Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 522fbabd7fe5edce29de8aabe99df4d8

Lokal støtte til ny løypemaskin

Løypekjørerne Øyvind Melgaard, Knut Espen Riis og Arve Markussen er blitt belønnet for sin dugnadinnsats

Gutta har stått for preparing av løypenettet fra Øverskogen til Breili i flere år. Trioen assistert av Ole Hovland som ikke var til stede da bildet ble tatt, har slitt lenge med den gamle maskinen. Den ble solgt til Dalen i Telemark. Salget av den, i tillegg til støtte fra ”Jordbæreventyret”, driftstilskudd fra Lier kommune, sponsing fra lokale bedrifter og pengestøtte fra brukere av løypa gjør at man er gjeldfri. Men gutta har gjort en dugnadsinnsats de siste årene som tilsvarer over 200 timer årlig. Men nå håper de at den nye maskinen ikke skal bety så mye tid på vedlikehold.

Gutta kjørte over til Sauda på Vestlandet for å kjøpe ny brukt løypemaskin. Prisen var satt til 300 000 kroner. – Vi fikk pruta ned prisen med 20 000 kroner, sier Øyvind Melgaard som føyer til at de fikk avtalt gratis frakting til Lier.

De har allerede vært noen turer opp til Breiliflaka. Den første turen ga dem en støkk, da de skulle returnere over det islagte Breilivatnet. Maskinen som er neste dobbelt så tung som den gamle gikk gjennom isen. Men hell i uhell. Maskinen ble trukket opp og ”tørket” opp. Nå kan skiløperne glede seg over løyper fra Svarteberg, Øvre Skustad, Røyne og fra Horn.
Liernett har tidligere kåret denne løypa som den mest varierte og mest attraktive. Spesielt i mars er det en flott turopplevelse på veien opp mot markas høyeste punkt, Breili.

Tirsdag er det start på årets skikarusell for barn i lysløypa i Øverskogen. Arrangør av allidretten i Sylling IF er arrangør. Da kan løypekjører Arve Markussen, som praktisk talt bor ved løypa garantere perfekte spor. Det blir skikarusell på tirsdagen 2.,  9. og 16. mars med avslutning 20. mars.

Forrige artikkel:Knepent tapNeste artikkel:1.mai arrangement i Lierbyen
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode