Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 38ca20c73d0770c3ff398d6474a99493

Så forsvant isen

Det betyr at de sommerlige temperaturene innbyr til en påsketur over Altanåsen og ned til Svangstrand -

Holsfjorden med sin dybde på cirka 330 meter fryser ikke til hvert år. Men de to siste vintrene har det vært tykk is, til glede for både dyr og mennesker.

For et par-tre uker siden observerte vi spor etter elgens vandringer, både langs land og på tvers av denne delen av Tyrifjorden.
I løpet av de tre siste dagene har de siste rester av isen smeltet, gråsvart av farge nesten som svidd av den intense vårsola. Lenger ute i fjorden ble motorkjøretøy testet i vinter -

I skøytesportens glanstid på femti- og sekstitallet ble det brøytet bane for de unge - med lastebil ikke langt fra land ved Svangstrand. En gang holdt ikke isen, men både sjåfør og bil kom seg velberget på land. For å få tauet opp bilen ble det brukt motorsag. Unge skøyteglade barn fra Sylling gikk både på ski og skøyter mellom Svangstrand og Hørthevika (Prestegårdsstranda) og øyene i Gamle dager".

Et godt turalternativ for de mange som i år velger hjemmepåske er å gå fra Sylling kirke, over Altanåsen, gjennom Trollskogen som er spennende, selv uten alle de utkledde skapninger man møter en lørdag i begynnelsen av juli. Og krevende nok er den også for små og store. Har man to biler, èn på Svangstrand og èn ved Sylling kirke slipper sjåføren eventuelt å måtte gå tilbake til utgangspunktet. Men i vårt tilfelle ble det rikelig tid og fin mosjon å gå den bratte stien opp igjen - fordi yngste generasjon måtte teste temperaturen i fjorden. Den var nok godt under 10 grader –

Det var den nok også for fire år siden da 14-åringene Linn Jeanett og Marthe tok årets første dukkert i Holsfjorden. Det var den 31. mars!
Noen representanter for båtfolket også ble forresten oppserverte på vei mot land, langs små isflak etter årets første besøk på en av de tre øyene ute i fjorden.

Holsfjorden er demmet opp av Syllingmorenen som ble avsatt etter siste istid. Svangstrand med park, sandvolleyballbane, badebrygge, utegriller og toalett kan allerede ønske folk velkommen

Mange godt voksne syllingbeboere husker kansje at det på åttitallet ble satt i gang en konkurranse som gikk ut på å gjette når isen ble borte på fjorden. Det var kreative foreldre knyttet til Sylling skolekorps som gjennom å selge lodder skaffet noen ekstra kroner i kassa.

Til glede for båtfolket; klart farvann

Det er stille ved Svangstrand stasjon, en gang siste stoppested for Lierbanen. Like nedenfor var kaien for dampbåten D/S Ringerike som gikk til Sundvollen med turister.

1/7 (tur_a.JPG)
2/7 (tur_b.JPG)
3/7 (tur_c.JPG)
4/7 (tur_d.JPG)
5/7 (tur_e.JPG)
6/7 (tur_f.JPG)
7/7 (tur_g.JPG)
Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode