Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Frisk juniorsatsing

Lier ILs juniorer (på bildet) vil få et bedre opplegg neste år, men den nye tredjedivisjonsklubben Spa/Bra stiller også juniorlag.

Lier IL stiller to lag, mens Spa/Bra vil stille juniorlag neste sesong. Spa/Bra har manglet spillere i denne aldregruppen i mange år.. For Spa/Bra er det svært viktig etter A-lagets opprykk til 3. divisjon å sikre god rekruttering i kommende sesonger.

På Tranby satser det friskt, etter A-lagets nedrykk, på yngre spillere. På Lier ILs hjemmside "reklamerer" man med at klubben har Buskeruds flotteste kunstgressbane og topp trenerapparat på plass foran sesongen 2011.

Klubben arrangerte møte med spillere foreldre og ledere torsdag kveld. Alle gamle og nye juniorspillere (G92, G93, G94 og G95) var invitert. Mer om dette senere.

Ny trenere blir Morten Vabe som har lang trenererfaring fra Nesodden (nå i 2 divisjon), og han har også vært spillerutvikler i Asker.
Videre vil Hans Petter Fuglerud, med lang erfaring som trener i Asker, Liungen og Lier IL , være med i trenerteamet. I tillegg jobber man med gode assistenttrenere, lagledere og materialforvalter.
JR-treningsgruppe vil bestå av spillere fra G92, G93, G94 og G95.

Fra januar 2011 vil det bli opp til fire treninger pr uke, men de starter opp allerede førstkommende uke; mandag 13/12 kl 1930 – 2100, onsdag 15/12 kl 2030 – 2200, torsdag 16/12 kl 2000 – 2130.

- Her vil det være plass for alle, fra de med høye ambisjoner til de som ønsker mer fokus på det sosiale. Det vil bli gjennomført treningsleir i utlandet, aldersbestemte cuper, junior interkrets, 1 divisjon og 2. divisjonspill så her er det opp til den enkelte spiller og velge etter sitt ambisjonsnivå, rapporteres det på Lier IL s hjemmeside.

Fotball Lier IL

9 kommentarer

Torsdag 9. desember 2010 13:51: Knut Ellingsgard
Imponerenede av Liernett dette! Her har Spa/Bra jobbet med juniorlag i lang tid, og en rekke nyheter har vært publisert på hjemmesida, men her nevnes dette i en halv bisetning. Lier får derimot flott oppslag og god markedsføring på bakgrunn av sin første nyhet i høst om kommende sesongs juniorsatsing. Forskjellsbehandling? Tja....
Vi får uansett jobbe jevnt og trutt videre i Spa/Bra, og har tradisjon får å få til litt likevel, til tross for - og i hvert fall ikke på grunn av - Liernett.
Ønsker Liernett lykke til med videre dekking av juniorsatsingen i Lier! Det blir sikkert bra.
Torsdag 9. desember 2010 16:03: Sportoman
Kanskje Knut Ellingsgard har glemt å informere Liernett om alle de store nyhetene han sitter på?
Torsdag 9. desember 2010 16:23: Knut Ellingsgard
Kanskje det, Sportoman? Men det ser da ut til at Liernett henter sin info om både SB og Lier fra hjemmesidene, og da er det vel et redaksjonelt valg hvem man skriver om, eller hva synes du?
Vet ikke hvor du har begrepet "store nyheter" fra - jeg har bare påpekt at også SB jobber med juniorlag. Det meste i SB er stort sett både "lite" og nøkternt.
Torsdag 9. desember 2010 17:00: Nerby
Hadde nok absolutt vært det klokeste av redaksjonen å gjøre litt mer jobb ut av saken, og lage en nyansert sak som belyser likheter og ulikheter mellom begge klubbenes satsing. Uansett er det morsomt at det satses skikkelig på ungdommen, det har ikke blitt gjort skikkelig i noen av klubbene meg bekjent de siste årene, selv om Lier forsøkte å haie alle spillerne på Liungens juniorlag for noen år tilbake.
Torsdag 9. desember 2010 17:49: jørgen
Jeg tror ikke Liernetts dekning har noen større innflytelse på situasjonen for fotballen i Lier. Problemet er den totale mangel på samarbeid og samsnakking mellom klubbene i Lier. Slik har det vært, og slik vil det fortsatt bli.
Torsdag 9. desember 2010 18:07: Redaksjonen
Beklager at artikkelen ikke forteller mye om Spa/Bras juniorsatsing. Vi har, imidlertid, til hensikt å rette på det så snart som mulig når vi har tid og kapasitet til det.
I tillegg til at Liernett må følge med på nettsidene, er vi ofte avhengige av at klubbene selv sender oss fyldig info. Denne gangen har Lier IL sendt oss fyldig info i motsetning til Spa/Bra. Derfor valgte vi å legge ut fyldig info fra Lier IL.
Ellers tror jeg nok fotballfolket, spesielt Spa/Bra (jf våre besøk på Stoppen i år) får relativt mye oppmerksomhet på Liernett i forhold til andre idretter.
Lørdag 11. desember 2010 17:17: Lier
Det går rykter om at det "gamle" junior laget til lier gjenforenes? De har mange flotte talenter, og hvis dette er et faktum vil spa/bra slite med å beseire lier's unge talenter
Lørdag 11. desember 2010 17:39: Armend Krasniqi
Det er jo flott hvis det er det de vil. sant det at det er mange av dem som holder 5.div nivå, de felst av de holder ikke jnr alder men det blir helt sikkert et godt 5.div lag i årene fremover.
Mandag 13. desember 2010 10:36: Johnny Pedersen
Syntes du burde holde begge bena på jorda Armend, Ønsker dere som alle andre lag i Lier Lykke til å måtte det bli bra over hele Lier dalen....

Flere saker fra arkivet

Faglig kompetente og miljøskapende

Knut Ellingsgard, styremedlem i nyopprykkede Spa/Bra, kan presentere et godt team rundt det nyetablerte juniorlaget.

Samarbeidet i gang

Tidligere liungenspiller Martin Lyhus Gundersen, som sist har spilt for Strømsgodset junior toppfotball, er en av flere forsterkninger på Spa/Bras juniorlag. Mandag ble samarbeidslaget til Spa/Bra og Liungen testet -

Fair-play-laget overtar

Trener for Lier IL s gjenstående juniorlag, Arne Steinar Kvisle (th på bildet), og laget hans har tatt sitt ansvar for å "redde" seniorfotballen etter at klubbens A-lag først ble trukket fra 5. divisjon.

Liungen i 1. eller 3. divisjon?

- Liungen har styremøte torsdag, og konklusjonen derfra vil kan få avgjørende konsekvenser for satsinga framover, sier trener Roger Svendsen

Lier Fotballklubb i 2010?

Er et felles juniorlag starten på en "overbygningsklubb" i Lier?

Ujevn start på fotballhøsten

Men både Lier og Spa/Bra (her representert med Gabor Valo) får nye sjanser til å vise hva de duger til allerede førstkommende mandag ---

Bytter moderklubb

Liungen Stars Futsal deltakelse i årets 1. divisjon, i regi Norges Fotballforbund, er endret til Lier Stars Futsal.

SpaBra rykker opp i 3. divisjon

SpaBra slo Drafn 2-0 søndag, og sikret med det sitt tredje opprykk på bare fire sesonger.

Dette skal bli et topplag

I dag morges hadde liungen trening – trening blir det mye av fremover. Om vi skal tro påtroppende trener Kjersti Thun.

Frisk satsing i ny klubb

- Stoppen Sportsklubb skal ha gode og mange aktiviteter for alle som vil spille fotball i aldersklasse 13 til seniornivå, understreker Rune Klemetsdal som er ny sportslig leder.

- Viktig å beholde samarbeidet

- Det uttaler Knut Grothaug (th på bildet), leder i IF Liungens foballgruppe til Liernett etter at klubben ikke får lov å samarbeide med Lier IL om et felles junior lag neste år --

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

Valgte seniorlag

- Konklusjon på møtet med spillere og foreldre i går kveld ble at Lier IL vil stille med ett ungt lag i samarbeid med Amazon, Asker, sier Leif Helge Røed (på bildet), leder av fotballgruppa.

- Vil skape engasjement

Marcus Walfridson, ny trener i Spa/Bra, tror det blir spennende å trene en liten klubb med gode samarbeidsevner.

Lier IL satser på jentefotball

Fra kommende sesong stiller Lier IL med junior 11-lag for jenter, og tidligere trener for Team Liungen, Petter Høgseth (på bildet), står ved roret.

- Juniorfotballen til nye høyder?

- Spillerne har strømmet til, og det er stor interesse for det nye samarbeidet, sier Hans Petter Fuglerud (bakerst på bildet), en av trenerne for det nyetablerte juniorlaget i Lier

Optimistisk Lier-trener

- Jeg forventer en bedre treningsgruppe neste år, sier Morten Påsche (bildet), spillende trener for Lier ILs A-lag

Ronny gjestet SpaBra

Leder av sportslig utvalg, Erik Bjørnstad, takker her Strømsgodsets trener for en fin leksjon i forsvarspill og samhandling

Kjersti Thun ny trener i Liungen

Nybakt cup-mester blir trener i Liungen.

Ingen god fotballuke

- Prestasjonene vil nok variere, sa Lier IL s trener Hans Petter Fuglerud (her tv) før serieåpningen. Det unge lagets tap mot Åssiden viste det i stor grad. Og på Stoppen ble det et nytt tap for Spa/Bra -

Ronny inspirerer Spa/Bra

Og smitter Strømsgodsets trenersuksess over på SpaBras ungutter allerede i serieåpningen mandag kveld?

Sterk fjerdeplass til Sylling

Nummer fire i førstedivisjonsturnering med for få spillere på banen

Jentefotballen på offensiven

- Vi har en treårsplan, sier Micke Andersson som er optimistisk til tross for at Liungen har miste tre av sine spillere --

Hvilke spillere forsvinner?

Forsvinner Liungens mest rutinerte spillere ut av klubben denne uka? Fire av dem er avbildet her --

Nye trenere klare

- Det er bare noen brikker som skal på plass før de nye trenerne er klare, sier Hans Petter Holstad (på bildet) til Liernett

Noe å tenke på

Kan trener Aage Golmen og Ronny Deila finne fram seiersresepten før neste kamp?

Seiersfest på klubbhuset

Fotballformann Leif Helge Røed (tv), trener Morten Påsche ( i midten) og oppmann Øyvind Ustad, tre sentrale personer bak opprykket hadde all grunn til å feire opprykket søndag kveld --

Tetlag i fjor, i oppløsning i år?

Liers trener Morten Paasche (bildet) synes det er beklagelig at Liungen ikke kan stille lag i morgen ---

Altmuligmann og miljøskaper

- Uten hans store engasjement og vilje til å gjøre en innsats for klubben har ikke a-laget vært der i dag, sier Sparta/Bragerøens fotballkaptein Martin Wøien Gilhuus om trener Aage Golmen (midt i bildet). Månedens blomst ble tildelt han og Spa/Bra på grunn av klubbens fotballinnsats de siste tre-fire årene.

Samarbeid med Konnerud

- Konneruds høye ambisjoner på kvinnesida gjør at et samarbeid er viktig for både Konnerud og Liungen, sier daglig leder Hans Petter Hoelstad.

Flott bankett for Liungens kvinnelag:

Vallsetspilleren, Lena Tyriberget, reiste hjem fra Liungen-banen for noen år siden med 0-6 tap i kofferten. Det husker hun godt. – Hvem kunne tenke seg at jeg noen få år senere skulle trene dette laget. Nå har hun et suksessrikt år bak seg som trener for laget som rundspilte henne og lagvenninnene.

Målkalas på Stoppen

Det ble svært lett spill for Liungens unge juniorlag på onsdag kveld --

Stenges buret?

Lier IL s keepertrener Espen Due (th) har hatt tre lovende keepere i opptrening før seriestarten i kveld.

Klargjør målsettingen!

Hallingdal tapte mot Moingen, og dermed røk siste sjanse for Liungen for å kunne oppleve jubelscener ved et opprykk ---

Eventuell ny kontrakt krever endringer

- Beholder Liungen plassen i Toppserien kreves det store endringer, sier asssistentrener Hasse Svanberg til Liernett i kveld. - Støtteappparatet må bli bedre. Nye spillere med personlighet og spisskompetanse må hentes inn på et tidligere tidspunkt. Vi må også stille større krav til spillerne. Allerede i morgen, mandag, hospiterer to unge spillere på trening med Liungen. Det er en spiller fra Solberg, født i 1989, og en ett år yngre spiller fra Glassverket.

Liungen har kabalen klar – nesten.

Bare noen dager etter Drammens tidendes oppslag om usikkerhet i Liungens spillergruppe, kom ei pressemelding som skisserer arbeidsgruppa som skal jobbe med å utvikle klubben videre.

Gi oss fem år

Liungens trenere er sikre på at klubben har flere supertalenter.

Frist til onsdag

Anja Ormåsen er en av seks spillere i Liungen som nå har fått frist til onsdag om å svare den sportslige ledelsen om hun vil spille for Liungen etter at styret har lagt en økonomisk ramme

Tidenes mulighet, men svært tøft

Trenerne Aage Golmen, Spa/Bra og Tommy Nordstø (på bildet, her som liungentrener) er forberedte på en vanskelig sesong etter Fotballtingets vedtak til ny serieordning.

Svever i fotballens bakgård

Det finnes neppe en annen kommune med Liers befolkningsmengde som ikke har et fotballag i herreklassen høyere enn 5. divisjon ---

Viktig rolle for Lene

- Det er viktig å få med Lene Ask Johannesen videre, sier Liungens nye trener Brede Nybråten til Liernett

Kvinnefotballen nede for telling

- Vi er blitt enige om å legge ned toppsatsinga, sa en skuffet trener for Liungens 1. divisjonslag, Roger Svendsen til Liernett i kveld.

Spa/Bra gutter lærte om fairplay

Finaledommer Kristoffer Helgerud, som kan få "Kniksen-prisen" på fotballgallaen i kveld, viste at han også behersker formidlerrollen

I fotballens bakgård

Da Liers A-lag rykket opp i 3. divisjon i 1993 var det stor optimisme --

Det nærmer seg seriestart for damelaget

Starter hjemme mot Hallingdal.

Nå kan Spabra juble

Det blir 3. divisjonsfotball på Stoppen også neste år.

Nye poeng til lierklubbene

Syllings Morten Ullberg fikk gult kort i sluttminuttet, men det hadde ingen betydning etter den gode laginnsatsen. Det krisepregede A-laget til Lier IL klarte også poeng.

Klasseforskjell

- Lier skuffet stort, sa Spa/Bra s trener John-Erik Loe Olsen etter at laget hans nedsablet Lier i går kveld

Klar for ny sesong

- Noen spillere har takket for seg og nye er kommet til, men grunnstammen har bestått, forteller Ketil Verpelstad (bildet), pådriver for Liungen IF Futsal

- Jeg tror dette blir bra.

Det sier Ingunn B Sørum, Liungens storscorer i norsk toppfotball, om klubbsammenslutningen. Men det er også flere skeptikere innen lierfotballen.

Topptrenere til Stoppen

Spanske Toni Ordinas, tre trenere fra Manchester City og flere kjente trenere fra distriktet vil delta på Spabra og Liungens fotballskole i august.

Liungen ned - hva nå?

Liungen rykker ned for tredje gang siden 2003.

Trenerspørsmålet løst

Morten Påsche er tilbake på treningsfeltet på Tranby i morgen kveld.

Knepent tap og storseier

Det er mye å forbedre både offensivt og defensivt er konklusjonen etter seriestarten for Lier futsal, der Edvin Blazys (på bildet) ble en av toppscorerne.

Alle får spille med alle på Tigrene

- Målet er å skape et trygt og godt idrettsmiljø hvor alle kan føle tilhørighet, sier Steinar Fuglerud Andersen som er leder for 10-åringene på Lier Tigrene.

Liungen vurderer å legge ned toppsatsingen

Liungen kan komme til å spille i tredje divisjon neste sesong.

Team Liungen knuste Lyngdal

Team Liungen har surfet gjennom andre divisjon, og kveldens kamp mot Lyngdal ga heller ikke nevneverdig motstand

Ikke bare håndball i Haugaland

Martin Gravdal Haldorsen vil studere økonomi og administrasjon ved siden av toppidretten.

Lader opp i Spania

- Vi ser fram til flere treningsøkter om dagen, sier Hans Petter Fuglerud ( her tv sammen med trenerkollega Preben Krog-Jacobsen),

God treningskultur over flere tiår

- Årets opprykk er et resultat av gode treneres langvarig innsats og med høy faglig kompetanse, både håndballfaglig og menneskebehandling, sier tidligere trener og arkitekten bak Reistads håndballskoler, Erik Bjørnstad,

Usikker fremtid for Lier futsal

- Futsal blir nedprioritert, selv om spillerne vet hvilke helger kampene spilles allerede i november. Det er for dårlig, sier Ketil Verpelstad som har ledet laget i fem år.

Bestekompiser på to forskjellige lag

Lars (tv) fra Frisk, Asker og Simen fra Asker SK har holdt sammen siden de begynte i barnehagen --

Et slags drivhus

Trener Arne Borch har stor på St Hallvard Håndballklubb, spesielt om det blir opprykk til 1. divisjon. - Og til tross for bronse til G 16-laget i sluttspillet i helgen, burde det blitt edlere metall til lierklubben, sier han.

Test for Liungen

Lene Ask Johannesen er en av få fra fjorårets elitelag som spiller turnering lørdag i Mjøndalshallen.

Trenger snart poeng

A-lagene til Lier IL og Sylling gikk på nye poengtap. I neste serieomgang bør det snu.

Scoringsform gir tabelltopp i høst?

Liungens sjuerlag og Liers A-lag kjemper i toppen i fotballseriene så langt --

Bittert nedrykk

Bussturen fra Larvik ble svært tung for spillere, trenere, ledere og supportere søndag ettermiddag. Kun ett mål manglet for å få fornyet kontrakten i Toppserien. Midtveis i andreomgangen så alt lyst for Liungen. Arna/Bjørnar ledet over Klepp, og Liungen var i ferd med sette inn seiersmålet mot nedrykksklare Larvik. Så begynte Klepp opphentingen som endte med utligning 15 minutter før slutt, mens Liungen feilet på den ene sjansen etter den andre i sluttminuttene.

På tide å rydde opp!

Hvem tar ansvar i Liungen? Foreløpig ingen.

Klart for Bendit Cup

Den nye kunstgressbanen vil nok bidra til at Lier IL forfølger suksessen fra de to foregående årene --

Møter eliteserielag i helga

- Nå gleder vi oss bare til å komme i gang, sier Ketil Verpelstad i Lier futsal.

Tillit, trivsel og trygghet

Det har preget miljøet til Lier IL s andrelag i juniorklassen. Buskerud Fotballkrets har merket seg spillernes god holdninger.

Samarbeid på juniornivå

Liungens keeper Granit Ademi (tv) og Strømsgodset Ole-Anders Wendelborg takker hoveddommer Vidar Støa, IBK og assistentdommerne Terje Danielsen og Soma Rostam, begge Åssiden IF etter årets siste seriekmp i interkrettserien G16. Både liungen og Spa/Bra ser nye muligheter til et felles løft etter en god sesong for begge klubber.

Inspirasjon til Fair Play

- Dere har det nok mer morsomt enn vi hadde, sa en meget engasjert Per Ravn Omdal til den unge garde, før pokal og sjekk ble overrrakt Sparta/Bragerøen Idrettslag

Optimistisk før opprykkskampen

- Vi er et bedre lag enn Drafn og bør sikre tre poeng i morgen, sier Aage Golmen, trener for Spa/Bra.

Ny trener i gang i Liungen

Roger Johansen er tilsatt som ny hovedtrener for Liungens elitelag i Toppserien og har overtatt etter Kjersti Thun ( på bildet )

Vi går på mål, jenter

Her er fire av de 70 barna i alderen 6-10 år som storkoste seg under Lier IL s fotballskole.

Sjuer med

Det foretrekker Kristine Rasmussen (her nr to fra venstre) som er skuffet over Liungens manglende satsing på kvinnefotballen --

Jublet for tidlig?

Edvinas Blazys har her sørget for 1-0 til Spabra, men om det blir fortsatt 3. divisjonspill avgjøres først senere.

Bruntøyene er klare

Mjøndalens Mads Andrè Hansen, sammen med to andre spillere fra Lier, er klar for seriedebut på fotballens nest øverste nivå --

Nybråten i nytt prosjekt

Junior- og seniorspillere fra Liungen IF og Lier IL skal danne felles lag med spillere fra Amazone, Asker for 2010

Flere yngre i treningsgruppen

- Målet vårt for høstsesongen er å utvikle spillestil, plassering er mindre viktig, sier Preben Krogh-Jacobsen, trener for Lier G 19.

Hvem er best i kveld?

Spa/Bra kjemper i toppen av 4. divisjon, men trener Aage Golmen venter seg en vanskelig kamp mot Lier på Tranby i kveld.

Tidligere Liungen-spillere i cupfinalen

Bettina Jevne og Reidun Nilsen, som begge har spilt for Liungen, sørget for Askers to mål i semifinalen mot Fløya søndag kveld.

Rytme og styrke

- Jeg er positivt overraska over innsatsen, sier Ann Kristin Eie om Liungens gutter 14

Tidligere verdensmester på Liungbanen

- Jeg spiller min siste sesong, sier Hege Riise (37), kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller etter VM i 1995.

Lokale stjerner på plass

Tranbykvartetten Mads Hansen (på bildet), Ole Chr Kristiansen, Stian Solberg og Kinny Grewal spiller for Lier futsal i kveld.

Skøyerjenter

Det var umulig å se at disse fotballjentene fra Jevnaker slapp inn et tosiftet antall mål i kampen mot seiersvante Sylling tirsdag kveld.

Imponerende innsats

Martine Kasta, Maria Ruud og Maria Toverud og de andre juniorene i Liungen, spilte jevnt mot et svensk topplag i 2. divisjon i ettermiddag, men røk ut i 16-delsfinalen i Gothia Cup i kveld

Klar for 1. divisjon

Trener Anders Ruud Gundersen (bak i hvit skjorte) jubler med laget. Nå han føler en blanding av glede og lettelse etter at St Hallvard Håndballklubb vant opprykkskampen i dag.

To-årsavtale med Stabæk

- Dette vil restarte satsinga på jentefotballen, sier Ronny Solbraa Bay (th), leder av Liungens IF s fotballgruppe, etter signeringa av to-årsavtalen med toppklubben Stabæk Kvinnefotball

Viktig å følge regelverket

- Det virker som om et helt juniorlag er klar for Lier IL uten at det er sendt et brev om overgang, sier Liungens A-lagstrener, Tommy Nordstø, til Liernett torsdag kveld --

Avslutningen av fotballsesongen 2007

Hvordan går det med de lokale lagene?

Fortsatt plass på fotballskole

Liungen har 2 fotballskoler i sommer.

Ny fotballklubb i Lier?

- Målet er å gi alle spillere innen 11-er fotballen et minst like godt tilbud, sier Christian Aakermann i Liungen IF om en eventuell ny fotballklubb i et samarbeid med Sparta/Bragerøen IL for neste sesong.

Bedre samarbeide er nødvendig

Selv om Liungen ikke kunne stille lag de to siste kampene ser det til at klubben kan fortsette i 5. divisjon.

Liergutter hyldet

Både Vegard Dokken (tv) fra Lierskogen og Tranbyguttene Rudi Holliman ( i midten) og Mads Hansen var med på opprykksfesten i Mjøndalen stadion i ettermiddag.