Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 03f72fbc77da57511d969410f57c5434

- En opplevelse for livet

Det sier Thomas Sørum som er hjemme i Lier på juleferie. Han har oppnådd det mange bare har drømt om som fotballspiller; å spille for 50 000 entusiastiske tilskuere.

- Det er nok høydepunktet for meg som spiller, sier Thomas om bortekampen mot Celtic i Glasgow i kvalifiseringen for Mesterligaen i høst. - Lydnivået på Celtic Park var enormt.

Thomas tok seg god tid til en prat med Liernett sammen med far Nils tre dager før jul. Like etter han kom hjem ble det også en skitur fra Årkvisla. - Det er deilig, endelig å få tatt seg en skitur etter en lang sesong. Jeg får brukt hele kroppen. Det er viktig å få trent litt alternativt før sesongen begynner 9. januar.

Denne høsten har ikke vært optimal for liungen. - Det er min egen skyld at jeg har vært litt ut og inn av laget. Jeg har lett og slett ikke vært god nok, sier den sympatiske fotballspilleren. - Og en 6. plass i Allsvenskan er langt fra godt nok for en klubb som Helsingborg, slår han fast. Sesongen 2011 var eneste stor suksess for både klubben og Thomas. Han forlot FK Haugesund høsten 2011 etter to og halvt år som effektiv målscorer der. Helsingborg ble trippelmester (cup og seriemesterskap og sier i finalen mellom de to beste lagene våren 2012). Men i likhet med de norske lagene klarte som kjent ikke klubben å kvalifisere seg for Mesterligaen. - Det ble rikig  nok 1-2 hjemme. Vi spilte bra, men vi holder ikke nivået mot et lag som Celtic.  Det ble tap også i Glasgow. - Men opplevelsen var enorm, sier Thomas som startet sin fotballkarriere på Liungbanen.

Besteforeldrene koser seg over livlig julebesøk fra Helsingborg. Nils har nettopp kommet hjem etter å ha vært på Juletregården sammen med de to største barnebarna, Elias og Jonathan. Minstemann, Noah, på 10 måneder sitter vekselvis på fanget til farmor og kommer krabbende inn i  peisestua til oss.

Eldstemann, Elias (5) svært opptatt med legobygging, og har ikke tid til å bli med på bildet sammen med pappa og småbrødrene. Språket er naturligvis en blanding av norsk og svensk, siden Elias har gått i barnehage siden de flyttet til Helsingborg høsten 2011.

Liunger i Godset

Egil Olsen, og Finn Aksel Olsen som også var fettere, kom fra lierklubben Sparta og spilte på Strømsgodset i glansperioden 1969-1973.  Brødrene Vegard og Thomas Røed spilte begge på høyeste nivå på nittitallet.

På slutten av nittitallet fikk to unggutter fra Lier prøve seg i Godset. Lars Myhre Hjelmeset  fra Sylling gikk via Liungens junior-  og seniorlag. Thomas var elev ved Norsk Toppidrettsgymnas i Bærum, da han gikk til Strømsgodset.

I 2012 stilles det store forventninger til Martin Rønning Ovenstad. Selv om han har vært fast på Norges aldersbestemte landslag siden 15-årsalderen og spilte fast i 1. divisjon for Mjøndalen i de to foregående år, er det i overkant store utfordrnger å spille seg til fast plass på den sterke midtbanen til Godset. Men Martin fikk også sin sølvmedalje i november.

 
Juli 2012. Martin Rønning Ovenstad (th) og Karaeen "Kinny" Grewal som også fikk sin debut for Godset i sommer. Her sammen med 2.lagets trener Thomas Andrè Ødegaard. Både Martin og Kinny spilte semifinale for Godset mot RBK i høst, sammen med Jesper Johansen fra Sylling (på bildet under).

Tiden i Liungen og Strømsgodset

Thomas debuterte på Liungens A-lag som 15-åring.  - Thomas scoret i bøtter og spann for guttelaget og var allerede da fysisk veldig sterk. Jeg spilte på A-laget og juniorlaget på den tiden og Thomas fikk etterhvert sjansen til å være med også der. Vi var en fin gjeng som hadde det gøy med fotballen, forteller Lars Myhre Hjelmeset.  Da Lars nådde senioralderen fikk han kontrakt med Strømsgodset og etterhvert kom også Thomas. - Det var stort for en ung gutt å få trene og spille kamper med mine barndomshelter som Jostein Flo, Kenneth Karlsen og Hans Erik Ødegaard, sier Thomas, som ikke har hatt kontakt med Lars på flere år nå.

- Det var en artig tid og vi fikk holde på med det vi synes var mest gøy og var utrolig priviligerte. Etterhvert fikk jeg en skade i kneet som holdt meg lenge på sidelinjen og som til slutt gjorde at jeg måtte gi meg med fotball. Det var veldig kjedelig å måtte gi seg så tidlig og jeg skulle gjerne holdt på lenger, men når kneet ikke fungerte hadde jeg ikke noe valg. Heldigvis fikk Thomas muligheten og har hatt en fin karriere, sier Lars Myhre Hjelmeset. Lars måtte legge opp etter en langvarig skade i 2003 etter tre år i Liungen og tre år i Godset, der det ble både litt toppserifotball i Godset og spill for 2. divisjonsklubben Grindvoll på utlån fra Godset. - _Jeg var tredjevalg som midtstopper, så det ble mye benkesliting, sier Lars som er etablert med familie i Drammen og god jobb i Oslo.

22. juni 2001. På trening i Strømsgodset. Thomas Sørum (18), trener Arne Dokken og Lars Myhre Hjemeset (22).

Hva er ditt inntrykk har du av Thomas, da dere var i Godset i 2001?  
- Jeg kjente jo Thomas fra tiden i Liungen og det var veldig gøy at også han fikk kontrakt med Godset. Vi var jo kun noen få unge og lokale i stallen den gangen. Han markerte seg raskt og var spesielt god i "boksen" og hadde allerede da en veldig god avslutningsteknikk. Hadde fysikk som en voksen kar og var ikke lett å skubbe seg på. Godset satset ikke spesielt på unge spillere da og ingen av oss fikk veldig mye spilletid i starten, men etterhvert fikk Thomas kjempet seg inn på laget.

- Vi har ikke hatt spesielt mye kontakt etter dette. Da jeg måtte gi meg med skaden holdt jeg meg borte fra fotballmiljøet noen år og etter hvert flyttet han videre til Haugesund. Men jeg har fulgt med han siden dette, og det er veldig gøy at han fikk ut sitt store potensiale i Haugesund og senere fikk muligheten til å reise til Sverige. At han fikk landslagsdebuten (15. januar 2012 mot Danmark i Thailand, red anm) var også morsomt og fortjent.

Thomas var på utlån fra Strømsgodset i 2006. På 25 kamper scoret han hele 15 ganger og ble toppscorer i 1. divisjon det året. Så ble det en ny periode for Strømsgodset, før han tegnet kontrakt med  FK Haugesund i februar 2009. Han ble også tilbudt kontrakt fra samme klubb i 2007, men takket nei til haugesundsklubben som spilte på nest øverste nivå den gangen.

Selv om Thomas her to år igjen av kontrakten, vil han uttale seg lite om fremtiden. Det er naturlig nok prestasjonene på banen som er avgjørende for 30-åringens fremtid som toppspiller.  Han innrømmer at det hadde vært moro å ha avsluttet karrieren for Strømsgodset. Skal man tro de siste oppslag på nett i distriktets største avis er det også et ønske fra Strømsgodset om å få styrket angrepet med Thomas. Men da må han kjøpes ut av sin kontrakt. Det er ikke billig.

Foreløpig trives Thomas og Iselin som er revisor i Helsingborg -

For orden skyld: Thomas har også spilt to U-landskamper.


18. august 2007. Her er Thomas og  samboer Iselin med bikkja Pondus før kvartfinalen mot Stabæk.

9. februar 2009. Godt innpakket på ei vintertrening med Strømsgodset etter at han er klar for FK Haugesund i 1. divisjon.

2. juledag 2007. Thomas møter sin tidligere langrennstrener Øyvin Narjord på skitur. - Thomas var en lovende skiløper, mener Narjord. - Thomas selv ,sier beskjedent at det var  brødrene Hans Erik og Arne K Sand og Rolv Eriksrud som var de virkelige talentene.


16. juli 2011. Thomas med de to eldste sønnene Elias og Jonathan på ferie hjemme hos foreldrene, med bestemor på besøk.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode