Nå er det sterkt foreldete verket”Liers historie” i seks bind ute på nettet. Kommunen åpner også sine sider for historieskrivere av forskjellige slag. Det kan bli en illeluktende lapskaus om ikke kriteriene er klare for hva som skal komme med

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Kommentar til Tutta og Iren

Hei Tutta og Iren. Hyggelig at dere leser Liernettt. Her skal dere få min forklaring på hvorfor det jeg skrev fra valgmøtet på Liertoppen ikke ble som dere forventet eller håpet

St. Hallvardspillet 2008

God stemning på Gilhusodden

Om tøybleier og Grønne Lier

Det overrasker at Liers varaordfører ikke leser før hun kommenterer.

Lier fikk bank

Nyåpningen og utvidelsen av DnB NORs avdeling ved Amtmannsvingen ble markert med taler av ordfører og banksjef, med blomster til første kunde og med bløtkake og kaffe til alle.

Marit Reiersgård Bredesen med krimbok

I et vintermørkt Lier forsvinner et barn i vintermørket og en lærer blir funnet kvalt.

En fornemmelse av å være menneske

Nå bør folk kjenne sin besøkelsestid og ta turen til de lokale kunstnerne som er med på kunstmønstringen ”Rett Vest”. Til helga står atelierer og gallerier åpne, og publikum får møte kunstnere og høre - og kanskje se hvordan kunsten blir til.

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Turbok for syklister

"På to hjul 46 Sykkelturer i Drammen & omegn" av Kjell Buene

Flere yngre i treningsgruppen

- Målet vårt for høstsesongen er å utvikle spillestil, plassering er mindre viktig, sier Preben Krogh-Jacobsen, trener for Lier G 19.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Petiten er hverdagens utvidede aforisme

En millimeter av bevisstheten på papir, eller som her, på skjerm. Det er ikke rart jeg mislykkes ettersom jeg bruker tommestokkens fulle lengde hver gang jeg setter meg ved tastaturet

Det var bedre før

Kjartan Fløgstad på Tranby bibliotek. Liernett leste den sist boka hans, Grand Manila, før han kom

Dårlig samhandling

- Er det slik at elevene ved Sylling og Hallingstad og Tranby skoler har dårligere forhold for kroppsøving enn elever ved bygdas skoler? spurte Bård Strand i en epost til Liernett denne uka

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

Sylling -Skaret/retur

For en tid siden var jeg innom et antikvariat i Gamla Stan i Stockholm. Der fant jeg et gammelt xylografi av Svangstrandveien.Veien er et fremragede stykke ingeniørkunst og bygd etter datidens mest moderne prinsipper.

Panorama i Jotunheimen

Førstemann ute med sin fjellopplevelse er Odd Jacobsen fra Tranby som i sommer besteg Surtningssui, 2368 meter over havet.

This is Eastbourne

Business as usual in Eastbourne. Selvmordsbombere og oversvømmelser på øyriket har ikke knekt the good old Dunkirk- spirit’n

Søndag er Bygdetundag

Utstillingen "Busser og biler i Lier fra 1900" vises nå på Bygdetunet. Den er bare en av grunnene til at Bygdetunet er vel verdt et besøk nå på sommerstid.

Og vinnerne er ...

Liers mest populære serveringssted ligger på Lierskogen. Vinneren av Liernetts meningsmåling foreslo Heg Gjestgiveri. Selv bor han i Sylling.

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Ukas petit - Mysteriet Hamsun av Thorvald Lerberg

Løste han selv gåten i Drammen?

Kommunestyret, hvor er det?

Lier kommunes nettsider er blant landets svakeste når det gjelder informasjon om lokaldemokratiet. Hvor er kommunestyret? Hva gjør det? Og hvor er ordføreren?

Sambygdingen, Gert Nygårdshaug, med nye bok

Klokkemakeren , ei bok til glede og ettertanke. Nyt den gjerne med et lite glass genever i høstsola. Det vil være helt i forfatterens ånd.

Lite informasjon fra Lier kommune

Gode råd er som kjent dyre, og bedre blir det ikke når rådmannen overser rådene.

Kulturminnedag sist søndag

Årets kulturminnedag hadde fokus på fritid og på hvor og hvordan vi bruker fritida vår, kort sagt: Mangfoldig fritid. Mange brukte søndagen til å besøke Bygdetunet der årets markering gikk av stabelen. Og det var vel anvendt fritid.

Sommerminne del 1

Årets sommerminne blir på flere deler. Hvor mange er avhengig av vær og skrivelyst. Her følger i hvert fall første del. Hva det blir til videre, får Liernetts lesere se i dagene som kommer. God fornøyelse.

Ukens petit: Ny vår!

Det er heldigvis noe som bare blir bedre og bedre med årene! Det er evnen til å være ydmyk overfor årstidene, som like trofast kommer oss i møte år etter år

Sterk halvmaraton

Øystein Mørk (bildet) fra Lierskogen løp inn til en sterk fjerdeplass i sin klasse under Oslo Maraton i helga

En filatelist av beste merke

Anton Wego, antikkmessegeneral på Frogner menighetshus

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Trinsemannen

Kampen om leserne

Kampen vil stå mellom utenlandskeide Lierposten og det rotekte lierproduktet, Liernett

Kunsten å servere gruff i en slurk

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling

Sommer 7

Sju av i alt åtte

I skyggen av en sommer

“In the lost Childhood of Judas, Christ was betrayed”. (unknown – so far)

Vinteren på sotteseng?

Den 83. årboka fra Drammen og Oplands Turistforening er klar

Et lite norsk idrettsunder

- Det har forundret meg ofte at norske padlere og roere gang på gang har vært på pallen i de store mesterskapene, skriver Jan Terje Nilsen i denne ukes petit

Postene er lagt ut

Mamma Mette Justad, pappa Håkon Kylland og barna Tuva og Erle var på åpningsdagen for Liertrimmen.

En julehistorie

Responsen på å få inn julehistorier fra leserne har vært laber, men en av Liers flittigste skribenter har ringt og fortalte at hun hadde opptil flere historier på lager. Det var bare å komme innom i Bakerikvartalet andre etasje.

Godt nyttår

Liernett går inn i sitt sjette år. I en tid da det meste er i forandring er det en respektabel alder, og vi ligger heller ikke på sotteseng

Hva er galt med Drammen?

Drammens ufortjente mindreverdighets kompleks gir seg rare utslag, hevder Knut A. Andersen, som nå setter søkelyset på Buskeruds hovedstad

Hva er så spesielt med Lier?

- Hva sier man når man er langt hjemmefra og skal forklare hvordan det egentlig er i bygda som er så, ja, hva er det egentlig den der? spør ukens petitskribent Knut A. Andersen og forteller at spørsmålet meldte seg med full tyngde, da han i fjor skulle si noen få ord på 125 årsjubileet til kirken i Leer, Michigan ---