Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 402610a1640fce2ae55ebd03700495ef

VM bronse på Nøste

Petter Hveding (16) la grunnlaget for landslagsspill med sjuerbandy for Spa/Bra på Brakerøya.

- Petter tilhører den gode 94-årgangen som Erik Bjørnstad fulgte tett som sjuerlag i Spa/Bra, forteller faren Dag Hveding.. Mens Petter nå spiller for Solberg, er Dag lagleder for Drammen Bandy der eldstesønnen Erik spiller. Og legger vi til at mor, Hanne, også virker som hun er rimelig interessert i bandy,  kan vi nok snakke om en skikkelig bandyfamilie i Brusgaardsvei.

Det ble en fortjent bronsemedalje etter flere gode kamper i VM for den defensive midtbanespilleren for vel en uke siden i Varhaus i Finland. Selv om resultatene for lengst er kjent, lar vi Petter repetere: - Vi åpnet mot Sverige. I førsteomgang ble vi rundkjørt og lå under 0-4. Men med 2-5 som sluttresultat vant vi andreomgang 2-1. I neste kamp ble seier 4-3 mot en så sterk bandynasjon som Finland og som i sin neste kamp slo svenskene. Så ble det en reaksjon for de norske gutta – hele 0-7 mot Russland, sier han

I bronsefinalen ble det en ny duell mot Finland. - Etter 0-2 ved pause i den leie motvinden, kom vi sterkt tilbake. Det ble 4-2 til slutt, forteller Petter og smiler.

Han spiller sin fjerde sesong for Solberg, der han også er kaptein på laget. Robin Pedersen og Martin Rønning Ovenstad gikk fra Spa/Bra til Solberg på samme tid. Men Martin ble nærmest tvunget til å priroritere, da fotballspill for Mjøndalen og guttelandslaget krevde for mye tid og trening.

Det er blitt hele 10 landslagssamlinger siden i høst. Hele 30 spillere ble først innkalt. Sammen med lagkameratene i Solberg Christoffer Soot og Eirik Solberg  var Petter blant de 15 som fikk være med på bragden i Finland. For det er en bragd. Det er uvant kost at norske bandylandslag tar medaljer. – Seniorlandslaglaget er milevidt fra å hevde seg i toppen. - De er nesten på vei ned i B-pulja, understreker Petter. (Norge ble nest sist med 10-40 i målprotokollen som ga bare 2 poeng med bare poeng etter seier over svake USA).

Interkretsserien ble vunnet. Nå gjenstår sluttspillet for Petter og Solbergs guttelag.

Petter er elev ved St Hallvard Videregående skole. Han spiller også på Spa/Bras nyetablerte juniorlag. Broren Erik (18) er aktiv seiler med en type ORS-båt, når bandyen i Drammen tar sommerferie. Og pappa Dag spiller veteranfotball ved siden av bandyengasjementet. Det er i sannhet en aktiv idrettsfamilie vi har å gjøre med –

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode