Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c563e96547fc124dd4fec4b453fbc126

Ved Sukkertoppen i Rio

Mari Bergum, fra Oddevall i Lier, er for tiden på et tre måneder langt treningsopphold med sandvolleyballmakkeren sin, Kjersti Hansen fra Myre.

- Vi har allerede vært her nede i to måneder, og brukt disse til masse hard trening. Vi ser allerede stor forbedring, og det er gøy, forteller Mari i en epost til Liernett.

- Dagene starter stort sett med styrketrening. Derfra går vi rett til Ipanema for en to timers balløkt. Treneren vår, Ricardo Brunale, trener også noen brasilianske spillere, blant andre Renata Ribeiro som fikk 4. plass i OL 2008. Et par ganger i uka får vi derfor være med på trening med "de store", og det er stas! Etter balltrening gjelder det å få i seg mat, og hvile, før ny trening på ettermiddagen. Denne økten er enten en teknisk økt, spilletrening eller fysisk trening på stranda. Midt på dagen er det ofte for varmt for å trene, fordi det nærmer seg sommer i Rio. Vi trener seks dager i uka, på søndager har vi helt treningsfri. Da pleier vi å slappe av på stranda eller gå på kino hvis været er dårlig.

De har et stort trenerteam med seg. Det er viktig for å få maksimalt ut av treningene.

Fra venstre på bildet "team norway" er Julio Pastore, fysisk trener som har ansvaret for å legge opp styrketrening og fysisk trening på stranda. Nr. 2 fra venstre er meg, nr. 3 er Tie Santanna, assistenttrener, i midten er Kjersti Hansen, makkeren min. Så kommer hovedtrener Ricardo Brunale, assistenttrener Bruno Santiago som også fungerer som servemaskin, og helt til høyre assistenttrener Hyan Sutter.

I tillegg har vi et par ballhjelpere. Vi pleier ikke ha med alle på hver trening, men vi har alltid minst 4 til stede som server, kaster, henter og tar i mot baller.

- I løpet av de to månedene her nede har vi hatt muligheten til å spille masse treningskamper. Jeg har også spilt en turnering, med ei brasiliansk jente som makker fordi Kjersti var syk. Vi spilte en veldig bra turnering, og gikk på vårt første tap i finalen. Uansett er en 2. plass i en brasiliansk turnering veldig gøy å ta med seg, og gir ekstra motivasjon for videre trening!

Treningsoppholdet er over den 30. november. Da drar de tilbake til Norge. - Da er tanken for meg å trene med sandvolleyball landslaget i Oslo, forteller Mari.

- Etter nyttår er planen å reise tilbake til Brasil for å fortsette treningen, det er viktig som oppkjøring før sesongen starter. Konkurransen i verdenstoppen er veldig hard, så vi må trene mye for å komme opp på nivået som kreves for å spille hovedrunde i verdensserien i sandvolleyball. Vårt langsiktige mål er å representere Norge i OL 2016 i Rio de Janeiro. Grunnen til at vi velger å reise til Brasil for å trene, er at de i dag har de beste lagene i verden både på herre- og damesiden. Sandvolleyballkulturen er veldig bra, treningsmulighetene utrolige og perfekt klima.
-
Det norske sandvolleyball forbundet ikke har noe penger, må vi dekke alle kostnader selv; trenerteam, reise, opphold osv. Derfor trenger vi så mye hjelp som mulig for å dekke alle utgifter.
Mari Bergum har, blant annet, fått støtte fra Vangen Mat i Sylling, men trenger mer for å dekke neste års trening og konkurranser.

1/5 (CIMG689422 [1600x1200].JPG)
2/5 (CIMG7271 [1600x1200].JPG)
3/5 (fysisk trening [1600x1200].JPG)
4/5 (trening [1600x1200].JPG)
5/5 (trening2 [1600x1200].jpg)
Forrige artikkel:- Viktige risiko- og usikkerhetselementerNeste artikkel:Årets utøver
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode