Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f5f9a688290e36c0f5e0ab86e9770889

Avluttet med seier

Toppscorerne Edvin Blazys (17 mål) og Jon Brenden (18 mål) bidro sterkt til en god sesong for Lier futsal.

Bjørnholthallen, Oslo:

Kampfakta:
OSI-Lier Futsal 2-4 (1-3)
Mål: 0-1, 1-1: Ola Saastad, 1-2: Edvin Blazys, 1-3: Kim Kristiansen, 1-4: Jon Brenden, 2-4
.

Lier stilte med følgende lag: Kim Husum (keeper)- Sondre Nysether, Deivydas Augustinavicius, Ketil Verpelstad, Jon Brenden, Kim Kristiansen, Ola Saastad og Edvin Blazys.

Lier endte på 5. plass i 1. divisjon i futsal med sju seirer og ni tap. Etter en sterk start på sesongen, ledet Lier futsal 1. divisjon i desember, men fikk det tøft da sentrale spillere måtte melde forfall pga skader og sesongforberedelser i fotball.

- Det ble det en god sesongavslutning med 4-2 seier over OSI (Oslo Studentenene) i søndagens kamp i Oslo. Edvin Blazys var tilbake etter en langtidsskade og var svært delaktig i Liers etterlengtede seier med mål og assist.- Edvin er vår beste spiller og betyr utrolig mye for laget. Vi er to forskjellige lag med og uten Edvin. Han holder landslagklasse! Motstandere våre har lagt sin beundring på litaueren og er imponert over hans kvaliteter, sier spillende trener Ketil Verpelstad.

Fotball vs futsal
-Det er synd at futsal blir sett på som en farlig motstander av flere fotballtrenere i Norge. Det er kun en klubb i Norge som likestiller futsal med fotball. Det er KFUM som spiller i toppen av 2. divisjon. Nesten halvparten av futsallandslaget kommer fra nettopp denne Oslo-klubben. Spillere som kombinerer futsal og fotball bruker futsalsesongen til å holde seg i gang og i form. Futsalkamper holder høyt temp og er vel den morsomste form for intervalltrening som finnes. Det er nesten ingen skader heller da dette ikke er en kontaktsport som fotball, sier Ketil Verpelstad.
Det har vært berikende på futsalinteressen rundt Lier Futsal når spillere som Mads Hansen og Lars Sætra bruker sin fotballferie på å spille for Lier Futsal. Bare Oslo City kan vise til lignende kvaliteter, blant annet har de Harmeet Singh fra Vålerenga på laget. Hadde vi blant annet hatt med begge hele sesongen ville nok tabellen sett annerledes ut for oss, fortsetter Liertreneren.

Oppsummering
Selv om det var mange som ikke kunne fullføre hele futsalsesongen fikk Lier en solid tilvekst av blant annet litaueren Deivydas Augustinavicius. En robust bakspiller som er mer enn villig til å ta ansvar også offensivt. Gjennom hele sesongen har Lier også hatt to gode keepere i Kim Husum fra Kongsberg og Tam Hoang Le fra Lier. De har nærmest delt målet broderlig, og har begge vist til tider høy klasse i flere kamper. Hoang Le var blant annet sterkt delaktig i 5-4 seieren mot OSI i Tranbyhallen, mens keeperkollega Husum stod som en vegg i returmøtet i 4-2 seieren. Ole Christian Kristiansen er en sentral og meget viktig spiller for Lier, men mistet vårsesongen grunnet skade. Jon Brenden ble både toppscorer og årets tilrettelegger. Med 18 scoringer og 19 assists har naturlignok Kongsberg-gutten vært svært delaktig i Liers prestasjoner denne sesongen. Han spilte også 15 av 16 kamper. Han presterte blant annet å score seks mål i en kamp og seks målgivende i en annen.

Lier-treneren er middels fornøyd med sesongen. - Jeg hadde håpet at vi skulle kjempe om en topp-tre plassering. At vi havner på 5. plass er helt ok med tanke på noen av tapene vi fikk mot antatt dårligere lag enn oss. At vi taper mot de tre topplagene Frigg, Oslo City og Teisen er ikke så ille, men de tre tapene vi fikk mot Bjørndal, KFUM 2 og The White and Reds var tungt. Med en mer stabil tropp neste sesong vil vi prestere bedre fra kamp til kamp og ikke svinge slik vi gjorde spesielt etter nyttår.

Lier futsals mange fotballspillere gjør seg nå klar spill i Tippeligaen, Adeccoligaen, 2. divisjon, 3. divisjon og nedover i divisjons systemet før futsalsesongen starter opp igjen i oktober.Lier stilte for anledningen i bortedrakter mot OSI. Bak fra venstre: Ola Saastad, Kim Husum, Deivydas Augustinavicius og Sondre Nysether. Foran fra venstre: Edvin Blazys, Kim Kristiansen, Jon Brenden og Ketil Verpelstad. Foto: Lier Futsal

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode