Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 9d589bf0012ff0046217373ccdaf606c

Tidenes mulighet, men svært tøft

Trenerne Aage Golmen, Spa/Bra og Tommy Nordstø (på bildet, her som liungentrener) er forberedte på en vanskelig sesong etter Fotballtingets vedtak til ny serieordning.

Den nye serieordning blir, blant annet, slik:

3. divisjon i 2010 (overgangsår)
24 avdelingsvinnere spiller kvalifisering om 12 opprykksplasser. Lag fra 2. – til 6. plass forblir i divisjonen.
Lag fra 7. plass og nedover på tabellen rykker direkte ned til 4. divisjon.
3. div i 2011:
Sør- Norge får 10 avdelinger med 14 lag i hver avdeling. Avdelingsvinnerne rykker direkte opp.
I dag er det totalt 336 lag fordelt på 24 avdelinger i 3. divisjon.
I 2011 vil den bestå av 164 lag.

4. divisjon i Buskerud vil bestå av 14 lag i 2011. Seks lag rykker ned fra 3. divisjon høsten 2010. Seks lag vil beholde plassen i 4. divisjon. Da må de seks dårligst plasserte lagene rykke ned, fordi to lag rykker direkte opp fra 5. divisjon høsten 2010.

Det betyr altså at Sparta/Bragerøen og Lier må være blant de seks beste etter sesong slutt i år for å beholde plassen.

- Men det er også tidenes mulighet, sier trener Sparta/Bragerøens Aage Golmen (38). - Etter fjorårets sesong har vi all grunn til å være optimister. Skulle vi vinne 4. divisjon, blir det direkte opprykk. Derfor er det tidenes muligheter til at et lierlag får plass i 3.divisjon. I fjor lå vi lenge an til 3. plass, bare slått av Hønefoss 2 og ROS, men noen unødvendige tap på høsten gjorde at vi søla bort det. Det ble bare ble 5. plass.

Deila med
Fjorårets spillende trener, Jelo, har lagt opp på grunn av skadeproblemer. Strømsgodsets trener Ronny Deila har trent godt med Spa/Bra og er klar for en ny sesong. Audun Westmoen, fysioterapeut i Godset er også spilleklar. Superveteran og keeper Gabor Valo er i fin form, men har et nytt keepertalent under trening. Det stilles store forventninger til 16-åringen Mats Haugerud, liung. som har spilt både Spa/Bra og Godset.
Spa/Bras lag består av en del spillere over 30 år, men også av noen langt yngre. Guttespiller Marim Kasin vil få sjansen i år på A-laget etter at aldersgrensen for A-lagspille er satt ned. Marim har fysikk til å hevde seg, mener Golmen.
En miks av rutine og ungdommelig pågangsmot har Aage Golmen svært tro på.
Spa/Bra har etablert et samarbeid med Skoger om et 2. lag som skal spille i 6. divisjon under navnet Spabra/Skoger. Det gir innbytterne brukbar kamptrening, mener Golmen. Kanskje det er nettopp det som vil gjøre Spa/Bra til et topplag.

Tøft for Lier IL
Trener Tommy Nordstø er godt forberedt på at det kan bli en vanskelig sesong. Derfor er målet å holde plassen i 4. divisjon. – Vi har to gode forsterkninger. Edvin Blazys fra Litauen har spilt meget godt i vinter, spesielt på Lier futsal. Han har så gode bevegelser, tenker fort og slår pasninger. Problemet foreløpig er at dette ikke er tilpasset lagkameratene. Sjåstadværingen Henrik Koi er den andre nykommeren, oppsummerer Nordstø. Henrik Koi er, blant annet, kretsmester i G-16 for Strømsgodset.

Nordstø roser fotballstyret med leder Leif Helge Røed i spissen for god oppfølging. Leif Helges nevø Thomas Røed (35), toppspiller i både Godset og Odd, trener i Åssiden og barndomskamerat av Nordstø, har vært med på trening, men han er neppe aktuell som spiller fra vårsesongen.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode