Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: cccc7e32deb7a94e82897202256c966c

Tidenes yngste debutant?

Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen debuterte på landslaget i fjor og nærmer seg en ny debut i år --

Han er ennå ikke fylt 16 år og er i spilletroppen til Mjøndalen i dag.

Mjøndalen åpner årets sesong i 1. divisjon mot Nybergsund i Trysil. – Kanskje blir det et innhopp i dag, sier Martin som i fjor spilte på Liungens guttelag – Han innrømmer at det har skjedd mye det siste året. I fjor fikk han sin debut på landslaget, G 15. Ja, han ble til og med valgt til kaptein på laget. Det ble to dobbeltlandskamper på Modum mot Sverige. Først ble det et klart tap, men så revansjerte både Martin og laget seg. Det ble hele 4-0 til Norge. Martin scoret og ble kåret til lagets bestemann –

Før denne sesongen tegnet han kontrakt med distriktets nest beste klubb. Det er blitt en del spilletid for Martin i sentral midtbanesposisjon. – Jeg har spilt tre kamper fra start og to halve omganger, sier han. Spesielt var det moro å få prøvd seg mot Godset på Marienlyst med så mye folk på trubunene. Men trener Vegard Hansen vil matche den unge liungen forsiktig, så han får neppe sjansen fra start i dag.

Det er ikke noe ulempe at lagkaptein Mads Hansen som ble landskjent i fjor på grunn av årets scoring er fra Lier. - Jeg trives veldig godt i Mjøndalen. Jeg blir tatt godt vare på i et kjempefint miljø, sier Martin. Han forteller at det blir fire treninger pr uke med laget,  i tillegg til en kamp i uka. Før påske var han med A-laget i oppkjøringen til årets sesong på Fotballforbundets treningssenter på La Manga.

- Målet i år er å få spilt litt i 1. divisjon og få plass på landslaget (G-16, red anm), sier Martin. - Det blir nok flest kamper på 2. laget i 3. divisjon, ved siden av spill på Mjøndalens junior elitelag.

Martin blir 16 år 18.april. Skulle han få spilletid i løpet av de to første serierundene, vil han kanskje bli tidenes yngste i de to øverste divisjonene.

Andre unge debutanter

Kjetil Rekdal var bare var 16 år, tidenes nest yngste elitespiller, da han debuterte for Molde i 1984 --

Pål Jacobsen  debuterte for Hamarkameratene (Hamkam), da han bare var 16 år og 358 dager. Han har spilt 43 kamper og scoret 13 mål for landslaget. Han har også en rekord på landslaget med hele fire scoringer i en og samme kamp i nyere tid mot Finland.

Broren Tom Jacobsen, debuterte som 17-åring for Ham-Kam og landslaget i 1971. Han er en de av yngste som noensinne har spilt for Norges A-landslag.

Brannspilleren Roald ”Kniksen” Jensen var også 17 år, da han debuterte for Norge i 1960 mot Østerrike. Senere på sommeren var han banens beste spiller, da Norge slo Sverige 3-1 på Ullvaal

Sverre Økland (født 19. juni 1993) ble tidenes yngste spiller i Tippeligaen da han debuterte den 20. juni 2009, 16 år og én dag gammel.

Håvard Nielsen i Vålerenga debuterte allerede som 16-åring, som tidenes yngste VIF-spiller i Eliteserien.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode