Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8cc5f9962fe277544c5c87a4d98ca52a

Familien betyr mye

Thomas Sørum rakk å nyte noen få feriedager sammen med familien forrige uke, før FK Haugesund satte i gang fellestreningen igjen.

Med unntak av litt ballspill med smågutta på plenen utenfor foreldrenes bolig på Sørum i Lier, dreier det som om alt annet enn fotball den helga. Foruten foreldrene og kona Iselin er både søster og mormor til stede når vi ankommer på den varme lørdags ettermiddagen. Iselin og Thomas og de små sønnene, Jonatan og Elias, har nettopp kommet hjem fra ei uke på hytta til Iselins  foreldre.

Når vi tar en prat i TV-stua må den den svært fotballinteresserte faren, Nils, innrømme at han følger intenst med når Thomas spiller. Han bekrefter at han må forlate TV-stolen av og til når sønnen er i aksjon. - Jeg slår heller på radioen og følger med der. Det er jo sønnen min, vet du, sier bonden som har en fortid som fotballspiller i Liungen. - Det ble noen aktive år og en del kamper, husker ikke hvor mange det ble, men jeg spilte, blant andre, sammen med Helge Jagland (Torbjørns tvillingbror). Men jeg hadde nok  gitt meg , da du ble født i 1982, sier han. Thomas nikker.. Han husker ikke "fattern" som spiller, men har hørt at han han også var med i det som det som het Gårdsgutta, forløperen til det som i dag er gruppa som, blant annet, arrangerer "Eggekollen Opp".

- "Eggekollen Opp" har jeg hørt og lest om, sier Thomas som ønsker å delta i det motbakkeløpet når han en gang vender tilbake til Lier. Kanskje blir det høsten 2014? Kontrakten går ut med FK Haugesund høsten 2013.
Men ingen blir vel forbauset om kontrakten kan bli forlenget. Thomas har hatt suksess som spiller i "Sildabyen". - Jeg stortrives, sier han. - Tenk så priviligert jeg er, som kan ha hobbyen som yrke. Resten av familien trives også i Tysvær som ligger øst for byen, bare en kort biltur unne sentrum. Iselin er revisor i Haugesund. Familien bor godt i et rolig boligstrøk der de kan koble sammen med naboer, som ikke alle er plagsomt interesserte i fotball.

Men hva med utdannelse? - Jeg har jo bare Videregående, sier Thomas som raskt legger til, at han som odelssønn, skal ta over etter faren. Men foreløpig haster det ikke. Pappa Nils er en sprek 55-åring. - Jeg kommer nok i god lære hos fattern og fetter Tor Sørum.
Forøvrig elsker Thomas å bruke naturen til trening når han er hjemme en sjelden gang. Som den lovende langrennsløperen han var i tenårene, benytter han daglig løypene i juleferien. - Jeg tror teknikken sitter sånn noenlunde fortsatt, sier han

Både besteforeldrene på Konnerud og i Lier besøker den unge familien flere ganger i året. - Da får vi jo litt barnepass også, sier Thomas som ellers synes samværet med ungene er den beste avkoblingen fra prestasjonspresset.

- For meg er det ikke bare å hoppe av traktoren og reise til Haugesund når kålen skal høstes, sier pappa Nils. Men han innrømmer at det er mulig med en tur seint på året, siden sesongen ikke er slutt før i november.

- Kontakten med kamerater fra distriktet er viktig å opprettholde, sier Thomas. Han er stadig "online" med Mads Hansen, fra Tranby,  som nå spiller i Fredrikstad Fotbalklubb. Denne lørdags ettermidagen har Iselin og Thomas barnepass. Iselin har allerede reist en tur til Konnerud og blir ikke med på bildet. Og Thomas får det travelt etter fotograferingen. - Nå er det bare å kaste seg i dusjen, sier han. -Jeg skal til Åssia for å treffe noen gamle kompiser for å se fotballkamp på TV.. For ei uke siden skulle som kjent gamleklubben Strømsgodset forsøke å kopiere FK Haugesund prestasjon fra 16. mai på Lerkendal. Det gikk som kjent ikke så bra for Godset som for FK Haugesund. Thomas sørget for en overraskende borteseier over Rosenborg. Og 14 dager senere ble Solskjærs menn i Molde FK utklasset. Thomas var en av scorerne, da laget vant hele 5-0.

Søndag reiser den en ene av Liers to elitespillere til Molde for å få et godt resultat mot serieleder Molde FK.- Nøkterne Thomas vet at det vil bli svært vanskelig å får med seg poeng. Treneren, Jostein Grindheim, vil nok neppe komme med samme oppskrift  som han kom med på hjemmebane i slutten av mai. Da sa han dette etter 3-0 ved pause til TV2 på ekte haugesundsdialekt: - Det e bare å peise på!

50 mål for klubben på to og et halvt år.

- Har jeg 50 scoringer? Moro, og slett ikke gærnt på to og et halvt år. Men jeg må dele æren med laget, uttaler Thomas til klubbens hjemmeside. Det er en typisk reaksjon for den nøkterne og beskjedne liungen, mener Liernett.
Du kan lese mer her om "jubileet": http://www.fkh.no/index.php?option=com_content&task=view&id=1910&Itemid=221

NB. Halvveis i 2011-sesongen har Thomas scoret sju mål i Tippeligaen. I følge VG har han scoret på 13 sjanser, den mest effektive spissen i Eliteserien.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode