Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 624940c2d76087fa0e90298aab14f04c

Liergutter hyldet

Både Vegard Dokken (tv) fra Lierskogen og Tranbyguttene Rudi Holliman ( i midten) og Mads Hansen var med på opprykksfesten i Mjøndalen stadion i ettermiddag.

Nedre Eiker stadion

350 til,skuere

Mjøndalen IF - Østsiden 5-1 (1-1 ved pause)

Mjøndalens scoringer: Ajeti 2 (36 og 51 min), Vegard Dokken 2  (  61 og 75 min) , Rogstad  (81 min).

Spillende trener Vegard Hansen skrev følgende i dagens kampprogram: "Sist lørdag ble en dag for historien for Mjøndalen IF. Etter en lang periode med usikkerhet og spenning kunne vi endelig slippe jubelen løs. Når Rudi (Holloman, fra Lier, red anm) iskaldt satte inn 2-0 på overtid følte jeg en glede det er vanskelig å sette ord"

Alle de tre spillerne med røtter i Lier, var i startoppstillingen. Med opprykket til Adeccoligaen i boks før dagens kamp mot dumpekandidat Østsiden, var stemningen på tribunen, spesielt i supporterklubben, bak spillerboksen høy under hele kampen. Både Mads Hansen og Rudi Holloman ble byttet ut mot slutten. Liernett fikk merke guttas popularitet ved fotograferingen av disse --

Og hvilken fest ble det ikke da dommeren blåste av. Det var utdeling av blomster og sjekk fra Nedre Eikers ordfører, Elly Therese Thoresen og en liten smak på av champagneflasken. Og pokalen fra Norges Fotballforbund finner man nok plass til i Mjøndalens rikholdige premieskap.

- Jeg spilte min siste sesong for Lier i 2000, sier Mads Hansen (24), med bakgrunn i aldersbestemte klasser i Lier IL. Sammen med Vegard Dokken spilte han deretter tre år for Strømsgodsets juniorlag, før han meldte overgang til Mjøndalen. I Mjøndalen er det blitt tre sesonger i 3. divisjon og i to i 2. divisjon. Mads har kontrakt med MIF også i 2009.

26-årige Rudi Holloman, er også opprinnelig fra Lier IL, men spilte siste års junior i Liungen og til og med litt 5. divisjonsfotball for Liungen før han meldte overgang til Mjøndalen. - Jeg gikk til Mjøndalen, på grunn av Mads, sier Rudi. Rudi gir et råd til unge fotballspillere i lier: Stå på å jobbe! Jeg var ikke på kretslaget, men har jobbet hardt.  Det sier Ridi som har gjennomført BI og jobber full jobb I Bærum ved siden av fotballen. – Det har gått fint, fordi vi trener på kveldstid. Han regner med å tegne ny kontrakt for neste år.

Vegard Dokken (24) gikk i bleier, da faren Arne Dokken ble kalt Arne ”Toppen” i Trondheim og ble trønderhelt, da RBK ble seriemester foran nær 29 000 tilskuere på Lerkendal etter 1-0 mot LSK i seriefinalen i 1985. Vegard vokste opp i Trondheim og spilte fotball for bydelsklubben Kolstad, mens pappa Arne var direktør for RBK. I 1995 flyttet familien til Lierskogen, der familien bygde hus. Derfra har faren pendlet i forskjellige retninger etter som jobbene har skiftet. Vegard spilt både for Åssiden og Lier i aldersbestemte klasser. Han ble kretsmester for Lier IL sammen med Mads Hansen i gutteklassen 

Og kampen endte 5-1 til Mjøndalen. Østsiden, Drillos gamle klubb, må gå den tunge veien ned i 3. divisjon.

I november drar liergutta på tur med MIF til Praha. – Da blir det definitivt ikke fotball, sier Rudi og smiler --

Mjøndalen var en av de dominerende klubbene i norsk fotball før krigen med både cupmesterskap og landslagsspillere. Våren 1972 var de tilbake i vår øverste divisjon med blant andre tvillingbrødrene Brede og Boye Skistad som midtbanespillere. Laget var i cupfinalen i 1968 (tap 0-3 mot LYN) og tok seriesølv i 1976. En av profilene i syttiårene, Saihou Sarr, var den første afrikaneren som markerte seg i norsk toppfotball. Både Sarr, Boye Skistad og den gode midtbanespilleren på 80-tallet, Arnt Kortgaard (far til en av dagens spillere, Jonas Kortgaard), var blant de mange gratulantene i dag.

Les mer om Mjøndalen IF her:
http://no.wikipedia.org/wiki/Mj%C3%B8ndalen_Idrettsforening
http://www.mif.no/

1/14 (resized_dokken_hansen_holloman_m_champagne.jpg)
2/14 (resized_dokken_holloman_hansen.jpg)
3/14 (resized_holliman_hansen_spillerboksen.jpg)
4/14 (resized_i_maalfeltet.jpg)
5/14 (resized_intervju_nrk.jpg)
6/14 (resized_liergutta_m_blomst.jpg)
7/14 (resized_mads_mottar_blomst.jpg)
8/14 (resized_mif_lagbilde.jpg)
9/14 (resized_mif_lagbilde_m_champagne.jpg)
10/14 (resized_mif_supportere.jpg)
11/14 (resized_rudi_foran_maal.jpg)
12/14 (resized_rudi_mottar_blomst.jpg)
13/14 (resized_rudi_v_siste_scoring.jpg)
14/14 (resized_vegard_mottar_blomst.jpg)
Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode