Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Avluttet med seier

Toppscorerne Edvin Blazys (17 mål) og Jon Brenden (18 mål) bidro sterkt til en god sesong for Lier futsal.

Bjørnholthallen, Oslo:

Kampfakta:
OSI-Lier Futsal 2-4 (1-3)
Mål: 0-1, 1-1: Ola Saastad, 1-2: Edvin Blazys, 1-3: Kim Kristiansen, 1-4: Jon Brenden, 2-4
.

Lier stilte med følgende lag: Kim Husum (keeper)- Sondre Nysether, Deivydas Augustinavicius, Ketil Verpelstad, Jon Brenden, Kim Kristiansen, Ola Saastad og Edvin Blazys.

Lier endte på 5. plass i 1. divisjon i futsal med sju seirer og ni tap. Etter en sterk start på sesongen, ledet Lier futsal 1. divisjon i desember, men fikk det tøft da sentrale spillere måtte melde forfall pga skader og sesongforberedelser i fotball.

- Det ble det en god sesongavslutning med 4-2 seier over OSI (Oslo Studentenene) i søndagens kamp i Oslo. Edvin Blazys var tilbake etter en langtidsskade og var svært delaktig i Liers etterlengtede seier med mål og assist.- Edvin er vår beste spiller og betyr utrolig mye for laget. Vi er to forskjellige lag med og uten Edvin. Han holder landslagklasse! Motstandere våre har lagt sin beundring på litaueren og er imponert over hans kvaliteter, sier spillende trener Ketil Verpelstad.

Fotball vs futsal
-Det er synd at futsal blir sett på som en farlig motstander av flere fotballtrenere i Norge. Det er kun en klubb i Norge som likestiller futsal med fotball. Det er KFUM som spiller i toppen av 2. divisjon. Nesten halvparten av futsallandslaget kommer fra nettopp denne Oslo-klubben. Spillere som kombinerer futsal og fotball bruker futsalsesongen til å holde seg i gang og i form. Futsalkamper holder høyt temp og er vel den morsomste form for intervalltrening som finnes. Det er nesten ingen skader heller da dette ikke er en kontaktsport som fotball, sier Ketil Verpelstad.
Det har vært berikende på futsalinteressen rundt Lier Futsal når spillere som Mads Hansen og Lars Sætra bruker sin fotballferie på å spille for Lier Futsal. Bare Oslo City kan vise til lignende kvaliteter, blant annet har de Harmeet Singh fra Vålerenga på laget. Hadde vi blant annet hatt med begge hele sesongen ville nok tabellen sett annerledes ut for oss, fortsetter Liertreneren.

Oppsummering
Selv om det var mange som ikke kunne fullføre hele futsalsesongen fikk Lier en solid tilvekst av blant annet litaueren Deivydas Augustinavicius. En robust bakspiller som er mer enn villig til å ta ansvar også offensivt. Gjennom hele sesongen har Lier også hatt to gode keepere i Kim Husum fra Kongsberg og Tam Hoang Le fra Lier. De har nærmest delt målet broderlig, og har begge vist til tider høy klasse i flere kamper. Hoang Le var blant annet sterkt delaktig i 5-4 seieren mot OSI i Tranbyhallen, mens keeperkollega Husum stod som en vegg i returmøtet i 4-2 seieren. Ole Christian Kristiansen er en sentral og meget viktig spiller for Lier, men mistet vårsesongen grunnet skade. Jon Brenden ble både toppscorer og årets tilrettelegger. Med 18 scoringer og 19 assists har naturlignok Kongsberg-gutten vært svært delaktig i Liers prestasjoner denne sesongen. Han spilte også 15 av 16 kamper. Han presterte blant annet å score seks mål i en kamp og seks målgivende i en annen.

Lier-treneren er middels fornøyd med sesongen. - Jeg hadde håpet at vi skulle kjempe om en topp-tre plassering. At vi havner på 5. plass er helt ok med tanke på noen av tapene vi fikk mot antatt dårligere lag enn oss. At vi taper mot de tre topplagene Frigg, Oslo City og Teisen er ikke så ille, men de tre tapene vi fikk mot Bjørndal, KFUM 2 og The White and Reds var tungt. Med en mer stabil tropp neste sesong vil vi prestere bedre fra kamp til kamp og ikke svinge slik vi gjorde spesielt etter nyttår.

Lier futsals mange fotballspillere gjør seg nå klar spill i Tippeligaen, Adeccoligaen, 2. divisjon, 3. divisjon og nedover i divisjons systemet før futsalsesongen starter opp igjen i oktober.Lier stilte for anledningen i bortedrakter mot OSI. Bak fra venstre: Ola Saastad, Kim Husum, Deivydas Augustinavicius og Sondre Nysether. Foran fra venstre: Edvin Blazys, Kim Kristiansen, Jon Brenden og Ketil Verpelstad. Foto: Lier Futsal

Futsal

Flere saker fra arkivet

God sesongåpning

Lier futsal slo Vålerenga 8-7 i en treningskamp i Drammenshallen fredag kveld.

Kan smile igjen

- Vi er tilbake på vinnersporet igjen, konstaterer Ketil Verpelstad i Lier futsal.

Jakter nye poeng

Kenneth Strysse er en av spillerne som er tilbake på Lier futsal i helga.

Knepent tap og storseier

Det er mye å forbedre både offensivt og defensivt er konklusjonen etter seriestarten for Lier futsal, der Edvin Blazys (på bildet) ble en av toppscorerne.

Full pott

Mads Hansen var en av måscorerne, da Lier futsal vant begge sine kamper i 1. divisjon lørdag

En spennende tropp

- Espen Røisland og Stian Solberg på neste års Adeccoligalag Asker og lillestrømspiller Mergim Hereqi, tidligere Strømsgodset, er blant årets nye spillerne i seriepremièren på lørdag, sier Ketil Verpelstad (på bildet), leder i Lier futsal.

Mistet poeng i Oslo

- Vi tapte mot et bedre lag, men det er selvsagt surt å gi fra oss ledelsen, sa Kinny Grewal (på bildet) etter at Lier futsal tapte kampen mot Oslo City.

Henger med i toppen

- Vi er litt slurvete i perioder, men det positive er at vi nok en gang er ekstremt gode i kontringspillet, sier Lier futsals firemålscorer Ole Christian Kristiansen ( her nr to f.v.) etter helgens kamper.

Lokale stjerner på plass

Tranbykvartetten Mads Hansen (på bildet), Ole Chr Kristiansen, Stian Solberg og Kinny Grewal spiller for Lier futsal i kveld.

Årsbeste av Lier Futsal

- Vi er et topplag, konstaterer Ketil Verpelstad etter ny seier på hjemmebane fredag kveld.

Usikker fremtid for Lier futsal

- Futsal blir nedprioritert, selv om spillerne vet hvilke helger kampene spilles allerede i november. Det er for dårlig, sier Ketil Verpelstad som har ledet laget i fem år.

Imponerte igjen

Forsvarsspiller Deivydas Agustinovicius (her nr to fra høyre) sørget for fire scoringer for Lier futsal i helgens to kamper.

Mager poenghøst

- Det meste gikk mot for Lier futsal på lørdag, konstaterer lagleder Ketil Verpelstad.

- Ekstra moro å spille

Det sa firemålscorer Mergim Hereqi etter at Lier futsal hadde satt Skeid grundig på plass.

Flere forsterkninger

Liungen Mads Hansen (på bildet), kaptein på Mjøndalens lag i 1. divisjon og Strømsgodsets lovende forsvarspiller Lars Sætra spiller for Lier futsal kommmende lørdag.

Helsvart helg

Det var ikke mye som stemte for Lier futsal i helga, selv om Edvin Blazy scoret tre mål i den siste kampen i Stangehallen.

Nesten oppløst, men klar likevel

Ole Chr Kristiansen har tatt over hovedansvaret for Lier futsal og får med seg med Strømsgodsets Kinny Grewal (på bildet) og flere kjente spillere.

Slo tilbake

Ketil Verpelstad, Ole Chr Kristiansen og Deivydas Augustinovacius og Lier futsal kunne glede seg brakseier over serielederen i siste kamp i helgen.

Sikter mot nasjonalt playoff

Det sier en smilende Ketil Verpelstad, primus motor for Lier Futsal, etter at det ble full pott i 2. kvalifiseringsrunde lørdag i Tranbyhallen

Poeng på lørdag?

- Lier Futsals tropp er ennå ikke klar. Men i Drammenshallen kommer vi til å stille med spennende spillere fra Lier og Drammensområdet, rapporterer Ketil Verpelstad som er spillende trener og lagleder.

Snudde 0-4 til 6-4

Edvinas Blazys ble toppscorer, da Lier futsal vant begge sine kamper i 1. divisjon på søndag.

Klar for nasjonal playoff

- Vi har nådd begge målene vi satte for denne sesongen, sier en fornøyd Ketil Verpelstad i Lier futsal

Seier og tap for futsalgutta

Edvin Blazys ble matchvinner i den første kampen i går, mens kontroversielle dommeravgjørelser preget den andre kampen.

Skuffet etter to tap

- Lier Futsal sliter med å få flyt i spillet, sier lagleder Ketil Verpelstad

- Mye å rette på

Det sa Ole Christian Kristiansen (i midten med Ketil Verpelstad tv og Deivydas Augustinovicius) etter helgens kamp for Lier futsal.

Klar for ny sesong

- Noen spillere har takket for seg og nye er kommet til, men grunnstammen har bestått, forteller Ketil Verpelstad (bildet), pådriver for Liungen IF Futsal

Lier futsal variable

Tommy Hyving var en av målscorerne i den siste helga før nasjonalt play-off, men laget må skjerpe seg før de avgjørende kampene --

Møter eliteserielag i helga

- Nå gleder vi oss bare til å komme i gang, sier Ketil Verpelstad i Lier futsal.

Forsvarsfeil og sjansesløsing

Til tross for to scoringer må Lier futsals angriper Edvin Blazys finsikte skuddfoten i neste runde -

Håper å innfri

Det sier Ketil Verpelstad i Lier futsal før lørdagens kamper i Tranbyhallen.

Til NM-sluttspill

- Det er klart etter at det ble "walk over", fordi motstander Holmlia har trukket seg fra dagens cupkamp i Tranbyhallen, forteller Ketil Verpelstad i Lier futsal.

Innfridde i åpningskampen

Målscorerne Edvin Blasysl, Ole Christian Kristiansen, Tommy Hyving og Kim Kristiansen sørget for til sammen sju scoringer, da Lier futsal vant en klar seier i dag formiddag.

God start for futsalgutta

- Vi en utrolig god følelse etter kampen, sa en smilende Ketil Verpelstad etter en av seirene i seriestarten på lørdag.

Prøver å forsterke laget

Mads Hansen, Mjøndalen (th på bildet), kjent som den raske midtbanespilleren med fjorårets raid som ble kåret til årets scoring, og tidligere lagkamerat Rudi Holomann ( i midten) er kanskje med i et par av kampene i playoff neste helg om plass i eliteserien --

Tre tap, men nyttig likevel

Det mener Ketil Verpelstad etter futsalåpningen i Horten i dag.

Bedret tabellposisjonen

- LiungeneTam Hoang Le (på bildet) , Kinni Grewal og Ole Christian Christianen, og Mergim Hereqi har mye av æren for Lier Futsals seks poeng i går.

Tøffe playoff-kamper

- Vi møter nok sterke lag fra Østlandet og Trøndelag, forteller Tommy Hyving i Lier futsal.

Tøft mot Vestfoldlagene

- Larvik og Sandefjord er i samme klasse som Horten Futsal, sier Eivind Haugan (th), en av spillerne som er i aksjon for Liungen Futsal kommende lørdag

God serieåpning

Keeper Tam Hoang Le gjorde to kamper for Lier futsal i Oslo i helgen.

Bytter moderklubb

Liungen Stars Futsal deltakelse i årets 1. divisjon, i regi Norges Fotballforbund, er endret til Lier Stars Futsal.

Full pott i helgen.

Keeper Tam Hoang Le kan glede seg over at Lier futsal kjemper i toppen av 1. divisjon.

Strålende futsaldebut

Det 17-årige keepertalentet Martin Lyhus Gundersen spilte to prikkfrie kamper da Lier futsal vant sine kamper i Drammenshallen på lørdag. Laget nærmer seg toppen i 1. divisjon.

To tap og en uavgjort

- Men vi kommer enda sterkere tilbake i 2009-/2010-sesongen, sier spiller og lagleder Ketil Verpelstad ( bildet) i Liungen Futsal

Uanmeldt dopingkontroll

Tre Liungen-spillere måtte til dopingkontroll etter futsalkampen mot Larvik. - Overraskende, uttalte Tommy Hyving (på bildet) som var en de seks spillerne som ble plukket ut

Futsalfest i Sylling

Ketil Verpelstad, lagleder for Liungen futsal, ønsker publikum velkommen til kvalifisering i Syllinghallen lørdag

To seire er målet

- Liungen Stars reiser til Sandefjord lørdag for å spille tre kamper i 2. runde i kvalifiseringen til eliteserien, forteller Ketil Verpestad (th) til Liernett

Futsalgutta innfridde

- Liungen IF futsal fikk en god åpning i 1. divisjon med to seire og en uavgjort, rapporterer Ketil Verpelstad ( på bildet)

Tre tap og en storseier

Her scorer Tommy Hyving ett av sine fem mål av Liungen Futsal sine 17 scoringer under lørdagens kvalifisering

Tabelltoer så langt --

- Vi er med i kampen om playoff for eliteserien, mener Tommy Hyving (bildet) i Lier futsal etter helgas kamper i Horten --

Forsterker laget

Edvin Blazy er èn av to gode offensive spillere som kan bidra til at Spabra begynner å vinne kamper igjen.

Målfest på Stoppen

Edvinas Blazy har all grunn til å feire sin tredje scoring for Spabra i kveld.

Full pott i helga

- Liungen futsal kjemper nå om om de to playoppplassene, forteller Ketil Verpelstad

Futsalgutta tapte tre kamper

Det ble vanskelig, da "playmakeren" Kenneth Strysse (th) måtte gi seg etter en kneskade

Tidenes mulighet, men svært tøft

Trenerne Aage Golmen, Spa/Bra og Tommy Nordstø (på bildet, her som liungentrener) er forberedte på en vanskelig sesong etter Fotballtingets vedtak til ny serieordning.

God debut

Kvalifiseringskampene for eliteserien i Solbergelva endte med to tap for Liungen Futsal i går, men laget vant hele 5-2 mot Mjøndalen, der Tommy Hyving (på bildet) var en av scorerne

Hevet seg mange hakk

Det sier Ketil Verpelstad og framhver spissen Tommy Heving (på bildet) i sin rapport etter kvalikkampene til Liungen Stars på lørdag

Klare tap for Lier futsal

- Vi tok ikke vare på muligheten vi hadde i et utstillingsvindu som playoff er, oppsummerer toppscoreren Tommy Hyving --

Tett kamp på Tranby

Lier burde "punktert" kampen i andre omgang.

Årets beste omgang

Edvinas Blazys (th) med ekte hat trick og ett mål av Ramin Ghazy sørget for tre svært viktige poeng til Spabra, men laget burde ha punktert kampen i første omgang.

Ingen god fotballuke

- Prestasjonene vil nok variere, sa Lier IL s trener Hans Petter Fuglerud (her tv) før serieåpningen. Det unge lagets tap mot Åssiden viste det i stor grad. Og på Stoppen ble det et nytt tap for Spa/Bra -

Seiersfest på klubbhuset

Fotballformann Leif Helge Røed (tv), trener Morten Påsche ( i midten) og oppmann Øyvind Ustad, tre sentrale personer bak opprykket hadde all grunn til å feire opprykket søndag kveld --

Lierlagene kjemper mot nedrykk.

Det ble ingen festdag for Spabras A-lagsgutter på Stoppen i går.

Edvin berget ett poeng

Spabras effektive spiss kan ta frispark også.

Lier Volleyballklubb herrer elite

Seriekamp mot KRISTIANSUND lørdag 18.02 kl. 16.00

Jublet for tidlig?

Edvinas Blazys har her sørget for 1-0 til Spabra, men om det blir fortsatt 3. divisjonspill avgjøres først senere.

To liunger på elitelag i 2011?

Liungen Thomas Sørum kan smile etter en stor sesong i FKH og gleder seg over fremgangen til sambygding og kamerat Mads Hansen som kan bli lagkamerat.

Skuffende, Edvin

Kroppsspråket til Liers beste spiller fortalte det meste om Liers kamp i kveld --

Nesten alt lyktes for Lier

Lier nedkjempet Spa/Bra med en formidabel laginnsats og målscorerne Ketil Ustad, Hazir Ademi og Kenneth Strysse har all grunn til å smile etter kampen.

Samarbeidet i gang

Tidligere liungenspiller Martin Lyhus Gundersen, som sist har spilt for Strømsgodset junior toppfotball, er en av flere forsterkninger på Spa/Bras juniorlag. Mandag ble samarbeidslaget til Spa/Bra og Liungen testet -

Pressemelding fra Lier Volleyballklubb herrer elite

Denne helga har vi spilt 3 treningskamper mot 2 andre elitelag og ett førstedivisjonslag. Kampene har gitt oss mye nyttig erfaring og god trening frem mot seriestart neste helg!

Mer fotballjubel til uka?

Flere av fotballagene i Lier spiller svært viktige kamper om opprykk kommende uke

Sterk lagseier

Martin Wøien Gilhuus, Christer Pedersen og Henrik Borge sørget for tre av scoringene og keeper Svein Roger Johansen holdt buret reint i 85 minutter, da Spa/Bra sørget for tre nye poeng.

Suverent best

Kristine Kirkeng var en av målscorerne, da Liungens sjuerlag tok sin femte seier på rad mandag kveld

Små forventninger

Liungens A-lagstrener Tommy Nordstø er ikke særlig optimistisk før serieåpningen mot Lier på Stoppen mandag kveld --

Lover godt for høstsesongen

- Vi skapte mye framover, sier Liers trener Morten Påsche, selv etter at keeper Thung Li Huang (på bildet) fikk rødt kort og som førte til at laget måtte spille med 10 mann det meste av kampen --

Fortsatt 3. divisjonsspill

- Det er målet for årets sesong, sier Marcus Walfridson, før han presenterer seks av de nye spillerne før seriestart.

Glimt fra ukens fotballrunde

Flere lag var i ilden denne uken

- Ga et meget sympatisk inntrykk

Slik ble elitespiller Mads Hansen karakterisert av trener Arne Steinar Kvisle etter prisutdelingen til Lier IL s juniorspillere.

- Har brukt de samme skoa hvert år

- Jeg har brukt de samme skoa hvert år under Eggekollen Opp. Det er 35 sekunder differanse mellom det beste og det dårligste løpet, sa Geir Egge fra Drammen før start.

Stor nivåforskjell

Nyopprykkede Lier fikk noe å tenke før seriestarten etter å ha blitt ydmyket av Ronny Deila (på bildet) og Spa/Bra onsdag kveld --

Nye fotballseire

Verken Samarbeidslaget, juniorlaget til Lier/Liungen og Liers unge kvinnelag kan nå tabelltoppen i høst, men vant igjen torsdag kveld

I skyggen av håndball og fotball

Sajid Mukhtar er slagmann i Drammen Cricket klubb. Etter en samtale med unge skribent Bill Sidney Sandstrøm får vi her et innblikk i denne sporten.

Ujevn start på fotballhøsten

Men både Lier og Spa/Bra (her representert med Gabor Valo) får nye sjanser til å vise hva de duger til allerede førstkommende mandag ---

Lierlagene med i toppen

Mens Lier og Kim Roger Kristiansen lekte seg til 9-0 på onsdag, vant Liungen knepent 2-1 i går.

Årsbeste av SpaBra

Liers beste fotballag kom seg bort fra bunnplassen etter en spillemessig god førsteomgang på fredag, og som vanlig scoret Morten Hagen -

Jubel i Spa/Bra

Mens Sparta/Bragerøen er klar for 4. divisjon etter seier i dag, vant Liungen 2-0 over naboklubben Lier i det som bare ble et prestisjeoppgjør

Målkalas på Stoppen

Det ble svært lett spill for Liungens unge juniorlag på onsdag kveld --

Trenerspørsmålet løst

Morten Påsche er tilbake på treningsfeltet på Tranby i morgen kveld.

Lier vant åpningskampen

- Jeg er fornøyd med andreomgangen, sa trener Morten Påsche ettet 3-1 over Ådal i kveld

Sterk trio i viktige roller.

Spabras trener Marcus Walfridsson (i midten) lot Thomas Røed (th) spille. Kristian Bye Andersen (tv) var tilbake som midtstopper.

Tøffe utfordringer

Etter bare den ene scoringen av Spa/Bras kaptein Martin Wøien Gilhuus og et skuffende tap mot bunnlaget Modum, er serielederen neste motstander -

Nede for telling

Det var en dårlig fredagskveld for lierfotballen.

- Vi satte sjansene!

Det kunne Spa/Bras målscorerne Ronny Deila, Morten Hagen, Hazir Ademi og Martin Eøien Gilhuus fastslå etter effektivt angrepsspill i andre omgang i kveld.

Nye utfordringer i Spa/Bra

Angrepsspilleren Anders Fossen Nilsen (20) fra Sylling er en av flere lokale spillere som får nye medspillere med røtter fra fjerne strøk -

Scoret årets mål

Mads Hansen (bildet) og Kristoffer Helgerud satte virkelig Lier på fotballkartet under Gullballen i Operahuset fredag kveld.

Hvem er best i kveld?

Spa/Bra kjemper i toppen av 4. divisjon, men trener Aage Golmen venter seg en vanskelig kamp mot Lier på Tranby i kveld.