Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Fornøyde liunger

Cupgeneral Ingrid Brandt og leder av IF Liungen, Christian Aakermann kunne bare smile sammen med de lokale spillerne Andreas England Gjerlad og Maria Bjørnstad etter helgas fine cuparrangement.

Alt gikk nærmest på skinner som vanlig for den erfarne fotballcuparrangøren, da helgas cup for spillerere født 1998-2003. Ingen finaler. Alle ble premierte for sine tre spilte kamper

– På to helger har i alt 215 lag deltatt, forteller Christian Aakermann. Lagene fra Asker har spesielt sans for arrangementet. Askerklubbene har deltatt med hele 70 lag i år fordelt på de to cuphelgene.

– Vi har konsentret oss om å legge kampene samlet, slik at foreldre og andre ikke har vært nødt til å bruke hele dagen her, sier Ingrid Brandt. Hun er cupgeneral for første gang. - Selv om det er en stor jobb å gjøre, har dette vært morsomt, sier hun.

200 med på dugnaden
- Foruten de 10 i styret har vi engasjert ca 100 hver helg., sier Brandt siom skryter over den flotte jobben som er gjort enten det har vært som parkeringsvakter, til kiosksalg, til premieutdeling eller andre nødvendige oppgaver

- Og ikke glem de unge dommerne, sier hun og skryter av innsatsen til de unge spillerene i klubben ( se eget avsnitt nedenfor).

- Det har ikke vært uhell, bortsett fra et mulig armbrudd i går, sier hun, i det sola bryter gjennom skydekket over baneanleggene på Stoppen.

Klubben sitter igjen med et pent overskudd.

Egne dommere i helga

I Liungen cup for spillere født 1994-1997 var autoriserte dommere i aksjon. Denne helga var jente og guttespillere fra 96- og 95-laget  fra egen klubb engasjerte. Alle måtte gjennom et dommerkurs. En av dem var Helena Larsen (13) som spiller på Liungen jenter 96. Hun dømte tre kamper på lørdag og fem i dag. Helena har spilt fotball siden hun var 6-7 år gammel.

 Flere bilder fra cupen kommer --

Har du noen gode bilder fra Liungen-Cup kan du sende dem til alle@liernett.no

Fotball Liungen IF

Flere saker fra arkivet

Fine dueller på Lier stadion

Det ble nok en suksess for arrangøren av Liungen Cup der lokale lag hevdet seg meget godt.

- Ikke viktigst å vinne

Det sa Ingrid Kleberg Halvorsen som var keeper på Liungen jenter 7-8 under helgens Liungen Cup.

Fotballens festdager

- Cirka 500 foreldre stiller opp for at fotballglade unger fra hele distriktet kan boltre seg på Stoppen, sier Liungens Knut Grothaug

God innsats i Norway Cup

Liungen IF stiller to lag i klasse H (G 12), der det ikke spilles sluttspill.

Nye Sørum`er?

Arrangørklubben kan juble etter scoringer, klasseseire og ikke minst etter en flott Liungen Cup -

Scoret 26 mål

Spa/Bras unge lag vant DBK-cupen i suveren stil.

- Takk for kampen!

23 klubber deltok på Liungens fotballfest i helga -

Liungen Cup 2005 fortsetter i helga

I helga møtes de større fotballguttene på Stoppen. 13- og 14 åringene spiller i hver sin årsklasse, mens 15- og 16-åringene spiller i samme klasse. Flere hundre spillere fra Nedre Buskerud og Asker spiller om finalespill på søndag. Arrangørklubben stiller med åtte lag og naboklubben på Tranby, Lier IL, stiller med sju lag.

- Målet er å dømme i Tippeligaen

Selv om ingen av buskerudlagene kom til finalen var vårt fylke representert med assistentdommer Atle Wangsnes Myrvang (14) og hoveddommer Usman Aslam (15) fra Liungen i finalen mellom Mathare fra Kenya og osloklubben Bøler i årets Norway Cup.

Utklassingsseier

- Det er meget imponerende, sier trener Thomas Bjerkan (på bildet) etter at Liungen G-17 vant hele 5-2 over ROS i helga

Lover godt for framtida

Liungens J-14 lag tapte dessverre kvartfinalen i Drammens Cup i dag, men har all ære av innsatsen i helga

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

Mylder og spilleglede på Stoppen

Kristina Berg var en av tusenvis av spilleglade, små fotballspillere i Liungen Cup 2005. Mamma, Liv Selmer var en av et tusentalls voksne som heiet på sine håpefulle. Liv Selmer, med fortid som spiller på Kolbotns fotballag på 70- og 80-tallet, storkoste seg i solskinnet på søndag.

Kjempegøy på fotballskolen

Barna dribler, trener skudd og pasninger og mye mer på Stoppen denne uka -

Ny klubb i 2013?

Både Trude Torgersen i Spa/Bra og Christian Aakermann i Liungen var fornøyde over responsen fra de fremmøtte på informasjonmøtet om forslaget om en sammenslåing av klubbenes om 11-erlag i fotball. Men flere møtedeltakere ytret ønske om å gå enda lengre -

Talentutviklingen i fokus

Liungens juniortrener, Thomas Bjerkan, mener at klubben har mye å jobbe med resultatmesssig og roser fotballtyret for en kjempejobb

Idrettsglede i fokus --

Hundrevis av unge talentfulle fotballspillere (her representert ved en Sylling-spiller) boltret seg under første dag av Spa/Bras jubileumsarrangement

"Nye" Klepp i framgang

- Klubben mistet nesten alle spillerne med Dagny Mellgren (bildet th) i spissen i fjor og måtte bygge opp et nytt og ungt lag, sier trener Knut Eriksen (43), opprinnelig fra Åssiden, til Liernett før den avgjørende kampen for Liungen på Liungbanen lørdag.

Liungen ned - hva nå?

Liungen rykker ned for tredje gang siden 2003.

- Jeg tar`n

Underholdende fotball med de yngste under første dag i Bendit cup

- Må vinne alle kampene

Trener Brede Nybråten og kaptein Lene Ask Johannesen vet hva som må til for at Liungens kvinnelag skal vinne serien

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

Strålende vær på Liungcupen

Det var varmt å spille kamper denne helgen

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Ny fotballklubb i Lier?

- Målet er å gi alle spillere innen 11-er fotballen et minst like godt tilbud, sier Christian Aakermann i Liungen IF om en eventuell ny fotballklubb i et samarbeid med Sparta/Bragerøen IL for neste sesong.

Håper å innfri

Det sier Ketil Verpelstad i Lier futsal før lørdagens kamper i Tranbyhallen.

Mye frustrasjon i Liungen

Treneren for Liungen Roy Tommy Tollefsen gikk i dag ut og kritiserte mangel på samarbeid innad i klubben. Han sier han har hatt et flott år med laget, men at han nå takker for seg. Tollefsen kritiserer også at han ikke har fått avklart sin egen situasjon i klubben, og at han har manglet retningslinjer og feedback fra et styre han betegner som lite edruelige.

Reistad minicup for 56 gang

110 lag var med i årets minicup i St. Hallvardhallen.

- Jeg tror dette blir bra.

Det sier Ingunn B Sørum, Liungens storscorer i norsk toppfotball, om klubbsammenslutningen. Men det er også flere skeptikere innen lierfotballen.

Bedre samarbeide er nødvendig

Selv om Liungen ikke kunne stille lag de to siste kampene ser det til at klubben kan fortsette i 5. divisjon.

Altmuligmann og miljøskaper

- Uten hans store engasjement og vilje til å gjøre en innsats for klubben har ikke a-laget vært der i dag, sier Sparta/Bragerøens fotballkaptein Martin Wøien Gilhuus om trener Aage Golmen (midt i bildet). Månedens blomst ble tildelt han og Spa/Bra på grunn av klubbens fotballinnsats de siste tre-fire årene.

Felles lag her i 2012

Som ventet ble Intensjonsavtalen vedtatt for samarbeid om 11 er fotball på de ekstraordinære årsmøtene i Liungen og Spa/Bra, enstemmig i Liungen, men det var ikke full enighet i Spa/Bra -

Frisk satsing i ny klubb

- Stoppen Sportsklubb skal ha gode og mange aktiviteter for alle som vil spille fotball i aldersklasse 13 til seniornivå, understreker Rune Klemetsdal som er ny sportslig leder.

Festdag på Stoppen

Den nye kunstgressbanen, som innvies i morgen, vil gi større treningsmuligheter for Mustafa (her på bildet med sin far) og andre talenter innen lierfotballen

Ukens lag: Sjåstadfotballen føres videre

Sjåstad har alltid fostret gode rekrutter. Klubben klarer ikke lenger å stille seniorlag, men 10-årslaget viste onsdag at det gror godt i de yngre årsklasser.

Strålende vær på Liungencupen

Det var godt med is på Liungbanen i helgen.

Gi oss fem år

Liungens trenere er sikre på at klubben har flere supertalenter.

- Helt vilt!

En spontan og kjempeglad Kristoffer Helgerud sa dette i kveld, etter at han tidligere i dag fikk beskjed om at han var blitt utpekt som finaledommer til Cupfinalen på Ullevaal 8. november.

Kandidater til regionslandslaget

Fotballtalentene Maja Thunberg Sendstad (tv), Lise Caspersen (i midten) og Silje Tufteland Moksnes er klare for nye utfordringer --

Klart for Bendit Cup

Den nye kunstgressbanen vil nok bidra til at Lier IL forfølger suksessen fra de to foregående årene --

- Vil skape engasjement

Marcus Walfridson, ny trener i Spa/Bra, tror det blir spennende å trene en liten klubb med gode samarbeidsevner.

Feiret med kake

Vivi Becher, leder i Spabra og Christian Aakermann, leder i Liungen kunne feire et godt samarbeid så langt. Stoppen Sportsklubb ble stiftet i kveld.

Tøft mot Vestfoldlagene

- Larvik og Sandefjord er i samme klasse som Horten Futsal, sier Eivind Haugan (th), en av spillerne som er i aksjon for Liungen Futsal kommende lørdag

Fornyet tillit til Ingrid Høgseth

Tre mål og fin innsats i cupkampen på tirsdag ga Tranbyjenta plass på laget mot Fløya, Tromsø i morgen.

Spa/Bra gutter lærte om fairplay

Finaledommer Kristoffer Helgerud, som kan få "Kniksen-prisen" på fotballgallaen i kveld, viste at han også behersker formidlerrollen

Kjempegevinst for lierfotballen

- I Liungen har det svært sterke krefter i enkelte lag som har hatt for stor makt. Det har ikke vært heldig for utviklingen av klubben, uttaler trener for A-laget, Kristian Bye Andersen som ser positivt på en en eventuell sammenslåing av 11-er fotballen i egen klubb og i Spa/Bra.

Bandyen lever i Spa Bra

Liungen Erik Bjørnstad ledet unge bandyspillere fra Spa Bra til fint spill under DBK cupen i helga.

Fortsetter treneren?

Trener i Spabra, Marcus Walfridsson, har sagt opp sine jobber på Stoppen fra 15. juni, på grunn av manglende støtteapparat rundt A-laget.

Ikke godt nok organisert som toppklubb.

-- Idrettsforeningen Liungens elitelag hadde ambisjoner om å beholde plassen i Toppserien. Talentene finnes i hopetall i klubben. Det er ikke selvskryt av klubbens ledere når de beretter om en sterk fotballinteresse blant rekruttene i klubbens nedslagsfelt. Fotballgruppa virker lite samlende og ser ut til å mangle driv og strategi. Det kan umulig bare skyldes at elitelaget for kvinner har slitt i bunnen i hele år.

14 scoringer på to kamper

Liers juniorlag, med sju nettkjenninger hittil av tidligere Liungen-spiller Ingrid Høgseth, har hatt en lovende sesongstart

Liunger møter topplag

- Klarer vi å unngå tosifra, er vi fornøyd, sier Thomas Røed, spillende trener i Åssiden. Han er en av tre spillere fra Lier som møter Stabæk i dag.

Gøy på fotballskole

I likhet med 157 andre unge spillere ble det diplom og fotball med hjem for Camilla, Linna og Thea (foran) etter fire lærerike dager på Stoppen.

Scoret to på fire minutter

Liungen Thomas Sørum tok revansje fra forrige helgs kamp mot Mjøndalen.

Liungen i 1. eller 3. divisjon?

- Liungen har styremøte torsdag, og konklusjonen derfra vil kan få avgjørende konsekvenser for satsinga framover, sier trener Roger Svendsen

En sammensveiset gjeng

Det kjennetegner Syllings kvinnelag i fotball, her representert ved Heidi S Wamstad og Sidsel Skyrud (halvt skjult) i siste kamp -

Mange baklengsmål i egen turnering

Liungen har mye å jobbe med fram mot seriestart. I klubbens egen turnering i Mjøndalshallen på lørdag ble det en seier og to tap. Hele 15 mål baklengs på tre kamper er foruroligende.

Liungentrenerens klubb mangler lisens

Asker, siste års cupmester, får ikke godkjent lisens fra Fotballforbundet. Cupfinalehelten og Liungentrener Kjersti Thun, som også atpåtil er ansatt i Asker, kan oppleve at Liungen overtar plassen i Toppserien.

På linja i Brussel

Odd Arne Vangen er assistentdommer under oppgjøret mellom fjorårets EM-vinner Hellas og Belgia i Brussel på onsdag. Vangen har vært bosatt i Sylling i mange år, men tryslingen foretrekker fortsatt å representere 2. divisjonsklubben Nybergsund i hjembygda. Tryslingen begynner etter hvert å få solid erfaring på internasjonalt plan. – Norske dommere har blitt vist stor tillit i år. Norske dommere er i aksjon under tre A-landskamper og to U-landskamper på samme kveld, understreker Vangen.

God prestasjon i innendørscup

Gutter 14-laget fra Liungen gikk til finalen i Flint-Esso-cup i Tønsberg på søndag.

Futsalfest i Sylling

Ketil Verpelstad, lagleder for Liungen futsal, ønsker publikum velkommen til kvalifisering i Syllinghallen lørdag

Grasrotandelen betyr mye for idrettslagene

Lag og foreninger i Lier har så langt i år tjent 330 000 kroner på Grasrotandelen gjennom Norsk Tipping

Viktig rolle for Lene

- Det er viktig å få med Lene Ask Johannesen videre, sier Liungens nye trener Brede Nybråten til Liernett

Glapp i forsvar

Selv om Maria Toverud (her sammen med Maria Ruud) scoret, ble det nok en gang poengtap for Liungen

Vennskap som pleies

Glenn Solberg og danske Søren Stryger spilte proffhåndball sammen i Flensburg. På lørdag ble det spilt "dobbeltlandskamper" i fotball der også sønnene Magnus (tv) og Mads Carl spilte

Fotballfest for de yngste

- Over 100 lag er påmeldt for spill på våre åtte baner i helga, sier fotballformann Helge Røed (bildet) til Liernett

Spiller på kretslaget i helga

Agnes Skogmo (her i Liungens drakt til venstre) er en av hele sju spillere i aldersbestemte klasser som skal for Buskerud kretslag i helga.

Dette skal bli et topplag

I dag morges hadde liungen trening – trening blir det mye av fremover. Om vi skal tro påtroppende trener Kjersti Thun.

- Hvem tar utfordringen?

Erik Bjørnstad (tv), trener for unge bandy- og fotballspillere i Spabra i en årrekke og Ronny Deila, fortsatt engasjert i Spabra. Nå søker nye Stoppen Sportsklubb etter flere med kompetanse

Reistad ILs Minicup

Minicup nr 58

Valgte seniorlag

- Konklusjon på møtet med spillere og foreldre i går kveld ble at Lier IL vil stille med ett ungt lag i samarbeid med Amazon, Asker, sier Leif Helge Røed (på bildet), leder av fotballgruppa.

Liungen foran to viktige kamper

Etter stortapet mot Arna Bjørnar i helga, blir det svært viktig for Liungen (her representert ved u-landslagsspiller Kristin Jonvik) å revansjere seg i de neste to kampene.

Til Gothia cup i Gøteborg

Liungen, her representert med Maria Ruud og Maria Toverud, skal spille i verdens største ungdomsturnering i fotball

Jentefotballen på offensiven

- Vi har en treårsplan, sier Micke Andersson som er optimistisk til tross for at Liungen har miste tre av sine spillere --

Rytme og styrke

- Jeg er positivt overraska over innsatsen, sier Ann Kristin Eie om Liungens gutter 14

Vellykket fotballcup på Tranby.

Lørdag var over 60 lag samlet til den årlige Lier-cup i fotball. 29 av disse kom fra andre kommuner, men som vanlig var det flest lag fra Lier.

Spillere med stort potensiale

Strømsgodsets leder Jon Røgeberg har stor tro på disse seks fra Lier som spilte eliteturnering i Kristiansand i helga.

Ny daglig leder i Liungen

Hans Petter Hoelstad (32) er i dag ansatt som ny daglig leder i Liungen etter Sverre Munkvold som sa opp for halvannen måned siden.

Lovende treningskamp

Liungens fotballjenter, her representert med Hanne Sofie Christensen, spilte jevnt med kretsmestrene fra Oslo i helga

Liungen lett videre i cupen

Endelig var det noe å glede seg over igjen, da Liungen vant hele 7-0 med talentfulle, tremålscorer Ingrid Høgseth som kveldens mest positive spiller.

Det Gamle Reistad Cup 2006

Gikk av stabelen i St. Hallvardhallen lørdag 30. september

Fest på Stoppen

Knut Grothaug ( her th), styreleder i Liungen kan smile sammen med andre tillitsvalgte og love en flott åpning av kunstgressbanen den 20. oktober

Kjersti Thun ny trener i Liungen

Nybakt cup-mester blir trener i Liungen.

Klart for ny fotballfest

Hundrevis av dugnadsjobbende foreldre skal sørge for at 700-800 spillere (her representert med arrangørklubbens J-14 lag) får en fin opplevelse på Stoppen i helga

Vedtak som forventet

Styrelederne Vivi Becher i Spabra og Christian Aakermann i Liungen kan feire at Stoppen Sportsklubb blir den nye fotballklubben i Lier

Ambisiøs dommer

Usman Aslam håper at han blir tatt ut til å dømme sluttspill under årets Norway Cup

Liungens jenter 12 i aksjon på Konnerud

Søndag ble Konnerud jentefestival arrangert, og Liungen markerte seg

To lierlag i finaler

Lier var nærmest finaleseier etter tap i straffesparkkonkurranse, mens Liungen G-16-lag tapte sin finale i en vellykket Liungen-cup i helga

Klar for hjemmekamp

Med toppserieerfaring kan Rikke Flåten gi Liungens unge lag større slagkraft, men hun håper å slippe å ta på seg keeperdrakta i år --

Kvinnefotballen nede for telling

- Vi er blitt enige om å legge ned toppsatsinga, sa en skuffet trener for Liungens 1. divisjonslag, Roger Svendsen til Liernett i kveld.

Alle får spille med alle på Tigrene

- Målet er å skape et trygt og godt idrettsmiljø hvor alle kan føle tilhørighet, sier Steinar Fuglerud Andersen som er leder for 10-åringene på Lier Tigrene.

Framtidas Liungen

Liungen var et flaggskip i kvinnefotballen i Buskerud for bare et par år siden, og kanskje kan dagens J-14-lag og Kristin Bøe Friksen (på bildet) gjenreise gammel ære om noen år ---

Lier til topps i Liungen cup 2006

Liers 16 årslag hadde størst problemer med Liungen. Kaptein Joakim Koppergård (th) takker Liungens kaptein, Andrè Visnes Bjerkelund for kampen etter 0 - 0 i innbyrdes oppgjør.

Selvskreven som kaptein

Etter degraderingen er det bare Lene Ask Johannesen igjen fra fjorårets nedrykkslag fra Toppserien

Ikke bare håndball i Haugaland

Martin Gravdal Haldorsen vil studere økonomi og administrasjon ved siden av toppidretten.

Vant egen cup

Turneringsleder Arild Haug kan smile etter en vellykket Sylling-Cup i helga, der arrangørens herrelag overrasket og Konneruds 18-årslag var best blant kvinnene

En god søknad for 2009

- Bare godord om arrangementet, sier daglig leder av Lier IL, Brita Røed (bildet), etter avslutningen av Bendit Cup i dag