Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

longLasting: 1d7f69fba5fc9d3c797a6e4f0700d5a3

Forsvarsfeil og sjansesløsing

Til tross for to scoringer må Lier futsals angriper Edvin Blazys finsikte skuddfoten i neste runde -

Lier Futsal tapte sine kamper mot DK Solvang og Sandefjord søndag.

Lier stilte med følgende lag: Tam Hoang Le, Deivydas Augustinavicius, Lars Sætra, Stian Solberg, Kinni Grewal, Ketil Verpelstad, Martin Ovenstad Rønning, Kenneth Strysse, Tommy Hyving, Kenneth Eriksen og Edvinas Blazys.

Lagleder Ketil Verpelstad oppsummerer kampene slik:

- Kampen mot Solvang åpnet med et klart Solvang-overtak, men Lier spilte seg inn i kampen og tok over styringen uten å få uttelling. Solvang tar ledelsen på straffe etter en hands og putter på et til før pause. Lier har sine muligheter, men har ikke marginene med seg mot et kompakt Hamar-lag. Lier ser store muligheter i 2. omgang, men da Lier dribler med sin bakerste mann og misser, utnytter Solvang-spissen muligheten og scorer. Deivydas tenner et håp etter en corner fra Edvinas, men Solvang svarer etter en feil  hos Lier. Kampen er kjørt og Lier lar Solvang pynte på resultatet med to scoringer det siste minuttet. Dårlig avslutning av Lier.

Sandefjord rykket ned fra eliteserien i fjor og er en av favorittene i årets 1. divisjon. Lier bestemte seg for å ligge kompakt og vente på mulighetene. Den taktikken fungerte, selv om gutta fra hvalfangerbyen tok ledelsen 0-1 etter fem minutter etter en forsvarsglipp. Lagene spiller jevnt og Lier har sine muligheter uten å lykkes. Blant annet et stolpeskudd. Fem sekunder før pause roter Lier det til og dribler med sin bakerste mann. Sandefjord er nådeløse og banker inn 0-2 og Lier får et vanskelig utgangspunkt i 2. omgang.

Lier fortsetter med samme taktikk og kommer til flere sjanser, men klarer ikke å score. Det gjør Sandefjord på en kontring og leder 0-3. Men Lier gir ikke opp og begynner å ta over kampen. Kinni Grewal reduserer til 1-3 etter et flott soloraid før Litauen-kameratene samarbeider. Deivydas serverer sin landsmann Edvinas som reduserer til 2-3. Sandefjord vakler, Lier er på hugget. Dessverre viser Sandefjord at det er forskjell på eliteserierfaring og 1. divisjon i sluttminuttene da de utnytter to kardinalfeil, å ikke følge sin mann og punkterer kampen like før slutt.

Lier holder koken i 38 minutter i hver kamp, men står dessverre ikke kampene ut. Lier må få bedre uttelling på sjansene sine om det skal bli poeng i fortsettelsen og må trene mer på mann mot mann situasjoner. Å drible som bakerste mann ødela dessverre kampene i dag. Spillemessig så viser Lier at de holder et bra nivå, og kan spille jevnt mot de beste lagene.

Det er ingen klar bestemann denne helga. Tam Hoang Le gjør noen gode redninger, men får det vanskelig når sine lagspillere serverer motstanderne overtallsspill og muligheter alene mot sisteskansen. Edvinas Blazys må  finsikte skuddfoten til neste runde. Ellers gjør Kenneth Strysse en god jobb som alltid, og vi merker oss også at Tommy Hyving gjør comeback på banen. Martin Ovenstad Rønning får sin futsaldebut for Lier og viser god ballbehandling.

Neste serierunde spilles i Edsvold lørdag 26. november.

Ketil Verpelstad legger fra taktikken. Spillerne på benken, f.v.: Lars Sætra, Martin Rønning Ovenstad, Stian solberg og Tam Hoan Le.

Lars Sætra (på utlån til Sandefjord i høst, tilbake til Strømsgodset, der han har en toårskontrakt), spilte for Lier futsal også i fjor. Kinny Grewal fra Tranby, ex Lier IL (har spilt både juniorelite- og 2. divisjonskamper for Strømsgodset i år) og Martin Rønning Ovenstad fra Lierbyen, ex Liungen (tegner kontrakt med Strømsgodset om kort tid etter to sesonger i Mjøndalen).

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen