Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c3b5c23db80759bb5c8505e2db95dff0

Suveren i Fjellmaraton

Gjermund Sørstad fra Sjåstad var en klasse for seg selv på Beitostølen, men det var flere gode lierplasseringer.

Den 33-årige ultraløperen løp på 2.43.35 og var hele 9.22 foran nr to, Vidar Kvernvold, klubben 360 Gjøvik.

- Jeg var i tet allerede etter en kilometer og synes det begynner å løsne, forteller han nøktern til Liernett i dag. - Jeg var litt  engstelig, fordi det var meldt snøvær, men det ble fine løpsforhold. Ellers trives jeg godt under slike forhold med lave temperaturer, fordi jeg lett får krampe i varmt vær.

Årets store mål er VM i 24 timers løp i Polen den 8. september. - Norge mønstrer et  lag som kan ta medalje i lagkonkurransen, tror Gjermund. 150 - 200  løpere vil delta i ei rundløype på 1 500 meter til 2000 meter.- Søvn har jeg ikke problemer med, men det er viktig å få i seg riktig mengde med mat og drikke. Derfor vil ha med et eget team som skal sørge for dette, forteller han.

- I sommer blir det korterer løp som for eksempel halvmaraton, sier Gjermund som nettopp har flyttet fra Drammen og tilbake til Lier. Han jobber som fritidskonsulent i Drammen kommune. Hans oppgaver er å veilede støttekontakter. Det blir mest jobbing på dagtid. - Det passer veldig godt med en streik og mer tid til trening nå, innrømmer han spøkefullt. Med familie og to små barn blir det ellers nødvendigvis en del trening på tredemølla.

Erling Marthinsen (her under Kanada Rundt i år), Team Øverskogen tok en flott 4. plass i kl 45-49 år med tiden 3.17. 05. Det holdt til en sterk 15. plass totalt. Lagkameraten og nabo, Arve Markussen ble nr 8 i samme klasse. Tiden 3.31.17 holdt til en 27. plass totalt.

- Jeg er veldig godt med løpet, sier Erling Marthinsen til Liernett i dag. Det er Erlings 10. Fjellmaraton. - Det ble seks løp i ungdommen pluss deltakelse de to siste årene. Det er ski som er hovedgrenen for Erling og Team Øverskogen. Nokså naturlig for Erling med etternavnet Marthinsen, som er i slekt med Bente Skari og Odd Marthinsen. Odds far kom fra Røine. Odd er fetter til Erlings far, følgelig er Erling tremenning med Bente.

- Arve hadde som målsetting  å løpe under 3.30, men var godt fornøyd ellers, sa Erling om treningkameraten.
Team Øverskogen omfatter en gruppe på 7-8 løpere som møtes et par ganger i uka på Røine og løper innover skogveiene, sier Erling. Arve og Erling har planer om å løpe Fredrikstad Maraton i oktober.

Fjellmaraton ble arrangert for 33. gang.

Her finner du alle resultater og alt om Fjellmaraton: http://www.beitoworldcup.com/  

Forrige artikkel:Fraværende folkevalgte?Neste artikkel:Sterk kritisk til saksvedlegg
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode