Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4456c95c60ca4f8c4850df7446dd0661

20. sesong i eliteserien

Odd Arne Vangen debuterte som fotballdommer på øverste nivå på Nedre Eiker stadion. Før dagens kamp har han dømt 310 kamper.

Tryslingen dømmer sin andre sesong for Sylling IF. Liernett møtte han like før avreise til Skien før dagens eliteseriekamp.

47-åringen har mange gode minner fra en lang karriere. Han har også vært aktiv som keeper både for Nybergsund og Østre Trysil. Han fikk med seg både to KM-titler og kretslagskamper på aldersbestemte lag.

- Men det beste minnet er nok fra cupfinalene jeg fikk være med å dømme, slår han fast. Odd Arne var assistentdommer både under cupfinalen for menn i 2002 mellom Odd og Vålerenga og kvinnefinalen i 1999. - Det var så fin ramme rundt det hele. Og så gikk det fint med dømminga.

Ellers har han også noen morsomme minner fra linja. - Jeg har nesten blitt løpt ned og fikk cornerflagget i brystet en gang under en kamp i Stjørdal. Og i kampen mellom Vålerenga og Liverpool i en kamp i forbindelse med Norway Cup for noen år siden, snublet jeg i egne skolisser og falt, rett foran hovedtribunen. Og det kom selvfølgelig på TV. Kanskje finner vi det på «You Tube», spøker Odd Arne. Men jeg bukka til publikum og det ble besvart med applaus.

Den tøffeste kampen han har opplevd var i forbindelse med en europacupkamp mellom et bulgarsk lag og Sampdoria fra Italia. Det bulgarske hjemmepublikumet var forferdelig. Det ble kastet stoler, og bengalske lys ble tent. Hoveddommeren stoppet kampen to ganger. Det manglet et stans til for at kampen ville blitt avlyst. - Men vi kom trygt tilbake til garderoben. I Øst-Europa blir vi alltid fotfulgt av politi, forsikrer han.

Før det ble bare assistentdømming, fikk han også med seg en del kamper som hoveddommer. Debuten var mellom Strømmen og Strømsgodset i 1993 på nest øverste nivå. Da hadde han vært dommer siden den aller første kampen mellom Sarpsborg og Bjørkelangen i 1989.

Han vet ikke når han legger opp. Men det året man er 50, må man gi seg. - Men om jeg mister motivasjonen, slutter jeg. Foreløpig liker jeg meg veldig godt i miljøet. Det er godt samhold i dommergruppa, innrømmer han. Noen tidligere dommere går inn som dommerobservatører, etter at de blir 50. Odd Arne er usikker på om han vil gjøre det. - Det tar en del tid det også. Jeg har, blant annet, en liten sønn som jeg ønsker å følge opp, sier han.

Kontakten med hjembygda er fortsatt god. - Det merker jeg via hyggelige meldinger jeg får på Facebook. Det setter jeg pris på, sier han før han gjør seg klar til å kjøre ned til Grenland. Der venter tre dommerkolleger. Og klokken 18 kan du følge kampen på Tv.
Før han drar, røper han at det kan bli noen flere offsideavblåsninger i år. - Det kan bli innstramninger i situasjoner der angrepspiller forstyrrer motstanderne.
Så følg med på dagens kamper!

Liers andre elitedommer, Kristoffer Helgerud, var fjerdedommer under gårdagens kamp mellom Hønefoss og Lillestrøm. Det har ikke lyktes oss å komme i kontakt med han.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode