Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 091444b23ea15e6761699616ad0ec0af

Klare for Tippeligaen

Lierdommerne Odd Arne Vangen og Lars Erik Rype må nok for regne med kritiske bemerkninger fra publikum og media i dag og i morgen, mens tidligere Liungenspiller Thomas Sørum er dessverre skadet før dagens kamp på Marienlyst

Thomas, med det for oss velkjente fotballnavnet Sørum til etternavn, ville nok vært med i 18-mannstroppen i kampen mot  Odd i dag, men en meniskskade i kampen mot Posr i slutten av mars har satt han utenfor. Han er operert, men må regne en opptrenings tid på noen uker før han er er klar. Thomas har spilt hele 104 kamper for SIF og scoret 25 mål. I fjor høst var angrepsspissen utleid til  Manglerud/Star i Adeccoligaen, der han gjorde flere fine mål.

Men Lierdommerne er altså klare. Riktignok representerer tryslingen Odd Arne Vangen Nybergsund Idrettslag, men han har vært bosatt i Sylling så mange år at vi regner han som vår mann . Odd Arne er assistentdommer når  Lillestrøm tar i mot Fredrikstad på Åråsen stadion i dag. Kristoffer Helgerud, Lier IL  skulle egentlig ha vært 4. dommer i samme kamp, men ble beordret til å dømme 1. divisjonsoppgjøret mellom Moss og Haugesund på Melløs stadion.

Som om det ikke er nok av Lier-representasjon i seriepremieren er veteransupporter Halvor Jordbakke på Tranby på plass både på Lillestrøms stampub i ettermiddag for å varme opp hjemmefansen med Lillestrøms nye supportersang. Jordbakke har skrevet teksten til sangen som nok vil bli spilt  både før kampen og i pausen i oppgjøret LSK - FFK. Se artikkel om Jorbakke og supportersangen, på Liernett før påske.

I morgen er Lars Erik Rype, Lier IL på plass langs sidelinja på Nadderud stadion. Stabekk  møter Brann. Bare to andre klubber er representerte med to dommere i toppserien i år. I årets Tippeliga er 14 hoveddommere og 22 assistentdommere kvalifiserte til å dømme.

Lars Erik Rype starter nå på sin fjerde sesong i Tippeligaen. Han dømte 15 kamper  i Tippeligaen i fjor,  5  i  Adeccoligaen (1. divisjon),  5  cupkamper  og  var 4. dommer i  5 oppgjør . Dessuten var han i aksjon fem ganger i Royal League. - Jeg var nokså lei like etter sesongslutt, sier han  til Liernett.

- Hvordan har du forberedt deg til sesongen?
- Jeg har gått på ski og løpt tre-fire ganger i uka.
- Går du turrenn?
- Nei, det blir det ikke tid til. Jeg prøver å følge opp dattera mi som er aktiv skiløper , sier Lars Erik som i dag skal ta med barna til Marienlyst. - Endelig blir det liv og trøkk i Drammen.

Apropos trøkk. Odd Arne røper at det er Brann stadion som er favorittararenaen. - Der er folk gærne. Men det er bare å konsentrere seg om dømminga. Jeg vet selv når jeg har gjort en god jobb, sier liungen som har vært dommer siden 1996.

I år er det tre kvinner som er assistentdommere i Adeccoligaen. De tøffe er Vibekè Larsen, Hege Lanes Furuland og Wenche Kleven.

Bildet under:  Kristoffer Helgerud  (her etter en kamp på Liungbanen)

Forrige artikkel:Bilder fra Kanada rundtNeste artikkel:Remme Brothers Band til Sjåstad
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode