Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 245342f23d0ac095793b0ca5547f6197

Vinteren på sotteseng?

Den 83. årboka fra Drammen og Oplands Turistforening er klar

Årboka har hovedemne ”Vinter” og er en hyllest til en kjær, men truet årstid. Vil det bli slutt på tradisjonell vinter med snø og stabilt skiføre fire-fem måneder i året i Østlands-området? Skal vi tro FNs klimapanel, tyder mye på det.
Vi prøver imidlertid å holde på vinteren så lenge som mulig og satser friskt med denne årboka. Her er det mange personlige beretninger om vinterens gleder før og nå, og boka er gjennomillustrert med bilder som burde gi selv den mest hardbarkede vinterhater tårer i øynene.

Av innholdet nevner vi at Tor Bomann-Larsen filosoferer over vinteren, det samme gjør Lars Aaserud på sin måte, det er en lengre artikkel om skisesongens lengde og hva vi kanskje kan vente i framtida, og det er beskrivelser av anbefalte skiturer som Eventyrløypa og Troll-løypa. Hardhausen Rune Gjeldnes har vært alene på ski over Sydpolen, det er ikke en tur for pingler. Lars-Erik Berg brukte tre uker våren 1995 på familietur rundt på Hardangervidda. Hans fortelling etterfølges av Roald Amundsens egen beretning om en skitur med broren Leon på Vidda i januar 1896 da de holdt på å sette til. Vi har også trykt opp igjen Claus Helbergs artikkel fra 1966 der han prøver å følge Amundsen-brødrenes tur på kartet.

Noen av mangeårig Drammens Tidende-journalist Per Steffensens beretninger om ”Vinter i gamle dager” har også kommet til heder og verdighet igjen.

Vinter er ikke bare ski, så vi har også en artikkel om skøyter i marka skrevet av ikke ukjente Rolf Utgård.
En liten godbit av interesse for folk i Drammens-området bør være oppdagelsen av at Breiliflaka ikke er Finnemarkas høyeste punkt. Hvilket er det høyeste? Det får man svar på i årboka.

Når vi så tar med at det er artikler om Sandfloegga på Hardangervidda, Strøslifjell i Nes, turer på Corsica og andre steder utenlands, og at både Karin Sveen, Rolf Jacobsen og Ole Paus er representert, vil man skjønne at DOT-årboka 2006-2007 er lesverdig og variert.


Årbokkomitéen. F.v. Bjørn Alsaker-Nøstdahl, Jens Vig, Øyvind Wiik (redaktør) og Lars Erik Berg.

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode