Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 40b6a9e90f49fb7bacd7053d3bbef7b8

KM-tittel og pokaler

Marcus Næslun Haugland og Emil Mehren Mathiesen kan smile etter en flott sesong for bandygutta i Sparta Bragerøen.

Som de fleste av gutta på 97 og 98 laget til klubben på grensa mellom Lier og Drammen spiller de både bandy og fotball. Marcus spiller fotball for Strømsgodset, Emil tilhører lilleguttlaget til Liungen. Verdens hurtigste lagspill gir et godt grunnlag for å utvikle fotballferdigheter. Det er ikke uten grunn at tidligere liungenspiller og guttelandslagsspiller Martin Ovenstad Rønning, nå fotballspiller på 1. divisjonslaget Mjøndalen, har vært på landslagsnivå også i bandy. Og de eldste av oss husker at mange av Strømsgodsets og Mjøndalens elitespillere i fotball var også i norgestoppen i bandy på 60-og 70 tallet.

”Mr Bandy” i Spa/Bras bandygruppe, allsidige Erik Bjørnstad, har i flere år organisert, inspirert og trent unge bandyspillere, godt hjulpet av støttegruppa av andre tillitsvalgte og foreldre. Tidlig i gang med trening i Kongsberghallen på høsten, gode isvintre på Brakerøyabanen, der de årlige bandyskolene har trukket til seg store grupper av små bandytalenter har gitt resultater. Samarbeidet med Asker Bandy har også fungert godt.

KM til Spa/BRA
Etter pizza og brus på klubbhuset på Brakerøya onsdag før påskeferien, kunne Erik Bjørnstad summere opp sesongen på klubbhuset med ei fin merittliste. – Vi ble kretsmestere, dere, det er lenge siden sist vi ble det, sa han og så på gutta. – Det kan vi være stolte av, sa han.
Bjørnstads gjennomgang av sesongen minnet mye om en stor hyllest til bandyen som idrett. Bandy inneholder forskjellige bevegelser. – Idretten er skadeforebyggende, sa Bjørnstad som har allsidig erfaring også som håndball-, fotballtrener i tillegg til sine ved mange år som gymlærer i skolen. – Det er nesten aldri skader i bandy, hevdet han og sammenlignet idretten med f. eks snowboard som er plaget av skader.
- Du må neppe tenke raskere i en annen idrett, fremholdt Bjørnstad som summerte opp sesongen med spillerne og noen foreldre og ledere.

Foruten kretsmesterskapstittel er det blitt flere pokaler på de unge bandygutta. For 97-laget startet det med finale og 2. plass i Skiold Cup på Marienlyst i Drammen i november. I januar ble det seier både i Solberg cup og DBK cup. I februar ble det finaleseier over Stabæk i Snarøya Cup.

Onsdagens bandyavslutning inneholdt også litt underholdning med spillere og de voksne som deltakere. Det var med latter og moro da unggutta fikk ”leke med de voksne”. Her gjaldt det samme prinsippet som på isen i vinter: - Det viktig at alle er med. Det har vært en overordnet målsetting, i følge Bjørnstad og de øvrige i bandygruppa i Spa/Bra.
 

1/9 (97_98_laget.JPG)
2/9 (98_laget.JPG)
3/9 (erik_oppsummerer.JPG)
4/9 (erik_oppsummerer_b.JPG)
5/9 (fem_spillere.JPG)
6/9 (fem_spillere_a.JPG)
7/9 (konkurranse_flaathen.JPG)
8/9 (tre_spillere_a.JPG)
9/9 (tre_spilllere.JPG)
Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode