Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 64e6bab495822d4ba7181bc7a582f972

Dette skal bli et topplag

I dag morges hadde liungen trening – trening blir det mye av fremover. Om vi skal tro påtroppende trener Kjersti Thun.

På bokhylla står det et par støvler. De forgylte støvlene er beviset på at den påtroppende treneren har vært toppscorer i toppserien 2 ganger. I hylla til venstre skimter jeg kongepokalene. Kjersti Thun har vunnet en hel del med Asker – nå er det Liungen som skal nyte godt av erfaringene hun har gjort seg på toppen av en av verdens beste fotballigaer for damer. 

Liungen har som målsetting å være blant landets beste klubber innen 2010. Treningskulturen er det første som skal renoveres. Nå trener damene sammen hele fem ganger i uken, i tillegg kommer egentrening. Filosofien er at god treningskultur skal ligger i bunn. 

Asker har vunnet det som vinnes kan, og Kjersti har vært med på å vinne alt som vinnes kan i norsk fotball. Kulturen hun var en del av i Asker skal nå overføres til Liungen. 

-         Jeg husker da jeg kom til Asker, jeg stod nærmest i giv akt. Unge spillere må være ydmyke, og tåle at det er mye som skal læres. Man må tåle å bære litt utstyr.

Folk må være til stede på trening. Det er ikke lenger rom for å stikke innom når det passer. De 11 som starter kamper, skal alle ha vært til stede på treningene. 

-
         Jeg er ingen tilhenger av spesialavtaler. 

Hva er målsettingen i år? 

-         Det er for tidlig å si. Vi vet ennå ikke hvilket spillermateriale vi besitter og vi vil diskutere målsetting med spillerne før vi går ut med den offentlig. 

Det er på det rene at Liungen jobber konkret med å signere gode spillere. Miriam Mumtaz er sterkt ønsket, Kjersti røper at klubben er i kontakt med flere spillere. 

-         Problemet er først og fremst hva vi kan tilby spillere. Vi har vanskelige treningsforhold og mange sliter med lang reise. Kunstgressbane på Stoppen ville langt på vei løse dette. 

Det er også på det rene at Monica Løvseth gir seg. Den meget gode stopperen med fortid i Liungen og Asker har bestemt seg for å legge skoene på hylla. I tillegg er det slutt for flere av dem med lang reiseveg. Kjersti innrømmer at hun har vært i kontakt med Ingunn Sørum. Dessverre er Ingunn fast bestemt på å legge opp. 

Nå jobber Liungen mye med den defensive biten. Tross dette – damen med 2 forgylte fotballsko i bokhylla er offensiv i tankegangen. 

-         Det er morsommere å vinne 4-3 enn 1-0

Nå begynner oppkjøringen til sesongen. Det er mye som tyder på at det blir treningsleir i Holland før damene setter sitt preg på første divisjon. Mange lange treningsøkter skal i vinter legge grunnlaget for ny suksess på vårparten. 

Vi i Liernett gleder oss til sesongen starter.


Kjersti Thun og Roy Tommy Tollefsen

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode