Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

To liunger på elitelag i 2011?

Liungen Thomas Sørum kan smile etter en stor sesong i FKH og gleder seg over fremgangen til sambygding og kamerat Mads Hansen som kan bli lagkamerat.

Mads Hansen fra Tranby har vært kaptein på Mjøndalens lag i 1. divisjon dette året også. Som kjent for de fleste fotballkjennere berget laget plassen. I fjor fikk han Gullballen for sitt  ”Maradonna-raid” mot Hønefoss på Nedre Eiker (der for øvrig Liernett var til stede). Og i år ble det nok en gang en god sesong for Mads. Han ble kåret til Mjøndalens beste spiller i distriktets største avis.
Til stor glede lokale ballspillere debuterte han også for Lier futsal på lørdag.

I Haugesund har Thomas Sørum vært et populært intervjuobjekt for avisjournalister og tv-reportere etter en svært god sesong. I fotballmiljøet i Haugesund er Sørum er en svært populær mann. For tiden slapper Thomas av i Thailand sammen med familien. Men Liernett har fått en kommentar til Mads Hansens fremgang og en mulig overgang til Haugesund.

- Mads er en bra spiller. Han har et utrolig driv med ball og god evne til å dra av folk. Han har bra teknikk, ballkontroll og løpskapasitet, sier Thomas Sørum

Hvor lenge har dere kjent hverandre?
- Jeg har kjent han i 10 år, men det er først de siste 5-6 årene at vi har hatt mye kontakt.

- Har du tipset klubben om Mads sine kvaliteter?
- Jeg har nevnt han så vidt til klubben, røper Thomas Sørum, - men jeg tipser klubben om mange de bør sjekke ut. At FKH går videre og legger inn bud, er fordi de har sett han i aksjon og den avgjørelsen har ikke jeg noe med.
- Hva slags overgangssum kan der være snakk om?
- Umulig for meg å svare på.

- Hva med din egen sesong?
- Det har vært en bra sesong for min del. Laget har fungert bra, og da er det lettere for meg å gjøre det godt. Jeg merket kjøret på slutten av sesongen og var veldig sliten de siste to månedene, da hadde jeg også ett lite fall i formen, sier Thomas.

Hvilken målsetting har klubben foran neste sesong?
- Målsetning for 2011 har vi ikke satt enda, men jeg mener det bør være a holde plassen. De andre sesongen for nyopprykkete lag er skummel. Nøkkelen for FKH er å holde entusiasmen ved like, at nøkkelspillerne holder seg skadefrie og at laget er like hardtarbeidende som vi har vært i år.

- Følger du med på buskerudfotballen?
- Jeg følger mye med på buskerudfotballen. Har mange kjente rundt i de lokale klubbene. så det er moro å holde seg litt oppdatert. Følger ikke spesielt med på lierfotballen, men fikk med meg opprykket til SpaBra, avslutter Thomas.

Fotball

Flere saker fra arkivet

Viste målteft igjen

Liungen Thomas Sørum bidro sterkt til at FK Haugesund igjen er på dierkte opprykksplass til Eliteserien

I fokus i mange media

Det ble hektisk etter kampen for kaptein, matchvinner, bestemann Mads Hansen etter at Mjøndalen hadde sikret ny kontrakt, men en annen liung spilte også en avgjørende kamp i dag.

Klubbskifte for Sørum

Det blir ikke spill i Tippeligaen for Thomas Sørum (26) denne sesongen--

Om drømmedebuten

- Veldig moro. Han har høy kapasitet, sier liung og FK Haugesunds angrepsspiller Thomas Sørum om kameraten, matchvinner Mads Hansen (på bildet) som selv gir sin kommentar til kampen mot Aalesund FK i går kveld.

Ny suksess i 2011?

Thomas Sørum bidro til klar Haugesundseier over Viking i Vestlandsmesterskapet, og Vikings og landslagets keeper Jarstein synes liungen og lagkamerat Djurdic var fjorårets beste spisspar i eliteserien.

Kåret til bestemann

Thomas Sørum fra Lier får mye ros av fotballekpertisen i Haugesund etter sitt spill i helga.

Helt i Haugesund i dag

Liungen Thomas Sørum scoret to ganger i opprykkskampen mot Sarpsborg --

Nøktern og ambisiøs

- Det hjalp på selvtilliten, sier Thomas Sørum etter tre scoringer i gårdagens kvalifisering til Mesterligaen. Se intervju med han her.

- Ga et meget sympatisk inntrykk

Slik ble elitespiller Mads Hansen karakterisert av trener Arne Steinar Kvisle etter prisutdelingen til Lier IL s juniorspillere.

- Utrolig irriterende

Det sa liungen Thomas Sørum etter at en skade stoppet det som kunne ha blitt en A-landslagsdebut i kveld -

Klar for Helsingborg

- Jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, sier Thomas Sørum som i morgen med store forventninger reiser nedover for å møte lagkameratene i klubben som leder Allsvenskan -

Bruntøyene er klare

Mjøndalens Mads Andrè Hansen, sammen med to andre spillere fra Lier, er klar for seriedebut på fotballens nest øverste nivå --

Sørum til Hälsingborg?

Liungen, som har hatt stor suksess for FK Haugesund i flere sesonger, kan få nye utfordringer om kort tid -

Ble matchvinner

- Jeg har fått overskudd, sa Thomas Sørum til Liernett dagen etter at han avgjorde SIFs kamp mot Helsingborg på La Manga

Familien betyr mye

Thomas Sørum rakk å nyte noen få feriedager sammen med familien forrige uke, før FK Haugesund satte i gang fellestreningen igjen.

I aksjon på Tv 2 i dag?

Det er store muligheter for at Thomas Sørum blir den andre liungen gjennom historien som får sjansen på A-landslaget i fotball. Han var svært ambisiøs allerede som guttespiller, forteller en tidligere lagkamerat.

Liunger møter topplag

- Klarer vi å unngå tosifra, er vi fornøyd, sier Thomas Røed, spillende trener i Åssiden. Han er en av tre spillere fra Lier som møter Stabæk i dag.

Ikke bare håndball i Haugaland

Martin Gravdal Haldorsen vil studere økonomi og administrasjon ved siden av toppidretten.

Scoret to på fire minutter

Liungen Thomas Sørum tok revansje fra forrige helgs kamp mot Mjøndalen.

På A-landslaget

Thomas Sørum erstatter John Carew mot Wales.

Dobbeltmester i Sverige

For kort tiden siden var Thomas Sørum med og vant seriemesterskapet for Helsingborg. I dag ble han og klubben cupmester med familien på tribunen -

Liung, de brunes favorittspiller i går

Ikke rart at Mads Hansen sov litt urolig etter storspillet i Mjøndalen i går --

Forventer mye spilletid

- Jeg er hentet til Haugesund for å spille på førsteelleveren, så nå er det bare å gripe sjansen, sier Thomas Sørum etter den raske overgangen ---

Flere forsterkninger

Liungen Mads Hansen (på bildet), kaptein på Mjøndalens lag i 1. divisjon og Strømsgodsets lovende forsvarspiller Lars Sætra spiller for Lier futsal kommmende lørdag.

Signerer proffkontrakt

Både medspillere og trenere er imponert over Martin Ovenstad Rønning etter kampen for Mjøndalen på søndag.

Scoret årets mål

Mads Hansen (bildet) og Kristoffer Helgerud satte virkelig Lier på fotballkartet under Gullballen i Operahuset fredag kveld.

- En opplevelse for livet

Det sier Thomas Sørum som er hjemme i Lier på juleferie. Han har oppnådd det mange bare har drømt om som fotballspiller; å spille for 50 000 entusiastiske tilskuere.

Prøver å forsterke laget

Mads Hansen, Mjøndalen (th på bildet), kjent som den raske midtbanespilleren med fjorårets raid som ble kåret til årets scoring, og tidligere lagkamerat Rudi Holomann ( i midten) er kanskje med i et par av kampene i playoff neste helg om plass i eliteserien --

Liunger gjør seg bemerket

Thomas Røed fra Tranby, cupmester for Odd Grenland i 2000, og Morten Hagen fra Sjåstad bidro sterkt til Åssidens gode serieåpning på lørdag

Føler seg fortsatt som en liten syndebukk -

- Det er like ille at jeg bommer på en kjempesjanse som at keeperen vår gjør en kjempetabbe, understreker Thomas Sørum overfor Liernett i dag. Her blir han byttet ut i 2. omgang.

Aldri bedre trent

Tester og egne følelser bekrefter at liung og godsetspiller Thomas Sørum aldri har vært bedre forberedt før en seriestart

Hjem til Lier etter hvert

Men det kan ta tid før Thomas Sørum vender hjemover etter suksess på det andre året i Haugesund og som toppet seg med nedsablingen av Viking sist helg, og på søndag er Rosenborg motstander--

Populær i sildabyen

Thomas Sørum har all grunn til å smile etter to fine fotballuker --

Ennå ikke nådd toppen

Som eneste lokale spiller blir det stilt store forhåpninger til liungen Thomas Sørum før kvartfinalen mot Stabæk i morgen, spesielt når den gamle kjempen Jostein Flo uttaler at han har sterk tro på at liungen kan bli en storscorer for Godset

Scoret to mål

Tidligere Liungen-spiller Thomas Sørum og Strømsgodset er videre i cupen, mens Åssiden med liungene Thomas Røed, Morten Hagen og Dag Vilhelmshaugen som ventet ble slått ut

- Svært skuffet

Det sa en åpenhjertig Thomas Sørum til Liernett i dag, tre dager etter at han kunne blitt den andre liungen gjennom fotballhistorien med spill på A-landslaget. Men hvem er fortsatt den eneste fra Lier som har oppnådd det?

I uvant posisjon

16-åringen Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen fikk en fin attest av Mads Hansen, kaptein og liung på Mjøndalen etter cupkampen i kveld.

Liung på TV i kveld

Med seier mot Sogndal i kveld vil Thomas Sørum og FK Haugesund klatre opp kvalifiseringsplass for eliteserien

Nesten oppløst, men klar likevel

Ole Chr Kristiansen har tatt over hovedansvaret for Lier futsal og får med seg med Strømsgodsets Kinny Grewal (på bildet) og flere kjente spillere.

Kåret til et av årets mål

Mads Hansens fantastiske raid gjennom hønefossforsvaret på søndag ble vist nok en gang, denne gang på NRK2.

Lier Cats på offensiven

Det ble seier i første kamp for innbandylaget som har fått både ny trener og nye spillere --

Tidenes yngste debutant?

Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen debuterte på landslaget i fjor og nærmer seg en ny debut i år --

Best på laget

Mads Hansen fra Tranby spilte veldig godt da Mjøndalen spilte uavgjort mot en av opprykksfavorittene

Banens beste

Godsets trener kåret liungen Thomas Sørum som banens beste i kampen mot Sandefjord i går

Må se kampen fra sidelinja

Skaden i hånda hindrer Mads Andrè Hansen fra Tranby fra å spille dagens kamp mot Skeid.

Liergutter hyldet

Både Vegard Dokken (tv) fra Lierskogen og Tranbyguttene Rudi Holliman ( i midten) og Mads Hansen var med på opprykksfesten i Mjøndalen stadion i ettermiddag.

I fotballens bakgård

Da Liers A-lag rykket opp i 3. divisjon i 1993 var det stor optimisme --

Seiersfest på klubbhuset

Fotballformann Leif Helge Røed (tv), trener Morten Påsche ( i midten) og oppmann Øyvind Ustad, tre sentrale personer bak opprykket hadde all grunn til å feire opprykket søndag kveld --

Imponerte igjen

Forsvarsspiller Deivydas Agustinovicius (her nr to fra høyre) sørget for fire scoringer for Lier futsal i helgens to kamper.

Spilte en god andreomgang

Unge Martin Rønning Ovenstad nikket fornøyd da han gikk av banen etter tapet for fjorårets cupmester. Fornøyd var også to andre aktører med tilknytning til Lier -

Klar for Fredrikstad

Mads Andrè Hansen fra Tranby slapp å betale 50 000 kroner til Mjøndalen.

Bedret tabellposisjonen

- LiungeneTam Hoang Le (på bildet) , Kinni Grewal og Ole Christian Christianen, og Mergim Hereqi har mye av æren for Lier Futsals seks poeng i går.

- Vi skal klare dette

Det sier Spabras trener Marcus Walfriddson før dagens avgjørende kamp som også er hans siste som trener for laget.

God serieåpning

Keeper Tam Hoang Le gjorde to kamper for Lier futsal i Oslo i helgen.

Buskeruds beste 13-åringer

Lier IL s 94-lag imponerte i årets fotballsesong og ble best blant 58 lag i fotballkretsen

Tilbake etter skade

- Kan jeg bidra med å sikre poeng vil det være et godt innhopp, sier Thomas Sørum til Liernett noen timer før Strømsgodsets kamp mot Bodø/Glimt på Marienlyst i dag

Gi oss fem år

Liungens trenere er sikre på at klubben har flere supertalenter.

Fortsatt skadet

Det blir bleieskift og tilskuerplass for Thomas Sørum på mandag i stedet for kamp mot Rosenborg

Klare for Tippeligaen

Lierdommerne Odd Arne Vangen og Lars Erik Rype må nok for regne med kritiske bemerkninger fra publikum og media i dag og i morgen, mens tidligere Liungenspiller Thomas Sørum er dessverre skadet før dagens kamp på Marienlyst

Tidligere verdensmester på Liungbanen

- Jeg spiller min siste sesong, sier Hege Riise (37), kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller etter VM i 1995.

Godt idrettsår for liungene

Flotte arrangement på stadig bedre arenaer, nivåheving på flere plan, flere gode rekrutterer, voksende vilje til klubbsamarbeid og flere liunger i flere idrettsgrener preget 2011. Idrettsinteresserte kan glede seg til 2012 -

Talentutviklingen i fokus

Liungens juniortrener, Thomas Bjerkan, mener at klubben har mye å jobbe med resultatmesssig og roser fotballtyret for en kjempejobb

Tidenes mulighet, men svært tøft

Trenerne Aage Golmen, Spa/Bra og Tommy Nordstø (på bildet, her som liungentrener) er forberedte på en vanskelig sesong etter Fotballtingets vedtak til ny serieordning.

Ingen sammenslåing Sandviken-Arna/Bjørnar

Nå er det endelig klart at Sandviken beholder sitt lag i Toppserien. Dermed må Liungen spille i 1. divisjon neste år.

Usikker fremtid for Lier futsal

- Futsal blir nedprioritert, selv om spillerne vet hvilke helger kampene spilles allerede i november. Det er for dårlig, sier Ketil Verpelstad som har ledet laget i fem år.

Lokale stjerner på plass

Tranbykvartetten Mads Hansen (på bildet), Ole Chr Kristiansen, Stian Solberg og Kinny Grewal spiller for Lier futsal i kveld.

Lier IL har trukket flere lag

A-lagets trener,Thomas Røed (th), har valgt å bli hjelpetrener i Spabra, til glede for Kristian Bye Andersen og Marcus Walfridson som har stor tro på sitt lag, mens Lier IL har sitter igjen med et junior funlag i eldre årsklasser.

Avslutningen av fotballsesongen 2007

Hvordan går det med de lokale lagene?

Tyriberget gir seg - svart dag for Liungen

Drammens tidende melder i dag at Lena Tyriberget gir seg som hovedtrener for Liungen.

Liungen vurderer å legge ned toppsatsingen

Liungen kan komme til å spille i tredje divisjon neste sesong.

Forsvarsklippe uten motivasjon

Liungens forsvarsklippe fra siste sesong, Monica Løvseth, mangler motivasjon til å fortsette i Liungen. Foreløpig har ingen andre klubber tatt kontakt med henne. Men hvor lenge varer det?

Avdelingsmestre

Liungens G 15 lag er ett av mange lag som nå har avsluttet en fin sesong

Avluttet med seier

Toppscorerne Edvin Blazys (17 mål) og Jon Brenden (18 mål) bidro sterkt til en god sesong for Lier futsal.

Samarbeid med Konnerud

- Konneruds høye ambisjoner på kvinnesida gjør at et samarbeid er viktig for både Konnerud og Liungen, sier daglig leder Hans Petter Hoelstad.

Nye baklengsmål

Som ventet ble det en ny vanskelig kamp for Spabra mandag kveld.

Nye poeng til lierklubbene

Syllings Morten Ullberg fikk gult kort i sluttminuttet, men det hadde ingen betydning etter den gode laginnsatsen. Det krisepregede A-laget til Lier IL klarte også poeng.

Et slags drivhus

Trener Arne Borch har stor på St Hallvard Håndballklubb, spesielt om det blir opprykk til 1. divisjon. - Og til tross for bronse til G 16-laget i sluttspillet i helgen, burde det blitt edlere metall til lierklubben, sier han.

Liungen vant 2-0 over Kattem

Ingunn Sørum scoret begge målene i siste kamp mot det andre bunnlaget Kattem. Dermed unngikk Liungen sisteplassen.

Full pott

Mads Hansen var en av måscorerne, da Lier futsal vant begge sine kamper i 1. divisjon lørdag

Ikke godt nok organisert som toppklubb.

-- Idrettsforeningen Liungens elitelag hadde ambisjoner om å beholde plassen i Toppserien. Talentene finnes i hopetall i klubben. Det er ikke selvskryt av klubbens ledere når de beretter om en sterk fotballinteresse blant rekruttene i klubbens nedslagsfelt. Fotballgruppa virker lite samlende og ser ut til å mangle driv og strategi. Det kan umulig bare skyldes at elitelaget for kvinner har slitt i bunnen i hele år.

Strålende futsaldebut

Det 17-årige keepertalentet Martin Lyhus Gundersen spilte to prikkfrie kamper da Lier futsal vant sine kamper i Drammenshallen på lørdag. Laget nærmer seg toppen i 1. divisjon.

- Hvem tar utfordringen?

Erik Bjørnstad (tv), trener for unge bandy- og fotballspillere i Spabra i en årrekke og Ronny Deila, fortsatt engasjert i Spabra. Nå søker nye Stoppen Sportsklubb etter flere med kompetanse

Debuterer i morgen

Thomas Sørum skal spille morgendagens TV-sendte fotballandskamp mot Danmark.

Nå kan Spabra juble

Det blir 3. divisjonsfotball på Stoppen også neste år.

Årsbeste av Lier Futsal

- Vi er et topplag, konstaterer Ketil Verpelstad etter ny seier på hjemmebane fredag kveld.

Klar for 1. divisjon

Trener Anders Ruud Gundersen (bak i hvit skjorte) jubler med laget. Nå han føler en blanding av glede og lettelse etter at St Hallvard Håndballklubb vant opprykkskampen i dag.

Flott bankett for Liungens kvinnelag:

Vallsetspilleren, Lena Tyriberget, reiste hjem fra Liungen-banen for noen år siden med 0-6 tap i kofferten. Det husker hun godt. – Hvem kunne tenke seg at jeg noen få år senere skulle trene dette laget. Nå har hun et suksessrikt år bak seg som trener for laget som rundspilte henne og lagvenninnene.

Imponert over entusiasmen

Presidenten i Norges fotballforbund, Sondre Kåfjord stakk i dag innom Liungen.

- Treneren er veldig god

Det sier Gustav Nedal Clausen, Jonatan Elias Svendsen og Kenneth Kløvtveit om treneren sin på Sylling IF s gutter 10 år.

To tap og en uavgjort

- Men vi kommer enda sterkere tilbake i 2009-/2010-sesongen, sier spiller og lagleder Ketil Verpelstad ( bildet) i Liungen Futsal

Møtte gamletreneren

Thomas Sørum, liung og godsetspiller, og skitrener Øivin Narjord (th) var to av hundrevis av glade skitrimmere på skauen i dag --

- Ekstra moro å spille

Det sa firemålscorer Mergim Hereqi etter at Lier futsal hadde satt Skeid grundig på plass.

Smilet og gleden er borte

Kontrastfylt, sammenlignet med stemningen for et par år siden: - Trist og tragisk er reaksjonen til Liungens største profiler, Jan Ausland og Ingunn Sørum etter Liungens sammenbrudd de siste månedene.

Klar for ny sesong

- Noen spillere har takket for seg og nye er kommet til, men grunnstammen har bestått, forteller Ketil Verpelstad (bildet), pådriver for Liungen IF Futsal

Slo tilbake

Ketil Verpelstad, Ole Chr Kristiansen og Deivydas Augustinovacius og Lier futsal kunne glede seg brakseier over serielederen i siste kamp i helgen.

Full pott i helgen.

Keeper Tam Hoang Le kan glede seg over at Lier futsal kjemper i toppen av 1. divisjon.