Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 017d346dd35687df584696260a34c22e

I fokus i mange media

Det ble hektisk etter kampen for kaptein, matchvinner, bestemann Mads Hansen etter at Mjøndalen hadde sikret ny kontrakt, men en annen liung spilte også en avgjørende kamp i dag.

Kampfakta:

1. divisjon menn

Nedre Eiker stadion, 1283 tilskuere

Mjøndalen - Hønefoss 2-1 (0-0 ved pause)

Scoringer: 1-0 Martin Strange (49 min), 2-0 Mads Hansen (63 min), 2-1 Abdou Darboe (87 min)

- Dette var en klar melding til en kameraten i Haugesund, Thomas Sørum, sa Mads til Liernett. Thomas Sørum og Fotballklubben Haugesund var kjempeglade for at rivalene Kongsvinger og Hønefoss tapte. Det betyr at uavgjort er nok for  FK Haugesund i siste kamp. Thomas Sørum bidro sterkt til god stemning i garderoben etter sine to scoringer på Bislett, i 4-0 kampen mot Skeid.

- Nå er jeg sliten, sa Mads etter at han endelig kunne snakke litt med venner og Liernett. Først intervju med NRK, deretter TV 2, så dt.no, og til slutt med Drammens Tidendes Geir Johannesen (fra Tranby der også Mads kommer fra).

Lierguttens raid fra egen banehalvdel og som endte med den avgjørende 2-0 scoringen var alene verdt turen for Liernett og andre liunger på Mjøndalen stadion. Det må ha vært en like stor opplevelse for andre fotballfrelste liunger som fulgte den tv-sendte kampen.

I det dommeren blåser av kampen og speaker slår fast at "Mjøndalen spiller i Adeccoligaien neste år ", løper kaptein Mads Hansen rett bort til supporterklubben. Der ble han borte i et 20-talls begeistrede tilhenger som la raklameskiltene flatt ned i den gamle løpebanen. Ja, det minnet om store kamper for 30-40 år siden da Nedre Eiker Stadion var en fryktet arena for storhetene i norsk fotball --

For Liernett var det helt spesielt å observere gamle mjøndalenkjemper som Boye Skistad og John Olsen. Begge dukket opp bak Hønefoss-målet ved reklameplakatene bak Liernetts posisjon. John Olsen var så spent på slutten at han forsvant bak reklamesliltene på kortsiden flere ganger. John Olsen sparte ikke på superlativene om liungen Mads etter kampen: - Mads er en kjempegutt, positiv, sosial, treningsvillig og ikke minst en smart spiller. Og den gamle venstrevingen, som nå er presseansvarlig i klubben, har opplevd mange, mange unge gode spillere, siden han selv la opp etter Mjøndalens andre storhetsperiode på 1970 tallet med, blant andre brødrene Brede og Boye Skistad.

Beundrer Mjøndalen

Thomas Sørum og Mads Hansen har vært kamerater siden de to spilte sammen i Team SIF. - Mads ringte meg etter kampen, forteller Thomas som gleder seg til å se tv-opptaket som viser "raidet" og 2-0 scoringen til kameraten. - Jeg legger meg flat for det Mjøndalen har fått til med de rammevilkåra som klubben har hatt. Det er svært imponerende, sier han.

Toppscoreren i FK Haugesund scoret igjen to mål, begge på kloss hold. - Men de skal jo også settes, sier han nøkternt. Under dagens kamp var både mor og søster til stede. Og Thomas tilbringer kvelden og natta hos mor i Lier. Far fulgte kampen på internett fra Spania.

- Vi har ikke champagnen klar til neste søndag.  Kampen skal spilles først. Sarpsborg er en tøff motstander med to gode spisser, understreker Thomas.

Thomas Sørum inngikk treårskontrakt med FK Haugesund før årets sesong. Mads Hansen har også kontrakt to år til med Mjøndalen. Liungene Rudi Holoman og Vegard Dokken, som er på utlån til Birkebeineren, har ett år igjen av kontrakten  sin med Mjøndalen. I går mislyktes Birkebeineren i opprykket til 2. divisjon etter tap 1-2 mot Førde.  

1/7 (resized_DSC_1644.jpg)
2/7 (resized_DSC_1650.jpg)
3/7 (resized_DSC_1659.jpg)
4/7 (resized_DSC_1669.jpg)
5/7 (resized_DSC_1684.jpg)
6/7 (resized_john_olsen_boye_skistad.jpg)
7/7 (resized_med_slekt_og_venner.jpg)
Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode