Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Familien betyr mye

Thomas Sørum rakk å nyte noen få feriedager sammen med familien forrige uke, før FK Haugesund satte i gang fellestreningen igjen.

Med unntak av litt ballspill med smågutta på plenen utenfor foreldrenes bolig på Sørum i Lier, dreier det som om alt annet enn fotball den helga. Foruten foreldrene og kona Iselin er både søster og mormor til stede når vi ankommer på den varme lørdags ettermiddagen. Iselin og Thomas og de små sønnene, Jonatan og Elias, har nettopp kommet hjem fra ei uke på hytta til Iselins  foreldre.

Når vi tar en prat i TV-stua må den den svært fotballinteresserte faren, Nils, innrømme at han følger intenst med når Thomas spiller. Han bekrefter at han må forlate TV-stolen av og til når sønnen er i aksjon. - Jeg slår heller på radioen og følger med der. Det er jo sønnen min, vet du, sier bonden som har en fortid som fotballspiller i Liungen. - Det ble noen aktive år og en del kamper, husker ikke hvor mange det ble, men jeg spilte, blant andre, sammen med Helge Jagland (Torbjørns tvillingbror). Men jeg hadde nok  gitt meg , da du ble født i 1982, sier han. Thomas nikker.. Han husker ikke "fattern" som spiller, men har hørt at han han også var med i det som det som het Gårdsgutta, forløperen til det som i dag er gruppa som, blant annet, arrangerer "Eggekollen Opp".

- "Eggekollen Opp" har jeg hørt og lest om, sier Thomas som ønsker å delta i det motbakkeløpet når han en gang vender tilbake til Lier. Kanskje blir det høsten 2014? Kontrakten går ut med FK Haugesund høsten 2013.
Men ingen blir vel forbauset om kontrakten kan bli forlenget. Thomas har hatt suksess som spiller i "Sildabyen". - Jeg stortrives, sier han. - Tenk så priviligert jeg er, som kan ha hobbyen som yrke. Resten av familien trives også i Tysvær som ligger øst for byen, bare en kort biltur unne sentrum. Iselin er revisor i Haugesund. Familien bor godt i et rolig boligstrøk der de kan koble sammen med naboer, som ikke alle er plagsomt interesserte i fotball.

Men hva med utdannelse? - Jeg har jo bare Videregående, sier Thomas som raskt legger til, at han som odelssønn, skal ta over etter faren. Men foreløpig haster det ikke. Pappa Nils er en sprek 55-åring. - Jeg kommer nok i god lære hos fattern og fetter Tor Sørum.
Forøvrig elsker Thomas å bruke naturen til trening når han er hjemme en sjelden gang. Som den lovende langrennsløperen han var i tenårene, benytter han daglig løypene i juleferien. - Jeg tror teknikken sitter sånn noenlunde fortsatt, sier han

Både besteforeldrene på Konnerud og i Lier besøker den unge familien flere ganger i året. - Da får vi jo litt barnepass også, sier Thomas som ellers synes samværet med ungene er den beste avkoblingen fra prestasjonspresset.

- For meg er det ikke bare å hoppe av traktoren og reise til Haugesund når kålen skal høstes, sier pappa Nils. Men han innrømmer at det er mulig med en tur seint på året, siden sesongen ikke er slutt før i november.

- Kontakten med kamerater fra distriktet er viktig å opprettholde, sier Thomas. Han er stadig "online" med Mads Hansen, fra Tranby,  som nå spiller i Fredrikstad Fotbalklubb. Denne lørdags ettermidagen har Iselin og Thomas barnepass. Iselin har allerede reist en tur til Konnerud og blir ikke med på bildet. Og Thomas får det travelt etter fotograferingen. - Nå er det bare å kaste seg i dusjen, sier han. -Jeg skal til Åssia for å treffe noen gamle kompiser for å se fotballkamp på TV.. For ei uke siden skulle som kjent gamleklubben Strømsgodset forsøke å kopiere FK Haugesund prestasjon fra 16. mai på Lerkendal. Det gikk som kjent ikke så bra for Godset som for FK Haugesund. Thomas sørget for en overraskende borteseier over Rosenborg. Og 14 dager senere ble Solskjærs menn i Molde FK utklasset. Thomas var en av scorerne, da laget vant hele 5-0.

Søndag reiser den en ene av Liers to elitespillere til Molde for å få et godt resultat mot serieleder Molde FK.- Nøkterne Thomas vet at det vil bli svært vanskelig å får med seg poeng. Treneren, Jostein Grindheim, vil nok neppe komme med samme oppskrift  som han kom med på hjemmebane i slutten av mai. Da sa han dette etter 3-0 ved pause til TV2 på ekte haugesundsdialekt: - Det e bare å peise på!

50 mål for klubben på to og et halvt år.

- Har jeg 50 scoringer? Moro, og slett ikke gærnt på to og et halvt år. Men jeg må dele æren med laget, uttaler Thomas til klubbens hjemmeside. Det er en typisk reaksjon for den nøkterne og beskjedne liungen, mener Liernett.
Du kan lese mer her om "jubileet": http://www.fkh.no/index.php?option=com_content&task=view&id=1910&Itemid=221

NB. Halvveis i 2011-sesongen har Thomas scoret sju mål i Tippeligaen. I følge VG har han scoret på 13 sjanser, den mest effektive spissen i Eliteserien.

Fotball Gårdsgutta

Flere saker fra arkivet

Klubbskifte for Sørum

Det blir ikke spill i Tippeligaen for Thomas Sørum (26) denne sesongen--

Dobbeltmester i Sverige

For kort tiden siden var Thomas Sørum med og vant seriemesterskapet for Helsingborg. I dag ble han og klubben cupmester med familien på tribunen -

Helt i Haugesund i dag

Liungen Thomas Sørum scoret to ganger i opprykkskampen mot Sarpsborg --

Klar for Helsingborg

- Jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, sier Thomas Sørum som i morgen med store forventninger reiser nedover for å møte lagkameratene i klubben som leder Allsvenskan -

- Utrolig irriterende

Det sa liungen Thomas Sørum etter at en skade stoppet det som kunne ha blitt en A-landslagsdebut i kveld -

Forventer mye spilletid

- Jeg er hentet til Haugesund for å spille på førsteelleveren, så nå er det bare å gripe sjansen, sier Thomas Sørum etter den raske overgangen ---

Viste målteft igjen

Liungen Thomas Sørum bidro sterkt til at FK Haugesund igjen er på dierkte opprykksplass til Eliteserien

Populær i sildabyen

Thomas Sørum har all grunn til å smile etter to fine fotballuker --

Nøktern og ambisiøs

- Det hjalp på selvtilliten, sier Thomas Sørum etter tre scoringer i gårdagens kvalifisering til Mesterligaen. Se intervju med han her.

To liunger på elitelag i 2011?

Liungen Thomas Sørum kan smile etter en stor sesong i FKH og gleder seg over fremgangen til sambygding og kamerat Mads Hansen som kan bli lagkamerat.

Liunger møter topplag

- Klarer vi å unngå tosifra, er vi fornøyd, sier Thomas Røed, spillende trener i Åssiden. Han er en av tre spillere fra Lier som møter Stabæk i dag.

Ennå ikke nådd toppen

Som eneste lokale spiller blir det stilt store forhåpninger til liungen Thomas Sørum før kvartfinalen mot Stabæk i morgen, spesielt når den gamle kjempen Jostein Flo uttaler at han har sterk tro på at liungen kan bli en storscorer for Godset

I aksjon på Tv 2 i dag?

Det er store muligheter for at Thomas Sørum blir den andre liungen gjennom historien som får sjansen på A-landslaget i fotball. Han var svært ambisiøs allerede som guttespiller, forteller en tidligere lagkamerat.

Ble matchvinner

- Jeg har fått overskudd, sa Thomas Sørum til Liernett dagen etter at han avgjorde SIFs kamp mot Helsingborg på La Manga

Scoret to mål

Tidligere Liungen-spiller Thomas Sørum og Strømsgodset er videre i cupen, mens Åssiden med liungene Thomas Røed, Morten Hagen og Dag Vilhelmshaugen som ventet ble slått ut

På A-landslaget

Thomas Sørum erstatter John Carew mot Wales.

- Svært skuffet

Det sa en åpenhjertig Thomas Sørum til Liernett i dag, tre dager etter at han kunne blitt den andre liungen gjennom fotballhistorien med spill på A-landslaget. Men hvem er fortsatt den eneste fra Lier som har oppnådd det?

- En opplevelse for livet

Det sier Thomas Sørum som er hjemme i Lier på juleferie. Han har oppnådd det mange bare har drømt om som fotballspiller; å spille for 50 000 entusiastiske tilskuere.

Scoret to på fire minutter

Liungen Thomas Sørum tok revansje fra forrige helgs kamp mot Mjøndalen.

I fokus i mange media

Det ble hektisk etter kampen for kaptein, matchvinner, bestemann Mads Hansen etter at Mjøndalen hadde sikret ny kontrakt, men en annen liung spilte også en avgjørende kamp i dag.

Føler seg fortsatt som en liten syndebukk -

- Det er like ille at jeg bommer på en kjempesjanse som at keeperen vår gjør en kjempetabbe, understreker Thomas Sørum overfor Liernett i dag. Her blir han byttet ut i 2. omgang.

Kåret til bestemann

Thomas Sørum fra Lier får mye ros av fotballekpertisen i Haugesund etter sitt spill i helga.

Aldri bedre trent

Tester og egne følelser bekrefter at liung og godsetspiller Thomas Sørum aldri har vært bedre forberedt før en seriestart

Hjem til Lier etter hvert

Men det kan ta tid før Thomas Sørum vender hjemover etter suksess på det andre året i Haugesund og som toppet seg med nedsablingen av Viking sist helg, og på søndag er Rosenborg motstander--

Sørum til Hälsingborg?

Liungen, som har hatt stor suksess for FK Haugesund i flere sesonger, kan få nye utfordringer om kort tid -

Fortsatt skadet

Det blir bleieskift og tilskuerplass for Thomas Sørum på mandag i stedet for kamp mot Rosenborg

Ikke bare håndball i Haugaland

Martin Gravdal Haldorsen vil studere økonomi og administrasjon ved siden av toppidretten.

Liunger gjør seg bemerket

Thomas Røed fra Tranby, cupmester for Odd Grenland i 2000, og Morten Hagen fra Sjåstad bidro sterkt til Åssidens gode serieåpning på lørdag

Liung på TV i kveld

Med seier mot Sogndal i kveld vil Thomas Sørum og FK Haugesund klatre opp kvalifiseringsplass for eliteserien

Om drømmedebuten

- Veldig moro. Han har høy kapasitet, sier liung og FK Haugesunds angrepsspiller Thomas Sørum om kameraten, matchvinner Mads Hansen (på bildet) som selv gir sin kommentar til kampen mot Aalesund FK i går kveld.

Møtte gamletreneren

Thomas Sørum, liung og godsetspiller, og skitrener Øivin Narjord (th) var to av hundrevis av glade skitrimmere på skauen i dag --

Ny suksess i 2011?

Thomas Sørum bidro til klar Haugesundseier over Viking i Vestlandsmesterskapet, og Vikings og landslagets keeper Jarstein synes liungen og lagkamerat Djurdic var fjorårets beste spisspar i eliteserien.

Debuterer i morgen

Thomas Sørum skal spille morgendagens TV-sendte fotballandskamp mot Danmark.

Banens beste

Godsets trener kåret liungen Thomas Sørum som banens beste i kampen mot Sandefjord i går

Liernett i Piraterland

St Thomas er stedet å handle gull og være pirat

Vi går på mål, jenter

Her er fire av de 70 barna i alderen 6-10 år som storkoste seg under Lier IL s fotballskole.

Tett oppgjør

Lokaloppgjøret i dag mellom Lier og Sylling ble avgjort mot slutten av kampen. Og Spabra gikk på et nytt tap i går.

Skifolket strømmet til Kanada

- Vi må jo bruke marka. Den ligger jo rett utenfor hjemmet vårt, sa brødrene Sondre (15) og Ole Thomas (18) Helgesen i skiløypa på vei hjem til middag. Flere titalls biler på parkeringsplassen vitnet om stor utfart på den første skisøndagen i Lier.

Tilbake etter skade

- Kan jeg bidra med å sikre poeng vil det være et godt innhopp, sier Thomas Sørum til Liernett noen timer før Strømsgodsets kamp mot Bodø/Glimt på Marienlyst i dag

Sprer fotballglede blant de yngste

Månedens blomst for oktober gikk til Lier ILs fotballgruppe, ved leder Leif Helge Røed og daglig leder Brita Røed.

Klare for Tippeligaen

Lierdommerne Odd Arne Vangen og Lars Erik Rype må nok for regne med kritiske bemerkninger fra publikum og media i dag og i morgen, mens tidligere Liungenspiller Thomas Sørum er dessverre skadet før dagens kamp på Marienlyst

God kampledelse

Dommerveileder Rolf Mauritzson var svært godt fornøyd med liungen Usman Aslam og hans assistentdommere Ole Johan Lillebuen (tv) og Rahit Saggi etter kampen mellom Strømsgodset og Hønefoss i dag --

Utklassingsseier

- Det er meget imponerende, sier trener Thomas Bjerkan (på bildet) etter at Liungen G-17 vant hele 5-2 over ROS i helga

Vant pokalen for 10 år siden

Thomas Røed fra Tranby fikk oppleve noe av det største en fotballspiller kan oppnå, å bli cupmester, men han er ikke den eneste liung som har vært aktør i en finale.

Sterk trio i viktige roller.

Spabras trener Marcus Walfridsson (i midten) lot Thomas Røed (th) spille. Kristian Bye Andersen (tv) var tilbake som midtstopper.

Signerer proffkontrakt

Både medspillere og trenere er imponert over Martin Ovenstad Rønning etter kampen for Mjøndalen på søndag.

Rett kvinne på rett plass

Lier IL har sannsynligvis gjort et godt valg med erfarne Brita Røed som ny daglig leder

Nye poeng til lierklubbene

Syllings Morten Ullberg fikk gult kort i sluttminuttet, men det hadde ingen betydning etter den gode laginnsatsen. Det krisepregede A-laget til Lier IL klarte også poeng.

Valgt ut blant 30 klubber

Thomas Røed, leder av IFO på Tranby og assistent Ketil Ustad og barna glede seg over at Fotballforbundet fant Tranby svært godt egnet til å sette i gang sitt nye opplegg fotball xtra fra høsten av.

Lier IL har trukket flere lag

A-lagets trener,Thomas Røed (th), har valgt å bli hjelpetrener i Spabra, til glede for Kristian Bye Andersen og Marcus Walfridson som har stor tro på sitt lag, mens Lier IL har sitter igjen med et junior funlag i eldre årsklasser.

Spilte en god andreomgang

Unge Martin Rønning Ovenstad nikket fornøyd da han gikk av banen etter tapet for fjorårets cupmester. Fornøyd var også to andre aktører med tilknytning til Lier -

Lier vant åpningskampen

- Jeg er fornøyd med andreomgangen, sa trener Morten Påsche ettet 3-1 over Ådal i kveld

- Helt vilt!

En spontan og kjempeglad Kristoffer Helgerud sa dette i kveld, etter at han tidligere i dag fikk beskjed om at han var blitt utpekt som finaledommer til Cupfinalen på Ullevaal 8. november.

Nye baklengsmål

Som ventet ble det en ny vanskelig kamp for Spabra mandag kveld.

- Ga et meget sympatisk inntrykk

Slik ble elitespiller Mads Hansen karakterisert av trener Arne Steinar Kvisle etter prisutdelingen til Lier IL s juniorspillere.

Effektive Liungen

Målscorerne Tomas B. Zweidorrf (14) og Peter Grothaug (16) var svært så fornøyde etter en god andreomgang mot Urædd i går kveld.

Talentutviklingen i fokus

Liungens juniortrener, Thomas Bjerkan, mener at klubben har mye å jobbe med resultatmesssig og roser fotballtyret for en kjempejobb

Imponerte igjen

Forsvarsspiller Deivydas Agustinovicius (her nr to fra høyre) sørget for fire scoringer for Lier futsal i helgens to kamper.

To klasseseire i Birken

Både Oddvar Nygaard og Arne Sand (på bildet) vant sin klasser under årets stormønstring på ski mellom Rena og Lillehammer

Håpløse baneforhold

Ballen var mest i lufta, da Lier vant knepent 2-1 under svært kritikkverdige spilleforhold på Tranby i kveld

Lier Cats på offensiven

Det ble seier i første kamp for innbandylaget som har fått både ny trener og nye spillere --

Se på ballen!

Assisterende trener Arild Juvik på Lier IL s A-lag ladet opp til kveldens lokaloppgjør mot Liungen med deltakere på Lier IL s fotballskole på Tranby på søndag ---

Gratulerte nevøen

Drafnspiller Vegard Røed kunne smile etter å ha satt inn et frispark på mesterlig vis, mens Liers fotballformann Leif Helge Røed skuffende måtte se at sårt tiltrengte poeng havnet i Drammen --

Høye ambisjoner

Både Keranveer "Kinny" Grewal og Martin Rønning Ovenstad har debutert i eliteserien. Etter gårdagens kamp for andrelaget kunne lagleder Thomas Andrè Ødegård smile fornøyd sammen med liungene.

Nye Sørum`er?

Arrangørklubben kan juble etter scoringer, klasseseire og ikke minst etter en flott Liungen Cup -

Seiersfest på klubbhuset

Fotballformann Leif Helge Røed (tv), trener Morten Påsche ( i midten) og oppmann Øyvind Ustad, tre sentrale personer bak opprykket hadde all grunn til å feire opprykket søndag kveld --

Resultater fra gjettekonkurransen

Hvor mange Buskerud-lag og liunger har spilt cupfinaler i fotball?

- Vi skal klare dette

Det sier Spabras trener Marcus Walfriddson før dagens avgjørende kamp som også er hans siste som trener for laget.

Full pott i helgen.

Keeper Tam Hoang Le kan glede seg over at Lier futsal kjemper i toppen av 1. divisjon.

Viktig å følge regelverket

- Det virker som om et helt juniorlag er klar for Lier IL uten at det er sendt et brev om overgang, sier Liungens A-lagstrener, Tommy Nordstø, til Liernett torsdag kveld --

Tilbake i Lier

- Ane Jakobsen Bjerke (her th sammen med Ingunn Sørum) med sin toppserieerfaring og fine holdninger er et løft for vårt seniorlag, sier trener Brede Nybråten.

Tidenes yngste debutant?

Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen debuterte på landslaget i fjor og nærmer seg en ny debut i år --

Forsterker laget

Edvin Blazy er èn av to gode offensive spillere som kan bidra til at Spabra begynner å vinne kamper igjen.

I fotballens bakgård

Da Liers A-lag rykket opp i 3. divisjon i 1993 var det stor optimisme --

Opprykk i år?

Arild Juvik, assistenttrener i en av distriktets største fotballgrupper, røper optimisme etter at A-laget fra Tranby avsluttet vårsesongen med uavgjort i går kveld.

Oppladning til prestisjeoppgjøret

Etter en komfortabel seier på mandag, da Ketil Ustad (th på bildet) scoret to mål, ser Lier fram mot å møte Liungen i årets andre lokaloppgjør på lørdag på Liungbanen

Støre satte spor -

Utenriksministeren fikk dispensasjon for å starte en halvtime før i dag - Blir han førstemann i mål?

Liunger på Ullevål

Det var god stemning bland liungene som hadde tatt turen til Ullevål for å se Vålenga-Strømsgodset.

Flere liunger i toppen

Haavard Nygaard (tv) i kl 19-20 år var en av flere klassevinnerne fra Lier. Han kjempet jevnt med Lars Gurandsrud fra Lier IL som ble nr 3 i kl 21-25 år.

God serieåpning

Keeper Tam Hoang Le gjorde to kamper for Lier futsal i Oslo i helgen.

Signerte for spill i Liungen

Kristian Bye Andersen (33) varmet opp i 70 minutter på Ullevaal, men ble ikke cupmester sammen med lagkameratene i Odd, Grenland --

Sølv til liung

Sindre Jansson Haverstad (bildet ) fra Tranby var med og sikret andreplass med sitt lag NTNUI under helgas NM-stafett for juniorer dag

Klart for Bendit Cup

Den nye kunstgressbanen vil nok bidra til at Lier IL forfølger suksessen fra de to foregående årene --

I fokus etter debuten

Som kaptein i sin debut for Norges G-15 landslag måtte Martin Ovenstad Rønning fra Liungen IF gjennom flere intervjuer etter kampen

Faren må ha med morgenkaffen på treninga

Liernett presenterer de nye spillerne i Toppserielaget Liungen: Helene Hornstuen Mathiesen (17), den ene av Liungens to nye keepere, har vært på egentrening grytidlig om morgenen før sesongstart. Den idrettsinteresserte faren, Trond, har stått opp grytidlig og sørget for skyss.

Nye fotballseire

Verken Samarbeidslaget, juniorlaget til Lier/Liungen og Liers unge kvinnelag kan nå tabelltoppen i høst, men vant igjen torsdag kveld

Tok sin 8. strake seier

Tommy Hyving (tv) scoret to mål da Liers A-lag tok enda et steg nærmere opprykk denne uka --

Miljøet avgjørende

Det understreker gymlærer og idrettsleder Per Lasse Tronslien. Tre unge friidrettstalenter er av flere liunger som ble kretsmestere sist helg. Og en av dem debuterer i senior-NM i morgen.

Fotballakademi på Tranby?

- Møtet på onsdag med lagledere i fotballgruppa i Lier IL var positivt, fastslår initiativtaker Thomas Røed, som også er leder av Idrettsskolen på Tranby.

Uenige om veien videre

Både hovedtrener Tommy Nordstø (på bildet) og hjelpetrener Stig Nordbæk har avsluttet sitt trenerengasjement for Lier IL s A-lag, på grunn av uoverenstemmelser med ledelsen av fotballgruppa.

Tidenes mulighet, men svært tøft

Trenerne Aage Golmen, Spa/Bra og Tommy Nordstø (på bildet, her som liungentrener) er forberedte på en vanskelig sesong etter Fotballtingets vedtak til ny serieordning.

Nede for telling

Det var en dårlig fredagskveld for lierfotballen.

EM-kravet er målet

Det sier Ola Stunes Isene. Både han og søster Berit kan se tilbake på en sterk friidrettssesong.

- Fortjent tap

Det innrømmer midtstopper Kristian Bye Andersen etter at Spabra hadde tapt bortekampen mot Vestfossen i kveld.

Kjempet om finaleplass

Jesper Johansen (på bildet) og ytterligere tre lierspillere var i aksjon på Strømsgodsets juniorlag i Trondheim i dag.

Bedret tabellposisjonen

- LiungeneTam Hoang Le (på bildet) , Kinni Grewal og Ole Christian Christianen, og Mergim Hereqi har mye av æren for Lier Futsals seks poeng i går.