Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f1d4b7a3f1995cbde3cdacc5ff585628

Stemningsfull tur langs Lierbanen

Statsministeren var der ikke denne gangen. Lier Sangkor var heller ikke der. Men Erik Holm i Historielaget ”spilte” Statsminister Hagerup fortreffelig da han fremførte et utdrag fra talen regjeringssjefen holdt for 100 år siden.

Med Arne Chr. Karlsen som både guide og sjåfør ble en utvalgt forsamling av styremedlemmer av både Lier Historielag og Lier bygdetun, samt andre inviterte fraktet i Lierbussens veteranbuss langs store deler av den gamle trassèen, fra Lier stasjon til Holsfjordens bredd.


Erik Holm siterer fra statsminister Hagerups tale i 1904

På Sjåstad ble det en halv times omvisning på gården til Torunn og Jon Sand. På trappa til bygningen, som har vært lite endret siden den fungerte som Svangstrand stasjon innerst i bukta ved Holsfjorden, var det også hilsen fra nabokommunen Hole ved tidligere ordfører Trygve Ellingsen – Vi er imponert over det arbeid som Lier Historielag har nedlagt. Vi har noe å lære av dere, sa han blant annet. Han overrakte en pin, som viste Holes kommunevåpen, til Knut Andersen, leder av Lier Historielag. Fra Historielaget fikk Ellingsen boka ”En reise i tiden” av Asbjørn N. Jakobsen. Boka forteller om dampskipstrafikk på Tyrifjorden og Lierbanen.

Kong Ring tok de vel 20 passasjerene videre langs den gamle ruten opp til Sundvollen. Derfra og hjem til Lier ble de fraktet tilbake med veteranbussen. Lier Sangkor var som nevnt ikke der, men veteranen i sangkoret, Arne Riddervold tok med seg gitaren om bord i Kon Ring. Der ble en skillingsvise, ei rallarvise, (skrevet til åpningen av banen, sannsynlig av en rallar) sunget som allsang. – Med allsangene ”Ved Tyrifjorden” og ”Blåveispiken” og spekemat var stemningen upåklagelig, fortalte Arne Chr. Karlsen. Trygve Ellingsen fortalte litt om Hole.


En utvalgt forsamling var med på markeringen av 100 årsdagen for Lierbanens åpning.

Lier Sangkor var som nevnt ikke der, men veteranen i sangkoret, Arne Riddervold tok med seg gitaren om bord i Kon Ring. Der ble en skillingsvise, ei rallarvise, (skrevet til åpningen av banen, sannsynlig av en rallar) sunget som allsang. – Med allsangene ”Ved Tyrifjorden” og ”Blåveispiken” og spekemat var stemningen upåklagelig, fortalte Arne Chr. Karlsen. Trygve Ellingsen fortalte litt om Hole.


Trygve Ellingsen hilser fra Hole kommune. Knut Andersen mottar blomster.

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 16. januar 2011 21:44: Odd Arntzen, Åsgårdstrand
Dette virker som en meget interesant opplevelse. Selv er jeg på jakt etter boka til Jacobsen om jernabene i indre Vestfold, men også boka om Lierbanen og båttrafikk på Tyrifjorden, er noe som "må" inn i boksamlingen min.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode