Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Dobbeltseier til Lier

- Jeg syntes det gikk veldig lett siste halvdelen, sa Arne Christoffer Sand etter å ha vært raskest av alle i Hauern, men andremann Anders Brun Hennum var også kjempefornøyd med sin prestasjon.

- Det gikk litt tungt før Eiksetra, innrømmer Arne Christoffer. - Men så løsnet det og jeg syntes det gikk veldig lett inn mot mot mål. Sjåstadløperen innrømmer at han er lettrent. - Men jeg trener jo en del fortsatt da.

- Jeg så ikke Arne før på toppen av Dritabakkene, sa  Anders Brun Hennum (på bildet under). - Men da kom han og han gled fra meg på flatene. Arne er en veldig god skiløper, så jeg er veldig fornøyd med nest beste tid, 2.15.48. Det er bedre enn forventet,  slo han fast. Skiskytteren fra Tranby trives godt både som skiløper og student på Lillehammer. Neste helg skal han gå Norges-Cup i Orkdal i Sør-Trøndelag.

 Flere klasseseire

Oddvar Nygård vant lett kl 56-60 år. Oddvar gikk på 2.29.19. Sønnen Håvard slo læremesteren. Han gikk på 2.20.16. Det holdt til fjerdeplass i kl 21-25 år. Lars Petter Stormo (se bilde nederst på siden) fra Lier vant kl 31-35 år med tiden 2.18.37. Broren Fredrik ble nr 4. tid: 2.33.10.

Andre lokale løpere:

Vetle Fuglerud nr 4 i kl 17-18 år, Erik Trøen nr 2 i kl 19-20 år, Siri Gurandsrud nr 2  i K 21-25 år, Bjarne Ruud nr 2 og Morten Kløvstad nr 6 i kl 41-45 år.

Lars Stormo fra Lier (bildet under) hadde femte beste tid (uoffisielt). Terrengsyklisten er veldig allsidig. Han fortalte etter målpassering at han ikke trener så mye sykling om vinteren, men bruker desto mer tid på skitrening. Han satser på Triathlom til sommeren.


- Tungt til Eksetra.

Det sa Jonas Gahr Støre til pressen, her med Øyvind Schou fra Drammens Tidende, etter innkomst. Han var lenge først i sporet som ble kjørt i går kveld før det hadde sluttet å snø. Støre var ikke først i mål. - Men sporet var fint fra Eiksetra og inn til mål. Og så var det kaldt ved Saga, var kommentaren fra "verdens sprekeste utenriksminister. - Det var en veldig fin tur, sa han med et stort smil før han skyndte seg ned til en ventende sjåfør i bil. Han skulle jo rekke et fly fra Gardermoen i dag.

Ellers så var skiveteraner som Geirr Kihle (bilde nr 7 nedenfor sammen med naturforvalter i Drammen kommune, Bjørn Ringstad) og Guttorm Helldal (på bilde nr 3 og 6) på plass. Kihle som skikretsens representant, var også i Kanada ved start. Den gamle storhopperen Guttorm Helldal med en pers på 127 meter i den gamle Vikersundbakken på sekstitallet, har også vært en meget habil turløper. Han syntes å kose seg hvert år blant både kjente og mindre kjente løpere i Hauern.  Men VM i skiflyging skal han se på TV -.

Resultater: http://dt.no/sport/se-hauern-resultatene-her-1.6756701

NB. Arrangøren har tydelig ikke fått lagt ut resultater på sin hjemmeside (se linken nedenfor som Liernett tidlig i dag)  -

http://www.hauern.no/index.php?option=com_content&view=section&id=1&Itemid=16

Under noen flere glimt fra Spiralen -

1/7 (dsc_0249.jpg)
2/7 (dsc_0258.jpg)
3/7 (dsc_0272.jpg)
4/7 (dsc_3467.jpg)
5/7 (dsc_3472.jpg)
6/7 (etter_innkomst.jpg)
7/7 (kihle_ringstad.jpg)
Hauer'n Langrenn

3 kommentarer

Søndag 5. februar 2012 14:22: Remgus
Vinneren heter Arne Christoffer Sand, med ch.
Søndag 5. februar 2012 14:46: Redaksjonen, TA
Rettet!
Søndag 5. februar 2012 22:30: Ragnar K
Til redaksjonen: Få med alle lokale løpere; Martin Skaugen nr 6 klasse 26-30

Flere saker fra arkivet

To klasseseire i Birken

Både Oddvar Nygaard og Arne Sand (på bildet) vant sin klasser under årets stormønstring på ski mellom Rena og Lillehammer

- Går for klasseseier

Det sier Oddvar Nygaard som har tre seire totalt og har vunnet klassen, med unntak av et par ganger, i Hauern. Liernett bringer her deltakerlisten med flere kjente navn -

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

Sterke lierplasseringer

Arne Christoffer Sand (36) var bare 58 sekunder bak en så sterk løper som Jørgen Aukland i sin klasse, mens Oddvar Nygaard (60) tapte mye på et stavbrekk på slutten, i kampen om en klasseseier i årets Birkebeinerrenn.

- Du dro i fra meg på flatene

Det sa fjorårets vinner Eirik Kurland Olsen til landslagsløper Børre Næss som vant årets Hauern

Kjempeløp av Arne Christoffer

Arne Christoffer Sand var best av alle midtveis i Birken.

Ung Hauernekspert til topps

Eirik Kurland Olsen var ensom i tet allerede her ved toppen ved Sneisene

Flere liunger i toppen

Haavard Nygaard (tv) i kl 19-20 år var en av flere klassevinnerne fra Lier. Han kjempet jevnt med Lars Gurandsrud fra Lier IL som ble nr 3 i kl 21-25 år.

Var livredd rundt hver sving

Børre Næss var knappe meteren foran i mål, men toeren Kjell-Christian Markset var svært forbannet på arrangøren av Hauern, her representert med Geir Kihle, for manglende sikring i løypa.

500 gikk Hauern

Arrangøren Drafn, Sturla, Drammens Strong og Drammens og Oplands Turistforening kan glede seg at vel 700 deltakende løpere under årets skifestival, men selve arrangementet virket litt tamt --

Støre satte spor -

Utenriksministeren fikk dispensasjon for å starte en halvtime før i dag - Blir han førstemann i mål?

Lierseier i kvinneklassen

Mens mannen Arne Christoffer måtte melde forfall på grunn av sykdom, utklasset like godt Henriette Sand de andre jentene

Arne Christoffers seier varmet i kulda

Kulda skremte nok mange fra å gå Thorleiv Haugmarsjen. Det var minus 20 grader tidlig på morgenen. Men på Saga var det som vanlig fin og avslappet stemning rundt bålet og den store kjelen. Og Arne Christoffer Sands gode prestasjon i Hauer`n varmet arrangørene.

Ny plassering i toppen?

Arne Sand, med fem seire i "Hauer`n", gleder seg til vinterens klassiker i marka.

Støre i farta

Det er vel ikke mange land som kan oppleve en utenriksminister (se bildet) i denne posisjonen --

Sølv til Anders

- Helt utrolig! sa pappa Erik til Liernett etter at Anders Brun Hennum var nær stafettgull tidligere i VM i skiskyting for juniorer i Ruhpolding i Tyskland

Sterkt av Kurland Olsen

- Vi veksla om å dra opp til 8 kilometer, men da rykket han fra meg, sa Arne Christoffer Sand som måtte gi tapt for landslagsjunioren Eirik Kurland Olsen i Hauer`n i dag.

Skiskyttere fra Lier i Norgestoppen

Både Siri Gurandsrud og Anders Brun Hennum, begge fra Tranby markerte seg kraftig i helga

Niende seier i Birken

Oddvar Nygård (på bildet) vant klassen sin med hele sju minutter til tross for stavbrekk på slutten.

En fantastisk massemønstring

- Årets skifestival minner om en gammel storhetstid for Hauern, sier Haakon Fossen i arrangementskomiteen

Satte ny løpsrekord

Svensken Martin Johansson var suverent best i Eggekollen opp i dag, men lokale utøvere hevdet seg godt.

Skifest i Kanada på søndag

På grunn av snømangel vil årets Hauer`n og Th Haug-marsj gå fra Kanada, og Arne Christoffer Sand fra Sjåstad satser på sin sjette seier på rad.

Suksess i premièren

Både publikum, arrangører og ikke minst løperne (her representert med junioren Martin Bekken NIlsen fra Sylling) var strålende fornøyd med det første "Eggekollen opp" ---

Først til Spiralen

Jens Arne Svartedal vant Hauer'n 2011, med en tid på litt over 2 timer og var suverent best.

Veteran med tid til alle

Guttorm Heldal, blant Norges beste skihoppere på 60- og 70-tallet, tok seg tid til en prat med skitrimmer Bjørg Sørli Olsen fra Sylling og andre etter målpassering.

Ikke overrasket over uttaket

Det sier Anders Brun Hennum fra Tranby og Lier IL til Liernett i kveld, etter han i dag fikk beskjed om at han var uttatt til VM i skiskyting for junior i Ruhpolding

Oddvar tok sin 10. seier

Men det ble også mange premier og merker på de øvrige Lierløperne etter mange fine plasseringer i Birkebeinerrennet -

- Fungerte godt fysisk

Det sa Anders Brun Hennum etter at han gikk jevnt med OL-vinner Emil Hegle Svendsen på normaldistansen under NM i skiskyting på Simostranda.

Vennskapelig dyst

Skisportens festdag i marka bidrar til å knytte og befeste godt vennskap. Her skiskytter Anders Brun Hennum (tv) fra Lier og kamerat Lars Petter Hauge fra Valldal -

Fire klasseseire til Lier

Andreas Haverstad, Sjåstad/Vestre Lier IL, mest kjent som lovende lovende sykkelrytter, vant klasse 17-18 år i Ulveløpet. Men det var flere svært gode prestasjoner av lokale løpere.

Kongen av Drammensmarka

Jarle Wermskog fra Tranby kom svært alene til mål etter at svoger Lars Petter Stormo kolliderte med en bil under den tøffe maratonløype gjennom Finnemarka på lørdag

Trosset kulden

Daglig leder i Turistforeningen, Henning Hoff Wikborg, møtte unge Eivind Fossum Udby og Arvid Udby etter at de hadde gjennomført Familehauern fra Eggevollen.

- Det løsnet på søndag

Det sier den 22 år gamle skiskytteren Anders Brun Hennum som ble belønnet med internasjonal deltakelse etter flott innsats i sesongåpningen på Beitostølen.

Nesten tusen på ski.

Hauer`n og skimarsjen 2004: cirka 850 skiløpere frydet seg over perfekte vær - og føreforhold i dag. 357 løpere gikk Thorleif Haugs Minnemarsj (”Hauer`n) og cirka 500 gikk Th. Haugs-marsjen. Som mange har fått med seg var Arne Christoffer Sand fra Sjåstad / Vestre Lier raskest. 28 løpere fra Lier stilte til start fra lierklubbene.

Liunger til Holmenkollen

Siri Gurandsrud fra Lier IL og Martin Bekken Nilsen ( t.v. på bildet)fra Sjåstad/Vestre Lier IL skal gå fristilstafett for Buskerud i Holmenkollen 12. mars. Stafetten går på fjernsyn.

Sterke skiskytterprestasjoner

Det ble seier til Øyvind Groseth (th), tredjeplass til Vebjørn Evjen (tv) og andreplass til Anders Brun Hennum, og flere fine plasseringer for lierløperne under Østlandsmesterskapet i helga

Slo i alle fall Jens Arne --

Det sa Arne Christoffer Sand (midten) om gamlekompisen og skiesset (til venstre), men Kristian Horntvedt (til høyre) fra Stokke slo dem begge med sin tredjeplass.

Opp- og nedturer

- Jeg har jobbet mye med skytingen i år og opplever fremgang, men har fortsatt mye å gå på, sier liungen Anders Brun Hennum som oppnådde stafettsølv i junior-VM for to år siden.

Sølv på stafetten

Skiskytterne fra Lier IL imponerte på stafetten under Hovedlandsrennet i Alta i helga.

Lovende 16-åring

Ungutten Ole Vidar Eriksrud fra Sjåstad/Vestre Lier var tre tiendedeler bak nest beste tid under Liermesterskapet i langrenn ved Eiksetra

Sønnesønn ble født

Oddbjørn Haugen vil neppe glemme det som kanskje blir den siste turen som bussjåfør for Liers birkebeinere.

Ny, stor løpsprestasjon

Gjermund Sørstad (bildet) vant Ultra-klassen under det tradisjonsrike St Olavsløpet mellom Sverige og Trøndelag

Møtte Kronprins Haakon

Adiam Misagha (tv), bosatt i Lier, viser bildet av seg selv og kronprinsen nær Galdhøpiggen til to klassevenner ved Lier voksenopplæring.

To bronsemedaljer

Både Anders Brun Hennum (på bildet) og Siri Gurandsrud sørget for pallplass under lørdagens skiskytingssprint

NM-gull i skiskyting

Anders Brun Hennum holdt stillingen etter 3. etappe før han sendte Ole Einar Bjørndalen og Buskerud av gårde på ankeretappen i dag -

Hauer'n i gang

Liernett er på plass

Flott Lier-innsats i Birken

Liungen Arne Chr Sand (på bildet) som vant klasse 30-34 år med bare cirka 13 minutter bak teten, var en av mange gode plasseringer av liungene i årets massemønstring over fjellet fra Rena til Lillehammer. Liernett bringer her resultater og annet stoff fra årets massemønstring på ski

300 gikk marsjen

- Men Turistforeningen vurderer om turgåerne igjen skal få sitt eget arrangement og flyttes til mars, sier daglig leder i DOT, Henning Wikborg.

Arrangørsuksess

Vidar Eriksrud og sønnen Ole Vidar var blant skiløperne som var fornøyd med årets Lierrenn.

Hevdet seg med glans

Gutteløperne i Håvard Nygård (15), Martin Bekken Nilsen (15) og Even Hornstuen Mathiesen (15) gjorde gode prestasjoner i juniorklassen, men andre lag fra Lier fikk de beste plasseringene i Ringkollstafetten.

Gledelig seier

Nicolay Granum var en av flere som spilte stort utover i kampen for St Hallvard i går.

Ny pers og klasseseier

Silje Bæra Hørthe fra Sylling løp inn til femte beste tid i kvinneklassen under Sentrumsløpet

Bare 150 gikk marsjen

- Det var færre deltakere på Thorleif Haugmarsjen enn på flere år

Bronse og sølv til søskenpar

Både sølvvinner Sindre Jansson Haverstad (på bildet) , og søster Maren med bronsemedalje uttrykte stor glede på telefon med Liernett etter VM- stafetten i skiorientering i Bulgaria i dag

Stafettsølv til Anders

Anders Brun Hennum fra Tranby og Lier IL var med på Buskeruds lag som tok 2. plassen under årets senior-NM i skiskyting

Rekorddeltakelse på lørdag?

Dag Bern med sønnen Jonas Bern og Magnus Stokke testet løypa "Eggekollen opp" på lørdag og Henrik Hellersmo (bak) og Nils Haugen (th) fra arrangøren Gårdsgutta håper på ny suksess --

Skifolket hedrer Øyvind Narjord

Gavepakke fra Reiar Eriksruds minnefond til den avholdte treneren.

Sprintmester på lørdag

Marie Rokke Jagland (på bildet), Lier IL ble kretsmester og vant dermed årets Sparebank 1 - cup.

Bursdagfeiring i skibua

Månedens Blomst for september ble overrakt "Gårdgutta" på onsdag kveld. Blomsten ble sendt videre til eldste "gårdsgutt, Nils Haugen, som hadde spanderte både kaker og drikke etter treninga på Årkvisla

Rekordoppslutning til Hauern

Rekorden fra i fjor er allerede passert, melder arrangøren

Smilte tross skade

- Vi gjorde det litt for spennende, sa St Hallvards Simen Solberg etter kveldens kamp

10. plass i junior-VM

Maren Jansson Haverstad fra Tranby gjorde en meget sterk prestasjon på mellomdistansen utenfor Aalborg i Danmark i dag.

Fornøyd med skytinga

Det sier Anders Brun Hennum etter gårdagens normaldistanse, der han ikke var langt bak Bø, Svendsen, Os og Bjørndalen --

Bilder og resultater fra Kanada Rundt

Her er resultatene og bildene fra Kanada Rundt 2006

Tilbake på gamle tomter

Frode Askekjær, sogneprest og tidligere aktiv i friidrettsgruppa i Sylling IF var en blid og fornøyd deltaker.

Fra seier til seier

Silje Bæra Hørthe fulgte opp NM-seieren i terrengløp fra forrige helg ved å vinne kvinneklassens 5 km under Furumomila

Været i fokus

Det sier Arne Ask, løypelegger for norgesmesterskap i presisjonsorientering som ble arrangert på Eggevollen i helga.

Fikk fornyet kreftene

Ut fra bildene å dømme var det god drikke å få på Jon Sands drikkestasjon på Lelangen --

Oddvar Nygaard hedret

På en tilstelning i Drammen på onsdag fikk en av de mest markante langrennsløperne overrakt Sigvard Egges vandrepokal til odel og eie

Resultater Eggekollen Opp

Resultatliste for motbakkeløpet Eggekollen Opp 12. september 2009. Tekst, bilder og video kommer på Liernett i løpet av kvelden.

Suveren i Norgescupen

Det ble nok ei knallhelg for unge Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier.

Bronse i junior-VM

Maren Jansson Haverstad gikk første etappe for Norges lag i skiorientering i dag.

Strålende skiforhold

Strålende forhold møtte skiløperne i dag. I tillegg til løypene fra Kanada og ved Eiksetra er det er nå kjørt løyper både fra Gjellebekk og Kværner, melder løypebas, Anders Haverstad på løypetelefonen.

Første borteseier

Lars Hermansen bidro med hele sju scoringer i går for St Hallvard.

Skientusiast og "sekundant"

Den spreke 80-åringen Knut Evju nøt skifesten ovenfor Dammyrdammen.

Koste seg under marsjen

Per Hægstad og de andre i Turistforeningen gjorde nok en gang en fin jobb på drikkestasjonen på Saga. - Men 150 var et skuffende antall, sa Hægstad til Liernett

Fra Hyde Park til Kanada

Hjemme i Sylling på juleferie, fikk endelig Arne Martin Moen (tv), som jobber i London, prøve seg på godt vinterføre sammen med faren Truls Moen.

Lagkompiser på pallen

Jørn Huseby, NMK Lier vant sammenlagt, mens nabo Tor-Erik Wam tok bronse under Nordisk mesterskapet i ATV.

- Har brukt de samme skoa hvert år

- Jeg har brukt de samme skoa hvert år under Eggekollen Opp. Det er 35 sekunder differanse mellom det beste og det dårligste løpet, sa Geir Egge fra Drammen før start.

Full kontroll

- Ingen plasser er ledig i bussen, sier Nils Haugen før årets Birkebeinerrenn, der lokale løpere pleier å hevde seg meget godt

Storfornøyd med ett poeng

St Hallvards sier trener Anders Ruud Gundersen etter dagens kamp.

Suveren i Fjellmaraton

Gjermund Sørstad fra Sjåstad var en klasse for seg selv på Beitostølen, men det var flere gode lierplasseringer.

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Effektive foran mål

Liungen sikret seg tre viktige poeng mot Konnerud etter 4-1 på Liungbanen i kveld

Flotte resultater i skiskyting

Flere gode plasseringer for Lier ILs skiskyttere denne helga

To pallplasseringer for Lierbygda O-lag

Familiene Strand, Trøen, Farnes Hansen Hennum og Arntzen var med på O-Ringen 2011. O-ringen er en av verdens største o-løp over 5 dager, med over 10.000 deltakere.

Føler oss veldig involverte

Det sier leder i NMK Lier, Terje Hennum, etter ulykken på Gardermoen, der en av klubbens medlemmer mistet livet.

Romerike og Grenland best

Ingen løpere fra distriktet nådde opp, da tidenes tredje NM i presisjonsorientering ble arrangert ved Eiksetra, og manglende topplasseringer av lokale uttøvere skyldes nok at landslagsløper, Arne Ask fra arrangøren Lierbygda O-lag ikke kunne delta, men måtte fungere som løypelegger---

Rapporterer fra skauen --

"På Eiksetra var det 3-4 varmegrader i dag tidlig"

Tre blant de åtte beste

Pernille Wiiger Opsahl (på bildet) lyktes ikke helt med skytinga på sprintdistansen i Hovedlandsrennnet, men liergutta i 15-årsklassen skjøt ned blinkene.

Neste beste nordmann

- Jeg er meget godt fornøyd med plasseringen, sa Sindre Jansson Haverstad etter dagens mellomdistanse i Nordisk mesterskap i skiorientering

Høstet gode erfaringer

Sindre Jansson Haverstad kunne ikke selv delta på grunn av en forkjølelse, men er godt fornøyd med gjennomføringa av Lierbygda o-lags første norgescup i skiorientering.

Fornøyd med sprinten

Maren Jansson Haverstad gikk inn til en delt 5. plass på åpningsdistansen under Junior-VM i Ukraina.

Tar sats

Lier SP har ordførerkandidaten til høstens kommunevalg klar

Suverene vinnere

Både Øystein Mørk eller Silje Bæra Hørthe kunne lett innkassere nye premier i Kanada Rundt i Sylling.

- En opplevelse for livet

Det sier Thomas Sørum som er hjemme i Lier på juleferie. Han har oppnådd det mange bare har drømt om som fotballspiller; å spille for 50 000 entusiastiske tilskuere.