Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 12a42d2b09ab2a47ba12e78e573fff0d

På linja i Brussel

Odd Arne Vangen er assistentdommer under oppgjøret mellom fjorårets EM-vinner Hellas og Belgia i Brussel på onsdag. Vangen har vært bosatt i Sylling i mange år, men tryslingen foretrekker fortsatt å representere 2. divisjonsklubben Nybergsund i hjembygda. Tryslingen begynner etter hvert å få solid erfaring på internasjonalt plan. – Norske dommere har blitt vist stor tillit i år. Norske dommere er i aksjon under tre A-landskamper og to U-landskamper på samme kveld, understreker Vangen.


Odd Arne Vangen (tv) og Lars Rype.

Og hjemme i tippeligaen er to liunger i aksjon. Lars Rype, Lier IL, har fire tippeliga- og elleve 1. divisjonskamper som assistentdommer i år, mens Kristoffer Helgerud, Lier IL, som hoveddommer, har dømt to tippeligakamper.

-- Mine makkere i Brussel er hoveddommer Espen Berntsen, og kollega på den andre siden er av banen blir Erik Ræstad. Espen Berntsen har jeg dømt flere kamper sammen, sier Vangen. Den rutinerte assistentdommeren, som nok mange har gjenkjent i nærbilde under TV-kamper i de senere åra, gleder seg som vanlig til utenlandsturen.

Lars Rype har spilt aktiv som keeper for både Liungen og Sylling. -- Jeg var så gammel som 28 år før jeg begynte å dømme, sier 38-åringen. -- Nå satser Fotballforbundet på ungdommer fra 24 år og oppover på topplan. Vangen nikker til det. 41-åringen har noen år igjen, før han må gi seg internasjonalt. Grensen er 45 år. Aldersgrensen er 50 år i Tippeligaen.

Forrige artikkel:En julegave til en ny landsmannNeste artikkel:Så kom julesnøen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode